Wat is au bain marie

0

wat is au bain marie

Wat is au bain marie?

Au bain marie is niet meer dan het verwarmen van ingrediënten in een kom, die je op een pan met (zacht) kokend water zet. Een waterbad als het ware. Zorg dat de kom het water niet raakt, zo wordt de inhoud gelijkmatig verhit.

Het is een techniek om bijvoorbeeld chocola te smelten zonder dat deze kan verbranden. De stoom van het water zorgt ervoor dat de inhoud niet warmer wordt dan 100 graden. Het kookpunt van water ligt immers niet hoger dan deze temperatuur. Ideaal voor ingrediënten die bij rechtstreekse verhitting wel heter kunnen worden en daardoor kunnen verbranden of schiften.

Wanneer gebruik ik au bain marie?

Deze techniek pas je dus toe wanneer de ingrediënten en mengsels niet te heet mogen worden, wat wel mogelijk is bij rechtstreekse verhitting.

Au bain marie kan overigens ook een koudwaterbad zijn, maar bij het bakken wordt dit eigenlijk niet gebruikt.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *