Tomaten quiche

Tomaten quiche
53

Na een artikel bomvol met quiche inspiratie vorige week, is het nu tijd voor mijn nieuwste creaties: de tomaten quiche. In veel van mijn quiches zitten tomaten, maar ik had nog nooit een quiche met alleen maar tomaten gemaakt. Leek me wel heel erg lekker, dus ik ging aan de slag. Ik koos voor kleine tomaatjes in verschillende kleuren, dat ziet er een stuk gezelliger uit. Uiteindelijk heb ik een halve kilo tomaten gebruikt voor deze quiche. Goedegekeurd door zowel mijzelf als mijn team, want we hebben er van zitten smullen tijdens de lunch. Als je hem serveert voor het avondeten is het lekker om er een salade bij te serveren.

Tomaten quiche

Een quiche boordevol met tomaten. Zeker weten dat je hiervan zult smullen.
Porties: 4 personen
voor een 26 cm quiche- of springvorm

Ingrediënten

  • 1 quiche bodem (volgens recept)
  • 2-3 el paneermeel
  • 500 gram kleine tomaatjes in verschillende kleuren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • peper en zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
  • Halveer bijna allle tomaatjes. In een kom klop je de eieren met de crème fraîche en peper en zout door elkaar.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Verdeel er wat paneermeel over.
  • Verspreid twee derde van de tomaatjes over de bodem. Verdeel er ook de geraspte kaas overheen. Giet het eimengsel erover en voeg ook de overige tomaatjes toe.
  • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Serveer met verse basilicum en eventueel een salade.
Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *