Advent 22: Oreo kerstbal pops

22 december 2012
5

Snel nog iets leuks en lekkers nodig voor Kerst? Dan zijn deze kerstbal oreo pops vast iets voor jou. Heel makkelijk te maken, maar met een erg leuk effect. Je hebt gelukkig niet veel nodig voordat je aan de slag kunt gaan.

Oreo kerstbal pops

Zien deze Oreo kerstbal pops er niet leuk uit? Snel gemaakt met maar weinig ingrediënten!
Porties: 3 Oreo pops

Ingrediënten

 • 3 Oreo’s
 • Rode chocola
 • Witte chocola
 • 3 Lollystokjes
 • Witte of gele fondant
 • Gouden kleurpoeder
 • Suiker

Instructies

 • Begin eerst met het plaatsen van de lollystokjes tussen de oreo koekjes. Het lijkt wat omslachtig maar zo blijven ze het best zitten.
 • Plak met wat chocola het koekje weer vast. Nu kun je je rode chocola smelten en de gouden stukjes (hoe heet dat onderdeel van een kerstbal?!) maken. Ik ben in het bezit van een mold van Hittepetaart om deze te maken. Als je deze nu niet hebt kun je het natuurlijk ook zelf maken. Steek een klein rondje fondant uit wat behoorlijk dik is. Met een mesje kun je een kartelrandje maken. Kleur je fondant met gouden poeder en het stukje is klaar.
 • Dip je oreo’s in de rode chocola en zet de gouden stukjes vast aan de bovenkant. Als ze helemaal droog zijn kun je met witte chocola een patroontje spuiten op de kerstbal. Strooi wat suiker over de chocola en laat drogen.
 • Om het helemaal af te maken kun je van een dun sliertje fondant nog een ringetje maken wat je op het gouden stukje zet. Ik kwam er zelf pas achter toen ik de foto’s bekeek dat ik dat miste. Maar ja, toen waren deze kerstballen allang opgesmikkeld!
Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

 1. Anonymous schreef:

  Leuk! Ziet er gezellig uit, leuk ook voor kinderen! Een soort haakje eraan had ook aan gekund. Geen idee hoe dat gouden bovenstukje heet, ik weet wel dat er kerstballenfabrieken in Polen staan maar wellicht moet je dan eerst een cursus Pools volgen.
  Liefs,
  MrsP.

 2. Linsey schreef:

  Oh dat ziet er echt leuk uit! Ik denk dat ik ze eerste kerstdag ga maken 🙂 Heb jij een speciale houder o.i.d.? Ik heb een keer cakepops gemaakt, maar die chocolade zat er niet zo netjes omheen. Heb je tips?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb een speciale chocoladesmelter die ik gebruik, hier lees je er meer over. Ook hoe ik ze dip: http://www.laurasbakery.nl/2012/10/review-babycakes-chocoladesmelter.html

 3. Baked Louie's schreef:

  Super cool idee! Jammer dat de kerstdagen al voorbij zijn, anders had ik ze zeker gemaakt! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *