Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Havermoutkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
06 januari 2016
in Basisrecepten, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

havermoutkoekjes 1a

Ik begin het jaar goed door gelijk wat recepten af te strepen van mijn veel te lange baklijst. Havermoutkoekjes stonden daar al ruim een jaar op. Elke keer als ik ze wilde maken kwam ik er niet uit. Wilde ik nou brosse koeken, of toch liever een knapperig koekje dat nog wat zacht is van binnen. Beide vind ik heerlijk en daarom besloot ik uiteindelijk maar gewoon aan de slag te gaan, ik zou vanzelf wel zien of ze bros of knapperig en zacht zouden worden. En nu wil jij natuurlijk ook weten wat het nou geworden is. Dat zal ik je vertellen. Deze havermoutkoekjes zijn heerlijk krokant van buiten en aan de randjes, maar het midden is nog lekker zacht. Precies goed!

havermoutkoekjes 2a

havermoutkoekjes 3a

Recept afdrukken

Havermoutkoekjes

Deze makkelijke havermoutkoekjes zijn lekker knapperig van de buitenkant en de randjes en heerlijk zacht aan de binnenkant.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Instructies

  • Meng boter en beide soorten suikers tot één geheel. Voeg dan het ei en vanille extract toe, mix tot een egaal mengsel.
  • De rest -bloem, havermout, bakpoeder en zout- kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi deeg. Het deeg is nog ietwat plakkerig, dat is prima.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een plaat of rooster met een vel bakpapier. Je hoeft de balletjes niet plat te drukken.
  • Bak de havermout koeken in 15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Tips

Dit recept is een hele fijne basis voor havermout koeken, eentje waar je goed mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld noten, gedroogd fruit of stukjes chocola toe om je eigen variant te maken.

Bewaren

Bewaar de koeken in een afgesloten trommel, daar blijven ze zeker een week goed.

havermoutkoekjes 4a

Vorige post

Volgende post

Suikervrije lemon curd (vrij van geraffineerde suikers)
Waar herken je een goed vanillestokje aan?

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 154

  1. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Leuk recept. Ik ga ze met kokosbloesemsuiker maken, kijken of ze dan net zo lekker zijn.

    Beantwoorden
  2. Margot says:
    5 jaar geleden

    Ze zien er perfect uit!

    Beantwoorden
  3. Desiree says:
    5 jaar geleden

    Deze gaan de kids en ik vrijdag maken. Zien er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  4. Corinne says:
    5 jaar geleden

    Mmmmm lekker. Wat een mooie foto’s. Ik krijg er nu al zin in. Ik ga ze binnenkort zeker een keertje uitproberen.

    Beantwoorden
  5. Ellen says:
    5 jaar geleden

    Mmmm, havermoutkoekjes are the best! Ik vind het heerlijk hoe ze een koekje zo lekker kunnen laten smaken!

    Beantwoorden
    • Sarah says:
      6 maanden geleden

      Al vaker deze havermoutkoekjes gemaakt & vallen bij iedereen in de smaak! Super receptje. 😍

      Beantwoorden
  6. jolanda says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura! Ik ga ze snel een keer proberen. Maar wilde even weten of deze koekjes onder je categorie ‘gezond bakken’ valt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb ze niet in die categorie geplaatst vanwege de suiker, maar dit koekje is zeker meer verantwoord dan de meeste die op mijn blog staan 😉

      Beantwoorden
      • Lien says:
        1 jaar geleden

        En wat als je de suikers vervangt door ahornsiroop en kokosbloesemsuiker? Heb dit net eens geprobeerd en vind ze wel geslaagd 😀

        Beantwoorden
        • Barry says:
          10 maanden geleden

          Zelfde verhoudingen dan ?

          Beantwoorden
  7. Daphne says:
    5 jaar geleden

    Ziet er goed uit! Havermoutkoekjes zijn zó lekker – en je kan jezelf ook nog soort van voorhouden dat het nog helemaal niet zo’n ongezond koekje is haha. Ik ga deze snel eens proberen!

    Beantwoorden
  8. Eveline says:
    5 jaar geleden

    Ze staan nu in de oven.. gevalletje kon niet wachten met maken tot morgen 😀

    Ik ben gek op havermout en het beslag was al zo lekker mmmm Straks smikkelen!

    Beantwoorden
    • Eveline says:
      5 jaar geleden

      Yuuuuuuuuuuuuuuuuum!

      Beantwoorden
  9. Bas says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk Laura! Weer erg leuke foto’s! Heb jij een fotografie artikel op je blog staan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Thanks Bas! En helaas, geen artikel over fotografie op mijn blog 😉

      Beantwoorden
  10. Emma says:
    5 jaar geleden

    Ik ben echt verzot op havermoutkoekjes! Ik maak ze zelf een stukje dunner, dan worden ze ook heerlijk krokant en krijgen ze zo’n lekkere chewy binnenkant! Verrukkelijk! Ook heel lekker om mee te variëren en noten of m&m’s doorheen te doen!

    Beantwoorden
  11. Kara says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze net gebakken en er eentje geproefd. Enorm lekker! En zo makkelijk om te maken.
    Ik heb alleen donkere basterdsuiker gebruikt omdat ik de lichtbruine niet in huis had.
    Weet niet of dat afdoet aan de smaak/structuur.

    Beantwoorden
  12. Alexandra says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb pas de stempelset van Laura’s Creations kado gedaan aan een vriendin! We hebben toen een ‘ordinair’ kan en klaar mixje gebruikt!
    Maar klopt het dat er in jouw recept voor de koekjes ook geen ei doorheen gaat?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat klopt helemaal 🙂 Leuk dat je de stempelset cadeau hebt gedaan!

      Beantwoorden
  13. Sylvia says:
    5 jaar geleden

    Mijn lievelingskoekjes!

    Tijdens bakken word de helft al opgegeten, oeps hihi.

    Beantwoorden
  14. Eveline says:
    5 jaar geleden

    Ik heb de koekjes vandaag met de helft van de suikers gemaakt. Dus 25 gram van elke soort en de koekjes blijven lekker. Ik voeg dan wel ipv vanille extract een zakje vanillesuiker toe. De tweede lading ook met de helft minder suiker en met speculaaskruiden erdoor en vooral die zijn echt heel erg lekker!

    Het enige wat anders is dan de versie met volledige hoeveelheid suiker is dat de koekjes wat kleiner blijven en ze blijven wat lichter van kleur.

    Beantwoorden
  15. Vera says:
    5 jaar geleden

    Ik heb ze nu 2 keer gemaakt. De eerste keer zoals het recept en ze werden inderdaad zoals op de foto. Heerlijk en super mooi.
    De 2de keer (net gemaakt) met de helft suiker en gewoon rietsuiker (ik had geen andere). Ook met wat meer havermout (100 gr). Koekjes zijn nog steeds heerlijk. Alleen worden het geen koekjes maar een soort bolletjes. Ze lopen niet meer uit zegmaar. Vind ik niet zo erg, als de smaak maar goed blijft!
    Volgende keer denk ik met cranberry’s oid erdoor!

    Beantwoorden
  16. Emma says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes gemaakt, en ze waren erg lekker!

    Beantwoorden
  17. Liesbeth says:
    5 jaar geleden

    Ik hen ze net gemaakt met volkorenmeel i.p.v. bloem en rietsuiker i.p.v. kristalsuiker. Daarna gehakte noten en rozijnen toegevoegd. Ze zijn heerlijk!

    Beantwoorden
  18. Ingrid says:
    5 jaar geleden

    Heb ze net gebakken volgens recept en alleen ipv vanille extract wat honing toegevoegd. Ze zijn echt verrukkelijk!

    Beantwoorden
  19. Astrid Keereweer says:
    5 jaar geleden

    Mag ik vragen welke havermout jullie gebruiken? Ik heb tot nu toe alleen de Havermoutkoekjes van Koopmans gebakken. Bvd Astrid. ?

    Beantwoorden
    • Sylvia says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik havermout van euroshopper ah..
      Nog geen 50cent geloof ik.

      Beantwoorden
      • astrid says:
        5 jaar geleden

        Dank je wel.

        Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Meestal gewoon huismerk, daar gaat het prima mee 🙂

      Beantwoorden
      • astrid says:
        5 jaar geleden

        Bedankt. Snel proberen.

        Beantwoorden
        • Bastiaan says:
          5 jaar geleden

          Als je muesli van de AH pakt, zitten er gelijk wat rozijnen etc in.?.
          Evt nog handje gehakte hazelnoten!!!!
          Ps bruine basterdsuiker geeft mooie robuuste kleur en smaak!!!!??
          Heb het gister geprobeerd , heerlijk

          Beantwoorden
          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Muesli is wel iets anders dan havermout, ik gebruik echt havermout (de losse vlokken zeg maar)

  20. Joke says:
    5 jaar geleden

    Hallo,

    Ik heb even een vraag. Ik heb net 2 theelepels geraspte kokos aan het recept toegevoegd. Er is alleen helaas niets van te proeven. Hoeveel zou ik er de volgende keer aan toe moeten voegen om wel de kokos te kunnen proeven? Koekjes zijn wel erg leuk om te maken. En erg lekker

    Groetjes joke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik lust geen kokos en gebruik het nooit. Durf het niet te zeggen hoeveel nodig is. Ik zou gewoon al even van het deeg proeven en indien nodig meer toevoegen.

      Beantwoorden
    • Erica says:
      12 maanden geleden

      Doe er kokosolie in, geeft namelijk een heerlijke kokossmaak en je hoeft er niet veel van te gebruiken om een goede smaak mee te krijgen. Je kunt het als vervanger van de margarine doen bijvoorbeeld. Neem geen geraffineerde olie! Doe dus de kokosolie in (glazen pot) extra vierge. Heerlijk!

      Beantwoorden
  21. Cindy says:
    5 jaar geleden

    Heerlijk! Ik heb ze gluten en lactosevrij gemaakt!

    Beantwoorden
  22. Monique says:
    5 jaar geleden

    Superlekkere koekjes en je kunt er leuk mee variëren. Ik heb ze met stukjes gedroogde abrikoos gemaakt, en nu staan ze met speltvlokken en gehakte noten in de oven 🙂

    Beantwoorden
  23. Trea says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk.
    Ik ga ze maken met glutenvrij havermout en amandelmeel.
    Heerlijk glutenvrij koekje!

    Beantwoorden
  24. Isa says:
    5 jaar geleden

    Top recept! Ik wilde de volgende keer graag rozijnen toevoegen. Moet ik deze eerst wellen voordat ik ze erbij doe? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Doe ik zelf niet

      Beantwoorden
  25. Inge says:
    5 jaar geleden

    Glutenvrij zijn ze echt heerlijk. M’n dochtertje superblij!

    Beantwoorden
  26. M says:
    4 jaar geleden

    Met de helft minder suiker smaken ze ook heerlijk, en een stuk gezonder!!

    Beantwoorden
  27. marjon says:
    4 jaar geleden

    Wat zijn deze lekker zeg!

    Beantwoorden
  28. Andrea says:
    4 jaar geleden

    Heerlijke koekjes, nu 2x gemaakt. De eerste keer iets langer in de oven laten zitten omdat ik dacht dat ze nog niet goed waren, maar toen werden ze dus te hard. 🙁 maar ze waren wel erg lekker dus toch opgegeten, bijna mijn tanden erop gebroken.. 2e keer direct uit de oven, nu zijn ze prima!

    Beantwoorden
  29. Bastiaan says:
    4 jaar geleden

    Ik vind de harde juist lekker.
    wat je ook kan doen is ze in de oven laten afkoelen, worden ze ook ‘knapperig’ van.

    Beantwoorden
  30. elly says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura

    Vraagje blijven de koekjes wat klef of moeten ze echt droog zijn.

    Alvast bedankt, Elly ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Na het bakken moeten de droog aanvoelen, maar van binnen zijn ze iets zacht en niet bros/knapperig

      Beantwoorden
  31. Mara says:
    4 jaar geleden

    Verukkeloos, echt een aanrader. Dit zijn nou precies van die koekjes die oma’s altijd bakken.

    Beantwoorden
  32. Joyce says:
    4 jaar geleden

    Met karamelstukjes en zeezout, helemaal goed! <3 <3

    Beantwoorden
  33. Mirella says:
    4 jaar geleden

    Ik ga deze koekjes vandaag met dochterlief maken,

    Beantwoorden
  34. Jocelyn Paul says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Echt heerlijk recept! Ik heb ze net gebakken, maar dan wel in twee etappes omdat ik een ronddraaiende oven heb waar niet zo veel in kan. De eerste helft is heel compact gebleven, terwijl de tweede helft aan de bovenkant scheurtjes kreeg. Alsof ze zijn gaan rijzen. Weet jij hoe dat kan?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien dat je oven toen al heter was en de koekjes sneller zijn gaan rijzen.

      Beantwoorden
  35. Door says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze vandaag gemaakt, maar ik vind ze eerlijk gezegd véélste zoet. Volgende keer weer proberen met de helft aan suiker misschien.

    Beantwoorden
  36. Rolf says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze al een paar keer gemaakt en vandaag heb ik ze voor mijn collega’s meegenomen. Ze vielen goed in de smaak! Link naar het recept gelijk doorgestuurd.

    Beantwoorden
  37. Lauren says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze nu al twee keer gemaakt. Het recept gevolgd alleen met donkerbruine basterdsuiker ipv lichte en met een theelepel koekkruiden erdoorheen. Erg lekker!

    Beantwoorden
    • Jill says:
      4 jaar geleden

      Oh koekkruiden! Super idee!

      Beantwoorden
  38. Carolyn says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze nu net gemaakt met stukjes pure chocola erin, heerlijk!! Ik heb het met plantaardige boter gemaakt i.v.m. koemelkallergie. Dit gaat ook erg goed!

    Beantwoorden
  39. Myrna says:
    4 jaar geleden

    Ik heb me oven (boven onder hetelucht) en op 160 graden en met ongeveer 10 min zijn ze al klaar.

    Dit heb ik met al mijn recepten..
    Het zal vast aan me oven liggen. Maar tips wat ik hier aan zou kunnen doen?
    De truc met aluminiumfolie ken ik ook en werkt ook wel maar dan moet de onderkant niet ook gaan verbranden 🙁

    Groetjes een nieuwe fan <3

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat zal dan inderdaad aan je oven liggen. Korter bakken is dan de oplossing, en misschien ook op een lagere temperatuur.

      Beantwoorden
  40. Jill says:
    4 jaar geleden

    Ik heb ze net gemaakt met appelmoes in plaats van boter en met stevia in plaats van de suikers. Ze zien er helemaal anders uit (eerder hoopjes havermout dan koekjes) maar de smaak is goed! Ze zien er ook droog uit, maar vanbinnen hebben ze wel een zachtere structuur. Volgende keer misschien wat meer vocht toevoegen, maar ik ben blij!

    Beantwoorden
  41. Chantal says:
    4 jaar geleden

    Ik heb de koekjes net gemaakt.ik had per ongeluk 170 graden ingesteld maar hier kwam ik gelukkig na 7 minuten achter.
    Hierna iets langer (7 minuten) gebakken op 190 graden.
    De koekjes zien er heerlijk uit maar ze zijn niet uitgelopen en dus brosse bolletjes.
    Hoe kan dit?
    Ligt dit aan de lage temperatuur die eerst ingesteld stond?
    Ik heb ze wel gevuld met gehakte nootjes en rozijnen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Dat komt waarschijnlijk door de toevoeging, dat had ik laatst zelf toevallig ook 😉

      Beantwoorden
  42. Brigit says:
    4 jaar geleden

    Ik heb alleen havermout van de molen, zou het daar ook mee lukken?

    Beantwoorden
    • Brigit says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor dat lukt, heb ze net gemaakt. Ze zijn zalig!

      Beantwoorden
  43. Tanja says:
    4 jaar geleden

    Njum njum – een aanrader 🙂 – supersimpel en superlekker !!

    Beantwoorden
  44. Esther says:
    4 jaar geleden

    Fijn recept, heerlijke koekjes! Ik heb de kristalsuiker achterwege gelaten, mis je niks aan! Groet, Esther

    Beantwoorden
  45. Bennie says:
    4 jaar geleden

    Vond de eerste veel te zoet, haver heeft ook al een zoete smaak dus heb de tweede keer de helft van de suikers gebruikt, een derde deel boekweit en twee derde deel spelt, erg lekker! Enige is dat zowel als ik het recept volg als bij de tweede keer het rotsjes blijven.

    Beantwoorden
  46. Susanne says:
    4 jaar geleden

    Verrukkelijk koekje, vooral als je wat kaneel en/of gemberpoeder toevoegt! Toprecept!

    Beantwoorden
  47. Diane says:
    4 jaar geleden

    Ik heb nu de boter vervangen voor kokosolie, de suikers voor kokosbloesemsuiker en de bloem voor Speltmeel.
    Gewoon om te kijken of ik een gezond koekje kan creeeren. Maar ik moet zeggen: het originele recept is echt super goed!

    Beantwoorden
    • Sanne says:
      3 jaar geleden

      En, is dat gelukt met kokosolie?

      Beantwoorden
  48. fé says:
    4 jaar geleden

    ik heb ze precies gemaakt volgens het recept, maar ze zijn helemaal verbrand! weet jij hoe dit kan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Waarschijnlijk te lang of te heet gebakken, elke oven verschilt.

      Beantwoorden
  49. Carine says:
    3 jaar geleden

    Heerlijke koekjes, wel met de helft minder suiker (merk je niks van), met een theelepel kaneelpoeder en met wat hazelnoten erdoor! In korte tijd favoriet geworden bij het hele gezin 🙂

    Beantwoorden
  50. Sanne says:
    3 jaar geleden

    Zou dit ook lukken met kokosvet ipv boter? Zo ja, dezelfde hoeveelheid gebruiken? En moet het dan eerst gesmolten worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Durf ik je niet te zeggen, daar heb ik geen ervaring mee.

      Beantwoorden
  51. Andrea says:
    3 jaar geleden

    Hoihoi,

    Ik vroeg me af of ik de havermout door muesli kan vervangen?
    Ook als je hier een slechte ervaring mee hebt hoor ik het graag 😀

    X andrea

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb er geen ervaring mee, maar ik zou het zelf niet doen omdat daar ook allerlei andere dingen in zitten. Je wilt juist alleen de havermout.

      Beantwoorden
    • Eefje says:
      2 jaar geleden

      Dag Andrea,
      Ik maak ze ook wel eens met muesli, dan gebruik ik minder suiker omdat de rozijnen in de muesli ook al een zoete smaak geven.

      Groet en succes

      Beantwoorden
    • Marieke says:
      2 jaar geleden

      Ik heb ze vandaag gemaakt. Alleen bruine basterd suiker er in gedaan. Ik had geen lichtere.
      En ik heb er chocolade erdoor heen gedaan. Erg lekker!

      Beantwoorden
  52. Linda says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, smaak is heerlijk, maar klopt het dat de koekjes zacht blijven? Niet chewy maar echt zacht?

    Groetjes,
    Linda

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ze horen juist meer cherry te zijn. Misschien hebben ze in jouw oven net iets meer tijd nodig?

      Beantwoorden
  53. Trea says:
    3 jaar geleden

    Heerlijk koekje! Lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Ik heb door het beslag stukjes blanke amandelen gedaan. Zeker een mooi basis recept om mee te experimenteren 🙂

    Beantwoorden
  54. Hendriët says:
    3 jaar geleden

    Dit is een van mijn favoriete koekjes recepten!!’
    Al een aantal keer gemaakt, maar het deeg is bij mij zo plakkerig dat je er bijna geen balletjes van kan draaien…. Misschien komt dit doordat ik er gesmolten boter in doe.
    Gisteren het deeg een half uurtje in de koelkast gezet en toen ging het een stuk beter om er balletjes van te draaien.
    Ze zijn ook lekker met donkere basterdsuiker, net even een andere smaak en met een beetje kaneel een echt herfst/winter koekje 😉
    Bedankt voor het recept namens mijn hele familie
    (ik heb een tijdje terug 3 verschillende extracten gebruikt voor de smaak en na het weekend bij mijn moeder waren ze allemaal op) 🙂

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zal zeker aan de gesmolten boter liggen, dat is niet handig voor koekjes omdat je geen werkbaar deeg krijgt.

      Beantwoorden
  55. Joke Agterberg says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb de koekjes 2 keer gebakken met chocolade hagel.
    Alleen vloeien ze niet uit en blijven het bolle koekjes. Ze smaken overigens heerlijk.
    Vriendelijke groet
    Joke

    Beantwoorden
  56. Rita says:
    3 jaar geleden

    Het deeg was heel kruimelig en de bolletjes liepen niet uit inde oven. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
  57. Rita says:
    3 jaar geleden

    Het deeg was heel kruimelig en de koekjes liepen niet uit. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Lastig te zeggen als ik niet precies weet wat je hebt gedaan in de keuken. Misschien iets verkeerd afgewogen, of niet de juiste ingrediënten gebruikt? Het klinkt alsof het te droog was.

      Beantwoorden
  58. Nienke says:
    3 jaar geleden

    Vandaag voor de tweede dag op een rij deze heerlijke koekjes gemaakt aangezien ze gisteren te snel op waren en ik nog twee hongerige (en verdrietige) familieleden had. Gelukkig zijn ze mega snel te maken!

    Beantwoorden
  59. Dimara says:
    3 jaar geleden

    ik heb 35 gram havermout gedaan met 30 gram chocolade nou en dat is echt een aanrader hoor heerlijk!

    en de familie vind ze te lekker hij was met het eerste bakje koffie al op………..

    Beantwoorden
  60. Liza says:
    3 jaar geleden

    Hallo,
    Ik heb de koekjes nu in de oven staan ze waren bij mij heel plakkerig en heb de bolletjes gevormt met twee theelepels is dit dan goed?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dit deeg is inderdaad wat plakkeriger, dus dat klopt 🙂

      Beantwoorden
  61. Pum Batten says:
    3 jaar geleden

    Ik vind het hele lekkere koekjes alleen waren ze heel plakkerig, kan het helpen als ik het deeg even in de koelkast leg??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het klopt dat dit deeg wat plakkeriger is, even in de koelkast helpt zeker.

      Beantwoorden
  62. Angela says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ik heb ze ook gemaakt. Net zoals je zei gewoon bolletjes maken en niet platdrukken. Ze zijn mooi van vorm. Ik persoonlijk ik vind ze wel behoorlijk groot. Maar daar was de rest van het gezin het niet mee eens. Oja en geen extract gebruik. Smaak was prima.

    Beantwoorden
  63. Geke says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Lekkere koekjes zijn het geworden en heel snel waren ze verdwenen 🙂
    Dus nog maar es een keer gebakken. Met kleinere bolletjes kreeg ik 15 koekjes.
    Ik heb de koekjes in een ander trommel gedaan ( hi hi,), zodat de grote en kleine snoepers niet direct weten waar de verse koekjes zijn. Zo kan ik er iets langer van rond delen.
    Geke

    Beantwoorden
  64. Bianca says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    Nadat ik laatst een ander recept had gehad van koekjes die niet helemaal gelukt was op zoek gegaan naar een andere.
    Deze is super in de smaak gevallen. Zometeen gaat lading 3 de oven in dit keer met cranberry.
    Wij doen het met veel vanille (boteraroma). Vriend is er gek op,

    Beantwoorden
  65. T. van Pelt says:
    3 jaar geleden

    Hoi, klopt het dat de baktijd langer is?
    Heb ze wel iets groter gemaakt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je de koeken groter maakt hebben ze automatisch inderdaad ook meer tijd nodig.

      Beantwoorden
  66. Bianca says:
    3 jaar geleden

    Ze zijn echt super lekker!!!!!

    Beantwoorden
  67. Dahlia says:
    3 jaar geleden

    Ik heb ze gister gemaakt…en ze zijn heerlijk ik heb bij jouw recept een afgestreken eetlepel kokos en geschaafde amandel gedaan…knapperig van buiten en licht zacht van binnen. Perfect!!! Het deeg is inderdaad erg plakkerig maar de oplossing is …..1 uurtje in de koelkast en dan balletjes rollen.
    Echt heerlijk yummie!

    Dank je wel

    Beantwoorden
  68. Willy says:
    3 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes vandaag gemaakt, heerlijk zijn ze en goed gelukt?
    Het recept staat al in mijn receptenboekje.
    Dankjewel
    Willy

    Beantwoorden
  69. Esther says:
    3 jaar geleden

    Laura, gebruik je hele havermout of gebroken vlokken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Havermout is altijd gebroken, anders zijn het havervlokken 🙂

      Beantwoorden
  70. Dineke says:
    3 jaar geleden

    Wat een heerlijke koekjes!!!
    Zo hoort een koekje te smaken.
    Ik heb er pistachenootjes door gedaan.
    Dank voor het herlijke, smakelijke en gemakkelijk recept!!!?

    Beantwoorden
  71. Freddy says:
    3 jaar geleden

    Maakt het nog uit of ik gewoon havermout gebruik of volkoren havermout? Omdat deze ook een andere kooktijd hebben. Wat gebruikt u?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gebruik gewoon normale havermout, maar denk dat volkoren ook wel zal kunnen.

      Beantwoorden
  72. janette says:
    3 jaar geleden

    smulkoekjes! Ik bak ze vandaag nogmaals, maar wil ze dan iets minder zoet. Kan ik dat doen door wat minder kristalsuiker toe te voegen en de rest gelijk te laten?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Daar kun je zeker mee experimenteren.

      Beantwoorden
    • Meike says:
      2 jaar geleden

      Ik heb alle suiker gehalveerd en het valt veel beter in de smaak bij mijn familie, nog steeds zoet maar je proeft de havermout nog meer.

      Beantwoorden
  73. Eveline says:
    3 jaar geleden

    Ik gebruik nu een kleine ijsbolletjestang om de koekjes mee te vormen. Gaat perfect! Geen gesmeer meer met het deeg en haal er netjes 12 tot 14 koekjes uit. Dit is echt een van mijn favoriete go to recepten voor iets lekkers!

    Beantwoorden
  74. simone says:
    3 jaar geleden

    echt een fantastisch recept maak het geregeld met de kids
    mijn zoon vond ze zo lekker dat hij ze getrakteerd heeft met zijn verjaardag

    Beantwoorden
  75. Liesbeth says:
    3 jaar geleden

    Ik ga ze nu maken, want mijn dochter komt straks naar huis van haar eerste kamp. Ik ga in het deeg, de suiker vervangen door honing. Benieuwd. Ik hou je op de hoogte

    Beantwoorden
  76. Julia says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    zou er een groter deel havermout in kunnen en een kleiner deel bloem?
    Bijv. 100 gr havermout en 65 gr bloem
    Of wordt het deeg dan te plakkerig?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Ik denk eerder te brokkelig, maar proberen kun je altijd. Wie niet waagt, die niet wint zeg ik altijd 😉

      Beantwoorden
  77. Monique says:
    2 jaar geleden

    Haha “in een afgesloten trommel, daar blijven ze zeker een week goed.” Zo lang blijven ze bij mij niet liggen hoor! Heeeerlijk!

    Beantwoorden
  78. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze vanmorgen voor de derde keer gemaakt, deze havermoutkoekjes. Dit keer (beetje experimenteren) met iets minder suiker (totaal 80 gram i.p.v. 100) en een deel volkorenmeel i.p.v. wit (60 om 40 gram). En met 40gram havermout + 25 gram muesli (naturel, dus zonder extra’s).
    En met toevoeging van rozijnen, amandelen en zonnebloempitjes. Smaak en structuur: perfect!

    Ben helemaal blij met dit basisrecept dus. Dank! 😊

    Beantwoorden
  79. Hildegard van der Werff says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk koekje😋,

    Omdat balletjes vormen niet wilde lukken vanwege plakkerig deeg gebruik ik nu 2 lepels maak daar hoopjes van.
    Het worden mooie ronde koekjes.
    Misschien een idee?

    Beantwoorden
  80. Suzanne says:
    2 jaar geleden

    Net gebakken en ze zijn heerlijk! Ik had geen lichtbruine suiker en heb ze gemaakt met de donker bruine, maar ze zijn heerlijk. Volgende keer minder suiker en met rozijnen proberen 😊

    Beantwoorden
  81. Katia says:
    2 jaar geleden

    Wat zijn deze lekker. Ga ze zeker nog vaak maken en mee variëren. Zelf wat chocolade toegevoegd en deel van de bloem vervangen door amandelmeel. Echte aanrader.

    Beantwoorden
  82. Lotte says:
    2 jaar geleden

    Heerlijke koekjes! Heb er zelf nog rozijnen bij gedaan maar ga de volgende keer wel voor wat minder suiker, vond ze erg zoet! Verder een erg goed basisrecept!

    Beantwoorden
  83. Rosan says:
    2 jaar geleden

    Hallo,
    Zou ik dit ei ook kunnen vervangen door poedersuiker, dat je een soort zandkoekje krijgt?

    Groetjes!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het proberen, maar ik weet niet zeker of je dan het resultaat krijgt waar je naar zoekt.

      Beantwoorden
  84. Anja says:
    2 jaar geleden

    Net gebakken, heerlijk zeg🌹vorige keer wat geprobeerd met amandelmeel wat echt niet lekker was. Maar deze!!! Geweldig, ga ik vaker doen, bedankt☕️👌👍

    Beantwoorden
  85. Diana says:
    2 jaar geleden

    Lekkere koekjes ik zocht iets om in de koekjes trommel van mijn dochtertje te doen voor naar school had even niks in huis dus wilde ik wat zelf maken maar vind het wel erg veel suiker 😬

    Beantwoorden
  86. Eveline says:
    2 jaar geleden

    Ik maak ze met de helft suiker of minder en dat werkt ook. Nog altijd lekker en prima koekjes.

    Beantwoorden
  87. Laura says:
    2 jaar geleden

    Geweldig recept! Heel eenvoudig, snel klaar én met weinig afwas 😉
    Ik ga de koekjes dinsdag bakken met mijn klas in de basisschool!

    Beantwoorden
  88. Hettie says:
    1 jaar geleden

    Heb ze gisteren gebakken met geraspte appel en vandaag met peer en hagelslag. Perfect recept en lekker tussendoortje!

    Beantwoorden
  89. Hettie says:
    1 jaar geleden

    Ben helemaal weg van koekjes met pindakaas, nootjes, chocola en pindakaas. Heb nu met dit recept koekjes gemaakt met geraspte walnoot, rozijntjes, chocola, geraspte peer en pindakaas. Een ware delicatesse!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Wat heerlijk zeg!

      Beantwoorden
  90. Yvonne says:
    1 jaar geleden

    Als jij het hebt over oven temperaturen is dat altijd hetelucht of net gewoon boven en onderwarmte? Heb deze gebakken in hetelucht en hoewel ze heerlijk waren waren ze heel hard en niet smeuïg van binnen. Ik vroeg me af of dit hiermee te maken kon hebben.

    Groetjes, Yvonne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat kan daar inderdaad mee te maken hebben, ik bak altijd op onder- en bovenwarmte. Bij een hete luchtoven moet de temperatuur 10-20% lager.

      Beantwoorden
  91. Mahdiya says:
    1 jaar geleden

    Goed recept! Ik heb het geprobeerd met speltmeel in plaats van gewoon meel en kaneel in plaats van vanille en ik vond het erg lekker.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk! Fijn om te lezen.

      Beantwoorden
  92. Pingback: Citroen-gember havermoutkoeken - Laura's Bakery
  93. Corine says:
    12 maanden geleden

    Vandaag gebakken , alleen de bolletjes draaien geen succes met warme kinderhandjes 😬

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Hahaha oei, was het resultaat wel lekker?

      Beantwoorden
  94. Pingback: Sinaasappel chocolate chip havermoutkoekjes - Laura's Bakery
  95. Gert-Jan Wemeyer says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura, allereerst vind ik je website erg mooi met al die heerlijke recepten, ook mooie beschrijving en illustraties d.m.v. duidelijke foto’s.
    Ik heb de havermoutkoekjes net gebakken en ze zijn weer goed gelukt! Ik maak ze vaak met rozijnen en ik wil kijken of het ook met stukjes chocolade kan.
    Het deeg is wel wat plakkerig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Hi Gert-Jan, bedankt voor de complimenten! En fijn dat deze koekjes zo in de smaak vallen.

      Beantwoorden
  96. Ellen ter Stege says:
    10 maanden geleden

    Net voor de tweede keer deze havermoutkoekjes gemaakt. Deze keer de balletjes wel een beetje platgedrukt, daardoor waren ze nu van buiten nog krokanter. Met rozijnen erdoor ook heel erg lekker. Ga ze zeker nog vaker bakken!

    Beantwoorden
  97. May says:
    8 maanden geleden

    Nee mij te zoet deze variant.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Smaken verschillen 🙂 Je kunt een volgende keer proberen wat minder toe te voegen natuurlijk.

      Beantwoorden
  98. Sander Leenders says:
    8 maanden geleden

    Ze waren heerlijk heb witte chocolade geschaafd en erbij gedaan en was echt heerlijk, had wat deeg over en 3 bakvormpjes gevuld waardoor deze ipv koekjes cakejes waren dat was ook een succes!

    Beantwoorden
  99. Nancy says:
    8 maanden geleden

    Ben de koekjes net aan het maken. Ipv gewone suiker heb ik 0% suiker gebruik waarvan de smaak gewone suiker blijft. Hiervan moet je maar de helft gebruiken. Maar ze zijn een bolletje gebleven. Van smaak zijn ze wel lekker. Dus ga ze zondag plat drukken voor het bakken en dan ook met chocola en andere met rozijnen maken. Zo kan mijn ventje gezond trakteren op zijn werk 😊

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ah ja, 0% suiker heeft vaak een ander effect op een baksel dan gewone suiker, dat is het lastige daaraan.

      Beantwoorden
      • Nancy Vanspauwen says:
        7 maanden geleden

        Maar ze waren super, iedereen smulde ervan ☺️

        Beantwoorden
  100. Tine says:
    7 maanden geleden

    Hoi, ik heb de koekjes al vaak gemaakt, ze zijn heerlijk. Ze liepen altijd mooi uit tot platte koekjes. Nu blijven ze ineens veel boller. Heb alleen ong 20 gram suiker minder gedaan. Voor de rest doe ik niets anders. Kan dit zo’n verschil maken in de vorm?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik heb het zelf niet getest, maar elk ingrediënt heeft absoluut z’n invloed op de vorm van een koekje.

      Beantwoorden
  101. maya says:
    7 maanden geleden

    echt super lekker recept! ik heb ze nu al twee keer gemaakt en bijde keren waren ze super lekker. alleen zijn ze vrij hard en worden ze na een tijdje droog. verder zijn ze heerlijk en ik maak ze vandaag weer

    Beantwoorden
  102. Nienke says:
    5 maanden geleden

    Hoi Laura, deze koekjes lijken me erg lekker. Moeten de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn of kun je ze direct uit de koeling gebruiken? Alvast bedankt! groetjes, Nienke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Altijd het liefst op kamertemperatuur tenzij anders vermeld.

      Beantwoorden
      • Nienke says:
        5 maanden geleden

        Dank je wel!

        Beantwoorden
  103. Karin says:
    2 maanden geleden

    Heerlijk recept, dank je wel. Ze zijn in 1 keer gelukt 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Waar herken je een goed vanillestokje aan?

Waar herken je een goed vanillestokje aan?

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan