Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
11 december 2015
in Borrelhapjes, Feestdagen, Hartige recepten, Kerst, Klein Gebak, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

cranberry brie hapjes 1a

Wat ben ik toch gek op mijn bakvorm voor mini cupcakes. Ik kreeg hem een paar jaar geleden cadeau van mijn zusje en wist toen eerlijk gezegd nog niet of ik hem veel zou gaan gebruiken. Voor cupcakes gebruik ik hem inderdaad niet veel, ik bak er namelijk vooral hartige hapjes in. Daar wordt hij regelmatig voor gebruikt. Vooral gevulde bladerdeeg bakjes zijn hier favoriet. Inmiddels heb ik al verschillende soorten gemaakt en besloot dat ik ook wel een lekkere variant voor Kerst kon bedenken. Iets met cranberry compote moest het worden, ik was alleen nog op zoek naar iets lekkers voor erbij. Ik keek wat rond op internet om te zien wat voor smaken er nu eigenlijk goed samengaan met de compote en kwam uiteindelijk op brie uit. Dat wilde ik wel eens proberen!

cranberry brie hapjes 2a

Recept afdrukken

Cranberry brie bladerdeeg hapjes

Misschien wist je het al, maar brie en cranberry is een hele lekkere combinatie. Daarom zijn deze cranberry brie bladerdeeg hapjes zo ontzettend lekker!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • stukje brie
  • ongeveer een halve portie cranberry compote (volgens recept)

Instructies

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij ze in vier delen. Bekleed een mini muffin vorm met de kleine plakjes bladerdeeg. Ik doe zelf de ietwat poederige kant tegen de bakvorm aan.
  • Verwijder de korst van de brie en snij er blokjes van. In elk bladerdeeg bakje leg je een blokje brie. Schep dan een theelepel cranberry compote in elk hapje.
  • Bak de cranberry brie bladerdeeg hapjes in 12 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • En nu ben je natuurlijk nieuwsgierig naar de smaak? Ik kan je vertellen dat mijn vader en ik wel brie lusten, maar er niet heel erg dol op zijn. Bij deze hapjes was dat wel anders, beiden vinden we ze heerlijk! Deze hapjes laten maar weer eens zien dat kaas en fruit heel goed samen gaan.
Bewaren

Bladerdeeg hapjes zijn ook heel goed voor te bereiden en te bewaren. Daarover vertel ik je in dit artikel meer, van het bewaren tot het opnieuw opwarmen. Handig bij de voorbereidingen voor Kerst.

cranberry brie hapjes 3a

Vorige post

Volgende post

5x zelf kerstcadeautjes maken
Angel food cake met aardbeien

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 30

  1. Nicole says:
    5 jaar geleden

    Wat ziet dat er leuk uit! Ik ga ze eens proberen met hartige taartdeeg, volgens mij moet dat ook kunnen.

    Beantwoorden
  2. Trudy says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! En een nagerecht zonder chocolade. Top!

    Ook leuk om op jouw site te lezen dat Brinta nu snelle Havermout maakt ?

    Beantwoorden
  3. Margot says:
    5 jaar geleden

    Dit lijkt me een heerlijke combinatie van smaken!

    Beantwoorden
  4. Edith says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura, lekker receptje! Ik ben juist een enorme fan van deze vorm. Ik maakte er pas speculoos brownies in, een groot succes. Kleine gebakjes die je altijd nog wel lust in plaats van een grote brownie.
    Groetjes,
    Edith

    Beantwoorden
  5. Andra says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura, wat versta jij onder een halve portie cranberry compote? Kan ik er van uit gaan dat het recept waarnaar je verwijst is 1 portie? Groetjes Andra

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ik bedoel inderdaad een half recept 🙂

      Beantwoorden
  6. Anne says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    gisteren heb ik deze hapjes gemaakt. De eerste portie was echter mislukt. In mijn oven is 225 graden voor deze hapjes veel te heet, het was verbrand, vooral de cranberriecompôte en de randen van het bladerdeeg. Ook was het bladerdeeg aan de onderkant niet gaar. Het moest dus langer en minder heet.
    Ik heb meteen een tweede keer geprobeerd: oven op 180 graden en 25 minuten. Nu was het veel beter. Het zal aan de verschillende ovens liggen denk ik.
    Het viel verder heel goed in de smaak. Ik had camembert gebruikt in plaats van brie. Dat vind ik meer smaak hebben. Ik ga ze zeker weer maken, dus veel dank voor het recept.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      misschien heb je een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur 20% lager staan.

      Beantwoorden
  7. Diana says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura! Topsucces! Ik wilde eens iets anders serveren op de verjaardag. Iedereen vond het heerlijk!

    Beantwoorden
  8. jeannette says:
    5 jaar geleden

    hoi

    kan het ook met andere compote

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker.

      Beantwoorden
  9. Wilma says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Voor de kerstdagen wil ik deze hapjes maken als amuse/borrelhapje. Nu heb ik niet zo’n bakvorm en wil hem aanschaffen. Op de site van Blokker staan er verschillende maar bij de reviews wordt geklaagd over het feit dat de plaat niet in de oven past of dat de gaatjes wel heel erg klein zijn. Zou ik van jou de afmetingen mogen hebben zodat ik wat gerichter kan zoeken? Ook van de gaatjes?
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      een mini muffinvorm is altijd hetzelfde in grootte van de gaatjes. Wat betreft formaat van de plaat, dat hangt helemaal af van de grootte van je oven. Ik denk dat niet iedereen bij aanschaf doorheeft dat ze een kleine kopen.

      Beantwoorden
      • Wilma says:
        4 jaar geleden

        Ow oke. Dankjewel voor je antwoord. Ik ga op zoek. Alvast fijne feestdagen gewenst!

        Beantwoorden
  10. Wilma says:
    4 jaar geleden

    Dankjewel, ik ga opzoek. Alvast fijne feestdagen!

    Beantwoorden
  11. Wilma says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb ze inmiddels gemaakt maar kreeg ze moeilijk uit de vorm. Misschien een tip om de vormpjes even licht in te oliën?
    Ik vond de cranberriecompote lekker erin, maar de combi met de brie wat flauw, volgende keer probeer ik geitenkaas.
    Net als bij Anne hierboven was de temperatuur bij mij ook te hoog met als resultaat verbrande compote.
    Bedankt voor de recepten.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Met olie gaat het alleen maar meer plakken. Je kunt het best een strookje bakpapier in de vorm plaatsen. En wat betreft temperatuur, misschien heb je een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur ook lager staan.

      Beantwoorden
      • Wilma says:
        4 jaar geleden

        Nee gewoon boven en onderwarmte. Maar alle ovens zijn anders, dus geeft niks, de volgende keer hou ik er rekening mee. Bakpapier is een goed idee!

        Beantwoorden
  12. Anique Muller says:
    3 jaar geleden

    Heb ze net gemaakt, heel lekker, maar kreeg ze met geen mogelijkheid in zijn geheel uit de vormpjes! Gelukkig kan ik nog een paar keer ” oefenen ” voor de visite komt met kerst.
    Hoe krijg je in hemelsnaam nog bakpapier eronder gefrommeld in zo n klein gaatje. Ik had al moeite met het bladerdeeg?! De temp en tijd waren prima bij mij.
    Ik moet altijd alles van te voren uitproberen, want soms mislukken dingen vanwege de hoogte
    waar op wij wonen in Zwitserland, gek he?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik maak kleine strookjes van het bakpapier die ik kruislings in de vormpjes leg, dat werkt makkelijker dan een heel velletje in zo’n klein vakje inderdaad.

      Beantwoorden
  13. Simone says:
    3 jaar geleden

    Hoi, ik zocht inspiratie voor een borrel die ik vanavond heb en dit lijkt me wel lekker en niet te moeilijk ! maar dat het vastplakt wil ik natuurlijk niet, een beetje bloem onderin de vorm strooien zou dat nog helpen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bloem zou ik niet gebruiken, bakpapier is een betere optie.

      Beantwoorden
  14. Janny says:
    3 jaar geleden

    Hallo, leuke ideeen. Ik heb een soort rubberen vorm met 6 cupcake bakjes erin. Ooit gekregen. Kan die in de oven gebruikt worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik gok dat je een siliconen vorm bedoeld, die kunnen gewoon in de oven.

      Beantwoorden
  15. Marit says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Lijkt me lekker, maar ik heb geen muffinvorm. Kan ik die ook gewoon op een bakplaat maken? Of krijg ik dan echt platte happjes 😉 Andere ideeën?

    Groetjes,
    Marit

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan ook, ik zou ze dan helemaal dichtmaken. Gelijk al als flapjes dus.

      Beantwoorden
  16. Chantalle says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Heb vorig jaar je craberrysaus gemaakt en het teveel ingevroren.
    Kan ik er dit jaar deze bladerdeeghapjes met brie nog mee maken? En zijn deze erna ook nog in te vriezen?
    Graag hoor ik van je.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik zou het even ontdooien en kijken hoe het eruit ziet. En vries het zeker niet weer opnieuw in, dat kan niet.

      Beantwoorden
  17. Saskia says:
    8 maanden geleden

    De link in dit artikel (naar het bewaren van hapjes) werkt niet meer.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ik heb het meteen even aangepast, dank!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Angel food cake met aardbeien

Angel food cake met aardbeien

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan