De afgelopen tijd heb ik ontzettend veel zin in pannenkoeken, ik bedenk het mij alleen steeds als ik net gegeten heb. Niet handig, maar ik heb mijzelf beloofd dat ik deze week pannenkoeken ga bakken. Ik bedacht mij daardoor ook ineens dat ik nog een fijn pannenkoeken recept voor jullie klaar had staan. Het is een variatie op mijn basisrecept voor pannenkoeken, namelijk appel-spek pannenkoeken. Ik weet nog goed dat ik deze pannenkoeken voor het eerst at, de combinatie van appel en spek vond ik namelijk een beetje gek. Toen ik het las op de kaart van een pannenkoeken restaurant dan, want na mijn eerste hap vond ik het helemaal niet gek. Wat een geniale combinatie!
BAKTIP: Ik mijn mijn pannenkoeken, crêpes en pancakes altijd in een pannenkoekenpan.
Dit ziet er lekker Uit! Mijn vriend en ik eten inze hartige pannenkoeken altijd met brie en honing 🙂
Ik bedacht me toevallig gister dat ik al veel te lang geen pannenkoeken meer gegeten heb. En dat is een lekkere variatie!
Hallo Laura
Allereerst bedankt voor je heerlijke recepten die ik steeds van je krijg via de mail vindt ik zo gezellig .
Een vraag aan jou ik al een paar keer je bescuit taart gebakken heerlijk dit recept ,hij rijst boven m`n vorm uit maar als hij klaar is dan is het zo luchtig dat ik de buiten kant en de zijkant er als een deksel af kan halen ,dat is jammer want het hele model gaat dan weg ,wat doe ik verkeerd ??bak het op taartvorm 26cm eerst met 6 eieren ,ben al terug gegaan naar 5 eieren ,binnenin is het goed luchtig ,, heb je een tip voor mij ???
Veel bak plezier Hartelijk dank !
Je kunt het best de hoeveelheid eieren echt zo afwegen als in de tabel staat en dus niet uitgaan van hele eieren.
Hi Laura,
Gebruik je ontbijtspek?
Vriendelijke groet Charlotte
Meestal wel ja.
Ik eet de mijne meestal enkel met appel. Volgende keer deze combinatie ook eens proberen.
Beste Laura,
Uit nieuwsgierigheid kwam ik hier bij je appel-spekpannenkoeken. Echt nieuw was dat niet. Ik heb n.l. jarenlang iedere woensdag pannenkoeken gebakken voor mijn gezin. Voor de kinderen (op bestelling!) met kaas, cervelaat en/ of appel. Voor mij en mijn vrouw bakte ik “grotemensenpannenkoeken” gevuld met ui, champignons, spek en kaas en niet te vergeten bestrooid met kerriepoeder, vóórdat ik het beslag erover goot.
Komende kerst komen onze inmiddels volwassen kinderen bij ons eten. Ik vroeg wat ze wilden eten als kerstdiner. Het antwoord: Pannenkoeken! Dus ga ik weer restaurantje spelen.
Jos
PS ik gebruik je site regelmatig als naslagwerk als ik weer eens één of andere taart wil bakken.
Kan ik pannenkoeken ook bakken met bv. teffmeel, amandelmeel, kastanjemeel of combi hiervan?
Misschien dat dit artikel je verder kan helpen? https://www.laurasbakery.nl/vervangers-voor-bloem/
Top recept! Alleen jammer dat er geen calorieën vermeld staan heb je hier toevallig weet van? Groetjes
Nee die bereken ik niet, maar dat kun je wel gemakkelijk zelf doen, je hebt daar apps voor.
Bedankt voor u antwoord! Er zijn veel mensen waaronder ik die daar recepten op selecteren voor dat ze het testen. Leek mij een verbeter puntje