Sneeuwvlok koekjes

Gepost: 4 december 2012 Laatst bewerkt: 25 juli 2024
Sneeuwvlok koekjes

Twee dagen geleden heb je het recept voor gingerbread koekjes kunnen vinden achter vakje 2. Vandaag een leuk idee om deze lekkere koekjes te decoreren. Deze winterse sneeuwvlokken zullen het vast goed doen als je de koektrommel voor je visite op tafel zet. Kan je niet wachten om je trommel te vullen? Lees dan snel verder en je kunt aan de slag.

BAKTIP: Met deze set kerstuitstekers kan je sneeuwvlok koekjes maken, maar nog veel meer vrolijke kerstkoekjes!

MEER KERSTKOEKJES BAKKEN EN DECOREREN

04-Sneeuwvlok-koekjes-2
04-Sneeuwvlok-koekjes-4
04-Sneeuwvlok-koekjes-5
04-Sneeuwvlok-koekjes-3

Sneeuwvlok koekjes bakken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sneeuwvlok koekjes

Met gingerbread koekjes kun je hele leuke verschillende koekjes maken. Wat dacht je van deze sneeuwvlok koekjes? Leuk en lekker!
Porties: 6 koekjes

Ingrediënten

  • 6 Gingerbread koekjes (volgens recept + uitsteker in sneeuwvlok vorm)
  • Royal icing (volgens recept)
  • 2 Spuitzakken (+ eventueel couplers)
  • 2 Spuitmondjes (Wilton 2)
  • Kleurstoffen: Sugarflair Christmas red + Americolor Maroon
  • Kristalsuiker

Instructies

  • De rode icing kleur je met de 2 kleurstoffen. Begin met Christmas red en maak deze wat donkerder door Maroon toe te voegen. Voor deze icing hou je de 20-seconden regel aan. Dit houdt in dat wanneer je stopt met je icing roeren, het oppervlak in 20 seconden glad moet zijn. Met deze dikte kun je de buitenste lijntjes maken maar ook gelijk het oppervlak invullen. Dit doe je dan ook gelijk bij alle koekjes. Hierna moeten ze namelijk even drogen voordat je verder kunt gaan.
  • Voor de witte icing kun je ook 20 seconden aanhouden maar deze mag eventueel ook iets dikker blijven. Het is raadzaam om met de koekjesuitsteker op papier een paar omtrekken te maken. Dan kun je uittekenen hoe jouw sneeuwvlokken eruit moeten komen te zien. Vind je het eng om dit patroon gelijk op een koekje over te brengen? Dan kun je dit ook eerst op papier oefenen. Strooi er dan ook gelijk wat suiker over om te kijken hoe je resultaat wordt, pas eventueel je patroon aan als het te krap wordt.
  • Zeker van je zaak? Spuit dan met de witte icing de patronen op de koekjes als de rode icing gedroogd is. Strooi wat suiker over de nog natte witte icing om het af te maken. Ik maakte zelf twee patroontjes maar met wat fantasie kun je een hele serie verschillende sneeuwvlokken maken!
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

  1. Joke schreef:

    Wat zijn ze weer mooi en leuk met dat suikerlaagje erop. Om op te vreten 😉

    Liefs, Mam ♥

  2. Caroline schreef:

    Schitterend ! En je foto’s ook, ziet er zo mooi uit !

  3. Sim kookt schreef:

    Wat een hoop werk, maar wat een geweldig mooi resultaat!

  4. Anonymous schreef:

    Ware kunstwerken!!!!!!!!!!!!
    Chapeau!!!!!!!!
    Knuf,
    MrsP.

  5. Ans Gilbert schreef:

    Hoi Laura,

    Via het Blog van je moeder kwam ik hier terecht en mmmm… het ziet er allemaal heerlijk uit en..mooi..
    Super duidelijke recepten…mijn complimenten…

    groetjes van Ans

  6. Milan schreef:

    Lijkt me lekker HOOR!!!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept