Oreo sneeuwpop(s)

Gepost: 6 december 2012 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
Oreo sneeuwpop(s)

Oreo’s, de gemiddelde Amerikaan is gek op deze koekjes. Ze verschijnen daar in vele verschillende soorten en maten. Dubbeldikke vulling, een extra laag vulling en extra koekje, gingerbread variant of juist de candy cane smaak. Niets is te gek. Hier in Nederland is het assortiment niet heel groot, daarom maken we zelf gewoon iets speciaals van de Oreo’s. Zoals deze leuke sneeuwpop(s) bijvoorbeeld! Helemaal niet moeilijk om te maken, ik laat je zien hoe het moet.

BAKTIP: Voor deze oreo pops gebruik ik lollystokjes, deze zijn online en in bak- en kookwinkels goed verkrijgbaar.

06-Oreo-sneeuwpop-2
06-Oreo-sneeuwpop-4
06-Oreo-sneeuwpop-5
06-Oreo-sneeuwpop-6
06-Oreo-sneeuwpop-7
06-Oreo-sneeuwpop-8
06-Oreo-sneeuwpop-9
06-Oreo-sneeuwpop-3

 

Sneeuwpopjes gemaakt van Oreo

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Oreo sneeuwpop(s)

Een super simpel recept met een hartstikke leuk resultaat: Oreo sneeuwpop(s).
Porties: 4 Oreo pops

Ingrediënten

  • 4 Oreo’s
  • 4 Lollystokjes
  • Witte chocola
  • Rode chocola
  • Oranje chocola (of kleur een beetje wit oranje)
  • Zwarte parels
  • Kristalsuiker
  • Rode kleurstof

Instructies

  • Eerst moeten we de lollystokjes tussen de Oreo’s zien te krijgen. Als je er gewoon tussen prikt zonder de koekjes van elkaar af te halen breken ze erg snel. Ik haalde de koekjes van elkaar en schraapte met een mesje wat van de vulling weg. Hier kun je dan het stokje plaatsen en de vulling die je eerst weghaalde er weer op smeren, dan zit het stokje weer goed vast.
  • Omdat het stokje iets dikker is dan de vulling breekt het koekje zodra je die er op drukt. Breng met een lepeltje wat van de gesmolten witte chocola aan op de vulling en plak dan het koekje er op. Zo zit het goed vast en is je vulling dik genoeg zodat het koekje niet breekt. Het is misschien wat omslachtig op deze manier, maar zolang in Nederland nog geen Oreo’s met dubbeldikke vulling op de markt zijn moet het maar even. Zouden die ook ooit vanuit Amerika hierheen komen?
  • Als de chocola tussen de koekjes goed gedroogd is kun je de Oreo’s dippen in de witte chocola. Als deze iets gedroogd is kun je met de zwarte parels ogen en een mond maken. Laat nog wat ruimte over voor de neus. Gebruik wat oranje chocola om deze neus te maken wanneer de witte chocola zo goed als droog is. Dit kan je doen met een klein prikkertje of met een spuitzakje.
  • Terwijl de neuzen staan te drogen gaan we vast wat voorbereidingen treffen voor de muts van de sneeuwpop. Hiervoor hebben we rode suiker nodig. Geen rode suiker in huis, geen probleem want dat maken we gewoon zelf. Neem een boterhamzakje waar je wat rode suiker in schept. Doe een druppel rode kleurstof in het zakje en kneed dit door de suiker heen. Doe er hierna nog een druppel bij en kneed ook deze door de suiker zodat de kleur weer wat donkerder wordt. Ga net zo lang door tot de kleur goed is.
  • Rode chocola gesmolten? Spuitzakje gevuld met rode chocola? Rode suiker staat klaar? Mooi, dan kunnen we de mutsen gaan maken voor de sneeuwpopjes. Je hoeft niet per se een spuitmondje op de spuitzak te zetten, je kunt er ook gewoon het puntje vanaf knippen.
  • Dip de sneeuwpop een klein stukje onder in de rode chocola, niet te ver want er komt ook nog een randje langs de muts. Dit randje spuit je met de spuitzak op de oreo. Zo heb je al een hele leuke muts, om hem nu nog wat ‘wolliger’ te laten lijken strooi je de rode suiker erover heen. Blaas of veeg de overtollige suiker weg en laat de chocola goed drogen.
  • Voila, helemaal niet zo moeilijk deze sneeuwpop(s)! De chocola in combinatie met de Oreo is echt ontzettend lekker, een aanrader dus.
Bewaren

In de koelkast tot een week houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Ze zien er veel fantastisch uit! Iets dergelijks had ik ook gezien bij Bakerella:
    http://www.bakerella.com/red-hot-holidays/
    Gr, Gerry

  2. Caroline Brouwer schreef:

    Ik kan het niet laten om weer te reageren; wat zien ze er weer mooi en lekker uit! Wat een leuke ideeën!

  3. Super super super leuk… O en had ik al gezegd dat ze leuk zijn 😉

  4. Wendy schreef:

    Ik vind deze ook heeel erg leuk!

  5. Marita schreef:

    Wat een leuke ideetjes allemaal! Goede uitleg ook!

  6. Anonymous schreef:

    Waar haal je al je ideeën vandaan? Enig gewoon, en het tijdstip van plaatsen van de sneeuwpops is ook perfect gekozen! Zoals gister al gesuggereerd is:geef een (advents)boek uit!!!!
    Liefs,
    Mrs Pollifax

  7. Lian schreef:

    Deze zijn ook weer geweldig!

  8. Joke schreef:

    Fantastisch, mooi en vooral niet te vergeten HEERLIJK !!!

    Liefs, mam ♥

  9. Thecla schreef:

    Het is mij niet gelukt. De koekjes gleden van stokjes af zodra ik ze in chocola ging dippen en ik had heel veel moeite om er een mooie laag om heen te krijgen…. 🙁

  10. Alicia schreef:

    echt heel leuk

  11. fleur schreef:

    ze zien er echt prachtig uit en ik heb ze al vast geprobeerd voor als de familie woensdag komt! ik had alleen wel een probleem…… de stokjes aan de oreo’s vast maken ging vrij gemakkelijk. maar toen ik de oreo’s ging dopen in de witte chocola braken er veel oreo’s ik denk dat dit komt omdat ze te zwaar zijn. de witte chocola in de oreo’s was al wel zeker weten gestolt dus dat kan het probleem niet zijn. heb je misschien een tip voor mij??

    groeten

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb dit ook wel eens gehad, de chocolade was toen niet dun genoeg. Probeer je chocola maar eens te verdunnen, dan zal het nog makkelijker gaan. (lees hier hoe: http://www.handigebaktips.nl/chocola-en-candy-melts-verdunnen/)

  12. Sylvia schreef:

    Hoi Laura,

    Dit lijkt me een leuk idee als traktatie voor mijn zoontje. Maar waar koop ik de lollystokjes?

    Groetjes,
    Sylvia

    1. Laura's Bakery schreef:

      bij taartdecoratiezaken, maar xenos verkoopt ze tegenwoordig ook! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept