Het is weekend! Perfect moment om wat meer tijd uit te trekken voor het ontbijt en de keuken in te duiken. Voor alle liefhebbers van pancakes en carrot cake heb ik nu de ultieme combinatie: carrot cake pancakes! Mét een heerlijk roomkaasglazuur. Je zult begrijpen dat deze stapel al snel op was. En sterker nog, ik ga ze volgend weekend gewoon weer bakken. Dit weekend heb ik nog andere ontbijtplannen namelijk.
Deze smaakcombinatie is natuurlijk ook ontzettend lekker met pannenkoeken of poffertjes!
Carrot Cake Pancakes
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 ei
- 300 gram magere kwark
- 100 gram geraspte wortel
- 2 tl kaneel
- 0,5 tl nootmuskaat
- 0,25 tl gember
- 0,25 tl kruidnagel
- 2 handjes walnoten fijngehakt
Roomkaas glazuur
- 100 gram roomkaas
- 1 el halfvolle melk
- 125 gram poedersuiker
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en roer door elkaar. Doe ondertussen een beetje boter in de pan.
- Gebruik een (ijs)lepel om het beslag in de pan te scheppen. Maak de lepel nat om het beslag platter te maken in de pan. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin.
- Voor het glazuur roer je de roomkaas los. Voeg hier de melk en de poedersuiker aan toe en roer tot een egaal en dik glazuur. Serveer direct.
Tips
- Tip: De kruiden kun je ook vervangen door 1 eetlepel speculaaskruiden.
- Bewaren: Eenmaal gebakken blijven de pannenkoeken 1-2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar. Maak het glazuur vers.
Smaak was goed, maar ze bleven (veel) te nat van binnen ondanks dat de buitenkant meer dan goudbruin was.. Al geprobeerd vuur wat lager te zetten en langer te bakken. Tips hiervoor?
Het kan soms liggen aan de vochtigheid van de wortels, als deze wat wateriger zijn moet je eigenlijk iets meer bloem aan het beslag toevoegen.
Zijn deze ook in te vriezen? 😁
Dat zou kunnen.