Sneeuwman gezicht koekjes

Gepost: 22 december 2014 Laatst bewerkt: 4 december 2023
Sneeuwman gezicht koekjes
20

Deze sneeuwman gezicht koekjes zijn denk ik zo’n beetje de simpelste koekjes die ik ooit gedecoreerd heb. Maar dat maakt ze zeker niet minder leuk! Ik word in ieder geval heel erg blij van deze vrolijke sneeuwmannetjes. Voor de ogen en de mond gebruikte ik zwarte parels. Dat geeft het mooiste resultaat vind ik en je kunt ze gelijk aanbrengen. Heb jij geen zin in die parels of kun je ze misschien wel niet vinden? Dan kun je ook heel goed een beetje icing zwart kleuren en hiermee de stippen spuiten voor de mond en ogen van de sneeuwpoppen.

BAKTIP: Om het deeg rond uit te steken is deze 12-delige set uitsteekringen is onmisbaar in mijn keuken. Een andere optie is om een glas of kommetje als uitsteker te gebruiken.

sneeuwman gezicht koekjes 2a
sneeuwman gezicht koekjes 3a

 

Sneeuwman koekjes

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Sneeuwman gezicht koekjes

Een duidelijke how to voor het zelf maken van sneeuwman gezicht koekjes. Ze zijn heerlijk eenvoudig dus ook lekker snel klaar. Wel zo fijn!
Porties: 50 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

 • oranje = Sugarflair orange
 • wit

Instructies

 • Bak de koekjes volgens recept, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Geef de koekjes een witte basis. Terwijl de icing nog nat is, plaats je de parels voor de ogen en mond. Ik gebruik hier een pincet voor, zo kun je wat preciezer bepalen waar ze moeten komen. Wanneer het oppervlak van de witte icing droog is kun je met de oranje icing een neus aanbrengen.
 • Laat de icing geheel uitharden.
 • Door het vocht in de icing worden de koekjes zacht. Vind je knapperige koekjes lekkerder? Op Handige Baktips leg ik uit hoe je deze koekjes makkelijk weer knapperig kunt maken!
Bewaren

In een afgesloten trommel tot een week houdbaar.

sneeuwman gezicht koekjes 4a

In een handomdraai kun je zo dus een schaal vol met vrolijke sneeuwmannen hebben staan op tafel!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Hanny schreef:

  Wat een leuke koekjes! Die ga ik zeker een keer maken! Ook lekker makkelijk 😉

 2. Linda schreef:

  Kan ik het mondje, neusje en oogjes ook met eetbare stiften erop tekenen ?

  1. Laura schreef:

   Ja hoor, dat kan zeker 🙂

 3. Animo schreef:

  Ik heb deze koekjes uitgeprobeerd voor de kerst, had helaas geen oranje kleur dus heb de neusjes rood gemaakt en vond het best lastig ze zo mooi te krijgen allemaal.
  Voor de eerste keer werken met icing vond ik het resultaat best aardig en ze waren zeker lekker!
  Voor de mond en ogen hebben we chocolade bolletjes gebruikt.

  Bedankt Laura voor het recept en het leuke idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *