Moederdagbrunch: aardbeien pancakes en croissant broodpudding

73

Moederdag is in aantocht en misschien ben je al aan het bedenken wat je wilt doen voor deze dag. Een leuk cadeautje en een lekker ontbijt op bed misschien? Of je slaat het ontbijt op bed dit keer eens over en maakt een fantastische moederdagbrunch! Ik bedoel, kijk eens naar deze tafel. Welke moeder wordt daar nu niet blij van? Samen met Mariette (Zoetrecepten) en Sandra (Leuke Recepten) heb ik gebrainstormd om een overheerlijke Hero moederdagbrunch samen te stellen. We bedachten ieder twee recepten met Hero jam zodat we de tafel goed konden vullen. Uiteraard hebben we er zelf ook van gesmuld en ik kan je vast zeggen dat alles fantastisch lekker was.


Van mijn hand zie je de torentjes aardbeien pancakes met slagroom en croissant broodpudding op tafel staan. Mariette van Zoetrecepten maakte heerlijke bananenbroodmuffins en gebruikte diezelfde muffins ook nog in een lekkere trifle. Sandra van Leuke Recepten zorgde voor bladerdeeg-jam twisters en een heerlijk belegd broodje met onder andere brie en jam. Ik heb alles geproefd natuurlijk en de recepten zijn stuk voor stuk goedgekeurd!

Trommel in huis dus vooral iedereen op om mee te werken aan deze moederdagbrunch, dan is het echt zo gepiept. Mariette en ik hadden thuis al enkele voorbereidingen getroffen en gingen een dagje naar Eindhoven om samen met Sandra aan de moederdagbrunch te werken. We waren echt zo klaar, nog sneller als we niet zoveel gekletst hadden 😉 . En daarna hebben we lekker aan tafel gezeten om alles te proeven en gezellig verder te kletsen. Als jullie moederdagbrunch net zo gezellig wordt als die van ons (weliswaar zonder aanwezige moeders, maar he, dat mag de pret niet drukken) dan zal Moederdag zeker geslaagd zijn!

Aardbeien pancakes met slagroom

Een uitgebreide moederdagbrunch, hoe leuk is dat? Ik geef je het recept voor heerlijke aardbeien pancakes.
Porties: 20 tot 25 mini pancakes (ongeveer 7 stapeltjes)

Ingrediënten

  • 115 gram bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 15 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 150 ml melk

Extra

  • Hero aardbeienjam
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • aardbeien, in plakjes
  • 7 hele aardbeien ter decoratie

Instructies

  • Voor het beslag mix je bloem, bakpoeder, baking soda, zout, ei, boter en melk door elkaar met een garde of mixer. Verhit wat boter in een (pannen)koekenpan en bak kleine pancakes die ongeveer 6-7 cm in doorsnede zijn. Laat alle pancakes helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
  • De pancake torentjes zijn eenvoudig te maken. Begin met een pancake, laagje jam, wat slagroom en plakjes aardbei. Leg de volgende pancake erop en beleg deze op dezelfde manier. Eindig met een derde pancake, steek een prikker door een hele aardbei en prik deze in de stapel aardbeien pancakes.

Croissant broodpudding

Bovenop lekker knapperig, in het midden een smeuïge en frisse broodpudding. De combinatie van structuren en smaken maakt deze broodpudding ontzettend lekker.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 1,5-2 croissants
  • blauwe bessen
  • Hero abrikozenjam
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Snijd de croissants in kleine stukjes en verdeel de helft over de ovenschaaltjes. Doe er wat blauwe bessen bij en verdeel vervolgens de rest van de croissant over de schaaltjes. Schep in elk schaaltje ongeveer 2-3 theelepels abrikozenjam en verdeel nog wat extra blauwe bessen over de broodpudding in wording.
  • In een maatbeker klop je melk, het ei en vanille-extract door elkaar. Giet dit rustig en voorzichtig over de schaaltjes heen, zorg ook dat de bovenste stukjes croissant het mengsel op kunnen nemen.
  • Bak de schaaltjes broodpudding in 15-18 minuten op 180 °C boven en onderwarmte.

De recepten van Mariette en Sandra die op deze tafel zichtbaar zijn staan natuurlijk op hun eigen blog, die vind je hier:

Hoef je nu alleen nog maar de tafel mooi te dekken met bovenstaande recepten en die van Mariette en Sandra, dan weet ik zeker dat jouw moeder een geslaagde moederdagbrunch heeft!

Mocht je de tafel nóg voller willen zetten met lekkers, neem dan even een kijkje in de Hero Jam Studio.

Ook heel leuk: Hero heeft een leuke winactie in samenwerking met KitchenAid waarbij je in deze maand een broodrooster kunt winnen! Om mee te doen upload je jouw favoriete jamrecept op de Hero Jam Studio, elke maand wordt er een winnaar geselecteerd.

Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *