Kip-kerrie quiche

11 september 2020
Kip-kerrie quiche
63

Ik maak graag quiches, vind het een ideale maaltijd. En omdat ik alleen woon betekent het ook gelijk dat ik 3 kliekjes de vriezer in kan schuiven. Hoef ik op een later moment alleen nog maar een puntje quiche te ontdooien en op te warmen. Daar houd ik van. Mijn laatste creatie is deze kip-kerrie quiche, collega Mariette opperde dat idee en dacht dat ik het wel wat zou vinden. Ik wist van tevoren niet helemaal hoe enthousiast ik zou zijn over het resultaat, maar ik besloot het gewoon eens te proberen. En dat was maar goed ook, want ik heb zitten smullen!

Kip-kerrie quiche

Met de bekende kip-kerrie salade in gedachten ontwikkelde ik het recept voor de kip-kerrie quiche, een heerlijke hartige taart.
Porties: 4 personen
voor een 26 cm quiche- of springvorm

Ingrediënten

  • 1 quiche bodem (volgens recept)
  • 2-3 el paneermeel
  • 300 gram kipfilet
  • 2-3 stelen lente ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • peper en zout
  • 3 tl kerriepoeder

Instructies

  • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
  • Snijd de kipfilets in blokjes en bak ze kort rondom aan. Snijd ook de lente ui fijn.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Verdeel er wat paneermeel over.
  • Verspreid de blokjes kip en lente ui over de bodem. Verdeel er ook de geraspte kaas overheen.
  • In een kom klop je de eieren, crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder door elkaar. Giet het mengsel over de vulling.
  • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 2-3 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15 minuten op 180 graden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Trudy schreef:

    Ziet er leuk uit, als ie ook zo lekker smaakt … aan de ingrediënten zal het niet liggen.
    Goed ideetje van Mariëtte 🙂

  2. Katja schreef:

    Hah, geen idee wanneer collega Mariette het opperde, maar mijn inzending voor de bakstrijd toen quiche het thema was eerder dit jaar, was ook een kip-kerrie quiche.

    Heb de mijne wel heel anders gemaakt o.a. met groenten zodat het echt een hele maaltijd wordt. 😊

  3. Marlies schreef:

    De quiche staat in de oven, ben heel benieuwd!
    Wat kun je nog maken met het overgebleven deeg..

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kleine quiches? Of mini pizza’s 🙂

  4. Nicole de Smit schreef:

    Hoi Laura,

    Is het ook mogelijk om de quiche te maken, te bewaren in de koelkast en dan de volgende dag pas af te bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daar heb ik geen ervaring mee. Quiches laten zich de dag erna daarentegen goed opwarmen, dus ik zou ‘m meteen afbakken en dan de volgende dag opwarmen.

  5. Gryt schreef:

    Hoi Laura.
    graag bak ik een quiche, ik heb een vraag : hoe weet ik of de bodem gaar is, bij mij is die vaak wit van kleur, en heeft de bovenkant al mooie bruine kleur, wat kan ik doen? heb je tips?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan de quiche dan ook iets langer bakken en afdekken met aluminiumfolie zodat de bovenkant minder snel bruin wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *