Hoera het is vandaag nationale pannenkoekdag en het leek ons leuk om jullie deze ochtend van extra pannenkoek inspiratie te voorzien. Wist je dat het alweer het 13e jaar is dat deze pannenkoekdag bestaat? Inmiddels is het uitgegroeid tot een hele gebeurtenis en wordt er vooral op basisscholen veel aandacht aan besteed. Omdat wij allemaal ook dol op pannenkoeken zijn leek het ons leuk hier ook op in te springen. Laat ons vooral weten welke pannenkoek jij vandaag gaat bakken?
Laura heeft natuurlijk een super lekker pannenkoek recept op de blog staan en vanuit die basis kun je weer heerlijk variëren. Dat basisrecept pannenkoeken vind je via deze link. Met dit recept kun je natuurlijk je lievelingssmaak pannenkoek maken, zoals een appel-spek variant. Of je besluit om creatief te worden. Om je op weg te helpen delen we een aantal simpele ideetjes met jou.
Zoete pannenkoeken
Hierboven zie je twee heerlijke zoete varianten. Zo heb ik mijn pannenkoek het allerliefst. Lekker met fruit en een zoete topping zoals stroop, curd of jam. De links naar de recepten hierboven vind je hier:
Hartige pannenkoeken
Niet iedereen houdt natuurlijk van zoet. Gelukkig is hartig op deze blog geen probleem. Wat dacht je van deze lekkere combi’s: een heerlijke galette of de moderne benadering van de familie Kieft pizza pannenkoek?
Pancakes
Mocht je nou meer fan zijn van de Amerikaanse pancakes, dan de Nederlandse pannenkoek dan vind je nog wat meer inspiratie via deze link.
Fijne nationale pannenkoekdag!
Yummie! Ik heb 2 favoriten; 1 met spek en stroop. De andere heb ik van mijn hongaqrse vader geleerd-vulling-.; voor 4 pers.500gr gehakt, 1 geperst t.knoflook,2 uien gesnipperd, creme fraiche 125 ml, champignons in schijfjes-naar smaak- en zoete paprikapoeder,liefst vd turkse winkel! De hollandse is te bitter,en de turkse lijkt erg veel op de hongaarse. Je hebt voor de liefhebber ook pittige paprikapoeder.
Bak de pannenkoeken. Doe in een hapjespan 50gr margarine fruit de uien glazigmet de knoflook. Rul het gehakt. Doe er peper,zout en ong.5 el p.poeder door. Dan de champignons erdoor en even roeren. Glaasje heet water erbij,deksel erop,en ong.15/20 min.zacht.laten pruttelen. Haal deksel eraf en neem een kommetje -soepkom bv- 5 el gehaktvocht-alleen t vocht- en roer voorzichtig een half bekertje creme fraiche erdoor tot het glad is. Kiep terug bij het gehaktmengsel en roer door. Hiermee -gehaktmengsel-vul je de pannenkoeken, en de saus gaat erover heen. Nog n toefje creme fraiche ernaast, en een salade die je lekker vindt!
Jó ét vágyat!! Eet smakelijk!