Als je de klassieke gevulde koek en gevulde speculaas samenvoegt, wat krijg je dan? In dit geval krijg je dan gevulde speculaas koeken. Het zijn gevulde koeken die ruiken en smaken naar gevulde speculaas, maar overduidelijk de structuur hebben van gevulde koek. Waardoor ze ook nog altijd smaken naar gevulde koek. Ik ben er zelf ook nog steeds ondersteboven van. De koekjes passen perfect bij Sinterklaas omdat ze lijken op kleine cadeautjes. Ik maakte ze in verschillende vormen, maar je kunt ook nog altijd voor de klassieke ronde gevulde koek vorm gaan. Het idee om ze als cadeautjes te decoreren is geïnspireerd op het recept dat ik vorig jaar deelde. Hier vind je de hartige bladerdeeg cadeau pakketjes terug. Deze koeken zijn trouwens ook leuk om met kinderen te maken.
BAKTIP: Om de gevulde speculaas koeken met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
De koeken liepen bij mij de eerst keer meer uit dan ik wilde. Daarom vind je hieronder nog een extra tip om dit zoveel mogelijk te voorkomen.
Gevulde speculaas smaak! Lekkerrr!
Moet je de kaneel door het spijs roeren, of is het de bedoeling dat je het over de koeken heen strooit of door het eigeel heen doet?
Sorry, ik heb het al gevonden?
Kluts het ei en voeg de helft van het ei samen met het kaneel toe aan het spijs, kneed door elkaar zodat het soepel wordt.
kan je de koekjes invriezen
Waarom deze koeken 12-14 minuten op 200 graden, en de normale gevulde koeken 30-35 op 160?
Je hebt bij mijn ‘oude’ recept voor gevulde koeken gekeken, dat is een recept van mijn vader zoals in de tekst staat. Dit is mijn recept en daarbij houd ik net zoals in dit recept 12-14 minuten op 200 graden aan: https://www.laurasbakery.nl/gevulde-koeken-2-0/ . Soms geldt ook in de bakkerswereld, meerdere wegen leiden naar Rome 😉