Zet je schrap voor een ontzettend lekker ontbijtrecept! Ik had deze banaan pannenkoekjes al meerdere keren op Pinterest voorbij zien komen, dus ik moest er zelf ook mee aan de slag. En het resultaat was zalig kan ik je vertellen. Ik maakte het pannenkoekenbeslag op basis van mijn American pancakes recept. In elke kleine pannenkoek zit namelijk een plakje banaan verstopt. Het doet qua smaak denken aan ‘banana fritter’, oftewel gebakken banaan in een deeglaagje dat in veel Aziatische landen op de dessertkaart staat (maar dan is dit de zachte variant). Ongelofelijk lekker met de chocoladedip, maar ook zonder dip eet je je vingers erbij op.
Banaan pannenkoekjes met chocoladedip
Meer lekkere pannenkoeken recepten
Uiteraard kun je pannenkoekrecepten op elk moment van de dag eten: bij het ontbijt of de lunch, als tussendoortje of hapje, traktatie en natuurlijk ook gewoon tijdens het avondeten. Voor die laatste maak ik dan toch het allerliefst een stapel van mijn basisrecept voor pannenkoeken. Of wat dacht je van een pannenkoeken gourmet? Ontzettend gezellig én lekker, iedereen maakt zijn eigen pannenkoekjes aan tafel. Voor alle andere momenten heb ik hier een paar leuke recept tips ter inspiratie:
Banaan pannenkoekjes met chocoladedip
Combineer gebakken banaan met American pancakes en deze banaan pannenkoekjes met chocoladedip zijn geboren. Een niet te versmaden ontbijt!
Porties: 6 porties
Ingrediënten
Pancake beslag
- 115 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 0,5 tl baking soda
- 15 gram boter gesmolten
- 1 ei
- 150 ml melk
- 4 flinke bananen
Chocoladedip
- 80 gram pure of melkchocolade
- 40 ml melk of slagroom
Instructies
-
Begin met de dip. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Verhit de melk (laat het niet koken), haal van de hittebron af en meng de chocolade erdoor. Roer totdat alle chocolade gesmolten is en zet de chocoladedip even opzij. Als je eenmaal klaar bent met de pannenkoekjes bakken, dan is de dip stevig genoeg.
-
Doe alle ingrediënten voor het pancake beslag (behalve de bananen) in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Dit kan met de garde, maar ook met de mixer.
-
Snijd de bananen in schuine plakjes en leg ze klaar op een bord.
-
Verhit een koekenpan en smelt er wat boter in. Haal met een vork een plakje banaan door het beslag en bak aan twee kanten gaar in de koekenpan. Ik deed er ongeveer 6 – 8 tegelijk.
-
Herhaal tot alle plakjes banaan gebakken zijn en verdeel over het gewenste aantal borden. Serveer met de chocoladedip.
Tips
Je kunt ook chocolade(hazelnoot)pasta gebruiken om de chocoladedip te vervangen.
Bewaren
Het lekkerst om meteen te serveren. Bewaar maximaal twee dagen in de koelkast of tot drie maanden in de vriezer. Gebruik bakpapier om ervoor te zorgen dat de pannenkoekjes niet tegen elkaar aan gaan plakken.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Scherp, dank!
Ik wil graag leren bakken. Groeten Emily nyembe
Ik dacht even dat dit van die hippe gezonde pannenkoekjes zouden worden, maar gelukkig is het gewoon weer een heerlijk recept!
Oh mijn god wat is dit lekker!! Zelfs zonder chocodip.
Doet denken aan gebakken banaan bij Chinese restaurants maar dan minder vettig.
Ik heb wel wat zout toegevoegd aan het beslag.
Haha ik snap helemaal wat je bedoelt!
Dit ziet er super lekker uit!
Voor hoeveel personen is het gerecht?
Voor 6 personen.
Hoi Laura, super leuk recept!
Hoe groot zijn deze pannenkoekjes ongeveer?
Net iets groter dan de plakjes banaan die je snijd, ivm het laagje deeg er omheen. Ik heb de bananen een beetje schuin gesneden.