Een lekker en eenvoudig recept voor gingerbread cake pops. De perfecte Kerst snack.
Porties: 40stuks
Ingrediënten
180gramongezouten roomboter
140gramsuiker
16gramvanillesuiker
4eieren
180gramzelfrijzend bakmeel
snuf zout
160gramstroop
1elgemberpoeder
1elkaneel
2elnootmuskaat
Instructies
Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot dit goed is opgenomen, voeg de stroop toe en meng dit er goed doorheen. Voeg het zout, zelfrijzend bakmeel en de kruiden beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in een spuitzak en bak de cake pops in 5 minuten gaar (halverwege omdraaien). Laat de cakepops afkoelen. Ik bak de cake pops trouwens in een elektrisch apparaat. Als je een siliconen vorm hebt, hebben ze ongeveer 10-15 minuten nodig op 180 °C (boven- en onderwarmte). Controleer na deze tijd of ze gaar zijn of dat ze nog meer tijd nodig hebben.
Tips
Voor een nog lekkerdere smaak gebruik je donkerbruine basterdsuiker. Maar ook met gewone suiker zijn deze gingerbread pops heerlijk!
Bewaren
In een trommel buiten de koelkast ongeveer een week te bewaren.