Een duidelijke how to zodat jij ook deze kerstman oreo pops kunt maken voor Kerst.
Porties: 3Oreo pops
Ingrediënten
3Oreo’s
3Lollystokjes
Chocola (candy melts) – rood, zwart, geel en wit
Gouden kleurpoeder
Suiker
Rejuvenator
Kwastje
Spuitzakken
Instructies
Draai eerst de Oreo koekjes los van elkaar. Met een mesje maak je een inkeping in de vulling waar het stokje in past. Plaats het cake pop stokje en smeer de weggehaalde vulling rondom het stokje zodat hij stevig vast komt te zitten. Smelt wat van de chocola waar je je Oreo’s mee gaat decoreren (bij mij was dit zwart, maar het kan dus elke kleur zijn) en spuit/schep dit op de vulling. Plaats nu het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. Even de chocola laten stollen en je cake pop stokje zit hartstikke stevig vast tussen de twee koekjes.
Smelt de rode chocola en dip de Oreo’s hierin, laat goed drogen. Vul een spuitzakje met zwarte chocola en maak hier de riem van, ook deze weer goed laten drogen. Van witte chocola maak je de ‘bont rand’, breng een dubbele laag chocola aan zodat het wat meer omhoog komt. Strooi over de nog natte chocola suiker voor een mooi effect. Als dit goed gedroogd is maak je met gele chocola de gesp. Laat goed drogen voordat je deze goud schildert.
Zonder goud zijn deze pops al hartstikke leuk maar de gouden gesp geeft toch net dat beetje extra. Doe de poeder in een klein bakje en druppel hier wat rejuvenator bij, met een kwastje maak je de gele gesp goud. Breng eventueel meerdere laagjes aan totdat de kleur goed dekkend is. Het werkt het makkelijkst door te tamponeren, het kwastje laat dan meer goud achter op één plek dan wanneer je het schildert en dus uitveegt.