3x Kerstboom koekjes

Gepost: 13 december 2012 Laatst bewerkt: 30 januari 2024
3x Kerstboom koekjes
6

Kerstbomen zijn er in alle soorten en maten. Waarom zou ik dan maar één koekjes versie maken? Inderdaad, dat doe ik niet. Al maakte ik nu maar drie soorten, ik heb ideeën genoeg voor nog wel 30 andere kerstboom koekjes. Om het niet al te ingewikkeld te maken heb ik gekozen voor drie soorten die allen ongeveer dezelfde kleuren nodig hebben. Aan vier kleuren icing heb je genoeg om deze bomen te kunnen maken.

BAKTIP: Voor al die verschillende formaten kerstboom koekjes is een set kerstboom uitstekers enorm handig!

13-3x-Kerstboom-koekjes-2
13-3x-Kerstboom-koekjes-3
13-3x-Kerstboom-koekjes-4
13-3x-Kerstboom-koekjes-5
13-3x-Kerstboom-koekjes-6
13-3x-Kerstboom-koekjes-7

 

3 kerstboom koekjes

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Kerstboom koekjes

Deze vrolijke kerstboom koekjes zijn hartstikke makkelijk zelf te maken op drie manieren met dit recept.
Porties: 6 koekjes

Ingrediënten

 • 6 Gingerbread koekjes (+ kerstboom uitsteker)
 • Royal icing (20-seconden icing)
 • Bruin (Americolor chocolate brown)
 • Groen (Sugarflair holly green)
 • Rood (Sugarflair christmas + drupje Americolor Maroon)
 • Wit
 • Spuitzakken + spuitmondjes (2 – Wilton)
 • Kwastje
 • Kristalsuiker
 • Gouden parels
 • Gouden suiker sterretjes (Sweet Choice by Wendy)

Instructies

 • Versierde kerstbomen met gouden ballen, een mooie slinger en een gouden ster boven op. Een typische kerstboom dacht ik zo. Maak met de groene icing als eerste de boom. De stam maak je pas later.
 • In de natte icing plaats je gouden parels en bovenop een gouden ster. Als het bovenste laagje er wat droger uit ziet kun je met bruine icing de stam maken. De rode slingers maak je pas als de koekjes helemaal droog zijn. Ik laat ze zelf minimaal 8 uur drogen. Als je rode glitters hebt zou je deze nog over de natte rode icing kunnen strooien om ze extra feestelijk te maken.
 • Besneeuwde kerstbomen, zoals je ze in het bos tegen zou kunnen komen. hiervoor maak je met groene icing eerst de boom. Laat een uurtje drogen voordat je de stam met bruine icing maakt.
 • Nadat de icing volledig gedroogd is kunnen we de sneeuw aanbrengen. Eerst gewoon wat lijntjes alsof er sneeuw op de takken ligt. Maak dan je kwastje nat en veeg de icing wat uit zodat er wat meer diepte in komt. Strooi tot slot nog wat suiker over de natte icing om het af te maken.
 • Deze boompjes zijn een combinatie van de eerste twee. Besneeuwd, maar wel versierd. Ook hier geldt: eerst de groene boom, als dit droog is de stam. Volledig laten drogen voordat je verder gaat.
 • De sneeuw breng je op dezelfde manier aan. Alleen heb ik hier geen kwastje gebruikt. Ik had namelijk wat meer ruimte nodig om met rode icing de stippen te kunnen zetten.
 • Laat de icing op de koekjes goed drogen en je heb een overheerlijk bos ?
Tips

Je koekjes worden door de icing een beetje zacht. Dat vind ik zelf wel lekker in combinatie met het knapperige laagje icing, maar je kunt je koekjes weer heel eenvoudig knapperig maken. Hoe? Dat lees je hier!
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Anonymous schreef:

  Hoi hoi,

  wat zien ze er leuk uit! Ga ze ook eens maken voor de kids van de PSZ van mn dochtertje.
  Zijn dat overigens zachte gouden parels? Heb vorig jaar gouden pareltjes gekocht, maar die durf ik niet te gebruiken ivm de hardheid ervan. Echte tandenbrekers dus 😉
  Verder mijn complimenten mbt je blog. Erg leuk om te zien wat er elke dag verschijnt 🙂

  groetjes
  Femke

 2. Joke schreef:

  Je koekjes zijn weer prachtig Laura. Je weet van een simpele kerstboom een klein kunstwerkje te maken.

  Liefs, Mam ♥

 3. Brenda (Kookt!) schreef:

  Volgens mij kunnen jij, je familie en je vrienden geen koek meer zien! WIk wou dat ik je beste vriendin was zodat ik al die mooie koekjes van je mocht proeven.

 4. Lieke Dortmans schreef:

  Ze zien er super leuk uit! Ik wil ze graag namaken deze kerst!
  Weet je nog waar jij dit vormpje had gekocht?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Als ik het mij goed herinner zat het in een set uitstekers van Xenos.

   1. Lieke Dortmans schreef:

    Bedankt! Ik wil dus ook deze koekjes gaan maken, maar weet niet precies hoeveel icing ik nodig ga hebben. Ik ga ongeveer 50 koekjes maken. Is daarvoor 1 kg of 500 gr icing mix voor nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

     Voor één recept suikerkoekjes gebruik ik altijd 1 recept royal icing, ik heb geen ervaring met een mix voor royal icing. Hier de linkjes naar de recepten: http://www.laurasbakery.nl/recept-suikerkoekjes/ en http://www.laurasbakery.nl/recept-royal-icing/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *