Smeuïge citroencake

Gepost: 3 februari 2018 Laatst bewerkt: 7 februari 2024
Smeuïge citroencake
329

Deze smeuïge citroencake is lekker fris van smaak en makkelijk te maken. Een heerlijke citroencake waarbij het water je in de mond loopt!

Citroencake maken

Naast koekjes zijn cakes mijn andere favoriete soort recept. Wanneer ik iets te lang geen cake meer heb gebakken begint het te kriebelen. Mijn hoofd loopt dan over van de ideeën en het liefst bak ik ze allemaal op één dag. Mijn inspiratie voor deze smeuïge citroencake kreeg ik tijdens een trip naar Lissabon.

Toen ik daar begin januari was stond er in het hotel elke ochtend een etagère met stukjes citroencake bij het ontbijt. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik bijna iedere ochtend een stukje cake op mijn bordje legde. De cake was heerlijk smeuïg, fris en zacht van smaak. Dat wilde ik thuis ook weer maken.

Met succes, want dit met dit recept wordt hij zelfs nog lekkerder dan dat ik hem in Lissabon at. Ook verrassend, qua structuur en smaak komt hij best wel in de buurt van de goedkope hotelcakes die je in de winkel koopt. Die vind ik al lekker, maar deze smeuïge citroencake die je zelf bakt is echt helemaal fantastisch lekker en smeuïg.

BAKTIP: Ik gebruikte voor deze cake een bakvorm van 25 cm, maar met de omrekentool in de receptkaart reken je dit recept heel gemakkelijk om naar een ander formaat.

Citroen cake recept

HET LAURA’S BAKERY BAKBOEK

De recepten in mijn tweede bakboek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet.

Bestel hier!

Afbeelding

Makkelijke citroencake

Jullie zijn niet anders van mij gewend, maar uiteraard is dit een recept voor een makkelijke citroencake. Binnen 20 minuten schuif jij deze lekkere cake de oven in, echt waar. Met een heerlijk smeuïg, maar toch ook luchtig resultaat.

Ben je benieuwd hoe ik deze citroencake zo lekker smeuïg hebben kunnen bakken? Het antwoord is: yoghurt! Dit ingrediënt zorgt ervoor dat cake een smeuïge structuur krijgt, zonder dat het vettig wordt. In deze cake heb ik specifiek gekozen voor Griekse yoghurt 10%, maar ik heb het ook wel eens met andere (meer magere) soorten yoghurt gemaakt. Het kan allemaal, maar ik vind volle yoghurt het beste werken.

Bak jij graag met citroen? Neem dan ook eens een kijkje tussen alle citroen recepten op Laura’s Bakery!

Citroencake met glazuur

Gewoon naturel is deze cake al onweerstaanbaar lekker, maar als je een feestelijke twist aan het recept wil geven dan kun je een glazuur toevoegen. Ik vind het persoonlijk erg lekker om in dit geval een lekker zurig citroenglazuur te maken, met citroensap. Je kunt ook citroensap en Griekse yoghurt combineren, maar door de toevoeging van Griekse yoghurt zou je de cake in de koelkast moeten bewaren en aangezien cakes daarvan uitdrogen heeft dat niet mijn voorkeur.

Zo maak je een citroencake met glazuur:

Nadat de cake volledig is afgekoeld maak je in een kommetje een glazuur van 100 gram poedersuiker en 2 el citroensap. Het moet een dik, maar schenkbaar glazuur zijn. Giet dit over de cake en maak eventueel af met wat extra (gele) citroenrasp. Laat volledig uitharden voordat je de cake aansnijdt en serveert.
Citroencake maken

Citroencake bakken

Ingezakte cake

Is jouw citroencake ingezakt? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je cake kan inzakken om verschillende redenen:

  • Een te luchtig beslag (te lang gemixt of teveel rijsmiddelen).

  • De oven is te vroeg geopend.

  • De cake was nog niet gaar, test dit altijd met een satéprikker of caketester.

Lees er meer over in dit artikel

Opengescheurde cake

Is de bovenkant van jouw cake opengescheurd en was dat niet de bedoeling? Bak jouw cake de volgende keer dan op een lagere temperatuur en laat de cake wat langer in de oven staan. Persoonlijk vind ik zo’n opengescheurde cake juist een mooi gezicht, lekker rustiek. Je leest in dit artikel alles over hoe je dit kunt voorkomen.

Tips voor de perfecte cake

Wil jij alle informatie om de perfecte citroencake te bakken? Dat kan! In dit artikel verzamelde ik al mijn tips en trucs zodat jij thuis ook de lekkerste cakes kunt bakken.

Cake bewaren

Cake bewaar je niet in de koelkast, daar droogt het van uit. Cakes kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft de cake zeker een week goed.

Je kunt cake ook heel goed invriezen! Goed luchtdicht verpakt blijft het op deze manier tot drie maanden goed. Lees hier alles over cake bewaren.

Smeuïge citroencake

 

Citroencake recept

Recept afdrukken

4.60 van 83 stemmen

Citroencake recept

Een heerlijke citroencake waarbij het water je in de mond loopt. Deze smeuïge citroencake is lekker fris van smaak en makkelijk te maken.
Porties: 12 plakjes
voor een cake bakvorm van 25 cm

Ingrediënten

  • 220 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram Griekse yoghurt 10%
  • 1 citroen rasp en sap
  • 4 eieren (M)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 275 gram bloem

Benodigdheden

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig. Voeg de Griekse yoghurt, citroenrasp en citroensap toe en mix tot een egaal mengsel. Doe hetzelfde met de eieren. Voeg deze stuk voor stuk toe.
  • Neem een nieuwe beslagkom en meng hierin bakpoeder, baking soda, zout en bloem door elkaar. Voeg toe aan de natte ingrediënten en mix kort tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm en spreid het met een spatel gelijkmatig uit.
  • Bak de cake in 55-60 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Na het bakken laat je de cake zo’n 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen.
Tips

Mocht de cake aan het eind van de baktijd te bruin worden terwijl hij nog niet gaar is: dek hem dan af met aluminiumfolie. Zo gaart hij wel door, maar wordt hij niet donkerder.
Bewaren

Lees hier alles over het bewaren van cake.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

126 reacties

  1. Tally schreef:

    Dag Laura,

    Bedankt weer voor het recept. Ik heb nog een vraag. Welk vetgehalte moet de Griekse yoghurt bevatten of maakt dat niet uit?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Groetjes,
    Tally

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb met een 10% vetgehalte gebruikt. Ik denk dat met een lager percentage ook wel lukt, al zal het resultaat misschien iets afwijken.

  2. Geke schreef:

    Dag Laura,

    Deze ga ik zeker proberen!

    Geke

  3. Monica schreef:

    Staat nu in de oven….het ruikt heerlijk. Ik dacht even dat het fout ging met de yoghurt en citroensap. Leek in de schift te gaan maar na de bloem werd het een mooi beslag.
    Bedankt voor het recept…..we gaan er vanavond van smullen.

    1. Nadia schreef:

      Ik dacht net hetzelfde! Gelukkig kwam het goed en de cake is gewoon superlekker.

    2. Laura Kieft schreef:

      Dat gebeurt soms ja, komt door de hoeveelheid vocht. Bloem maakt die verhouding weer goed zodat je gewoon een mooi beslag hebt 🙂

  4. Truus schreef:

    Staat in de oven, ruikt goed maar hij is voor zover ik nu kan zien wel ingezakt … ;(

    1. Laura Kieft schreef:

      Hij rijst niet megaveel, en als je halverwege de baktijd kijkt kan dat inderdaad zo lijken, dan heeft de cake gewoon nog wat meer tijd nodig.

  5. Margo schreef:

    Top recept weer! De cake smaakt heerlijk 🙂

  6. Kath schreef:

    Afgelopen weekend gebakken en is echt super lekker!
    Foto kan je hier bekijken: https://www.pinterest.com/pin/689121180455404102/

  7. Cees Brouwer schreef:

    Dag Laura, een super heerlijke smeuïge cake. heb je hier ook een chocolade versie van?

    1. Laura Kieft schreef:

      De Oreo tulband is ook heerlijk smeuïg!

  8. Lutgart schreef:

    Beste Laura. Mijn beslag liep over reeds in het begin van de baktijd. Mijn vorm van 25 cm leek iets te klein. De krokantjes die afgevallen waren, waren wel lekker.
    Ik heb ipv baksoda natriumbicarbonaat gebruikt. Is dat hetzelfde misschien. Op de verpakking staat dat het voor gebak is oa.
    Voor de rest superlekkere cake. Bedankt voor het recept.

    1. Laura Kieft schreef:

      Natriumbicarbonaat is inderdaad hetzelfde. Het zou kunnen dat jouw cakeblik misschien iets lager is geweest waardoor hij overstroomde, of misschien heb je grote eieren gebruikt. Fijn dat hij in ieder geval goed smaakte!

  9. Wilma schreef:

    Hey Laura,
    Hoe zo’n oven gebruik jij?
    Ik heb alles gedaan zoals moet en de cake was helemaal vloeibaar. ?
    Groetjes,
    Wilma

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je misschien een combimagnetron? Daarin is het namelijk zeer moeilijk om een cake mooi gaar te bakken.

      1. Wilma schreef:

        Ik heb een hete luchtoven.

        1. Laura Kieft schreef:

          Dat is wel gek. Ik zou de oven even testen met een losse thermometer om te controleren of de temperaturen (nog) wel kloppen. Klinkt alsof hij niet warm genoeg is.

  10. Adri schreef:

    Hi Laura, kan ik ook gewone volle yoghurt gebruiken, dat heb ik in huis.

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan ook, je zult wel een iets ander resultaat krijgen.

  11. Ineke Vonk schreef:

    Heerlijke cake!! We zijn dol op recepten met citroen, dus deze is weer super!

  12. Jeanine schreef:

    Hoi Laura,

    Altijd weer genieten van je baksels!
    Zou je door dit beslag ook de maanzaadjes kunnen doen?

  13. Sellie schreef:

    Hallo Laura, bedankt voor het recept! Ik heb hem gebruikt voor twee kleine tulbandjes ipv 1 grote cake. Binnen 30 minuten had ik twee smeuïge cakejes!

  14. Karin schreef:

    Kan ik deze hoeveelheid ook aanhouden voor een tulband?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat wordt dan wel een kleine tulband denk ik, afhankelijk van de grootte van je vorm uiteraard. Zou het eerder x1,5 of x2 doen.

  15. Ilse schreef:

    Hoi hoi,

    Kan ik deze cake ook invriezen?

    Groetjes Ilse

  16. mar schreef:

    kan ik speltbloem gebruiken Laura ? en welke maat eieren had je ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Eieren is altijd maat M. Speltbloem zou je kunnen proberen, maar je krijgt wel een ander resultaat. Ik heb er in een cake zelf geen ervaring mee.

    2. Ann Demiddeleer schreef:

      Ik heb het met speltbloem gemaakt. Heerlijk. Ik heb ook alleen bakpoeder gebruikt maar dan wel de hoeveelheid x 4. Geen sodazout

  17. Mani schreef:

    Dit is zo lekker alsook de appelcake, Laura. Geweldig en nog eens geweldig!

  18. Lut schreef:

    Lekker !

  19. Jos schreef:

    Ik heb de cake gemaakt met 100gr kwark en 175gr palmsuiker. De cake op zich is wel goed gelukt maar toch nog een beetje droog. Wat vooral tegenvalt is de smaak. Beetje flauw, niet echt lekker, het lijkt of ik meest bloem proef. Onlangs had ik hetzelfde met appeltaart. Ook geen lekkere koeksmaak.
    Wat doe ik fout?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan door je aanpassingen komen, maar het is ook mogelijk dat je de taart/cake misschien te lang en/of heet bakt.

  20. Martine schreef:

    Hoi Laura,
    Zou het ook lekker zijn om een scheutje limoncello aan het beslag toe te voegen?
    Gr. Martine

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou ermee uitkijken, want het beïnvloedt ook de structuur van het beslag.

  21. Rob schreef:

    Hoi Laura.
    Ik wil citroensap uit concentraat gebruiken, zo’n geel flesje die je in de supermarkt koopt. Hoeveel zou ik dan moeten gebruiken voor het sap van 1 citroen, heb je enig idee?
    Rasp gebruik ik overigens van Dr. Oetker, rasp van 1 citroen zijn 2 eetlepels uit het potje.
    Ik hoop even van je te horen want morgen ga ik er 2 bakken, altijd 2 want dan kost het maar 1 keer stroom haha, een Zeeuw is zunig ok mee energie 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou aanraden gewoon verse citroenen te gebruiken, vooral als het aankomt op rasp is dat vele malen lekkerder. Een grote citroen heeft ongeveer zo’n 60 ml sap.

  22. Yuul schreef:

    Hoi! Ik wil hem gaan bakken en heb alle ingrediënten voor me staan. Maar geen Baking soda. Kan ik hem ook maken zonder bakingsoda?

    1. Rob schreef:

      Eén theelepel baking soda, is het hele zakje, vervang je door 3 tl bakpoeder

      1. Carmen schreef:

        Ik heb enkel bakpoeder staan kan ik deze dan maken zonder baking soda?

  23. Rob schreef:

    Eén theelepel baking soda, is het hele zakje, vervang je door 3 tl bakpoeder.

  24. Roos schreef:

    Ik maakte citroencake met jouw lemoncurd onder het beslag (en dan iets minder boter) en die was ook heerlijk en smeuïg!

  25. Esther schreef:

    De cake was wel heel kruimelig maar toch vet lekker

    1. Laura Kieft schreef:

      waarschijnlijk heb je hem dan te lang/heet gebakken. Fijn dat hij alsnog heerlijk was 😀

  26. Ron Ten brink schreef:

    Ben benieuwd…..ben hem nu aan het bakken .. Bedankt….uit Spanje..

  27. Rosa schreef:

    Hallo Laura,

    Ik zou graag cupcakes hiervan willen maken, omdat ik op internet nergens anders een goed recept voor citroencupcakes kan vinden. Ik had de vraag hoeveel cupcakes je hier van zou kunnen maken? \\

    Groetjess

    1. Laura Kieft schreef:

      Een cake is over het algemeen voldoende voor ongeveer 12 cupcakes.

  28. Irma schreef:

    Dag Laura, ik wil dit graag maken in een ronde spring vorm met candied lemon peel als garnering. Weet jij misschien hoe dit moet?

    1. Laura Kieft schreef:

      Helaas, ik heb dit zelf nog nooit gemaakt.

  29. Marianne schreef:

    Ik heb deze cake gemaakt. En hij is echt heerlijk. Super goed gelukt. Ik heb een hete lucht oven. Temperatuur op 155 graden en 60 minuten. Toen was hij perfect.

  30. Isabelle schreef:

    Als ik cupcakes maak met dit recept cupcakes maak,hoelang is dan de baktijd en oventemperratuur?

  31. tessa schreef:

    Hallo, ik heb de cake al een paar keer gemaakt en hij is super lekker. ben alleen nog aan het uitzoeken op welke stand ik de oven het best kan zetten, ik heb en hete lucht oven: geldt dan ook 55-60 min op 175 graden? Groetjes Tessa

    1. Laura Kieft schreef:

      Alle genoemde temperaturen zijn voor boven- en onderwarmte. Hetelucht zet je 10-20% lager.

      1. tessa schreef:

        ok. ik heb hem op 155 gezet en 57 min in de oven gedaan alleen in het midden van de cake leeg de cake net niet gaat genoeg. wat zou ik dan anders kunnen doen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Dan heeft hij in jouw oven nog wat langer nodig.

  32. Frans schreef:

    In de bereidingswijze staat “Bakpoeder, baking soda, zout en bloem kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi glad beslag. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen kun je stoppen met mixen.” Kan dit met een mixer of moet dit met de spatel gebeuren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik een mixer omdat ik die al gebruik voor het romig kloppen van de andere ingrediënten. Maar een spatel kan ook.

      1. Frans schreef:

        Als je een mixer gebruikt, sla je dan het lucht er niet uit?

        1. Laura Kieft schreef:

          Niet als je niet te hard/lang klopt.

  33. Ruth schreef:

    Hmmm, ik maakte hem net, staat nog af te koelen, maar het beslag was al heerlijk :p, dus ik verwacht dat de cake net zo lekker zal zijn!

  34. saucibosner schreef:

    I am using stevia instead f sugar. Wonder how this will work out

    1. Laura's Bakery schreef:

      Will you share the results with us and the other readers? Curious what amounts you have used 🙂

  35. Astrid schreef:

    Hoi,

    Kan ik ook gewone halfvolle yoghurt gebruiken? Of creme fraiche?

    Grtz Astrid

    1. Laura Kieft schreef:

      halfvolle yoghurt kan prima

    2. Eline schreef:

      Hoi Laura,

      Ik vroeg me af hoe lang deze cake goed is?
      Is hij door de toevoeging van yoghurt minder lang houdbaar?

      1. Laura's Bakery schreef:

        Hi Eline, nee hoor hiervoor geldt hetzelfde als met een gewone cake.

  36. Wilma schreef:

    Mmm, ben niet zo tevreden over dit recept, volgens mij moet je de griekse yoghurt en de citroensap pas nadat je alles samen hebt gemengd erdoorheen spatelen met een spatel. Nu kunnen de eieren niet luchtig geklopt omdat het sap van de citroen schift…
    Jammerrrr!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer dat heb bij jou niet goed gelukt is, daar heb ik geen last van gehad. Waren alle ingrediënten op kamertemperatuur?

  37. Marjon schreef:

    Bij mij was het beslag helemaal geschift, ook na het toevoegen van de bloem. Alles was op kamertemperatuur, maar zodra ik de yoghurt en citroensap toevoegde, begon het helemaal te schiften. Het resultaat is een cake die helemaal niet luchtig is, je ziet zo de brokken van het geschift deeg. De smaak is wel lekker hoor! Wat kan ik doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Je zou een volgende keer de vloeistoffen in kleinere delen kunnen toevoegen, dan kan het langzamer familie maken.

  38. jolette schreef:

    Heerlijk! Maar krijg een vrij korrelige structuur. Hoe kan ik dit oplossen? Pattiserie bloem gebruiken? Of juist minder bakpoeder/ei en dat soort dingen? Ik ben op zoek naar een hele fijne cake, met fijne structuur zeg maar. Ben benieuwd! 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heeft het afgebakken eindresultaat een korrelige structuur bij je? Of het beslag. Ik weet niet goed wat je bedoelt, maar misschien is dit wat voor je:
      https://www.laurasbakery.nl/angel-food-cake-met-aardbeien/

  39. Kurt schreef:

    Smelt je de boter vooraf of gewoon kamertemperatuur?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als het er niet bij staat dan is het altijd op kamertemperatuur.

  40. DJC schreef:

    Kan ik dit recept ook in een tulband maken? Tulband is 25 cm

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou ik niet weten, je kunt zelf even de inhoud met elkaar vergelijken.

  41. Ottoline schreef:

    Beste Laura, het is volgens mij goed gelukt, ziet er uit als op de foto en is ook best lekker, maar het smaakt helemaal niet naar citroen…dat vind ik jammer

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer! Heb je misschien iets veranderd aan het recept?

