lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien

53

Er zou vandaag eigenlijk een lemon meringue pannenkoekentaart online komen. Alle onderdelen waren klaar. Pannenkoeken gebakken, meringue gemaakt en ook de lemon curd stond klaar om gebruikt te worden. Ik kwam niet verder dan een taartje met 5 pannenkoeken, toen werd mij duidelijk dat deze taart niet zou blijven staan als hij nog hoger werd. De vulling liep er al tussenuit namelijk. Zo zie je maar, ook hier gaat wel eens iets mis. Op zo’n moment vind ik het een uitdaging om iets te bedenken dat wel werkt, zonder dat ik nog allerlei andere dingen nodig heb. Ik pakte de aardbeien uit de koelkast erbij en besloot lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien te maken. Een extra ingrediënt en een andere vormgeving. Stiekem denk ik dat dit eindresultaat nog veel lekkerder is dan de taart die ik in gedachten had. De verhoudingen kloppen en de toevoeging van aardbeien is zalig. Een aanrader om te maken!

Lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien

Een heerlijk fris ontbijtje of lekker toetje: lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien. De pannenkoekjes zijn makkelijk te maken en erg smaakvol!
VOOR ONGEVEER 15-18 STUKS, PANNENKOEKEN VAN 20/25 CM

Ingrediënten

Instructies

 • Begin met het maken van de pannenkoeken en lemon curd volgens recept. Dit kan prima al een dag van tevoren. Je kunt grote pannenkoeken bakken, maar ikzelf maakte ze voor dit recept wat kleiner.
 • Als je de pannenkoekjes wilt serveren maak je de meringue. Klop de eiwitten bijna stijf met de kristalsuiker. Voeg dan de poedersuiker toe en klop tot je stijve pieken kunt maken van de meringue. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes.
 • Beleg elke pannenkoek met een beetje lemon curd, verdeel er wat aardbeitjes over en vouw de pannenkoek dicht (of rol hem op). Doe dit met alle pannenkoekjes en verdeel ze over je bordjes. Leg er zoveel op als je zelf wilt.
 • Schep de meringue in een spuitzak met stervormige spuitmond en spuit wat kleine toefjes bovenop. Garneer de pannenkoekjes met extra aardbeien en serveer direct.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Lieke schreef:

  Hallo Laura

  Je zou de merinque ook nog wat kunnen branden.

  Groetjes Lieke

  1. Laura Kieft schreef:

   Is inderdaad een optie als je dat wilt, ik vond het zelf niet nodig in dit recept.

 2. Carla schreef:

  Het ziet er feestelijk, zomers en verrukkelijk uit!!!!!
  Xus,
  Car

 3. Annie Page schreef:

  Heb voor het eerst lemon curd gemaakt met het recept uit uw kookboek. Zojuist op een pannenkoek gesmeerd.

  Heerlijk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *