Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Gepost: 11 december 2015 Laatst bewerkt: 14 april 2024
Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Wat ben ik toch gek op mijn bakvorm voor mini cupcakes. Ik kreeg hem een paar jaar geleden cadeau van mijn zusje en wist toen eerlijk gezegd nog niet of ik hem veel zou gaan gebruiken. Voor cupcakes gebruik ik hem inderdaad niet veel, ik bak er namelijk vooral hartige hapjes in. Daar wordt hij regelmatig voor gebruikt. Vooral gevulde bladerdeeg bakjes zijn hier favoriet. Inmiddels heb ik al verschillende soorten gemaakt en besloot dat ik ook wel een lekkere variant voor Kerst kon bedenken. Iets met cranberry compote moest het worden, ik was alleen nog op zoek naar iets lekkers voor erbij. Ik keek wat rond op internet om te zien wat voor smaken er nu eigenlijk goed samengaan met de compote en kwam uiteindelijk op brie uit. Dat wilde ik wel eens proberen!

BAKTIP: Voor dit recept heb je een mini cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.

cranberry brie hapjes 2a

Meer borrelhapjes met brie

Ben jij dol op brie? Dan zullen deze borrelhapjes recepten ook zeker in de smaak vallen:

cranberry brie hapjes 3a

 

cranberry brie bladerdeegbakjes - hartige bladerdeeghapjes

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Misschien wist je het al, maar brie en cranberry is een hele lekkere combinatie. Daarom zijn deze cranberry brie bladerdeeg hapjes zo ontzettend lekker!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • stukje brie
  • ongeveer een halve portie cranberry compote (volgens recept)

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij ze in vier delen. Bekleed een mini muffin vorm met de kleine plakjes bladerdeeg. Ik doe zelf de ietwat poederige kant tegen de bakvorm aan.
  • Verwijder de korst van de brie en snij er blokjes van. In elk bladerdeeg bakje leg je een blokje brie. Schep dan een theelepel cranberry compote in elk hapje.
  • Bak de cranberry brie bladerdeeg hapjes in 12 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • En nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de smaak? Ik kan je vertellen dat mijn vader en ik wel brie lusten, maar er niet heel erg dol op zijn. Bij deze hapjes was dat wel anders, beiden vinden we ze heerlijk! Deze hapjes laten maar weer eens zien dat kaas en fruit heel goed samen gaan.
Bewaren

Bladerdeeg hapjes zijn ook heel goed voor te bereiden en te bewaren. Daarover vertel ik je in dit artikel meer, van het bewaren tot het opnieuw opwarmen. Handig bij de voorbereidingen voor Kerst.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

31 reacties

  1. Nicole schreef:

    Wat ziet dat er leuk uit! Ik ga ze eens proberen met hartige taartdeeg, volgens mij moet dat ook kunnen.

  2. Trudy schreef:

    Lijkt me heerlijk! En een nagerecht zonder chocolade. Top!

    Ook leuk om op jouw site te lezen dat Brinta nu snelle Havermout maakt ?

  3. Margot schreef:

    Dit lijkt me een heerlijke combinatie van smaken!

  4. Edith schreef:

    Ha Laura, lekker receptje! Ik ben juist een enorme fan van deze vorm. Ik maakte er pas speculoos brownies in, een groot succes. Kleine gebakjes die je altijd nog wel lust in plaats van een grote brownie.
    Groetjes,
    Edith

  5. Andra schreef:

    Hoi Laura, wat versta jij onder een halve portie cranberry compote? Kan ik er van uit gaan dat het recept waarnaar je verwijst is 1 portie? Groetjes Andra

    1. Laura schreef:

      ik bedoel inderdaad een half recept 🙂

  6. Anne schreef:

    Hallo Laura,
    gisteren heb ik deze hapjes gemaakt. De eerste portie was echter mislukt. In mijn oven is 225 graden voor deze hapjes veel te heet, het was verbrand, vooral de cranberriecompôte en de randen van het bladerdeeg. Ook was het bladerdeeg aan de onderkant niet gaar. Het moest dus langer en minder heet.
    Ik heb meteen een tweede keer geprobeerd: oven op 180 graden en 25 minuten. Nu was het veel beter. Het zal aan de verschillende ovens liggen denk ik.
    Het viel verder heel goed in de smaak. Ik had camembert gebruikt in plaats van brie. Dat vind ik meer smaak hebben. Ik ga ze zeker weer maken, dus veel dank voor het recept.

    1. Laura schreef:

      misschien heb je een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur 20% lager staan.

  7. Diana schreef:

    Hoi Laura! Topsucces! Ik wilde eens iets anders serveren op de verjaardag. Iedereen vond het heerlijk!

  8. jeannette schreef:

    hoi

    kan het ook met andere compote

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker.

  9. Wilma schreef:

    Hoi Laura,
    Voor de kerstdagen wil ik deze hapjes maken als amuse/borrelhapje. Nu heb ik niet zo’n bakvorm en wil hem aanschaffen. Op de site van Blokker staan er verschillende maar bij de reviews wordt geklaagd over het feit dat de plaat niet in de oven past of dat de gaatjes wel heel erg klein zijn. Zou ik van jou de afmetingen mogen hebben zodat ik wat gerichter kan zoeken? Ook van de gaatjes?
    Alvast bedankt.

    1. Laura schreef:

      een mini muffinvorm is altijd hetzelfde in grootte van de gaatjes. Wat betreft formaat van de plaat, dat hangt helemaal af van de grootte van je oven. Ik denk dat niet iedereen bij aanschaf doorheeft dat ze een kleine kopen.

      1. Wilma schreef:

        Ow oke. Dankjewel voor je antwoord. Ik ga op zoek. Alvast fijne feestdagen gewenst!

  10. Wilma schreef:

    Dankjewel, ik ga opzoek. Alvast fijne feestdagen!

  11. Wilma schreef:

    Hoi Laura, ik heb ze inmiddels gemaakt maar kreeg ze moeilijk uit de vorm. Misschien een tip om de vormpjes even licht in te oliën?
    Ik vond de cranberriecompote lekker erin, maar de combi met de brie wat flauw, volgende keer probeer ik geitenkaas.
    Net als bij Anne hierboven was de temperatuur bij mij ook te hoog met als resultaat verbrande compote.
    Bedankt voor de recepten.

    1. Laura schreef:

      Met olie gaat het alleen maar meer plakken. Je kunt het best een strookje bakpapier in de vorm plaatsen. En wat betreft temperatuur, misschien heb je een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur ook lager staan.

      1. Wilma schreef:

        Nee gewoon boven en onderwarmte. Maar alle ovens zijn anders, dus geeft niks, de volgende keer hou ik er rekening mee. Bakpapier is een goed idee!

  12. Anique Muller schreef:

    Heb ze net gemaakt, heel lekker, maar kreeg ze met geen mogelijkheid in zijn geheel uit de vormpjes! Gelukkig kan ik nog een paar keer ” oefenen ” voor de visite komt met kerst.
    Hoe krijg je in hemelsnaam nog bakpapier eronder gefrommeld in zo n klein gaatje. Ik had al moeite met het bladerdeeg?! De temp en tijd waren prima bij mij.
    Ik moet altijd alles van te voren uitproberen, want soms mislukken dingen vanwege de hoogte
    waar op wij wonen in Zwitserland, gek he?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik maak kleine strookjes van het bakpapier die ik kruislings in de vormpjes leg, dat werkt makkelijker dan een heel velletje in zo’n klein vakje inderdaad.

  13. Simone schreef:

    Hoi, ik zocht inspiratie voor een borrel die ik vanavond heb en dit lijkt me wel lekker en niet te moeilijk ! maar dat het vastplakt wil ik natuurlijk niet, een beetje bloem onderin de vorm strooien zou dat nog helpen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Bloem zou ik niet gebruiken, bakpapier is een betere optie.

  14. Janny schreef:

    Hallo, leuke ideeen. Ik heb een soort rubberen vorm met 6 cupcake bakjes erin. Ooit gekregen. Kan die in de oven gebruikt worden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gok dat je een siliconen vorm bedoeld, die kunnen gewoon in de oven.

  15. Marit schreef:

    Hoi Laura,

    Lijkt me lekker, maar ik heb geen muffinvorm. Kan ik die ook gewoon op een bakplaat maken? Of krijg ik dan echt platte happjes 😉 Andere ideeën?

    Groetjes,
    Marit

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan ook, ik zou ze dan helemaal dichtmaken. Gelijk al als flapjes dus.

  16. Chantalle schreef:

    Hoi Laura,
    Heb vorig jaar je craberrysaus gemaakt en het teveel ingevroren.
    Kan ik er dit jaar deze bladerdeeghapjes met brie nog mee maken? En zijn deze erna ook nog in te vriezen?
    Graag hoor ik van je.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou het even ontdooien en kijken hoe het eruit ziet. En vries het zeker niet weer opnieuw in, dat kan niet.

  17. Saskia schreef:

    De link in dit artikel (naar het bewaren van hapjes) werkt niet meer.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb het meteen even aangepast, dank!

  18. Petra schreef:

    Twist: Ik heb de randjes ingesmeerd met geklopt ei, plus stukje walnoot en snufje gedroogde Italiaanse kruiden toegevoegd, verrukkelijk!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept