De lemon meringue taart is en blijft een geweldig lekkere taart. Zo lekker dat je er misschien wel twee stukken per persoon van zou willen eten. Maar als dat toch niet helemaal de bedoeling is en je maar met een klein gezelschap bent, dan is dit kleine 4-persoons lemon meringue taartje ideaal! Net zo lekker als de grote taart, alleen rekende ik voor jullie alle ingrediënten om naar een kleinere bakvorm van 15 cm doorsnee.
Wist je dat je heel simpel kunt variëren met een lemon meringue taart door een andere soort curd te gebruiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van een meringue taartje met bramen curd, met sinaasappel curd of juist met een zalige passievruchten curd?
BAKTIP: Voor deze taart is het erg handig als je een suikerthermometer in huis hebt om de Italiaanse meringue te maken. Met een gasbrander kun je vervolgens de goudbruine details aanbrengen op de meringue.
Hoi Laura,
Is het deeg wat je gebruikt een soort van zanddeeg of is het een soort van sloffendeeg?
Grt
A.
Lemon meringue slofjes staan ook online
https://emea01.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Fwww.laurasbakery.nl%2Flemon-meringue-sloffentaartjes%2F&data=04%7C01%7C%7C6e6626a00a5f47cdb2d908d9956bb1c6%7C84df9e7fe9f640afb435aaaaaaaaaaaa%7C1%7C0%7C637705112031802503%7CUnknown%7CTWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C1000&sdata=D%2BEzyj4xCS4L8waujUZ0DXbYtVQwRixyWlH%2BKLonSdU%3D&reserved=0
Dag Laura,
Lukt het ook deze taart te maken zonder digitale suikerthermometer?
Dit is wat lastiger omdat je 121 graden moet aanhouden en je dit alleen kan zien met een thermometer.
Beste Laura,
Wat goed dit recept voor een klein maar toch zo elegant taartje. Ideaal voor een kleine verjaardag (zoals dat gaat in deze tijd).
Ik wil dit taartje graag maken met kant en klare lemon curd. Kun je aangeven hoeveel ik dan daarvan nodig heb? Alvast bedankt.
Hartelijke groet,
Petra
Half potje ongeveer.
Voor de eerste keer gemaakt, alles precies gedaan zoals het recept aan geeft.
Heerlijk en goed gelukt alleen bleef de Lemoncurd te dun. Misschien te kleine eieren gebruikt 😊
Dat zou inderdaad kunnen, of het vuur stond iets te zacht waardoor de curd niet genoeg heeft kunnen indikken? Iets langer au bain-marie indikken helpt dan. Heb je de curd wel in de koelkast laten opstijven?
Hoi Laura,
Is de amandelmeel essentieel? Of kun je die ook vervangen door extra bloem toe te voegen?
Dat heeft wel invloed op de structuur, maar kun je uiteraard proberen.