Inspiratie: Bakken voor Koningsdag

1

koningsdag aardbeien 1a

Zul je altijd zien. Net allemaal blogrecepten gemaakt, uitgewerkt en ingepland voor bijna een maand zodat ik lekker kan doorwerken aan mijn boek, word je er door de oranje kleurende etalages aan herinnerd dat het bijna Koningsdag is. Oeps, totaal niet aan gedacht bij het bedenken en maken van alle recepten. Geen nieuwe Koningsdag hapjes dus dit jaar van mij, maar ik heb wel een fijne verzameling van allerlei lekkers voor Koningsdag. Wat oude recepten die in de afgelopen jaren op mijn blog online kwamen, maar ook oranje lekkers van collega bloggers. Daar kun je prima mee aan de slag!

Koningsdag aardbeien

De weersvoorspellingen zijn nu niet bepaald ‘je van het’ te noemen voor komende woensdag, eerder weer om onder een dekentje op de bank te netflixen. Wat je ook doet, Koningsdag hapjes passen overal bij. Of je nou vanaf de bank van deze vrolijke rood-wit-blauwe aardbeien snoept of dat je gezellig op een dobberend bootje op de gracht een aardbei wegwerkt.

nederlandse vlag cupcakes 2a

Nederlandse vlag cupcakes

Mocht je in een creatieve bui zijn en je voorraad fondant uit de kast getrokken hebben, dan kun je gelijk aan de slag met deze vlag cupcakes. Ze zien er misschien ingewikkeld uit, maar ik laat je in een video zien dat deze cupcakes echt niet zo moeilijk zijn als je misschien denkt.

Hollandse meringues 2a

Hollandse meringues

Ik was vorig jaar uitermate tevreden met mijn Hollandse meringues en ik vind ze nog steeds ontzettend leuk. Maar toen iemand onder het artikel reageerde dat het haar aan klodders tandpasta deed denken, moest ik wel even heel hard lachen. Dat had ik er totaal niet ingezien, nu denk ik er steeds als eerste aan. Dus als jouw vrienden wel wat gevoel voor humor hebben, dan schotel je ze gewoon deze Hollandse tandpasta meringues voor 😉 .

sticky abrikozen koekrepen 2a

Sticky abrikozen koekrepen

Geen zin om je baksels te decoreren in de kleuren van de Nederlandse vlag of knal oranje? Je hebt ook ingrediënten die zelf al de juiste kleur hebben. Abrikozenjam bijvoorbeeld, daar kun je dan deze lekkere plakkerige abrikozen koekrepen mee maken.

leeuwentaart-3

Leeuwentaart

Deze taart vond ik op Schepje Suiker, het blog van Marieke. Ik zag laatst al een fotootje op Instagram van de stoere leeuwentaart en vond het gelijk een fantastisch idee! Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om te maken, Marieke legt je uit hoe je hem thuis zelf kunt maken.

oranje koeken

Oranje roze koeken

Beetje tegenstrijdig in de naam misschien, oranje roze koeken, maar iedereen snapt wat Mariette bedoelt. De traditionele roze koeken (ik ben hier echt gek op!) omgetoverd tot een oranje versie voor Koningsdag. Wedden dat je hier je vrienden heel erg blij mee maakt?!

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

 1. Haha, die aardbeitjes! Ziet er leuk uit, wat een creativiteit heb jij zeg.

 2. Nienke schreef:

  Ik houd niet zo van koningsdag zelf, de hapjes vind ik dan wel weer geweldig. Wat een leuke en mooie dingen!

 3. Die oranje roze koeken zien er super leuk uit!

 4. Anne schreef:

  Super leuke ideeën allemaal!

 5. Yvonne schreef:

  De abrikozen koekrepen ga ik zeker maken.
  Zien er geweldig lekker uit!

 6. Marijke schreef:

  Jammer, mijn oranje is mislukt! Nu heb ik er maar zomerkoninkjes op gedaan met banketbakkersroom. Ook lekker!

 7. Carla schreef:

  De koeken zijn echt heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *