Ga terug
+ personen
Sneeuwpop taart
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Sneeuwpop taart

Een duidelijke en handige how to om zelf een sneeuwpop taart te maken.
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • Mini stapeltaartje
  • Botercrème of witte chocopasta voor afsmeren
  • Fondant – wit, zwart, rood, oranje, groen
  • Zwarte en rode parels
  • Holly leaf plunger cutter (small)

Instructies

  • Bak de taartjes in de vorm, ik gebruikte cakebeslag maar je kunt ze ook van biscuit maken. Dit zijn trouwens geen eenpersoons taartjes, je kunt hier prima met 2 of 3 personen van genieten. Ik heb dit taartje niet gevuld, je kunt er natuurlijk ook losse vulling bij serveren maar de cake was gewoon zo ook erg lekker. Snij de onderkant van je taartje indien nodig een beetje bij en smeer hem dan af. Ik heb dit gedaan met witte chocoladepasta maar als je er meer maakt kun je ook prima wat botercrème maken.
  • Rol witte fondant uit tot een brede strook en bekleed hier de twee onderste lagen mee. Als je van een uitdaging houdt kunt je de sneeuwpop ook als een gewone taart bekleden (dus in één keer), ik koos voor de eenvoudigere manier. Rol dan de zwarte fondant uit en bekleed hier de bovenste laag mee. Ik legde een zwart rondje bovenop en gebruikte weer een strook voor rondom. Zo was ik er zeker van dat ik een mooie strakke rand had voor de hoed. Wrijf met je vinger over de rand op de hoed om alle naadjes mooi weg te werken.
  • Van oranje fondant maak je een neus, maak met een mesje wat kleine inkepingen zodat het net een echte wortel lijkt. Druk zwarte parels in het fondant als mond. Van zwarte en witte fondant maak je de ogen. De neus kun je eventueel met een cocktailprikker bevestigen, zo valt hij niet van de sneeuwpop af. Maak twee of drie knopen voor de onderste laag. Ik gebruikte een mold maar je kunt ook prima zelf een knoopje van fondant maken.
  • Rol rode fondant uit en snij hier een strook uit, bevestig deze rondom de hoed van de sneeuwpop. Gebruik de plunger om hulstblaadjes uit te steken. Plak deze op de rode band en bevestig hier ook een paar rode parels op.
Bewaren
Dit taartje kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten doos zit of onder een stolp of iets dergelijks.