Blueberry lemon eierkoeken

Gepost: 27 april 2016 Laatst bewerkt: 18 juli 2023

blueberry lemon eierkoeken 1a

Het maken van verschillende smaken eierkoeken is aan mij wel toevertrouwd. Vroeger maakte ik nog wel eens een taartje van een eierkoek uit de winkel. Aardbeitjes bovenop, beetje slagroom erbij. Hartstikke lekker! Tegenwoordig maak ik mijn eierkoeken meestal zelf en verwerk ik de smaakjes er gelijk in. De appel-kaneel eierkoeken waren hier al een groot succes en ik heb nu een frisse zomerse variant gemaakt: blueberry lemon eierkoeken. De blauwe bessen en geraspte citroen in het beslag maken de koeken heerlijk fris, een fijn tussendoortje op een zonnige dag.

blueberry lemon eierkoeken 2a

BLUEBERRY LEMON EIERKOEKEN

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Blueberry lemon eierkoeken

Het maken van eierkoeken in verschillende smaken is wel aan mij toe besteed. Zo is deze zomerse blueberry lemon variant van eierkoeken zeker weten een aanrader!
Porties: 10 eierkoeken

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • doosje blauwe bessen

Instructies

  • Klop de eieren en suiker luchtig, ik mix minimaal 5 minuten op de hoogste stand om een goed luchtig mengsel te krijgen. Voeg citroenrasp, bloem, bakpoeder en zout toe. Spatel dit voorzichtig door het beslag. Je wilt dat het zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep met twee eetlepels hoopjes op een bakplaat. Neem steeds een flink volle eetlepel als hoeveelheid. Schep de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen. Verdeel over elke eierkoek een paar blauwe bessen. Dit mogen er best veel zijn, nadat de eierkoeken zijn gebakken en gerezen zijn ze mooi verdeeld over de koeken.
  • Bak de eierkoeken in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Laat de eierkoeken afkoelen op een rooster. Eenmaal afgekoeld kun je ze het best gelijk luchtdicht verpakken zodat ze niet uitdrogen. Ik doe ze per één of twee stuks in een boterhamzakje. Zo blijven ze wel een weekje goed, maar je kunt ze ook invriezen om nog langer te bewaren.

blueberry lemon eierkoeken 3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Petra schreef:

    Toevallig heb ik net afgelopen weekend de appel kaneel versie gemaakt. Die viel hier in de smaak, dus binnenkort deze ook maar eens proberen!

  2. Sandra schreef:

    Leuk recept! Moet ze toch echt eens zelf gaan maken, zo makkelijk! En je kunt er lekker mee variëren 🙂

  3. Kelly schreef:

    Dit ziet er lekker uit!

  4. Joyce schreef:

    Zijn lekker sta Ni in de keuken en de eerste lading is net uit d oven. Alleen jammer is dat ze niet goed van het bakpapier af komen en de “bodem” aan het papier blijft plakken ?

    1. Laura schreef:

      Dat is gek, bij mij ging dat na even afkoelen prima. Je zou een klein beetje bloem over je bakpapier kunnen strooien voordat je het beslag erop doet.

  5. Beatrix schreef:

    Beste Laura, dat spatelen met de hand lukt mij niet zo goed. Ik gebruik hiervoor
    de deegkneders.
    Wat gebruik jij om dat handmatig te doen?
    Door jouw site ben ik terug beginnen bakken. ?

    1. Laura schreef:

      Wat leuk dat je lekker aan het bakken bent geslagen! Ik gebruik een gewone spatel 🙂

      1. Beatrix schreef:

        Is een handmixer met deegkneders ook geschikt voor het mengen?

        1. Laura schreef:

          Als je mixer op een hele lage stand kan kun je het proberen, maar een spatel is beter. Hier kun je voorzichtiger mee spatelen wat het beslag luchtiger houdt.

  6. Ida schreef:

    Kan je de suiker ook door iets anders vervangen zodat de eierkoeken gezond worden? Ik probeer nl suiker uit mijn voeding te weren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept