Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Advent 15: Sneeuwpop op de slee

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 december 2012
in Feestdagen, Handige Baktips, How To, Kerst, Overig
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Op Pinterest kwam ik het idee tegen van marshmallow sneeuwmannen op een sleetje. Nu was het nog een uitdaging om hier mijn eigen versie van te maken. De materialen die werden gebruikt in het Pinterest voorbeeld waren grotendeels typisch Amerikaans, niet hier te verkrijgen dus. Het is gelukt om voor die materialen een alternatief te vinden, jij kunt ze nu dus ook maken!

Recept afdrukken

Sneeuwpop op de slee

Deze schattige sneeuwpop op de slee is hartstikke makkelijk te maken en staat gezellig op de kersttafel.
Porties: 3 sneeuwpoppen

Ingrediënten

  • 3 Wafeltjes
  • 6 Candy canes
  • Marshmallows (grote en mini)
  • Zwarte eetbare stift
  • Oranje kleurstof (of eetbare stift)
  • Oreo koekjes
  • Dropjes (harlekijntjes)
  • Lolly stokjes
  • Icing of witte chocola om alles aan elkaar te plakken

Instructies

  • Begin met het vastplakken van de candy canes op de wafeltjes. Laat deze op de kop drogen. Je sleetjes zijn nu al zo goed als klaar.
  • Tijd om de sneeuwpoppen in elkaar te zetten. Maak met de stift ogen en de mond op de marshmallow. Met oranje kleurstof of een stift teken je de neus. Het gezichtje van de sneeuwman is nu af. Op de andere marshmallow teken je twee zwarte stippen, dit is zijn buik.
  • Van een kleine marshmallow maken we voetjes. Knip deze eerst in de lengte door de helft en daarna nogmaals in twee stukjes. De armpjes zijn het enige wat niet eetbaar is. Dit zijn lollystokjes die zwart gekleurd zijn met de eetbare stift. Deze steek je in het onderste gedeelde van de sneeuwman.
  • Een enkel oreo koekje met daar bovenop een dropje vormt de hoed van deze gezellige sneeuwman.
  • Niet echt een culinair hoogstandje met alle verschillende smaken zo bij elkaar. Ik denk echter wel dat dit een heel leuk projectje is om met de kinderen op een middag of juist lekker in het weekend te maken!
Bewaren

Goed ingepakt 3-4 dagen te bewaren.

Vorige post

Volgende post

Advent 14: Donut rendieren
Advent 16: Kerstmuts marsepein pops

Related Posts

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft
15 januari 2021
12

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar...

Bakken met havermout w

Bakken met havermout

door Laura Kieft
04 januari 2021
14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar...

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft
02 januari 2021
9

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 34

  1. Daphne says:
    8 jaar geleden

    Misschien niet zo Culinair, maar wel heeeeeel leuk (weer)
    Ze zijn trouwens ook TE leuk om op te eten?!!!!
    Fijn weekend, Groetjes, Daphne

    Beantwoorden
  2. Dreaming of Cakes says:
    8 jaar geleden

    Haha geweldig leuk groetjes esther

    Beantwoorden
  3. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Heel origineel!!! En heel leuk om het met de kleinkinderen te maken!
    MrsP.

    Beantwoorden
  4. Joke says:
    8 jaar geleden

    Och meid wat zijn ze leuk zeg.
    Heerlijk creatief bezig zijn met voedsel 😉

    Liefs, mam

    Beantwoorden
  5. Barbara says:
    7 jaar geleden

    Wat gaaf dat dit zo vaak gedeeld is op facebook! Gefeliciteerd!

    Beantwoorden
  6. Caroline says:
    7 jaar geleden

    Wat onwijs leuk zeg! Waar koop je die zwarte lollystokjes?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Caroline,
      Het zijn gewoon witte lollystokjes, met een eetbare zwarte stift heb ik ze zwart gemaakt 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Sandra says:
        2 jaar geleden

        Waar zou ik witte lollystokjes kunnen kopen?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Bij (online) kookwinkels en taartdecoratie winkels.

          Beantwoorden
  7. Mireille says:
    7 jaar geleden

    Hoi,
    Ik had een idee om marshmallows half in chocolade te dopen met spikkels en daar bovenin zo’n kerstzuurstok. Maar nu ik dit zie wordt het dit. Ik denk dat mijn zoon het super vindt! Zijn laatste traktatie op de basisschool. En aangezien hij 2 dagen voor kerst jarig is is het zó leuk om iets winters te maken. Dank je wel voor de inspiratie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk dat je deze als traktatie gaat maken zeg! Veel plezier met maken! (je eerste idee klinkt trouwens ook heel leuk!)

      Beantwoorden
      • Mireille says:
        7 jaar geleden

        Kleine vraag:
        Heb jij de plasticjes al van de zuurstokjes gehaald?
        Ik ga morgen een tester maken.
        Ben benieuwd…

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 jaar geleden

          Ja dat had ik wel gedaan, maar ze plakken wel een beetje. Als ze uitgedeeld moeten worden is het misschien handiger om ze in het plastic te laten, kun je die ook iets langer bewaren en later opeten.

          Beantwoorden
          • Mireille says:
            7 jaar geleden

            Dank voor je antwoord, ben er van het weekend niet aan toe gekomen. Maar ga zo gelijk de originele maken….met plasticjes om de stokjes.

  8. Caroline says:
    7 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik wil deze sneeuwpop op de slee als traktatie maken voor mijn dochter die volgende week jarig is. Ik heb inmiddels alle ingrediënten in huis. Om het aan elkaar te plakken heb ik white decorator icing van Wilton via internet gekocht. Ik heb vorige week al eentje geprobeerd te maken maar het blijft allemaal niet zo goed plakken. Heb jij misschien nog een tip hiervoor? Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Caroline,
      De icing die je hebt gekocht hardt niet uit waardoor het niet goed blijft plakken. Probeer een witte chocola te smelten en dit te gebruiken. Dit hardt wel helemaal uit en dan zal het goed blijven zitten. Veel plezier met maken!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  9. Pingback: This Week’s Must Shares: Vintage Email, Ice Skating Penguins and Random Acts of Kindness : Confetti Diaries
  10. Miranda says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wil dit gaan maken als traktatie op de peuterspeelzaal.
    Nu was mijn vraag of het ook de avond ervoor al gemaakt kan worden ivm het eventueel hard worden van de marshmallows? Ik wil het dan in plastic folie inpakken.

    Groetjes miranda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Een dag van te voren kan prima hoor, zeker als je ze ook nog inpakt.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  11. Pingback: Leuk voor kids | Winterse kindertraktatie
  12. Sandra says:
    7 jaar geleden

    Wat een ontzettend leuke traktatie is dit zeg! ik kwam hem tegen op welke.nl en zag hem een tijdje geleden ook voorbij komen op Fb.
    Dit wil mijn dochter die 10 wordt ook graag trakteren.
    Waar kan ik de candy canes kopen? ik kon ze niet vinden bij de AH.
    Vriendelijke groeten,
    Sandra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Sandra,
      Rond Kerst kun je ze kopen bij Xenos, Blokker, Action en supermarkten. Misschien dat je ze nu nog in de uitverkoop kan vinden?
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  13. Pingback: Escuela Infantil GRANVIA » Archivo del weblog 10 recetas de Navidad, ¡dulces muñecos de nieve! - Escuela Infantil GRANVIA
  14. Pingback: Escuela Infantil GRANVIA Vistahermosa » Archivo del weblog 10 recetas de Navidad, ¡dulces muñecos de nieve! - Escuela Infantil GRANVIA Vistahermosa
  15. Imke Baart says:
    6 jaar geleden

    Hoe heet de icing die wel uit hard?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is Royal icing 🙂

      Beantwoorden
  16. Pingback: Christmas Party Fun Food Ideas & link party!
  17. Annemarie says:
    5 jaar geleden

    Hoe kom je aan eetbare zwarte stift

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Die koop je bij taartdecoratie winkels

      Beantwoorden
      • Janneke says:
        3 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Blijft dat goed zitten op de stokjes of geeft het af?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Het bleef bij mij heel goed zitten.

          Beantwoorden
  18. Kim says:
    5 jaar geleden

    Kan ik de icing ook zelf maken door poedersuiker en water te combineren? Of wordt dat ook niet hard genoeg?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan, maar maak dan wel een hele dikke icing. Anders wordt het inderdaad niet hard genoeg.

      Beantwoorden
  19. Pingback: 50+ Cute-As-A-Button-Nose Snowman Snacks - Atta Girl Says

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-12

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-9

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-26

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-3

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result

Waar ben je naar op zoek?


Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=d4aef9a5f5abaf9a612c4f11e834bfd7&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FrbKy-t6pd8AX_csXBy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4f269b7648344dea674a45e41d1e4b0f&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>
  • NIEUW! Ben jij ook zo gek op appeltaart en eet je het @laurasbakery.⁠ ⁠ #havermout #ontbijt #appeltaart' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/137320600_2809796376014810_2112952850667857140_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=xOMFiqyQEDUAX_lW-nd&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=aab35582e3c051d2b5a4e2ff867e93dd&oe=6025C882' title='NIEUW! Ben jij ook zo gek op appeltaart en eet je het 't liefst als ontbijt? Dit havermout ontbijt uit de oven deed mij daaraan denken, de verantwoorde variant daarvan tenminste, en kun je rustig elke ochtend als ontbijt eten! Ik vind het extra lekker met een schep Griekse yoghurt erbij.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #havermout #ontbijt #appeltaart'>
  • NIEUW! Met deze havermout ontbijttaart kun je fantastisch lekker ontbijten. Het recept is erg makkelijk en het resultaat prachtig, dus ik kan je aanraden om er ook eens mee aan de slag te gaan 😁.⁠
⁠
Je vindt het recept nu op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bakkenmethavermout #havermout #ontbijttaart #havermouttaart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Advent 16: Kerstmuts marsepein pops

Advent 16: Kerstmuts marsepein pops

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

10 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-12

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-9

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-26

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-3

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft-22 december 2020-4

Alweer heel wat jaren geleden at ik voor het eerst een deconstructed taart dessert, een appeltaart om specifiek te zijn. Een ‘deconstructed’ taart houdt simpelweg in dat je alle onderdelen van een taart los serveert...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan