Appel spek pannenkoeken

Gepost: 7 maart 2016 Laatst bewerkt: 14 juni 2024
Appel spek pannenkoeken

De afgelopen tijd heb ik ontzettend veel zin in pannenkoeken, ik bedenk het mij alleen steeds als ik net gegeten heb. Niet handig, maar ik heb mijzelf beloofd dat ik deze week pannenkoeken ga bakken. Ik bedacht mij daardoor ook ineens dat ik nog een fijn pannenkoeken recept voor jullie klaar had staan. Het is een variatie op mijn basisrecept voor pannenkoeken, namelijk appel-spek pannenkoeken. Ik weet nog goed dat ik deze pannenkoeken voor het eerst at, de combinatie van appel en spek vond ik namelijk een beetje gek. Toen ik het las op de kaart van een pannenkoeken restaurant dan, want na mijn eerste hap vond ik het helemaal niet gek. Wat een geniale combinatie!

BAKTIP: Ik mijn mijn pannenkoeken, crêpes en pancakes altijd in een pannenkoekenpan.

appel-spek pannenkoeken 2a

 

APPEL SPEK PANNENKOEKEN

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

Appel spek pannenkoeken

Je zou het misschien niet snel denken, maar appel en spek passen ontzetten goed bij elkaar. Daarom is deze appel spek pannenkoek zo lekker.
Porties: 12 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 600 gram bloem
  • 3 eieren (M)
  • 1,5 liter melk
  • snuf zout
  • 2 appels
  • 1-2 verpakkingen met plakjes spek (ik gebruik 3 plakjes per pannenkoek)

Instructies

  • Doe de eieren en melk in een grote kom en mix door elkaar. Je kunt dit met een handmixer doen, maar met een garde gaat het ook prima. Voeg de bloem geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen, vergeet de snuf zout niet toe te voegen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in dunne plakjes.
  • Omdat je spek gebruikt hoef je geen boter te gebruiken, ik doe dat niet in ieder geval. Leg de plakjes spek in de pan, paar plakjes appel erbij en schep wat beslag in het midden van de pan. Verdeel het over de gehele bodem door de pan even van het vuur te halen en een draaiende, kantelende beweging te maken. Wanneer het oppervlak droog is draai je de pannenkoek met een spatel om en bak je de andere kant ook goudbruin.
Tips

Bij het maken van appel spek pannenkoeken gebruik ik altijd wat meer beslag dan bij normale pannenkoeken, dan zijn ze beter om te draaien. Voordat je de pannenkoek omdraait kun je het best even controleren of de plakjes spek en appel los zitten van de bodem. Beweeg de pan even heen en weer en gebruik eventueel een spatel om ze los te maken.

Eet smakelijk!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Joyce schreef:

    Dit ziet er lekker Uit! Mijn vriend en ik eten inze hartige pannenkoeken altijd met brie en honing 🙂

  2. Margot schreef:

    Ik bedacht me toevallig gister dat ik al veel te lang geen pannenkoeken meer gegeten heb. En dat is een lekkere variatie!

  3. Thea Wortelboer schreef:

    Hallo Laura
    Allereerst bedankt voor je heerlijke recepten die ik steeds van je krijg via de mail vindt ik zo gezellig .
    Een vraag aan jou ik al een paar keer je bescuit taart gebakken heerlijk dit recept ,hij rijst boven m`n vorm uit maar als hij klaar is dan is het zo luchtig dat ik de buiten kant en de zijkant er als een deksel af kan halen ,dat is jammer want het hele model gaat dan weg ,wat doe ik verkeerd ??bak het op taartvorm 26cm eerst met 6 eieren ,ben al terug gegaan naar 5 eieren ,binnenin is het goed luchtig ,, heb je een tip voor mij ???
    Veel bak plezier Hartelijk dank !

    1. Laura schreef:

      Je kunt het best de hoeveelheid eieren echt zo afwegen als in de tabel staat en dus niet uitgaan van hele eieren.

  4. Charlotte Tielrooij schreef:

    Hi Laura,
    Gebruik je ontbijtspek?
    Vriendelijke groet Charlotte

    1. Laura schreef:

      Meestal wel ja.

  5. Ellen schreef:

    Ik eet de mijne meestal enkel met appel. Volgende keer deze combinatie ook eens proberen.

  6. Jos schreef:

    Beste Laura,
    Uit nieuwsgierigheid kwam ik hier bij je appel-spekpannenkoeken. Echt nieuw was dat niet. Ik heb n.l. jarenlang iedere woensdag pannenkoeken gebakken voor mijn gezin. Voor de kinderen (op bestelling!) met kaas, cervelaat en/ of appel. Voor mij en mijn vrouw bakte ik “grotemensenpannenkoeken” gevuld met ui, champignons, spek en kaas en niet te vergeten bestrooid met kerriepoeder, vóórdat ik het beslag erover goot.
    Komende kerst komen onze inmiddels volwassen kinderen bij ons eten. Ik vroeg wat ze wilden eten als kerstdiner. Het antwoord: Pannenkoeken! Dus ga ik weer restaurantje spelen.
    Jos
    PS ik gebruik je site regelmatig als naslagwerk als ik weer eens één of andere taart wil bakken.

  7. Rieky van Alst schreef:

    Kan ik pannenkoeken ook bakken met bv. teffmeel, amandelmeel, kastanjemeel of combi hiervan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien dat dit artikel je verder kan helpen? https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-bloem/

  8. Marieke schreef:

    Top recept! Alleen jammer dat er geen calorieën vermeld staan heb je hier toevallig weet van? Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee die bereken ik niet, maar dat kun je wel gemakkelijk zelf doen, je hebt daar apps voor.

  9. Marieke Nouws schreef:

    Bedankt voor u antwoord! Er zijn veel mensen waaronder ik die daar recepten op selecteren voor dat ze het testen. Leek mij een verbeter puntje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept