candy cane cupcakes 1a

Het decoreren van cupcakes hoeft niet altijd met fondant of marsepein. Voor deze candy cane cupcakes ben ik bijvoorbeeld met gekleurd beslag aan de gang gegaan. Door rood en wit beslag in laagjes te bakken, maak je heel eenvoudig een heuse candy cane cupcake. Een mooie witte toef er op met wat leuke sprinkles en je hebt een gezellige Kerst cupcake. Dat is ook wel eens fijn, dat er weinig versierd hoeft te worden voor een super resultaat.

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

candy cane cupcakes 2a
candy cane cupcakes 3a
candy cane cupcakes 4a

CANDY CANE CUPCAKES recept

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Candy cane cupcakes

Maak eenvoudig candy cane cupcakes met deze how to. Een leuke aanvulling op de Kerst lekkernijen.
Porties: cupcakes

Ingrediënten

  • 12 cupcakes (recept vanille cupcakes)
  • Botercrème (recept vanille crème)
  • Kleurstof rood en wit (Tulip Red + Bright White – Americolor)
  • 3 spuitzakken
  • Spuitmond 1M – Wilton
  • Candy Canes
  • Sprinkles (zilveren sterretjes en sneeuwvlokjes)

Instructies

  • Maak het cupcake beslag volgens het recept en verdeel het beslag over twee kommen. Kleur de ene rood en maak de andere wat lichter met de witte kleurstof. Vul de spuitzakken met het beslag. Ik koos voor witte baking cups zodat je de laagjes van rood en wit beslag daar ook nog een beetje doorheen ziet.
  • Deze cupcakes smaken gewoon naar vanille cupcakes maar je kunt er natuurlijk ook een candy cane smaak aan geven. Gebruik hiervoor een (peper)munt smaakstof van bijvoorbeeld LorAnn.
  • Spuit het beslag in laagjes in de papieren vormpjes, vul tot ze ongeveer voor twee derde vol zijn. Bak de cupcakes volgens recept. Ondertussen kun je de botercrème maken, maak deze eventueel nog wat  witter als je dit nodig vindt. Ook hier kun je een smaak aan geven.
  • Nu zijn de cupcakes eigenlijk al bijna klaar. Spuit de toeven op de cupcakes en versier deze met de sprinkles en een stukje candy cane.
kerstboom koekjes 1a

Met Kerst bak en decoreer ik graag koekjes. Op een of andere manier heb ik daarvoor ook altijd de meeste ideeën. Ik mag graag groots uitpakken maar soms vind ik de eenvoud juist heel mooi. Dat laatste geldt ook voor deze koekjes. Met zo’n glitter kerstboom heeft het koekje nu eenmaal verder weinig nodig. Ik heb daarom gekozen voor een ondergrond in kerstkleuren en het daarbij gelaten met het idee dat eenvoud siert. En dat is ook zo, zeker bij deze prachtige kerstboom koekjes.

Hele eenvoudige koekjes, maar wel op en top Kerst. Door het gebruik van de glitters vind ik ze ook best chique geworden. Ga jij liever voor uitbundig versierde koekjes of hou jij soms ook wel van de eenvoud?

BAKTIP: Om het deeg rond uit te steken is deze 12-delige set uitsteekringen is onmisbaar in mijn keuken. Een andere optie is om een glas of kommetje als uitsteker te gebruiken.

kerstboom koekjes 2a
kerstboom koekjes 3a
kerstboom koekjes 4a

 

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstboom koekjes

Prachtige kerstboom koekjes met een duidelijke how to. Ook de benodigde recepten vind je hier.
Porties: koekjes

Ingrediënten

  • 30 ronde koekjes (suikerkoekjes of gingerbread koekjes) – uitsteker van ongeveer 7cm
  • Royal Icing (recept)
  • 3 x spuitmondje #2 (Wilton)
  • 3 spuitzakken + adapters
  • Gouden glitters (hologram gold – Rainbow Dust)
  • Gouden sterretjes sprinkles

Deze kleuren icing heb je nodig

  • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
  • Geel = Wilton golden yellow
  • Groen = Sugarflair holly green

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Geef alle koekjes een basislaag met de rode of groene icing. Laat dit goed drogen. Het is handig om de basis een dag van te voren te maken, zo kun je de volgende dag direct verder. Maak met gele icing het patroon van de kerstboom. Als je het lastig vindt om dit uit de losse hand de doen kun je eerst even oefenen op papier, maar je kunt ook met een prikker voorzichtig het patroon in de icing krassen. Zo kun je eenvoudig de lijnen volgen.
  • Terwijl de icing nog nat is strooi je glitters over de kerstboom. Tik de overtollige glitters weg en wacht tot de icing droog is. Dan kun je met een kwastje en mesje de laatste overbodige glitters weghalen. Plak als laatst met een heel klein beetje icing de gouden sterretjes als piek op de boom.
pancakes kerstfiguren 1a

Via Pinterest krijg ik altijd heel erg veel inspiratie. Daar zag ik bijvoorbeeld ook meerdere pins van pancakes in allerlei leuke figuren, gemaakt met koekjesuitstekers. Geweldig leuk idee waarmee ik ook aan de slag ging.

Ik koos voor leuke pancakes bij het kerstontbijt en haalde al mijn kerst uitstekers tevoorschijn. De heel erg gedetailleerde liet ik achterwege, dit bakt lastiger en het resultaat wordt minder mooi. Je kunt het best kiezen voor de iets eenvoudigere uitstekers waarbij de vormen voor zich spreken. Wil jij ook Kerst pancakes maken? Lees dan snel verder!

pancakes kerstfiguren 2a
pancakes kerstfiguren 3a
pancakes kerstfiguren 4a

 

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerst pancakes

Maak deze leuke Kerst pancakes voor het kerstontbijt, succes verzekerd.
Porties: pancakes

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 ml melk
  • boter om in te bakken
  • metalen uitstekers om in te bakken. Veel kleine details maken het lastig om de pancake los te krijgen, hou hier rekening mee in je keuze.

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix dit goed door elkaar.
  • Ik gebruikte vloeibare bakboter, Dat werkt fijn omdat ook de uitstekers ingevet moeten worden. Met een bakkwastje smeer je de binnenkant van de uitsteker goed in. Smeer ook de pan in met wat boter en zet de uitsteker in de pan. Zorg dat de pan op laag vuur staat. Wacht even met het beslag, zorg eerst dat de uitsteker ook goed heet is. Vul dan de uitsteker met beslag, dit werkt het best door het beslag in een flesje te doen. Begin met één uitsteker tegelijk om de slag even te pakken te krijgen.
  • Als de bovenkant belletjes begint te vertonen kun je de uitsteker verwijderen. Gebruik hier een tang voor. Soms moet je voorzichtig de pancake een beetje naar beneden duwen om het los te krijgen. Draai je figuur dan om en bak de andere kant ook nog even kort gaar.
  • Geef de hoop niet op als de eerste pancakes mislukken, dat gebeurde bij mij ook. Je moet er even handig in worden, dan gaat het prima.

Sneeuwpop Schuimpjes 1a

Word jij ook zo vrolijk van deze sneeuwpop schuimpjes? Ik vond het echt ontzettend leuk om deze gezellige sneeuwmannen te maken! Van mij mag er deze winter wel een mooi pak sneeuw vallen zodat ik hem in het echt kan maken :). Waarschijnlijk laat dat nog wel even op zich wachten, dus tot die tijd hou ik het bij deze versie van schuim. Ook heel leuk en een stuk warmer dan wanneer ik de échte zou maken.

Ik zeg: een etagère vol met sneeuwpop schuimpjes deze Kerst. Dat vind de visite vast leuk (en lekker!).

BAKTIP: Voor het spuiten van deze schuimpjes gebruik ik een wegwerp spuitzak en een glad spuitmondje.

Sneeuwpop Schuimpjes 2a
Sneeuwpop Schuimpjes 3a
Sneeuwpop Schuimpjes 4a
Sneeuwpop Schuimpjes 5a
Sneeuwpop Schuimpjes 6a
Sneeuwpop Schuimpjes 7a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sneeuwpop schuimpjes

Deze sneeuwpop schuimpjes zijn superleuk om te maken voor Kerst. Hier vind je een handige how to met recept.
Porties: sneeuwpoppen

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 gram maïzena
  • Eetbare zwarte + oranje stift (voor de gezichtjes)
  • Zure matten
  • Glazuur (stevig)

Instructies

  • Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
  • Vul een spuitzak met een gladde ronde spuitmond. De sneeuwpop bouw je op in drie stappen, begin met een groot bolletje als basis. Hier bovenop komt een iets kleiner bolletje en je sluit af met een nog iets kleiner bolletje. Als je stopt met spuiten, trek je spuitzak dan niet omhoog weg, maar opzij. Zo is de bovenkant wat platter en is het makkelijker om hier het nieuwe bolletje schuim op te spuiten.
  • Bak de schuimpjes af in 2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
  • Halveer de zure matten eerst in de lengte en knip dan de uiteinden in zodat het net een sjaal is. Als je liever geen zure mat gebruikt kun je ook van fondant of marsepein een sjaal maken.
  • Bevestig de zure matten om de nek van de sneeuwpoppen. Gebruik een klein beetje stevige glazuur (poedersuiker + water) om te zorgen dat het sjaaltje blijft zitten. Mocht je sjaal nu net iets te kort zijn, rek de zure mat dan voorzichtig wat uit door aan de uiteinden te trekken.
  • Zodra de sneeuwpoppen een sjaal om hebben zijn ze eigenlijk al heel gezellig. Een vrolijk gezichtje en wat knopen op zijn buik maken hem nog leuker. Gebruik daarvoor een zwarte en oranje eetbare stift. Teken de gezichtjes vrij vlot, door het vocht van de inkt kan het schuim namelijk een beetje wegsmelten en ontstaan er kleine gaatjes.

Kerstman oreo pops 1a

Sinterklaas is nu echt weer naar Spanje en de Kerst doet zijn intrede in ons land. Ik vind het een heerlijke tijd, de kerstboom weer gezellig in huis en leuke en lekkere Kerst baksels maken. Deze kerstman oreo pops bijvoorbeeld! Een goed voorbeeld van een leuke én lekkere Kerst lekkernij. De combinatie van Oreo’s met een chocolade laagje vind ik heerlijk, en zo’n kerstman buik past perfect bij Kerst. In deze how to leg ik je uit hoe jij ze ook kunt maken.

Geen must, maar wel heel erg leuk: een vrolijk rietje in kerstkleuren voor om het lollystokje heen. Kom morgen terug voor advent nummer 8, dan gaan we aan de slag met schuimpjes!

Meer Oreo pops recepten voor kerst

BAKTIP: Deze oreo pops maak je op een lollystokje. Deze zijn in bak- en kookwinkels en online goed verkrijgbaar. 

Kerstman oreo pops 2a
Kerstman oreo pops 3a
Kerstman oreo pops 4a
Kerstman oreo pops 5a
Kerstman Oreo Pops

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstman Oreo pops

Een duidelijke how to zodat jij ook deze kerstman oreo pops kunt maken voor Kerst.
Porties: Oreo pops

Ingrediënten

  • 3 Oreo’s
  • 3 Lollystokjes
  • Chocola (candy melts) – rood, zwart, geel en wit
  • Gouden kleurpoeder
  • Suiker
  • Rejuvenator
  • Kwastje
  • Spuitzakken

Instructies

  • Draai eerst de Oreo koekjes los van elkaar. Met een mesje maak je een inkeping in de vulling waar het stokje in past. Plaats het cake pop stokje en smeer de weggehaalde vulling rondom het stokje zodat hij stevig vast komt te zitten. Smelt wat van de chocola waar je je Oreo’s mee gaat decoreren (bij mij was dit zwart, maar het kan dus elke kleur zijn) en spuit/schep dit op de vulling. Plaats nu het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. Even de chocola laten stollen en je cake pop stokje zit hartstikke stevig vast tussen de twee koekjes.
  • Smelt de rode chocola en dip de Oreo’s hierin, laat goed drogen. Vul een spuitzakje met zwarte chocola en maak hier de riem van, ook deze weer goed laten drogen. Van witte chocola maak je de ‘bont rand’, breng een dubbele laag chocola aan zodat het wat meer omhoog komt. Strooi over de nog natte chocola suiker voor een mooi effect. Als dit goed gedroogd is maak je met gele chocola de gesp. Laat goed drogen  voordat je deze goud schildert.
  • Zonder goud zijn deze pops al hartstikke leuk maar de gouden gesp geeft toch net dat beetje extra. Doe de poeder in een klein bakje en druppel hier wat rejuvenator bij, met een kwastje maak je de gele gesp goud. Breng eventueel meerdere laagjes aan totdat de kleur goed dekkend is. Het werkt het makkelijkst door te tamponeren, het kwastje laat dan meer goud achter op één plek dan wanneer je het schildert en dus uitveegt.
cranberry witte choco koekjes 1a

Voor mij horen cranberries bij Kerst, na vorig jaar muffins gemaakt te hebben besloot ik om dit jaar cranberry witte chocolade koekjes te maken. Deze combinatie had ik al vaker gezien via Pinterest en leek mij erg lekker. Dat was een juiste gok, want waren deze koekjes heerlijk zeg! De cranberries geven een heerlijke frisse smaak aan de koekjes. Heel lekker, ik denk dat ik ze binnenkort gewoon nog eens maak!

Zet de thee maar klaar en kruip lekker op de bank met je warme kop thee en een heerlijk koekje. De zakjes die ik op de foto heb gebruikt, zijn van de Sweet Table Shop (inmiddels niet meer verkrijgbaar). Deze kerst uitdeelzakjes zijn een leuk en passend alternatief.

cranberry witte choco koekjes 2
cranberry witte choco koekjes 3a
cranberry witte choco koekjes 4a
cranberry witte choco koekjes 5a

Cranberry Witte Chocolade Koekjes

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Cranberry witte chocolade koekjes

Het recept voor Cranberry Witte Chocolade Koekjes. Snel te maken met een verbluffend lekker resultaat.
Porties: koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 90 gram cranberries (gedroogd)
  • 90 gram witte chocolade, grof gehakt

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Voeg als laatst de cranberries en chocolade toe, zorg dat deze goed door het deeg verspreid zitten.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Vorm de rol tot een driehoek of een andere vorm die jij leuk vindt. Om een driehoek te maken gebruikte ik twee deegschrapers. Als de rol deeg de gewenste vorm heeft leg je hem minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Als de rol deeg goed gekoeld is, wikkel je het folie eraf en snij je met een scherp mes de rol deeg in plakken. Mijn plakken waren iets dikker dan een halve centimeter. Ze zijn nu nog goed koud dus het is niet nodig om ze nogmaals in de koelkast te zetten. Als je de koekjes over meerdere bakplaten verdeelt, zou ik de koekjes die nog niet de oven in gaan wel weer even in de koelkast zetten.
  • Bak de koekjes in 18 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
sneeuwpop kerstmuts 1a

Dit jaar heb ik met de advent ook aan de desserts gedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze sneeuwpop met kerstmuts ijshoorntje? Ik weet zeker dat de kinderen heel blij zullen worden als dit ’s avonds voor hun neus staat na een lekker kerstdiner! En de volwassenen stiekem ook wel.

Fijn aan dit dessert is dat je de kerstmutsen makkelijk van te voren kunt maken waardoor je op het moment zelf bijna niets meer hoeft te doen. Kijk maar mee.

Zeker weten dat de kids dit dessert helemaal het einde zullen vinden! De kerstmutsen kun je al geruime tijd van te voren maken, zo hoef je na het kerstdiner nog maar weinig te doen voor dit vrolijke dessert.

BAKTIP: Voor de kerstmuts gebruikte ik voor het gemak rode chocolade, maar je kan ook een kleurstof op oliebasis gebruiken voor het kleuren van witte chocolade. 

sneeuwpop kerstmuts 2a
sneeuwpop kerstmuts 3a
sneeuwpop kerstmuts 4a
sneeuwpop kerstmuts 5a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sneeuwpop met kerstmuts ijshoorntje

Maak als kerst dessert deze sneeuwpop met kerstmuts ijshoorntje. Zeker weten een hit bij de kids!
Porties: sneeuwpoppen

Ingrediënten

  • Slagroom ijs (dit is mooit wit)
  • Pure chocolade balletjes (crisp pearls AH)
  • Klein oranje snoepje voor de neus (CK candy coated chips)
  • 4 IJshoorntjes
  • Rode en witte smeltchocola
  • Suiker

Instructies

  • Smelt de rode chocola, ik deed dit voor het gemak in een spuitzak, maar je kunt het ook op de hoorntjes smeren. Bedek het ijshoorntje met een laag rode chocola en smeer dit met een glad mesje mooi egaal uit. Laat goed drogen voordat je verder gaat met de witte rand. Smelt de witte chocola in een spuitzak en spuit een rand chocola langs de onderkant van het hoorntje. Strooi daar suiker overheen voor het bont effect.
  • Zet het hoorntje dan in het schaaltje met suiker. Zo kan de rand drogen maar kun je wel verder gaan met de bovenkant. Spuit de chocola hier dik op zodat het een bolletje wordt. Strooi ook hier suiker overheen. Laat de chocola helemaal uitharden voordat je het dessert serveert.
  • Schep bolletjes ijs met een ijstang op je bord en zet het hoorntje hierop als muts. Geef je sneeuwpop een gezicht met de chocolade balletjes en het oranje snoepje. Na bereiden snel serveren.

rudolph cupcakes 1a

Deze leuke Rudolph het rendier cupcakes maakte ik al een hele poos geleden maar dit blijft toch wel één van mijn favorieten deze advent. Eentje staat zelfs nog steeds mooi onder een kleine stolp te pronken. Ik heb iets met dit schattige rendier.

Vorig jaar maakte ik ook al verschillende versies van Ruldolph het rendier, ik kon het niet laten om ook dit jaar weer met Rudolph aan de slag te gaan. Dit jaar in de vorm van een cupcake, het resultaat vind ik geslaagd. Met deze handige how to heb jij deze feestdagen ook zo’n gezellig rendier op tafel staan!

Op en top Kerst deze cupcake! Je kunt ook een hele groep rendieren maken en slechts één een rode neus geven, dan is het helemaal duidelijk wie Rudolph is :).

BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

rudolph cupcakes 2a
rudolph cupcakes 3a
rudolph cupcakes 4a
rudolph cupcakes 5a
rudolph cupcakes 6a
rudolph cupcakes 7a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Rudolph het rendier cupcakes

een handige how to om Rudolph het rendier cupcakes te maken. Leuk voor de Kerst.
Porties: cupcakes

Ingrediënten

  • 4 cupcakes
  • Fondant (donkerbruin, lichtbruin, rood, lichtblauw,  zwart, wit)
  • Ronde uitstekers (basis van de cupcake en voor het snoetje)
  • Ovalen uitsteker (oren)
  • Ball tool
  • Mesje
  • Eetbare lijm
  • Kleurpoeder chocolate brown (Sugarflair)
  • Rode glitters (jewel fire red – Rainbow Dust)
  • Cocktailprikkers

Instructies

  • Begin met het gewei, dit moet namelijk een beetje drogen zodat het niet gelijk inzakt. Om een stevige basis te hebben gebruikte ik cocktailprikkers. Wikkel hier een sliertje donkerbruine fondant omheen en rol tot de prikker helemaal bedekt is. Van de onderkant mag een klein stukje vrij blijven. Van kleine sliertjes fondant maak je ‘vertakkingen’. Vorm deze en plak aan de prikker. Dust het gewei donkerbruin met de kleurpoeder. Laat plat drogen.
  • Bekleed de cupcakes met een laag donkerbruine fondant. Geef gelijk aan met de ball tool waar de oren en ogen moeten komen. Met een prikker maak je vast gaten voor het gewei. Maak de ogen van Rudolph volgens de how to. Van lichtbruine fondant maak je een snoetje. Door met dezelfde ronde uitsteker voorzichtig nog wat van beide randen weg te steken wordt hij iets ovaler. Plak dit op de cupcake.
  • Maak van rode fondant een balletje en druk deze en beetje plat. Dit wordt de neus, dus kijk gelijk even of de maat zo goed is bij je cupcake. Als de vorm en maat goed zijn smeer je hem dun in met eetbare lijm en bestrooi je hem rijkelijk met glitters. Laat goed drogen. Maak ondertussen vast de oren bijvoorbeeld. Als de lijm droog is haal je de neuzen voorzichtig tussen alle glitters vandaan, schud overtollige glitters van de neus af. Plak dan op de cupcake. Maak dan met de kleine ronde uitsteker een inkeping voor de mond van Rudolph.
  • Voor de oren steek je twee ovalen uit licht- en donkerbruin fondant. Leg deze op elkaar, halveer en vorm tot een oor. Plaat het oor in de kuiltjes die je in het begin al in de cupcake maakte. Kijk of de geweien stevig zijn en prik deze in het hoofd van Rudolph.
gingerbread cake pops 1a

Ik mag mijn cake pops graag een smaakje geven. Zo vond ik het leuk om voor deze Kerst cake pops te zorgen dat de smaak ook bij Kerst zou passen. Ik maakte daarvoor deze gingerbread cake pops. Zodra je ze decoreert zien ze eruit als Kerst en ze smaken ook nog eens zo! Eigenlijk hoef je ze geen eens te decoreren, ook zo zijn ze namelijk heel erg lekker. Toch heb ik dat bij een paar wel gedaan, die resultaten zie je later deze maand. Nu eerst: het recept voor deze heerlijke gingerbread cake pops.

De pops zijn zo al heerlijk, maar zijn ook perfect om verder te decoreren tot een mooie Kerst cake pop.

BAKTIP: Voor het bakken van cake pops gebruik ik een elektrische cake pop maker. Er bestaan ook cake pop bakvormen, maar hier heb ik zelf geen ervaring mee.

gingerbread cake pops 2a
gingerbread cake pops 3a

 

Cake pops met gingerbread

Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Gingerbread cake pops

Een lekker en eenvoudig recept voor gingerbread cake pops. De perfecte Kerst snack.
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 140 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 160 gram stroop
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneel
  • 2 el nootmuskaat

Instructies

  • Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot dit goed is opgenomen, voeg de stroop toe en meng dit er goed doorheen. Voeg het zout, zelfrijzend bakmeel en de kruiden beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • Doe het beslag in een spuitzak en bak de cake pops in 5 minuten gaar (halverwege omdraaien). Laat de cakepops afkoelen. Ik bak de cake pops trouwens in een elektrisch apparaat. Als je een siliconen vorm hebt, hebben ze ongeveer 10-15 minuten nodig op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer na deze tijd of ze gaar zijn of dat ze nog meer tijd nodig hebben.

cadeau koekjes 1a

Sinterklaas is het land nog niet uit, maar toch ben ik al helemaal in de Kerst stemming. De advent op Laura’s Bakery zorgt daar natuurlijk ook voor. Met de kleuren rood en groen zijn deze cadeau koekjes perfect voor Kerst. Ze kunnen trouwens ook best voor Sinterklaas of een verjaardag. Kleuren aanpassen en klaar is kees.  Voor wie lekker over the top wil gaan kan aan de slag met leuke glitters voor op de strik bijvoorbeeld. Genoeg variaties te bedenken voor deze gezellige cadeau koekjes.

BAKTIP: Met deze set kerstuitstekers kan je cadeau koekjes maken, maar nog veel meer vrolijke kerstkoekjes!

Meer kerstkoekjes bakken en decoreren

cadeau koekjes 2a
cadeau koekjes 3a
cadeau koekjes 4a
cadeau koekjes 5a

 

CADEAU KOEKJES maken

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Cadeau koekjes

Een fijne how to voor het maken van deze cadeau koekjes. De how to is voor Kerst, maar voor ieder feestje zijn deze koekjes leuk!
Porties: koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

  • Wit
  • Rood = Americolor tulip red + Americolor maroon
  • Geel = Wilton golden yellow
  • Groen = Sugarflair holly green

Instructies

  • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
  • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
  • Geef alle koekjes de rode basis. Werk niet aan teveel koekjes tegelijk omdat je gebruik maakt van de wet-in-wet techniek. Dat houdt in dat je, terwijl de icing nog nat is, gelijk een andere kleur icing op je koekje aanbrengt. De tweede kleur icing komt dan niet als laag op de eerste te liggen maar verdwijnt hier in. Uiteindelijk heb je dus een mooie egale laag icing met een patroon. Met wit en groen breng je een patroon aan in de rode icing. Ik heb vooral met strepen gewerkt maar je kunt hierin eindeloos variëren.
  • Na het maken van het patroon moet je de icing goed laten drogen. Als deze droog is breng je met de gele icing een grote stip aan, dit is de knoop van de strik. Laat deze drogen en breng dan de lussen aan. Ik heb deze wat dikker gemaakt. Je kunt makkelijk meerdere lijnen over elkaar aanbrengen, dit zakt mooi egaal in elkaar weg. Net als het patroon eigenlijk. Als ook de lussen droog zijn kun je de linten aan de onderkant van de strik maken.
sneeuwpop taartje 1a

Eindelijk is het 1 december, de dag waarop alweer de tweede advent van start gaat. Na vorig jaar (en eigenlijk het hele jaar door) zoveel leuke reacties te hebben gekregen heb ik besloten om het gewoon weer te doen. Ook dit jaar stond ik weer in de zomer sneeuwpoppen te maken om alles op tijd klaar te hebben. Deze leuke sneeuwpop taart maakte ik ook al een tijd geleden.

Elke keer wanneer ik de foto’s zie word ik weer vrolijk. Omdat hij zo leuk is natuurlijk, maar ook omdat ze eenvoudig en snel te maken zijn. Dat is ook heel fijn met deze drukke dagen. Na deze how to kun jij ook aan de slag gaan!

Deze lieve sneeuwpop taart staat superleuk op tafel. Voor wie hem durft op te eten, dat kun je prima met zijn tweetjes of zelfs met zijn drietjes doen. het is namelijk een behoorlijk groot taartje voor één persoon.

BAKTIP: Deze ronde bakvormen zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar. Ze zijn ook in een set van drie bakvormen verkrijgbaar voor het maken van stapeltaarten.

sneeuwpop taartje 2a
sneeuwpop taartje 3a
sneeuwpop taartje 4a
sneeuwpop taartje 5a
sneeuwpop taartje 6a
sneeuwpop taartje 7a
Sneeuwpop taart

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sneeuwpop taart

Een duidelijke en handige how to om zelf een sneeuwpop taart te maken.
Porties: personen

Ingrediënten

  • Mini stapeltaartje
  • Botercrème of witte chocopasta voor afsmeren
  • Fondant – wit, zwart, rood, oranje, groen
  • Zwarte en rode parels
  • Holly leaf plunger cutter (small)

Instructies

  • Bak de taartjes in de vorm, ik gebruikte cakebeslag maar je kunt ze ook van biscuit maken. Dit zijn trouwens geen eenpersoons taartjes, je kunt hier prima met 2 of 3 personen van genieten. Ik heb dit taartje niet gevuld, je kunt er natuurlijk ook losse vulling bij serveren maar de cake was gewoon zo ook erg lekker. Snij de onderkant van je taartje indien nodig een beetje bij en smeer hem dan af. Ik heb dit gedaan met witte chocoladepasta maar als je er meer maakt kun je ook prima wat botercrème maken.
  • Rol witte fondant uit tot een brede strook en bekleed hier de twee onderste lagen mee. Als je van een uitdaging houdt kunt je de sneeuwpop ook als een gewone taart bekleden (dus in één keer), ik koos voor de eenvoudigere manier. Rol dan de zwarte fondant uit en bekleed hier de bovenste laag mee. Ik legde een zwart rondje bovenop en gebruikte weer een strook voor rondom. Zo was ik er zeker van dat ik een mooie strakke rand had voor de hoed. Wrijf met je vinger over de rand op de hoed om alle naadjes mooi weg te werken.
  • Van oranje fondant maak je een neus, maak met een mesje wat kleine inkepingen zodat het net een echte wortel lijkt. Druk zwarte parels in het fondant als mond. Van zwarte en witte fondant maak je de ogen. De neus kun je eventueel met een cocktailprikker bevestigen, zo valt hij niet van de sneeuwpop af. Maak twee of drie knopen voor de onderste laag. Ik gebruikte een mold maar je kunt ook prima zelf een knoopje van fondant maken.
  • Rol rode fondant uit en snij hier een strook uit, bevestig deze rondom de hoed van de sneeuwpop. Gebruik de plunger om hulstblaadjes uit te steken. Plak deze op de rode band en bevestig hier ook een paar rode parels op.

bts november 1

Ik heb deze maand goed mijn best gedaan om meer foto’s te maken voor behind the scenes en dat is aardig gelukt moet ik zeggen. Het was een drukke maand. De laatste dingen voor de advent zijn gemaakt en ook al flink uitgewerkt. Alleen nog een paar dingen die ik wil doen voor oud en nieuw. Dat belooft een fantastisch leuke maand de worden op Laura’s Bakery! De maand november begon in Batavia stad met een heerlijke warme wafel met warme karamelsaus en slagroom. Jummie, zo lekker!

bts november 2

In Batavia stad zat ook een winkel van Lindt. Een goddelijk chocolademerk! Ik ken het merk van de chocolade ballen met praline vulling, ze hebben er vast een mooie naam voor maar ik heb even geen idee welke. Lekker zijn ze in ieder geval wel. Het winkeltje was behoorlijk klein maar wel super vol! Genoeg lekkers om te bekijken.

bts november 3

Kijk, dit zijn die ballen die ik bedoel. Ik kende alleen de praline variant maar blijkbaar zijn er nog véél meer. In de winkel stonden twee van deze torens. We hebben een zak met allemaal verschillende smaken gevuld voor de feestdagen. We konden het ook niet laten om een crème brulee chocoladereep en  cookies and cream mini reepjes te kopen. Die zijn al op, kan niet wachten tot we aan de grote zak gaan beginnen :).

bts november 4

Ik heb ook voor het eerst sinds tijden weer eens koekjes gedecoreerd! Stom dat ik dat niet vaker doe zeg, heerlijk om weer eens zo lekker prutsen met koekjes. Met Kerst en oud en nieuw zul je de rest van de creaties voorbij zien komen.

bts november 5

Met een vriendin ging ik lekker een dagje de stad in. We brengen meestal meer tijd door in koffietentjes dan in winkels, heel gezellig altijd! En overal waar we zitten kunnen we het niet laten om wat lekkers van de kaart te bestellen. Liefst beide nog iets anders zodat we die weer kunnen delen om extra veel te proeven :). Dit lemon meringue taartje vinden we alletwee zó lekker dat we deze niet delen, hier bestellen we altijd hetzelfde. Telkens wanneer ik dit taartje eet herinner ik mijzelf eraan dat ik zelf ook zoiets moet gaan maken. Ik vind het zo lekker die frisse vulling met meringue bovenop.

bts november 6

Terwijl we door de stad liepen kwam ik deze fantastische chocolade stoomboot tegen, is hij niet gaaf?

bts november 7

Ook toetjes kunnen we niet laten staan. Het was een behoorlijk zoet dagje, maar ook heel lekker. We hadden het idee om lekker uitgebreid te tafelen maar er was een lange wachtrij bij het restaurant waar we graag heen wilden. Toen verder gezocht en uitgekomen bij een pizzeria waar ik jaren geleden vaak had gegeten en waar het zo gezellig was. Niet meer dus, het is echt een vreetschuur geworden. Zoveel mogelijk mensen moesten in de ruimte passen en je moest nog snel eten ook. Halverwege ons voorgerecht stond de ober met onze pizza’s al naast ons. Niet leuk en dessertkaart hoefden we daarom niet meer te zien, binnen 3 kwartier stonden we alweer buiten. Zat tentjes waar je nog een lekker toetje kunt halen, al keek de bediening in het eetcafé wel raar op dat we begonnen met een dessert. Lekker was deze warme karamel cake in ieder geval wel, en ook nog heerlijk op ons gemakje van kunnen genieten.

bts november 8

Weet je nog dat ik laatst via Instagram en Facebook een foto deelde van het nieuwe Koopmans assortiment met kleine taartjes? Dit zijn de kleine appeltaartjes, zonder rozijnen want die vinden mijn zusje en ik niet zo lekker. Ik maakte ze trouwens niet zelf, mijn moeder is lekker een middagje bezig geweest in de keuken. Ze was er erg enthousiast over en de smaak was ook nog eens super. Ze zijn makkelijk en vrij vlot te maken. Over het deeg in de vormpjes drukken werd even getwijfeld, maar het deeg blijkt vrij zacht te zijn waardoor dit prima lukt. Lijkt het jullie leuk om hier in het nieuwe jaar nog een review van te zien? Dan misschien ook wel gelijk van de andere soorten taartjes.

bts november 9

Vorige week maakte ik met Marjon en Pauline een croquembouche. Wat was dat ontzettend leuk om te maken zeg! Ik had verwacht dat het veel ingewikkelder zou zijn maar dat viel echt reuze mee. Lekker was hij trouwens ook. Wie Pauline of mij volgt via Facebook en Instagram heeft al de nodige foto’s van het hele proces voorbij zien komen. Het eindresultaat met recept is in december op de site te vinden.

De maand december wordt weer een leuke op Laura’s Bakery, morgen begint namelijk de advent! Tot en met Kerst elke dag een leuke en lekkere creatie. Zie ik jullie morgen weer terug?

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.