Kwark pancakes met appel en kaneel

121

Een aantal maanden geleden konden jullie dit recept al vinden op mijn Instagram pagina en sindsdien zijn ze al door heel veel mensen gemaakt. Zo ook door mij, deze kwark pancakes met appel en kaneel zijn zo ontzettend lekker! Omdat het recept op Instagram inmiddels vrij ver naar beneden is verdwenen in mijn feed en ik er geregeld vragen over krijg, besloot ik het voor jullie ook hier online te plaatsen. Zo kunnen jullie het gemakkelijk terugvinden en keer op keer maken. Als ontbijt bijvoorbeeld, maar ook als lunch zijn ze zalig!

Kwark pancakes met appel en kaneel

Kwark pancakes met appel en kaneel is super makkelijk en snel te maken. De kwark pancakes zijn een heerlijk ontbijtje, maar ook voor de lunch zijn ze erg lekker.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei (M)
  • 350 gram vanillekwark

Topping

  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 2-3 el vanillekwark

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de pancakes in een kom en roer door elkaar. Gebruik een (ijs)lepel om de pancakes in de pan te scheppen. Bak de pancakes met een beetje boter aan beide kanten goudbruin.
  • Voor de topping schil je de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer er wat kaneel en suiker door en doe het mengsel in de pan nadat je de pancakes hebt gebakken. Roer door tot de appeltjes gekarameliseerd zijn. Verdeel de pancakes over twee borden, schep er wat van het appelmengsel bij en maak het af met wat extra vanillekwark.
  • Eet smakelijk!

Tips

  • Bewaren: je kunt de pancakes 3-4 dagen in de koelkast bewaren, maar het lekkerst zijn ze als je ze meteen serveert.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

11 reacties

  1. Myrthe schreef:

    Goedemorgen Laura, is het mogelijk om gist te gebruiken ipv bakpoeder bij dit gerecht? Hoeveel gist wordt er dan gebruikt ipv 1 tl bakpoeder? Natuurlijk wil ik je hierbij even bedanken voor alle heerlijke gerechten die je altijd plaatst. 😉

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee, dat is niet mogelijk.

  2. Myrthe schreef:

    Sorry, ik had bij de bak-tips moeten kijken.

  3. Kitty schreef:

    Heerlijk …Makkelijk en snel!

  4. Daniëlle schreef:

    Ik weet wat ik binnenkort als ontbijt ga maken. Te lekker dit!

  5. Mieke schreef:

    Hallo Laura,

    Zou dit ook met yoghurt gemaakt kunnen worden i.p.v. kwark?

    Gr Mieke

    1. Laura Kieft schreef:

      Waarschijnlijk lukt dat ook gewoon zolang het niet te dun is.

  6. Ingrid schreef:

    Hoi Laura,
    Zou je de bloem kunnen vervangen door havermeel?

    1. Laura's Bakery schreef:

      In principe kan dat, de structuur zal dan wat steviger worden.

  7. Liesbet Herteleer schreef:

    Hi Laura!
    Ik heb deze pancakes klaar gemaakt en de kids love them! Ik ook, want ze waren fris en snel klaar! 😉 Hier in België hebben we geen kwark dus maakte ik ze met plattekaas en dat lukte.
    Een echte aanrader!
    Liesbet

  8. Trijnie schreef:

    Leuk en lekker recept! Wel vond ik dat het bakken wat langer duurde (ongeveer 5 minuutjes per kant) maar misschien had dat ook te maken met dat ik gewone kwark gebruikte (met een schepje suiker toegevoegd) en ik de ingrediënten halveerde (vanwege mijn 1 persoons huishouden 😄).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *