komkommer-paprika rolletjes

61

Zo na alle feestdagen en al het lekkere eten dat daarbij hoort heb ik nu vooral behoefte aan gezond eten. Al sinds oktober was ik volop bezig met sinterklaas en kerstrecepten, een hele lange periode dus tussen al dat lekkere eten. Als echte zoetekauw en lekkerbek zal ik nooit zonder lekkers kunnen, maar nu wel even met mate dus. En soms vul ik het gewoon net even anders in. Ik kan in het weekend een schaaltje vullen met chips of bladerdeeghapjes maken, maar ik kan ook deze komkommer-paprika rolletjes op tafel zetten. Ook superlekker en net waar ik nu meer zin in heb. Maar wees gerust, nu ik van de feestdagen bekomen ben ga ik ook weer vlot aan de slag met bladerdeeg.

Komkommer-paprika rolletjes

Deze frisse komkommer-paprika rolletjes maak je met slechts drie ingrediënten. Deze snack is gezond, simpel én erg lekker.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 1 komkommer (een rechte is in dit geval het handigst)
  • kruidenroomkaas
  • 0,5 (rode) paprika

Instructies

  • Gebruik een kaasschaaf, dunschiller of mandoline om je komkommer in dunne plakjes te snijden. Leg ruim keukenpapier op je werkblad en leg hier alle plakjes komkommer op. Overtollig vocht trekt zo in het papier en dat werkt straks een stuk makkelijker. Draai ze na een tijdje om of dep de bovenkant wat droger met een los stuk papier.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes, zorg dat de reepjes iets langer zijn dan dat de komkommer breed is.
  • Smeer een dun laagje kruidenroomkaas op een plak komkommer, verdeel er ook 5-6 reepjes paprika over. Rol het plakje komkommer op en zet deze op een bordje. Herhaal dit tot je van elke plak komkommer een rolletje hebt gemaakt.

Tips

  • Tip: Je kunt iedere kruidenroomkaas gebruiken die je maar wilt, als jij hem maar lekker vindt.
  • Bewaren: Server gelijk of bewaar in de koelkast tot serveren. Je kunt ze best enkele uren van tevoren maken, maar ik zou ze niet te ruim van tevoren maken. Door vocht in de komkommer heeft dat invloed op de rest van het hapje.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *