Banaan pannenkoekjes met chocoladedip

Banaan pannenkoekjes met chocoladedip
69

Zet je schrap voor een ontzettend lekker ontbijtrecept! Ik had deze banaan pannenkoekjes al meerdere keren op Pinterest voorbij zien komen, dus ik moest er zelf ook mee aan de slag. En het resultaat was zalig kan ik je vertellen. Ik maakte het pannenkoekenbeslag op basis van mijn American pancakes recept. In elke kleine pannenkoek zit namelijk een plakje banaan verstopt. Het doet qua smaak denken aan ‘banana fritter’, oftewel gebakken banaan in een deeglaagje dat in veel Aziatische landen op de dessertkaart staat (maar dan is dit de zachte variant). Ongelofelijk lekker met de chocoladedip, maar ook zonder dip eet je je vingers erbij op.

Banaan pannenkoekjes met chocoladedip

Combineer gebakken banaan met American pancakes en deze banaan pannenkoekjes met chocoladedip zijn geboren. Een niet te versmaden ontbijt!
Porties: 6 porties

Ingrediënten

Pancake beslag

  • 115 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 15 gram boter gesmolten
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 4 flinke bananen

Chocoladedip

  • 80 gram pure of melkchocolade
  • 40 ml melk of slagroom

Instructies

  • Begin met de dip. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verhit de melk (laat het niet koken), haal van de hittebron af en meng de chocolade erdoor. Roer totdat alle chocolade gesmolten is en zet de chocoladedip even opzij. Als je eenmaal klaar bent met de pannenkoekjes bakken, dan is de dip stevig genoeg.
  • Doe alle ingrediënten voor het pancake beslag (behalve de bananen) in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Dit kan met de garde, maar ook met de mixer.
  • Snijd de bananen in schuine plakjes en leg ze klaar op een bord.
  • Verhit een koekenpan en smelt er wat boter in. Haal met een vork een plakje banaan door het beslag en bak aan twee kanten gaar in de koekenpan. Ik deed er ongeveer 6 – 8 tegelijk.
  • Herhaal tot alle plakjes banaan gebakken zijn en verdeel over het gewenste aantal borden. Serveer met de chocoladedip.
Tips

Je kunt ook chocolade(hazelnoot)pasta gebruiken om de chocoladedip te vervangen.

Bewaren

Het lekkerst om meteen te serveren. Bewaar maximaal twee dagen in de koelkast of tot drie maanden in de vriezer. Gebruik bakpapier om ervoor te zorgen dat de pannenkoekjes niet tegen elkaar aan gaan plakken.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Emily schreef:

    Ik wil graag leren bakken. Groeten Emily nyembe

  2. Mona schreef:

    Ik dacht even dat dit van die hippe gezonde pannenkoekjes zouden worden, maar gelukkig is het gewoon weer een heerlijk recept!

  3. Esther schreef:

    Oh mijn god wat is dit lekker!! Zelfs zonder chocodip.
    Doet denken aan gebakken banaan bij Chinese restaurants maar dan minder vettig.
    Ik heb wel wat zout toegevoegd aan het beslag.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha ik snap helemaal wat je bedoelt!

  4. Jeannette schreef:

    Dit ziet er super lekker uit!
    Voor hoeveel personen is het gerecht?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Voor 6 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *