Een aantal maanden geleden konden jullie dit recept al vinden op mijn Instagram pagina en sindsdien zijn ze al door heel veel mensen gemaakt. Zo ook door mij, deze kwark pancakes met appel en kaneel zijn zo ontzettend lekker! Omdat het recept op Instagram inmiddels vrij ver naar beneden is verdwenen in mijn feed en ik er geregeld vragen over krijg, besloot ik het voor jullie ook hier online te plaatsen. Zo kunnen jullie het gemakkelijk terugvinden en keer op keer maken. Als ontbijt bijvoorbeeld, maar ook als lunch zijn ze zalig!
Deze smaakcombinatie is natuurlijk ook ontzettend lekker met pannenkoeken of poffertjes!
BAKTIP: Al mijn pannenkoeken, pancakes en crêpes maak ik het liefst in een pannenkoekenpan.
Kwark pancakes met appel en kaneel
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 tl kaneel
- 1 ei (M)
- 350 gram vanillekwark
Topping
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 1 el fijne kristalsuiker
- 2-3 el vanillekwark
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en roer door elkaar. Gebruik een (ijs)lepel om de pancakes in de pan te scheppen. Bak de pancakes met een beetje boter aan beide kanten goudbruin.
- Voor de topping schil je de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer er wat kaneel en suiker door en doe het mengsel in de pan nadat je de pancakes hebt gebakken. Roer door tot de appeltjes gekarameliseerd zijn. Verdeel de pancakes over twee borden, schep er wat van het appelmengsel bij en maak het af met wat extra vanillekwark.
- Eet smakelijk!
Tips
- Bewaren: je kunt de pancakes 3-4 dagen in de koelkast bewaren, maar het lekkerst zijn ze als je ze meteen serveert.
Goedemorgen Laura, is het mogelijk om gist te gebruiken ipv bakpoeder bij dit gerecht? Hoeveel gist wordt er dan gebruikt ipv 1 tl bakpoeder? Natuurlijk wil ik je hierbij even bedanken voor alle heerlijke gerechten die je altijd plaatst. 😉
Nee, dat is niet mogelijk.
Sorry, ik had bij de bak-tips moeten kijken.
Heerlijk …Makkelijk en snel!
Ik weet wat ik binnenkort als ontbijt ga maken. Te lekker dit!
Hallo Laura,
Zou dit ook met yoghurt gemaakt kunnen worden i.p.v. kwark?
Gr Mieke
Waarschijnlijk lukt dat ook gewoon zolang het niet te dun is.
Hoi Laura,
Zou je de bloem kunnen vervangen door havermeel?
In principe kan dat, de structuur zal dan wat steviger worden.
Hi Laura!
Ik heb deze pancakes klaar gemaakt en de kids love them! Ik ook, want ze waren fris en snel klaar! ? Hier in België hebben we geen kwark dus maakte ik ze met plattekaas en dat lukte.
Een echte aanrader!
Liesbet
Leuk en lekker recept! Wel vond ik dat het bakken wat langer duurde (ongeveer 5 minuutjes per kant) maar misschien had dat ook te maken met dat ik gewone kwark gebruikte (met een schepje suiker toegevoegd) en ik de ingrediënten halveerde (vanwege mijn 1 persoons huishouden ?).
Helaas werkte dit recept niet voor mij! Heb precies alles afgewogen maar het beslag was echt heeel erg dik
Het beslag hoort wel wat dikker te zijn. Heb je ze geprobeerd te bakken?
Ik heb de pannekoeken gebakken! maar vielen helemaal uitelkaar, ik heb ze toen op een laag pitje gebakken voor een lange tijd maar bleven van binnen nog nattig/niet gaar.
Wat gek, ik durf even niet te zeggen waar dit dan mis is gegaan.
Hoi. Ik had vandaag de pannenkoekjes gemaakt. Maar ze werden niet goed gaar, het bleef in ieder geval erg plakkerig van binnen. Kan dit ook komen door de vanille kwark? Dat de structuur anders is? Het beslag was wel goed en iets dikker zoals aangegeven. Op middelhoog vuur en op zachter vuur gebakken maar met hetzelfde resultaat. Groetjes Marieke
Dat heb ik zelf niet getest, dus durf ik niet te zeggen. Maar ik vermoed dat ze dan nog wat langer nodig hadden om te bakken.