Het recept voor Cranberry Witte Chocolade Koekjes. Snel te maken met een verbluffend lekker resultaat.
Porties: 21koekjes
Ingrediënten
225gramongezouten roomboter
150gramwitte basterdsuiker
8gramvanillesuiker
1eidooier
280grambloem
snuf zout
90gramcranberries (gedroogd)
90gramwitte chocolade, grof gehakt
Instructies
Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Voeg als laatst de cranberries en chocolade toe, zorg dat deze goed door het deeg verspreid zitten.
Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Vorm de rol tot een driehoek of een andere vorm die jij leuk vindt. Om een driehoek te maken gebruikte ik twee deegschrapers. Als de rol deeg de gewenste vorm heeft leg je hem minimaal 3 uur in de koelkast.
Als de rol deeg goed gekoeld is, wikkel je het folie eraf en snij je met een scherp mes de rol deeg in plakken. Mijn plakken waren iets dikker dan een halve centimeter. Ze zijn nu nog goed koud dus het is niet nodig om ze nogmaals in de koelkast te zetten. Als je de koekjes over meerdere bakplaten verdeelt, zou ik de koekjes die nog niet de oven in gaan wel weer even in de koelkast zetten.
Bak de koekjes in 18 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren
Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!