Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Uitgelicht: Alles over koekjes decoreren!

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 januari 2013
in How To, Inspiratie, Koekjes
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Ik krijg altijd veel vragen over het decoreren van koekjes, zo tussen neus en lippen door heb ik inmiddels al heel wat tips gegeven. Toch lijkt het mij handig om een overzicht te maken van alle handige tips en trucs. Zo kun je bij vragen altijd even terug kijken in deze post om te kijken hoe het ook al weer zat. Koekjes decoreren is niet moeilijk, je moet het gewoon proberen en je zult dan zien dat het steeds gemakkelijker gaat. Ik heb heus ook behoorlijk wat koekjes staan vervloeken omdat het niet ging zoals ik in gedachten had. Met al deze tips hoop ik dat het jullie makkelijker af gaat. Misschien niet allemaal volgens het boekje, maar wel zoals het voor mij werkt en hopelijk dus ook voor jullie.

Het decoreren van koekjes begint bij de basis: de koekjes. Als je deze koekjes bakt is het belangrijk dat deze tijdens het bakken hun vorm behouden, zo krijg je de mooiste koekjes. Dit zijn recepten die tijdens het bakken hun vorm mooi behouden en ook nog eens heel erg lekker zijn:

  • Suikerkoekjes
  • Gingerbread koekjes

Als je je deeg gaat uitrollen om leuke vormpjes uit te steken, bestuif je werkblad dan met bloem. Leg je deeg hier op en bestuif het deeg ook met wat bloem. Zo blijft je roller niet aan het deeg plakken. Bij het bakken van de koekjes is het belangrijk dat je koekjes van (ongeveer) dezelfde maat tegelijk bakt, een kleiner koekje hoeft minder lang in de oven dan een grote.

Wanneer je je koekjes gebakken hebt is het tijd om ze te gaan decoreren, daarvoor heb je royal icing nodig. Het recept vind je hier. Dit is het recept dat ik altijd gebruik wanneer ik koekjes decoreer. Royal icing is eigenlijk gewoon een soort glazuur, maar wel eentje die hard wordt. Een knapperig laagje dus voor op je koekjes.

Icing kun je kleuren in alle kleuren van de regenboog met kleurstoffen. Je kan dit met een kleurpoeder doen maar ikzelf gebruikt het liefst kleurgel. Ik verdeel mijn witte icing over glazen schaaltjes om ze hierna te gaan kleuren. De schaaltjes waar je nog niet mee bezig bent kun je het best even afdekken met een vochtig doekje zodat de icing niet hard wordt. Doordat je glazen schaaltjes gebruikt kun je tijdens het roeren goed zien of je alle icing al gekleurd hebt, of dat er nog witte icing op de bodem zit. Probeer altijd wat witte icing over te houden. Dit kun je gebruiken om icing lichter te maken wanneer je te veel kleurstof hebt gebruikt maar ook om de icing weer wat dikker te maken als deze te dun is geworden.

Royal icing heb je in verschillende diktes. Jullie kennen het vast wel; de dunne-, middel- en dikke consistentie. Eentje voor de lijntjes, eentje om op te vullen en nog eentje die zijn vorm behoudt voor details. Ik werkte hier ook altijd mee, een behoorlijk gedoe kan ik je vertellen. Want voor elke kleur heb je sowieso al twee spuitzakken nodig en dan zul je altijd zien dat je de verhoudingen dik/dun net niet goed ingeschat hebt. Weg ermee dus, lang leve de 20-seconden icing!

20-seconden icing

Deze icing heeft precies de goede dikte om de omlijning mee te kunnen maken zonder dat het gelijk van het koekjes afloopt. En de dikte is ook nog eens precies goed om mee te kunnen vullen. Bijkomend voordeel is dat de lijntjes en vulling mooi in elkaar overlopen, je ziet dus geen lijntjes van een dikkere icing, persoonlijk vind ik dat mooier.

Hoe maak je het?

Je neemt het basis recept van de icing en hier voeg je beetje bij beetje wat water aan toe om de icing te verdunnen. De icing is goed als het oppervlak na doorroeren met 20 seconden weer mooi glad is.

Dikke icing

Dikke icing (zoals ik het voor het gemak maar noem) gebruik je als je decoraties vorm moeten houden. Dit zie je bijvoorbeeld bij de kerstboom en groene koekjes met bloemetjes. De icing blijft in pieken overeind staan en je kunt ook nog goed zien dat ik een stervormig spuitmondje heb gebruikt. Bij rudolph heb ik de icing ook gebruikt voor de hulstblaadjes in zijn gewei. De dikke icing is gewoon het basisrecept, je hoeft hier geen water meer aan toe te voegen.

Dan heb je spuitmondjes nodig, ik gebruik verschillende soorten:

  • Wilton #2 = voor de omlijning en invulling van de koekjes
  • Wilton #1 = voor het maken van fijne lijntjes of om mee te schrijven (niet geschikt voor dikke icing)
  • Wilton #3 = voor het invullen, voor grotere oppervlakken werkt dit wat sneller
  • Wilton #129 = voor het maken van ‘dropflowers’ (kan alleen met dikke icing)
  • PME ST51 = voor het maken van blaadjes
  • Wilton #102 = voor het maken van een ‘ruffle’ randje

Er zijn natuurlijk nog veel mee spuitmondjes die je kunt gebruiken. Deze gebruik ik het meest voor het decoreren van koekjes.

Koekjes decoreren vergt geduld, veel geduld. Tussen alle verschillende kleuren door moet de icing namelijk drogen. Had ik bij bovenstaand koekje de rode neus al gemaakt terwijl zijn gezicht nog nat was, dan was de neus er als een grote rode vlek in weg gezakt. Niet zo mooi zul je begrijpen. Na de eerste laag aangebracht te hebben moet je de icing zo’n 8 uur laten drogen. Dan is het echt droog en kun je met een gerust hart verdere decoraties aanbrengen. Het makkelijkst is om ’s avonds de basislaag aan te brengen zodat je de volgende gelijk weer verder kunt. Bij kleinere decoraties wacht ik meestal niet 8 uur. Wanneer de icing er dan dof uit ziet is de toplaag droog, je kunt er dan al kleine decoraties op aanbrengen (zoals de blaadjes op het gewei).

Als al je koekjes gedecoreerd zijn heb je eigenlijk altijd wel icing over, ik wel in ieder geval. Vaak vind ik zonde om zomaar allemaal weg te gooien.

Dropflowers

De dikke icing kun je bijvoorbeeld gebruiken om dropflowers te maken. Met een andere kleur icing kun je nog een stip in het midden zetten voor het hart van de bloem. Zo heb je leuke suikerbloemetjes die je gewoon in een afgesloten bakje kunt bewaren. Altijd wat decoratie op voorraad.

Transfers

Met de dunne icing kun je transfers maken. Tijdens de advent heb ik al laten zien hoe je dit met chocola doet. Het principe voor royal icing is exact hetzelfde. Ik heb er bijvoorbeeld de bloemetjes mee gemaakt die in het gras zijn gedrukt op bovenstaande koekjes.

Voor bovenstaande twee technieken zal ik nog eens aparte blog posts maken om het met foto’s (of misschien wel een filmpje) toe te lichten.

De laatste paar tips die ik jullie nog mee wil geven gaan over de materialen. spuitzakken bijvoorbeeld, je kunt dure wegwerpspuitzakken kopen maar met een snoepzak gaat het ook prima. Met dikke icing kun je beter wel een stevige spuitzak of een dubbele snoepzak gebruiken.

Icing droogt aan de lucht, niets irritanter dan een verstopt spuitmondje omdat de icing is gaan drogen. Dit is heel makkelijk te voorkomen, op twee manieren zelfs. Ten eerste bestaan er hele handige tip covers, een soort rubberen dopjes die de spuitmondjes goed afsluiten. Ten tweede kun je een een hoog (en breed) glas nemen en een vochtig keukenrolletje op de bodem plaatsen. Je zet je spuitzak in het glas (gelijk een handige houder) en door het vochtige doekje droogt de icing niet uit.

Heb je toch een verstopt spuitmondje door bijvoorbeeld een klontje poedersuiker? Knijp dan niet zo hard mogelijk om het er uit te krijgen. Je kunt beter een speldje pakken en het doorprikken.

Icing kun je best even bewaren. Heb je ’s avonds al wat voorbereidingen gedaan en ga je pas de volgende dag verder? Zorg dat alle spuitmondjes afgesloten zijn om uitdrogen te voorkomen. De spuitzakken kun je gewoon buiten de koelkast bewaren.

Zachte koekjes weer knapperig maken
Het is logisch dat je koekjes zacht worden als je deze met royal icing decoreert. Het vocht in de royal icing trekt in de koekjes waardoor ze zachter worden. Zelf vind ik dat niet erg in combinatie met het knapperige laagje icing. Wil je toch liever knapperige koekjes? Dat kan! Zet de oven aan op 50 graden. Schuif een plaat gedecoreerde koekjes in de oven en laat de deur op een kiertje. In je zelf gemaakte ‘droogkast’ laat je de koekjes nu een uur staan. Het vocht trekt nu uit de koekjes, zo worden ze dus weer knapperig. Als je ze hierna luchtdicht verpakt blijven ze ook knapperig, er kan immers geen vocht meer bij.

Veel plezier bij het decoreren van koekjes, met deze tips gaat het jullie vast lukken! Vragen? Stel ze gerust 🙂

Vorige post

Volgende post

Winnaar MyMemories Suite
Melkchocolade truffels

Related Posts

Eetbare boomdecoratie

door Laura Kieft
03 december 2019
0

Staat de kerstboom al bij jou thuis? Ikzelf heb vast een mini boompje in de keuken neergezet en...

De Bakstrijd december 2019

De Bakstrijd december 2019

door Laura Kieft
01 december 2019
6

Mijn favoriete maand van het jaar is aangebroken: december! Iedereen is lekker aan het bakken, de adventmaand...

Sinterklaas inspiratie

door Laura Kieft
27 november 2019
2

Nu 5 december nog maar een week van ons verwijderd is, is het tijd om knopen door te...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 47

  1. annemarie says:
    7 jaar geleden

    super uitgelegd dank je wel. Kijken of we hier iets mee kunnen.

    groetjes Annemarie

    Beantwoorden
  2. Anonymous says:
    7 jaar geleden

    echt weer heel goed uitgelicht bedankt

    groetjes leoniekebuck

    Beantwoorden
  3. Sabrina Haleber says:
    7 jaar geleden

    super leuk, fijn dat je het nogmaals uitlegd, ik ben pas begonnen met koekjes decoreren en moet eerlijk zeggen ik vind het echt een kunst, maar met wat proberen was het uit mij goed gelukt, dus voor herhaling vatbaar!! ik zal zeker vaker op je site terug komen voor tips en technieken te bekijken, dank je wel

    groetjes

    http://www.sabsycakedreams.blogspot.nl

    Beantwoorden
  4. Joke says:
    7 jaar geleden

    Wat een duidelijke uitleg heb je er van gemaakt. Ik hoop weer snel met je wat koekjes te kunnen decoreren want ik vond het erg leuk om samen de kerstkoekjes te doen.

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  5. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon says:
    7 jaar geleden

    Ik vraag mij altijd wel af of de koekjes ook nog wel lekker zijn, met die dikke laag glazuur. Ik vind ze allemaal prachtig, maar ik wil vooral een lekker koekje eten. Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw.
    Worden ze ook niet slap van de icing (zeker als je een dag moet wachten voor een volgend accentje?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik vind koekjes met zo’n laagje glazuur erg lekker. Maar ik ben dan ook dol op zoetigheid 🙂 De koekjes worden door vocht in de icing wel wat zachter, ik vind dat zelf niet erg in combinatie met het knapperige laagje icing. Je kunt je koekjes weer knapperig krijgen door ze een uurtje in de oven te laten ‘drogen’. Je zet de oven op 50 graden, schuift de koekjes erin en laat het deurtje open op een kiertje. Je oven wordt een soort droogkast en het vocht trekt uit de koekjes. Zal dit ook nog even in de post erbij zetten, suf dat ik dat ben vergeten.

      Beantwoorden
      • Ashley says:
        7 maanden geleden

        Hey Laura,

        Wat een duidelijke uitleg, super!

        Ik heb nog even een vraagje, hoelang blijven de gedecoreerde koekjes goed als ik ze met jouw suikerkoekjes recept maak?

        Ik hoor het graag van je ☺️

        Groetjes Ashley

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          6 maanden geleden

          Bij goed luchtdicht bewaren rustig een paar weken.

          Beantwoorden
  6. Marlyssa says:
    7 jaar geleden

    Leuk om al die tips te lezen, handig!

    Beantwoorden
  7. Kelly. says:
    6 jaar geleden

    Ik vraag mij af of u weet hoe je zelf kleurpoeder bijv rood maakt?
    Kan het nergens vinden.
    Gr.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Kelly,
      Kleurpoeder kleur je niet zelf, dat koop je gekleurd. Dat kan je dan gebruiken om zelf andere dingen te kleuren. Kleurpoeders koop je bijvoorbeeld bik taartdecoratie winkels.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  8. mars en es says:
    6 jaar geleden

    Hoi loura
    Wij vonden de koekjes erg leuk en we gaan ze nog en keer maken!
    We hebben nog een lange lijst vol recepten 🙂

    Beantwoorden
  9. mars en es says:
    6 jaar geleden

    Trouwen groetjes marinda en esmee

    Beantwoorden
  10. Severine J says:
    6 jaar geleden

    Enne….
    Als je je oven niet open kan laten staan?
    Kun je dan de gedecoreerde koekjes ook in een afgesloten oven doen zodat ze weer knapperig worden?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Het gaat er echt om dat de oven op een kiertje staat zodat de vocht kan ontsnappen. Kan je er niet een houten pollepel tussen steken zodat hij op een kiertje blijft staan?
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Severine J says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie!
        Mijn oven werkt niet als de deur niet gesloten is… :-(.
        Ga het maar gewoon een keer met een gesloten deur proberen denk ik.

        Beantwoorden
        • Sangheeta says:
          6 jaar geleden

          Hoe is dat gegaan? Ik heb een ingebouwde oven en die werkt ook niet als hij open staat.. 🙁

          Beantwoorden
  11. Paulina says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ten eerste lekker duidelijk beschreven allemaal. Daar hou ik van!
    Maar nu mijn dingetje:
    Als ik op je link klik naar je royal icing, kom ik op je startpagina terecht. Ik zou erg graag je recept willen bekijken maar kan het echt niet vinden 🙁

    Khoop dat je me kan helpen.

    alvast bedankt en keep up the good work!

    groetjes Paulina

    Beantwoorden
  12. Paulina says:
    6 jaar geleden

    correctie… al je links gaan naar je “home”

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      op één of andere manier klopten de linkjes niet. Ik heb ze aangepast en nu doen ze het weer 🙂 Bedankt voor het melden!

      Beantwoorden
  13. els says:
    6 jaar geleden

    Als je de koekjes hebt gedecoreerd mee RI en ze moeten drogen, waar laat je ze dan tijdens het drogen? Kunnen ze al die tijd bv op het aanrecht blijven liggen of moet je ze afgesloten bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De koekjes laat je aan de lucht drogen. het vocht moet er namelijk uit. Als je de in een afgesloten trommel doet zal het heel erg lang duren voordat ze droog zijn, als dat überhaupt al lukt. Ik leg ze vaak op een grote plaat die ik makkelijk kan verplaatsen.

      Beantwoorden
  14. Pingback: Snelle Valentijnskoekjes - MiCook
  15. Pingback: Halloween koekjes {Cookie Cottage}
  16. Janneke says:
    5 jaar geleden

    Super uitleg laura! Ik ben zelf erg bedreven en gevorderd in de taarten en cupcakes maar wil nu ook dit gaat proberen. Super tips !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen, veel plezier alvast met koekjes decoreren. Erg leuk om te doen!

      Beantwoorden
  17. Milou says:
    5 jaar geleden

    Ik wil ook die koekjes gaan maken heb alleen een paar vraagjes. Hoe kan je een spuitzak afsluiten zonder die afsluitbare dopjes, en blijft dat bijv de volgende dag nog gewoon zacht, zodat je het kan spuiten? En met 20 sec icing kan je dus gewoon de lijntjes maken en opvullen?
    Groetjes milou

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je zou in een hoog glas een vochtig keukendoekje kunnen leggen en hier de spuitzakken in zetten, zo sluit je de spuitmondjes af en zorgt dat het niet uitdroogt. 20 seconden icing is inderdaad voor lijntjes en opvulling.

      Beantwoorden
  18. Nanique says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik krijg gelijk zin om koekjes te gaan decoreren!
    Kan ik ipv icing ook candy melts gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Je kunt met candy melts wel koekjes decoreren, maar niet op de manier zoals je dat zou doen met royal icing, daar stolt het te snel voor.

      Beantwoorden
  19. cindy says:
    5 jaar geleden

    hoi hoi

    ik wil dit ook gaan proberen lijkt me kei leuk.
    maar war kan ik die icing halen en die kleuren

    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Het recept voor icing staat op mijn site (zie link in artikel), kleurstoffen kun je kopen bij taartdecoratie winkels.

      Beantwoorden
  20. Josette de Quant says:
    5 jaar geleden

    Super om zo te lezen, ik heb een workshop gevolgd maar dat blijft niet “hangen”
    En zo kan ik alles lekker teruglezen. Thanks!

    Beantwoorden
  21. Milou says:
    5 jaar geleden

    Super! Ik ben net begonnen met sugar cookies en royal icing. Ga ze met koningsdag verkopen en zocht nog even een goede tip om de koekjes weer harder te maken. 🙂 Thanks!

    Beantwoorden
  22. Tessa says:
    5 jaar geleden

    Enn, hoelang moet je zeg maar wachten tot de RI knapperig /hard geworden is?
    Verder een handige blog!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Hangt af van de precieze dikte van de icing, hoe dik de laag is en hoe groot het oppervlakte is. Ik laat de koekjes altijd wel een paar uur volledig uitharden. Liefst een nachtje, dan weet ik zeker dat het goed gedroogd is.

      Beantwoorden
  23. Laura says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Super fijne site het je gemaakt. Ik decoreer ook koekjes en vind het super leuk om te doen. Maar ik heb een vraag en hoop dat jij mij verder kan helpen. Als ik spuitmondje 1 gebruik verstopt hij steeds. Heel frustrerend als je bezig bent. Heb verschillende dingen geprobeerd: steeds dopje erop, in een glas met vochtig doekje zetten. Maar toch ineens tijdens het spuiten verstopt hij. Ik hoop op een gouden tip!
    Bedankt
    Laura

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Helaas, ik loop hier ook vaak tegenaan. Het zijn kleine suikerkorrels die net iets te groot zijn voor het spuitmondje. Ik heb altijd een speld op naald naast mij liggen zodat ik hem kaan doorprikken.

      Beantwoorden
      • Rvelien says:
        4 jaar geleden

        He Laura ik had nog een vraagje hoe lang kun je de koekjes afgesloten bewaren ik bak xe morgen middag morgen avond eerste laag dan bloot aan de lucht nacht laten drogen? Dan donderdag verder ? Hoe lang zijn ze daarna nog houdbaar

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Als je de koekjes luchtdicht bewaart kun je zo een paar weken bewaren.

          Beantwoorden
  24. Pingback: DIY: mooiere koekjes dan deze bestaan niet | Cherry's Favourites
  25. Erna says:
    3 jaar geleden

    Mijn oven doet het niet als ik de deur op een kier moet zetten. En nu?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      3 jaar geleden

      Dan zou ik beginnen met de deur dicht en dan halverwege hem open zetten (en de oven dus uit)

      Beantwoorden
  26. Yasmin de Borger says:
    2 jaar geleden

    Hey Laura, ik ben op zoek naar tube’s of pennetjes waarmee gewmakkelijk gingerbread koekjes te decoreren zijn , dit niet lang moeten drogen? Ken jij iets dergelijks? de koekjes worden gedecoreerd door kinderen en moeten kunnen meegenoemn worden in een zakje, is dit mogelijk denk je?

    Alvast bedankt voor de tips!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Die tubetjes liggen in de meeste supermarkten op de bakafdeling, alleen worden deze volgens mij niet helemaal hard (en blijven dus niet mooi als je ze in zakjes doet).

      Beantwoorden
  27. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Wat een leuke koekjes allemaal. Nu wil ik zelf ook koekjes gaan decoreren voor een traktatie. Wil graag iets maken zoals in Delfts Blauw, net zoiets als het molen koekje. mag ik vragen hoe jij dat blauw erop gemaakt hebt? is dat een soort verf of stift? Groetjes Marieke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik heb blauwe poederkleurstof met wat alcohol (wodka bijvoorbeeld) aangelengd zodat het een soort verf wordt. Dan met een kwastje schilderen (en de alcohol vervliegt, dus ook kidsproof 😉 )

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg
  • ADVENT  Ook zo gek op de populaire kaneelsterren die deze periode in de winkels liggen  Vanaf nu kun je ze het hele jaar door eten  want ik deel het recept met jullie  Ze waren z  lig                 Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kerststerren  kaneelsterren  kerstkoekjes
  • ADVENT  Op zoek naar een dessert dat z   lekker is dat iedereen zijn vingers erbij zal aflikken  Dan wil je deze pavlova maken voor de kerstdagen  geloof mij maar  Voorzien van room  karamel  chocolade en kletskoppen is deze pavlova een echt succesnummer         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  pavlova  meringue  kerstdessert
  • ADVENT  Ooit al eens eetbare decoraties in je kerstboom gehangen  Ik heb een overzicht voor jullie gemaakt met recepten die je zelf kunt maken om in de boom te hangen         Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  boomdecoratie  kerstkransjes  kerstboom
  • NIEUW  Gisteren is er veel gebeurd  de advent ging van start  er kwam een nieuwe borrel winactie online   n  debakstrijd van december is aangekondigd  Aan de hand van de foto kun je al raden wat het thema is  Ik ben er dol op       Op het blog lees je er alles over   n kun je een kijkje nemen tussen alle heerlijke bananenbroden van de afgelopen Bakstrijd          Nu online  link in profiel    laurasbakery         debakstrijd  bakwedstrijd  soesjes

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Melkchocolade truffels

Melkchocolade truffels

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sneeuwster taart

07 december 2019

Christmas crackers met kip, feta en pompoen

06 december 2019

Kaneelsterren koekjes

05 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer