• Home
  • Over
  • Samenwerken
  • FAQ
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring

Laura's Bakery

Van bakken tot borrelen

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • De Bakstrijd
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Feestdagen / Kerst / Advent 4: Sneeuwvlok koekjes

Advent 4: Sneeuwvlok koekjes

4 decdoor Laura Kieft6

Twee dagen geleden heb je het recept voor gingerbread koekjes kunnen vinden achter vakje 2. Vandaag een leuk idee om deze lekkere koekjes te decoreren. Deze winterse sneeuwvlokken zullen het vast goed doen als je de koektrommel voor je visite op tafel zet. Kan je niet wachten om je trommel te vullen? Lees dan snel verder en je kunt aan de slag.

Voor deze koekjes heb je helemaal niet zoveel nodig, hier een overzicht:

  • Gingerbread koekjes in sneeuwvlok vorm (recept + uitsteker)
  • Royal icing (recept)
  • 2 Spuitzakken (+ eventueel couplers)
  • 2 Spuitmondjes (Wilton 2)
  • Kleurstoffen: Sugarflair Christmas red + Americolor Maroon
  • Kristalsuiker

De rode icing kleur je met de 2 kleurstoffen. Begin met Christmas red en maak deze wat donkerder door Maroon toe te voegen. Voor deze icing hou je de 20-seconden regel aan. Dit houdt in dat wanneer je stopt met je icing roeren, het oppervlak in 20 seconden glad moet zijn. Met deze dikte kun je de buitenste lijntjes maken maar ook gelijk het oppervlak invullen. Dit doe je dan ook gelijk bij alle koekjes. Hierna moeten ze namelijk even drogen voordat je verder kunt gaan.

Voor de witte icing kun je ook 20 seconden aanhouden maar deze mag eventueel ook iets dikker blijven. Het is raadzaam om met de koekjesuitsteker op papier een paar omtrekken te maken. Dan kun je uittekenen hoe jouw sneeuwvlokken eruit moeten komen te zien. Vind je het eng om dit patroon gelijk op een koekje over te brengen? Dan kun je dit ook eerst op papier oefenen. Strooi er dan ook gelijk wat suiker over om te kijken hoe je resultaat wordt, pas eventueel je patroon aan als het te krap wordt.

Zeker van je zaak? Spuit dan met de witte icing de patronen op de koekjes als de rode icing gedroogd is. Strooi wat suiker over de nog natte witte icing om het af te maken. Ik maakte zelf twee patroontjes maar met wat fantasie kun je een hele serie verschillende sneeuwvlokken maken!

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Gingerbread sneeuwvlokken koekjes
Cranberry witte chocolade pancakes
Sneeuwman marshmallows
Kerstboom breekbrood

In categorie: Kerst, Koekjes6 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Advent 3: Noordpool cupcakes
Advent 5: Kerstboom schuimpjes (recept) »

Reacties

  1. Joke zegt

    4 december 2012 op 11:14

    Wat zijn ze weer mooi en leuk met dat suikerlaagje erop. Om op te vreten 😉

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  2. Caroline zegt

    4 december 2012 op 16:39

    Schitterend ! En je foto’s ook, ziet er zo mooi uit !

    Beantwoorden
  3. Sim kookt zegt

    4 december 2012 op 20:26

    Wat een hoop werk, maar wat een geweldig mooi resultaat!

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    4 december 2012 op 20:57

    Ware kunstwerken!!!!!!!!!!!!
    Chapeau!!!!!!!!
    Knuf,
    MrsP.

    Beantwoorden
  5. Laura's Bakery zegt

    4 december 2012 op 21:45

    Dankjulliewel!

    Beantwoorden
  6. Ans Gilbert zegt

    4 december 2012 op 23:12

    Hoi Laura,

    Via het Blog van je moeder kwam ik hier terecht en mmmm… het ziet er allemaal heerlijk uit en..mooi..
    Super duidelijke recepten…mijn complimenten…

    groetjes van Ans

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

De Bakstrijd

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • Basisrecept Koekjes Basisrecept Koekjes
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Kaas-knoflookbroodjes Kaas-knoflookbroodjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Valentijn madeleines met witte chocolade Valentijn madeleines met witte chocolade
  • Valentijn bakinspiratie Valentijn bakinspiratie
  • Today Week Month All
  • Basisrecept vanille botercrème Basisrecept vanille botercrème
  • Bacon-cheddar koekjes Bacon-cheddar koekjes
  • Chocolate chip boterkoek Chocolate chip boterkoek
  • Rijstevlaai Rijstevlaai
  • Cream cheese frosting Cream cheese frosting
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste taarten!

  • Home
  • Over
  • Contact
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Abonneren

Copyright © 2019 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer