pizza pannenkoeken hapjes

24 februari 2017
18

De pizza pannenkoek is beroemd bij ons in de familie. Ik heb al heel wat vriendinnen met vreemde blikken gehad wanneer ze bij ons pannenkoeken bleven eten en wij hem vervolgens belegden als een pizza. Tomatensaus, plakjes kaas en natuurlijk wat salami. Vervolgens oprollen en even in de magnetron zodat de kaas smelt. Smullen geblazen. Ondanks die vreemde blikken, maakten we ook iedereen erg nieuwsgierig. Vriendinnen probeerden de pannenkoek ook en waren vervolgens ontzettend enthousiast en maken ze thuis nu ook. Met die zalige pannenkoek in gedachten, maakte ik deze pizza pannenkoeken hapjes. Een soort kruising tussen wrap hapjes en de fijne pizza pannenkoek.

Pizza pannenkoeken hapjes

Het recept voor pizza pannenkoeken hapjes is vooral bekend bij ons in de familie. Ze zijn zo’n succes dat ik ze ook met jullie deel!
Porties: 24 hapjes

Ingrediënten

 • 3 pannenkoeken (ik maak ze volgens dit recept)
 • 1 blikje tomatenpuree
 • Italiaanse kruiden
 • geraspte kaas
 • 9 plakjes salami

Instructies

 • Bak de pannenkoeken volgens recept en laat ze helemaal afkoelen. Je kunt ze ook prima een dag van tevoren bakken.
 • Smeer elke pannenkoek in met tomatenpuree, ik gebruikte ongeveer 3 tl per pannenkoek. Smeer de puree gelijkmatig uit. Strooi wat Italiaanse kruiden over de puree.
 • Beleg de pannenkoek vervolgens rijkelijk met geraspte kaas en leg er plakjes salami op.
 • Rol de pannenkoek vanaf de rand op tot een rol. Steek er cocktailprikkers in en snijd de pannenkoek in plakjes.
 • Bewaar in de koelkast tot je ze serveert.
Tips

Deze pannenkoeken hapjes kun je koud serveren, maar je zou ze ook even kunnen opwarmen in de magnetron of oven zodat de kaas lekker gaat smelten.

Bewaren

Tot twee dagen in de koelkast (afgedekt) te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Esmee schreef:

  Klinkt heerlijk! Ik beleg mijn pannenkoeken ook altijd zo dik dat ze vaak pizza’s worden genoemd door verraste suiker- en stroop-eters. Ik vind een pannenkoek met spek, kaas, ui en champignons nog steeds het allerlekkerst! Dit recept staat zeker op de lijst voor de volgende keer dat ik mijn broertje te eten heb!

 2. Henneke Versteeg schreef:

  Wat een leuk en lekker idee! Ga ik zeker een keer proberen.
  Ik heb ooit een tijd gehad dat ik bijna wekelijks voor mijn vrienden pannenkoeken bakte en dan maakte ik daar altijd een pan ragout bij. Ze aten zich iedere keer bijna klem, hihi.
  Hartige pannenkoeken vind ik sowieso een succesnummer!

 3. Daniëlle schreef:

  Klinkt héél lekker! Ik ben dol op pizza en op pannenkoeken dus dit moet wel goed zijn 😉

 4. Wat een aparte combi! Zal waarschijnlijk prima smaken, het ziet er in ieder geval goed uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *