Er zou vandaag eigenlijk een lemon meringue pannenkoekentaart online komen. Alle onderdelen waren klaar. Pannenkoeken gebakken, meringue gemaakt en ook de lemon curd stond klaar om gebruikt te worden. Ik kwam niet verder dan een taartje met 5 pannenkoeken, toen werd mij duidelijk dat deze taart niet zou blijven staan als hij nog hoger werd. De vulling liep er al tussenuit namelijk. Zo zie je maar, ook hier gaat wel eens iets mis. Op zo’n moment vind ik het een uitdaging om iets te bedenken dat wel werkt, zonder dat ik nog allerlei andere dingen nodig heb. Ik pakte de aardbeien uit de koelkast erbij en besloot lemon meringue pannenkoekjes met aardbeien te maken. Een extra ingrediënt en een andere vormgeving. Stiekem denk ik dat dit eindresultaat nog veel lekkerder is dan de taart die ik in gedachten had. De verhoudingen kloppen en de toevoeging van aardbeien is zalig. Een aanrader om te maken!
BAKTIP: Voor het spuiten van toeven, decoratieve randjes en meer gebruik ik dit formaat spuitmondjes van Wilton het meest.
Hallo Laura
Je zou de merinque ook nog wat kunnen branden.
Groetjes Lieke
Is inderdaad een optie als je dat wilt, ik vond het zelf niet nodig in dit recept.
Het ziet er feestelijk, zomers en verrukkelijk uit!!!!!
Xus,
Car
Heb voor het eerst lemon curd gemaakt met het recept uit uw kookboek. Zojuist op een pannenkoek gesmeerd.
Heerlijk !!!