Vorig jaar zat ik in de week voor Kerst te bekijken welke recepten populair waren. Ik vond het verrassend om te zien dat er ook een paar recepten tussen zaten waar ik zelf niet gelijk aan denk voor de feestdagen. De MonChou taart bijvoorbeeld, die heeft vorig jaar bij veel van jullie op tafel gestaan. Het leek mij leuk om de taart dit jaar een kleine upgrade te geven en hem aan te passen voor Kerst. Zo ontstond de Kerst MonChou taart. Als bodem koos ik voor een dunne laag gingerbread cake. De topping is hetzelfde als de klassieker, maar ik kon het uiteraard niet laten om hem nog wel even in winterse sferen te decoreren. Wie gaat er met deze kersttaart aan de slag?
BAKTIP: Voor deze taart gebruik ik een ronde bakvorm van 20 cm. Deze ronde bakvormen zijn erg prettig in gebruik en in meerdere formaten, vormen en hoogtes verkrijgbaar.
Lekker zeg, als het toch een kerstversie is zou je de kersen ook met kirsch kersen kunnen maken, of amarena?
Ik vind dit persoonlijk het lekkerst!
Zelf ben ik altijd in voor een lekkere Monchou taart. Mits hij 100% Home Made is en niet uit een pakje.
Erg lekker is om op de bodem een laagje amandelspijs te doen., met geraspte citroenschil
erdoor. Daarna verder met de Monchou en de kersen. Echt lekker en passend bij de winter/kerst periode.
Een andere variant is met een laagje Lemon Curd en daarna de Monchou en de kersen.
Fijne feestdagen gewenst❤
Paula
Oh heerlijk inderdaad! Dank en ook fijne dagen gewenst 🙂
Ziet er lekker uit
Ziet er heel feestelijk uit!
Ik maak de bodem altijd met 1/2 Bastogne en 1/2 marie biscuit.
En dan mengen met gesmolten boter.
Ook erg lekker!
Wij houden niet van gember……kan ik ook wat anders gebruiken?
Je kunt speculaaskruiden gebruiken.
Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik deze ga maken voor kerst. Zo te zien moet dit wel goed te doen zijn voor een amateurbakker, wat denk jij? 🙂
Absoluut! Dit kun je! 😀
Wat voor bakvorm gebruik je hiervoor?
Een 20 cm bakvorm (dit staat boven elk recept).
Hi Laura,
De cake en de vulling staan klaar in de koelkast om een lekkere taart van te maken. Helaas is de vulling weer helemaal vloeibaar geworden. Hoe los ik dit op? Gewoon op de cake gieten en in de koelkast zetten? Of eerst proberen op te kloppen?
Ik hoor het graag van je!
Groetjes,
Katja
Hi Katja, wat vervelend, waarom zou de vulling weer vloeibaar zijn geworden? Het zou al niet vloeibaar moeten zijn geweest en in de koeling alleen nog verder opstijven. Je zou er gelatine aan toe kunnen voegen, dat is dan de beste oplossing.
Hoi Laura,
Dankjewel voor je reactie en je tip! Gelukkig had ik een foutje gemaakt en was dat mn overgebleven vloeibare slagroom en zat de vulling voor de taart in een ander kommetje. Door de kerststress had ik de slagroom voor de vulling aangezien. De taart is super goed gelukt en smaakte heerlijk. Dank voor het super recept!
Groet,
Katja
Haha gelukkig, blij om dat te lezen. Graag gedaan!
Ik heb hem gemaakt en voorgeproefd, hij is geslaagd!
Haha wat goed! Lekker met Kerst van smullen dus?
Ik heb de taart gisteren gemaakt, was heerlijk! Leuk dit winterse alternatief!
Geweldige taart Laura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
heb erg genoten en was ook nog eens erg makkelijk, heel fijn dit!
Hoi Laura, in Australië verkopen ze zover ik weet geen MonChou 🙁 Wat zou ik als alternatief kunnen gebruiken? 🤞🏻
Misschien de roomkaas van Philadelphia?
leuk recept. Mijn vraag is alleen, verkleuren de sprinkles niet door de rode kersen?
Het waren stevige sprinkles, dus niet van toepassing. Maar ik zou de sprinkles er altijd pas last-minute op doen.
Hoi Laura,
Kun je de taart ook voor minder mensen maken?
En wat doe je dan? Wel dezelfde maat vorm gebruiken? Of een kleinere?
Bij dezelfde maat krijg je natuurlijk een dunnere bodem. Ik weet niet of dat een probleem is.
Groetjes Sanne
Dat kan zeker! Via de knop ‘Omrekenen’ in de receptkaart kun je de taart naar een kleiner formaat bakvorm omrekenen.
Even een vraagje.
Hoe kan je deze taart lactose vrijmaken?
Groetjes
Mathilda
In dat geval kun je de boter door harde margarine vervangen en de slagroom & de roomkaas door een lactosevrij alternatief vervangen.