  42. Rosa schreef:

    Hi Laura,

    Ik wilde graag voor een dagje op het strand een frisse cake maken, deze ziet er super uit! Ik vond het wel moeilijk om te kiezen tussen deze citroencake en je sinaasappel-yoghurt cake, maar aangezien ze beide yoghurt bevatten dacht ik eraan om deze misschien te combineren. Kan ik dus deze cake maken maar dan met sinaasappel ipv citroen, glazuur en misschien maanzaad erin? Ik maak namelijk wel eens vaker iets met de citroen-maanzaad combinatie en wilde nu iets nieuws proberen!
    Terwijl ik dit zo schrijf ben ik eigenlijk al te nieuwsgierig naar het resultaat en heb besloten het gewoon te doen 🙂

    Groetjes Rosa

    1. Laura Kieft schreef:

      Hopelijk is hij lekker geworden!

  43. Meep schreef:

    Op hoeveel moet de oven voorverwarmd

    1. Laura Kieft schreef:

      de temperatuur en baktijd staan in het recept 😉

  44. Mary schreef:

    Deze cake is inderdaad echt super smeuïg en lekker. Als enige zou ik zeggen dat er toch echt minimaal 2x zoveel citroenrasp in moet als in het recept staat. Had de hoeveelheid uit het recept gebruikt en de taart smaakt eerder naar zoet ei dan naar citroen ahah

  45. Farah schreef:

    Hoi Laura, kan ik de yoghurt vervangen?
    Groet Farah

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat hangt er vanaf waarom of waardoor.

  46. Tamar schreef:

    Dag Laura, een heerlijke cake, echter ondanks de smeuigheid, die er wel degelijk is, valt hij wel uit elkaar., brokkelig. Het enige dat ik er aan veranderd heb is dat ik havermeel heb gebruikt en ook er wat minder heb ingedaan. Kan het daardoor komen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk het wel inderdaad, ik durf niet te zeggen of het zomaar met havermeel kan.

  47. Diddy schreef:

    De cake vanmiddag gemaakt.
    Ruikt heerlijk in de keuken en de smaak is heel lekker.
    Dank je wel voor het recept.

  48. R schreef:

    Hoi Laura,
    Kan ik ook halfvolle vanille kwark gebruiken ipv griekse yoghurt? Wil de citroenen opmaken maar heb geen griekse yoghurt in huis.
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat zou prima moeten lukken.

  49. Betty schreef:

    Dag Laura, kan je met dit beslag ook cupcakes maken..? De cake is heerlijk…?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor, kan zeker.

  50. Esther schreef:

    Hey Laura,
    Ik ben nu de cake aan het maken e het beslag is heel kruimelig en brokkelig hoort dat?
    Het is bij de stap voeg de eieren toe.
    groetjes Esther.

    1. Laura Kieft schreef:

      bedoel je misschien dat het is geschift? Dat kan gebeuren, maar dat komt goed als je de bloem toevoegt.

  51. Maartje schreef:

    Heel lekkere cake, bedankt voor het recept! Wel even opletten inderdaad dat de cakevorm hoog genoeg is, de cake rijst nogal. Ik maak m af met citroengalzuur (slurp)

  52. Joyce schreef:

    Zou ik hier evt ook een appeltje doorheen kunnen doen? Zoals in je appel limoen cake?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ja hoor!

  53. Annemarie schreef:

    Echt een ontzettend lekkere cake. Al een paar keer gebakken inmiddels!!

  54. Céline schreef:

    Leuk recept!
    Welke topping zou lekker zijn op deze cake?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien dat je een lekkere topping kan vinden in het artikel over lekkere toppings en vullingen. Deze is te vinden onder de zoekbalk op laurasbakery.nl.

  55. Marci schreef:

    Beste Laura, bedankt voor het receipt. Het was echt lekker. Had wel een beetje aangepast, had minder suiker gebruikt dan wat was aangegeven. Had de ovenstand op 160 gezet.
    Ik ga hem nog een keertje maken misschien met slagroom ipv Griekse yoghurt en misschien 1 1/2 citroensap ipv 1.

  56. Vera schreef:

    Moet de Griekse yoghurt ook op kamertemperatuur?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is wel het beste om schifting te voorkomen. Je kunt ook proberen het in kleine delen toe te voegen, dat voorkomt eventuele schifting over het algemeen ook.

  57. Trijntje Kloppenburg/ottens schreef:

    Hoi laura ik heb een combimagnetron en bij mij lukt het wel

  58. Melissa schreef:

    Hi Laura,

    Mijn cake is zo vettig eruit gekomen!! 🙁 Ik heb wel bakpapier gebruikt en die ziet er ook vettig uit. Bovenkant is mooi bruin maar de zij -en onderkant is niet bruin geworden.

    Wat heb ik fout gedaan?

    Dankjewel!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lastig om vanaf hier te bepalen waar het mis is gegaan, heb je het recept verder helemaal aangehouden (ook de ovenstand en temperatuur?)?

  59. Melissa schreef:

    + ik zie nu ook dat de binnenkant niet gaar is.. Ik heb een microgolfoven trouwens.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Aha zie deze reactie nu. Ik weet niet precies wat een microgolfoven is, maar zou goed kunnen dat het dan met je oven te maken heeft.

  60. Cathy schreef:

    Beste Laura,

    Voor de eerste keer probeerde ik een recept van u, en wat zag het er eerst vreemd uit met de yoghurt en citroen, maar eenmaal de bloem er krachtig onder gemengd werd en het beslag de oven inging kwam het helemaal goed, en het resultaat was een heerlijke fijne lichte cake. Heel veel dank voor je recept.

  61. Yolanda schreef:

    Ik wilde even laten weten dat je ook prima soja-yoghurt kunt gebruiken in plaats van Griekse yoghurt ( voor de mensen met lactose-intolerantie)
    Resultaat was super!
    Ook heb ik 150 gram bloem+125 gram amandelmeel gebruikt, de cake was héél snel op;-) Bedankt voor het recept!

  62. Jasper schreef:

    Hallo, maakt het uit als ik 4 tl bakpoeder gebruik ipv 1 tl bakingsoda en 1 tl bakpoeder?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja dat maakt uit, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/combineren-baking-soda-en-bakpoeder/

  63. Willemijn schreef:

    Ziet prachtig uit, maar proeft helaas erg zoutig ipv naar kwark en citroen terwijl ik wel alle ingrediënten heb aangehouden, jammer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is jammer om te horen, waarschijnlijk is het dan teveel zout geweest wat is toegevoegd.

  64. Olga schreef:

    Lijkt mij een heerlijke cake.
    Cake staat nu een uur in de oven, maar is nog nat van binnen. Moet de binnenkant wel droog zijn als je dit met een prikker checkt? Dit ben ik nml. gewend met gewone cake.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is hetzelfde met deze cake inderdaad. Kan per oven wat verschillen!

  65. Antoinette schreef:

    Kun je inplaats van bakpoeder en backing soda in combinatie met bloem ook zelfrijzend bakmeel gebruiken zoals ik dat gewend ben?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan alleen zou ik dan wel nog baking soda toevoegen, hier lees je er meer over: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

  66. J schreef:

    Helaas echt niet lekker, weinig tot geen citroen smaak. Hele aparte structuur ook. Dacht dit wordt een hit omdat review score zo hoog was maar snap echt niet waarom. Voelt een verspilling van de mooi ingrediënten dit recept sorry.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer om te horen, smaken verschillen natuurlijk.

  67. Marci schreef:

    Aan het recept zou het niet liggen, m.i. Vreemd!

  68. Lisa Smit schreef:

    Hmmm jammer, de cake is veel te vettig. Vond het al gek, zoveel boter en yoghurt samen. Ook de citroensmaak erg licht.

    1. Laura's Bakery schreef:

      De cake hoort heel smeuïg te zijn, maar smaken verschillen natuurlijk. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *