Een paar jaar geleden maakte ik deze taart al eens voor de kerstvisite. De taart viel bij iedereen ontzettend goed in de smaak. Toch heb ik hem sinds die keer helemaal niet meer gemaakt, zonde!
Toen ik in mijn bakboeken een recept zocht om de vorm van Le Creuset te testen kwam deze Mississippi Zandtaart voorbij. Het recept komt uit het boek ‘Verslaafd aan Chocolade’ en heb ik jaren geleden eens van mijn zusje gekregen. Het is nog steeds een favoriete boek met chocolade recepten. Bij het zien van deze taart begon ik spontaan weer te watertanden en besloot dat dit hem ging worden!
Het recept heb ik een beetje aangepast zodat het bij het formaat van de vorm past. De taart is een echte chocolade bom. Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die op zijn beurt weer gegarneerd is met chocoladekrullen. Heerlijk! Maar ook heel machtig, kleine stukjes snijden dus!
Hmmm! Die ga ik maken!
Na het zien van deze foto’s krijg ik meteen zin in deze taart!
Wat ziet het er lekker uit!
Ik heb nog niet ontbeten maar zou zo een stukje van deze taart lusten…Wat ziet die er lekker uit!
Hmm dat klinkt heerlijk! Misschien ga ik hem voor mijn verjaardag maken..
Dat is toevallig, daarvoor ben ik deze taart gaan opzoeken. Lijkt me perfect voor een verjaardag
Wat ziet deze taart er heerlijk uit! Ga ik komend weekend denk ik proberen!!
Deze ziet er echt zó lekker uit!
Deze wil ik maken. Yummie!
Woow.. Deze taart ziet er echt overheerlijk uit, die ga ik zeker eens maken.
Jum! Ik hou echt van chocolade en ook van taart, goede (maar ook slechte) combi dit dus 🙂
In één woord samenvattend: G O D D E L I J K …. (en ik kan het weten 😉 )
Liefs, Mam ♥
Wat een plaatje zeg. Ziet er heerlijk uit.
MMm, mijn zoon heeft dit weekend zijn verjaardagsfeestje. Deze komt zeker in aanmerking om gemaakt te worden !
Oh ja, ik heb je boekjes gevonden; Het waren van de laatste…
Heb je soms lekkere recepten voor bramen? Mijn struik in de tuin hangt tamelijk vol.
Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit! Die vulling ziet er zo geweldig moist en rijk uit <3 Kan niet wachten tot ik het zelf heb uitgeprobeerd!
Hallo!
Ik heb hem gemaakt en iedereen is er gek op! Nu een vraagje. Zou ik er ook allemaal kleintjes van kunnen maken? Cupcake grootte of slagje groter? En hoe lang zijn de bak tijden dan?
Alvast bedankt!
Groetjes
Topsite btw
Dat zou best moeten kunnen, waarom niet? 😉
Ik durf je niet te zeggen wat de baktijden dan zijn, daarvoor kun je het best even naar vergelijkbare recepten op google zoeken of gewoon wat uitproberen. Ik zou in ieder geval de temperatuur iets hoger zetten en ze korter bakken.
Liefs, Laura
Hoi laura
Ik wil deze, of de stroopwafeltaart, voor mijn zus haar verjaardag maken aankomend weekend, alleen ik kan niet kiezen! Haha ze zien er allebei zo lekker uit. Welke zou jij aanraden, welke beviel het beste bij jouw en je omgeving? Ik hoop dat het me dan lukt om een keuze te maken 🙂 Alvast bedankt.
Liefs
Hoi Laura,
ik heb deze pas gemaakt maar de vulling bleef dun. Hij heeft een uur langer in de oven gestaan en nog te dun om te kunnen eten. Heb jij enig idee wat ik fout kan hebben gedaan? ik nl niet 😉
Groetjes
Ik heb laatst ook een keer gehad dat ik hem wat langer in de oven moest laten staan, maar bij jou is het wel heel lang. De temperatuur van de oven was goed? Misschien heb je een foutje gemaakt in de ingrediënten, ergens te veel of juist te weinig van toegevoegd misschien. Of misschien was je vorm kleiner, dan moet er een dikkere laag gaar worden. Kortom, het kan aan veel dingen liggen 🙂
Liefs, Laura
Volgens mij klopte alles gewoon 😀 maar dan ga ik hem gewoon nog een keertje proberen! Bedankt voor je reactie!
Ik heb precies hetzelfde probleem. Het kotst heen en weer als ik hem eruit haal en ik heb een ding fout gedaan. Ik heb de bodem gebakken op 160 inplaats van 190. Maar dit zou toch niks te maken moeten hebben met zo’n zachte vulling?
Misschien dat als ik hem eruit haal en hij afkoelt dat hij dan nog een harde vulling krijgt?
Jammer want hij zag er zo lekker uit, en ik heb geen idee wat ik fout heb gedaan.
Klotst*
Dan heeft hij gewoon nog meer tijd nodig in de oven om gaar te worden. Een beetje puddingachtig is prima, vloeibaar is nog niet goed.
Ik ga deze taart aanstaande zaterdag maken voor mijn verjaardag. Ik hoop dat hij lukt!
Zou het kunnen zijn dat de slagroom/eieren dan niet genoeg zijn opgeklopt?
Misschien, altijd lastig te zeggen op afstand. Veel plezier met het bakken 🙂
hallo laura
wil deze taart graag maken,
maar heb alleen lichtbruine bastaardsuiker in huis, zou het daarmee ook lukken denk je?
Ik zou persoonlijk geen lichtbruine basterdsuiker gebruiken, dat geeft een heel andere smaak aan je taart. Het zal waarschijnlijk wel lukken, maar voor de smaak en zekerheid zou ik toch even naar de supermarkt gaan 😉
Liefs, Laura
Hoi, welke boter gebruik je ? Gewone bakboter ?
Ik gebruik altijd roomboter (ongezouten), tenzij anders aangegeven
Allereerst, wat een prachtige foto’s maak je!
Nu hoop ik dat je dit snel leest. Ik ben nu bij de slagroom voor de bovenkant. Doe je daar geen suiker door?
Groetjes Willeke
Hoi Willeke,
Dankjewel 🙂 Door de slagroom gaat wel suiker hoor! Ik zal het er voor de duidelijkheid ook nog even bij zetten.
Liefs, Laura
Mmmm, deze ga ik zeker maken….!! Mijn dochters zijn zulke chocolade-fans. Hun motto is : No chocolate, no life…:)
goed motto 😉 Ze zullen zeker blij zijn met deze taart!
allereerst een prachtige duidelijke site met mooie foto’s!
ik heb in de kast een pot droge bruine bonen staan- bakbonen- die je kan gebruiken om blind te bakken
hoorde dat je ook knikkers kunt gebruiken, dus …. 🙂
Dankjewel 😀
Ja je kunt best veel verschillende dingen gebruiken om een bodem blind mee te bakken. De knikkers had ik nog niet eerder gehoord, ook een goeie 🙂
Hoi Laura,
Allereerst complimenten voor je site met leuke recepten en mooie foto’s.
Ik heb een vraagje over deze taart. Bij het bakken ontstaat er bovenop een soort schuimlaagje. Is dit normaal?
Hoi Inez,
Dat zou niet moeten gebeuren, er hoort een knapperig laagje boven te komen. Heb je het schuim er misschien niet helemaal goed doorheen gespateld?
Ik heb hem afgelopen weekend gemaakt en hij was onwijs lekker. Mijn moeder vind het een van de lekkerste chocoladetaarten. Mijn complimenten voor het recept.
Wat leuk om te horen! Dankjewel 🙂
Mmmmmmm heerlijk, ik ga hem vandaag maken. Hoop dat hij lukt als ik de reacties hierboven lees. Maar komt vast goed. Ik gebruik alleen nooit roomboter maar Bleueband, dat kan toch ook
je kunt margarine (blueband) gebruiken, maar als je roomboter gebruikt is het wel veel lekkerder.
Ik heb een guichevorm, die is 25,5 cm hoe lang zal ik hem dan moeten doen.,
Binnenkant is glad en niet gebobbeld
Daarvoor kun je dezelfde baktijd aanhouden. Misschien dat je niet alle vulling nodig hebt omdat de vorm wat kleiner is.
Hai, wat een geweldige site, ik ben fan!
Deze week wil ik deze taart maken, kan ik de bodem al een dag van te voren maken?
Groetjes
Ja hoor, dat kan heel goed! Scheelt je weer wat werk op de dag zelf 🙂
En 2 dagen van te voren?
Dat kan ook
Deze taart is helemaal goed gekeurd door de verjaardagsvisite. Heerlijk
Hey Laura,
Ik ben van plan om deze taart te maken voor mijn verjaardag.
Wij hebben thuis een hetelucht oven, kan ik dan dezelfde baktemperaturen en tijden aanhouden?
Groetjes
Bij een hetelucht oven moet je de temperatuur altijd 20% lager zetten, de baktijd blijft gewoon hetzelfde.
Hallo Laura,
Complimenten voor je mooie site. Als veel recepten zijn met succes gelukt.
Helaas deze niet…de vulling blijft dun.
Kan het te maken hebben met kloppen of mixen van de vulling? Het recept is goed opgevolgd, maar misschien is er verschil tussen mixen en kloppen om het te laten lukken?
Ik ga hem snel nog een keer proberen te maken.
Groeten, Eline.
Misschien is je slagroom niet stijf genoeg geweest of heb je te lang doorgeklopt? Je zou hem eventueel ook iets langer in de oven kunnen laten zitten, misschien was hij ook nog niet helemaal gaar.
De taart is volledig mislukt 🙁 Heb alles tot op de gram gewogen en dan nog…
De vulling is 2x in volume toegenomen. Na 55 min bakken is er een krokante korst op gekomen maar daaronder zit er een superlopende vulling :s
Alles gevolgd zoals je hebt vermeld in het recept 🙁
Heb je ook het juiste formaat vorm gebruikt? Het kan natuurlijk dat jouw oven net iets langer nodig heeft. En wanneer hij uit de oven is gaart hij ook nog even door en wordt hij steviger.
Ben nu aan poging 2 bezig! Met m’n spliternieuwe kitchenaid. Gebruik jij ook de platte menghaak? Bij het mengen van het deeg ging ie wel wat schokken… Is dit normaal?
Ik heb zelf geen KitchenAid, maar het is niet gek dat een staande mixer een beetje ‘schokt’ bij het mengen van een wat steviger deeg.
Net deze heerlijke taart voor kerst aan het maken, maar zit even vast…
Dient er in het deeg witte of donkerbruine suiker gebruikt te worden?
Er staat gewoon ‘suiker’ en niet ‘bruine suiker’ in het recept vermeld,
maar als ik naar de foto’s kijk, ziet het deeg er veel te donker uit om met witte suiker gemaakt te zijn…
Hopelijk hoor ik snel welke het moet zijn!
Kerstgroetjes!
Je kunt gewoon witte suiker gebruiken, het krijgt zijn donkere kleur door de cacaopoeder
Na wat zoeken op het web heb ik vanmiddag inderdaad voor witte suiker gekozen. Het cacaopoeder gaf natuurlijk al een bruin kleurtje, maar mijn deeg zag er nadien nog steeds veel bleker uit dan op jouw foto’s. Vandaar de twijfel..
Ik kijk er alvast naar uit om morgen volop van al dit lekkers te genieten!
De taart staat in de oven, maar wat een vulling! Ik heb bijna de helft van de vulling over. Moet er echt 4dl slagroom in? Bij mij past dit bij lange na niet in de 28cm vorm.
En moet er bovenop ook echt 5dl slagroom? Dat wordt een flink heupen-dagje, bijna een liter slagroom in 1 taart. Oeff!
Misschien was jouw vorm minder hoog? Heb je de bodem eerst blind gebakken, anders komt hij te veel omhoog en heb je te weinig ruimte voor de vulling. Hoeveelheden die genoemd zijn kloppen wel, gaat inderdaad een hoop slagroom in 😉
Ik heb deze taart gemaakt voor de kerstdagen. De gasten vonden de taart heerlijk.
Nu ga ik de taart nog een keer maken voor mijn vriendinnen!
Bedankt voor dit heerlijke recept!
Wat ziet dit er lekker uit zeg! Kan je de bodem (dus zonder slagroomvulling/garnering) ook invriezen?
Hoi Laura.
Deze taart klinkt ontzettend lekker. Zijn de temperaturen voor een gewone of voor een heteluchtoven?
Groetjes,
Elise
Alle temperaturen die op het blog genoemd zijn, zijn voor een normale oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven zet je de temperatuur 20% lager.
Hallo Laura, heb deze taart net gemaakt. Super gelukt, super lekker, maar wel een echte calorieenbom. Heb m gelijk met een paar buren gedeeld, anders eet ik er teveel van. Morgen hoor ik wel hoe zij m vonden. Voor de vulling neem ik de volgende keer van alles 1/3 deel minder, want ik had heel veel over. Is als toetje te gebruiken, maar mijn man is geen chocolade-mens en we zijn maar met zn tweeen. Ik had een quiche-vorm van 28 cm gebruikt. Ben dol op je recepten en maak dus ook regelmatig iets van jouw site. Bedankt. Groetjes van mij uit Duitsland.
Wat leuk om te horen! En ja, het is inderdaad een flinke calorieënbom, maar wel een hele lekkere 😉
Hoi Laura! Ik ga deze taart morgen voor de verjaardag van mijn zusje maken, zij is gisteren 8 geworden. Hij ziet er heel lekker uit, maar ik heb nog 2 vragen:
1: moet je perse donker bruine suiker gebruiken? Kan het ook met gewone suiker?
2: was jij het niet die ooit eens had gezegd dat ,als dingen in de koelkast moeten, ze een platte rechthoek moeten zijn?
Ik hoop dat je snel antwoord,
Liefs, Vera❤
Je hebt wel echt de donkere suiker nodig. Deeg koelt sneller af inderdaad als je er een plat stuk van maakt 😉 klopt helemaal!
Wat een heerlijke taart! Ik heb m zaterdag gemaakt, en lekker uitgedeeld aan familieleden.
Mijn taartvorm was niet diep genoeg, ik heb een soort vlaaivorm gebruikt maar ik denk dat een hoge vulling wel lekkerder is.
Vlaaivormen zijn inderdaad wat te laag voor deze hoeveelheid vulling. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken als je geen andere (hogere) vorm hebt.
Hey Laura,
Ik heb net deze taart gemaakt en hij staat nu af te koelen maar ik heb een paar vraagjes. Dit was mijn eerste keer dat ik met deeg werkte alleen wat gebruikte jij om het deeg mee te mixen? Ik merkte namelijk dat deeghaken makkelijker gingen dan de gardes. En kan je het deeg het beste iets over de rand van de vorm doen als je de vorm gaat bekleden? Want na het bakken kwam ik er pas achter dat deeg dus iets inkrimpt…
Ik ben heel erg benieuwd hoe de taart zal smaken dus ik kan niet wachten. Groetjes.
Voor een koekdeeg gebruik je met een handmixer altijd de gardes 🙂 Ik doe het deeg gewoon precies tot aan de rand, het inkrimpen hoort erbij. Als je het over de rand doet, dan smelt het er al langs de andere kant van de vorm langs.
Hoi Laura.
Ik heb m vanavond gemaakt en ook ik heb m ruim een uur extra in de oven laten staan. Daarvoor was hij nog steeds vloeibaar en drillerig zeg maar.
Het lijkt wel of de vulling veel te veel is. De vulling is ook veel hoger dan op jouw foto.
Anyway, het beslag was al heerlijk, hopelijk is de taart nog geslaagd morgen!
Heb je misschien een kleinere/lagere vorm gebruikt dan in het recept staat?
Het recept mislukte helemaal. Bovenkant knapperig inhoud vloeibaar. Waarschijnlijk een te klein blik gebruikt. Als je een kleiner blik diameter van 26 gebruikt hoe reken je dan om? Want dan ga ik hem nog een keer proberen te maken.
Raaar, heb het blik nagemeten toch een 28 maar waarom is hij dan mislukt alles aangehouden volgens recept..
Waar in dr oven plaats je hem?
Groetjes Nicky
In het midden van de oven. In welke zin is het mislukt dan? Misschien is jouw vorm lager geweest dan die van mij?
Ik had hem eerst bij mn zusje in de oven in het midden (was wel heteluchtoven, dus stand al omgerekend) na een uur krokant korstje verder vloeibaar van binnen. Ik heb hem toen meegenomen naar mijn huis en bij mij in het midden elektrische oven gezet goede stand. Maar naar 10 minuten rook ik hem bovenkant helemaal zwart. Ik wil hem nu zelf nog een keer proberen te maken en direct in elektrische oven met onder en boven warmte. Maar durf haast niet bang dat bovenkant te snel zwart wordt en binnenkant vloeibaar blijft… Ik heb gewoon een bakblik van diameter 28 gebruikt (waar ook een kwartaart in kan zegmaar) dus waar het aan ligt…. Misschien wisseling oven.. maar waarom hij bij mn zusje ook nog niet stijf was geen idee. Nog tips voor t gebruik in elektrische oven met onder boven warmte zodat hij niet snel aanbrandt bovenop? Of wat anders?
Het kan zomaar aan het wisselen van de oven kunnen liggen dat het niet wilde lukken. Je kunt de taart ook afdekken met alu folie, dan gaart hij wel verder maar kleurt niet nog verder.
Dan proberen we hem gewoon nog een keer komt vast wel goed bedankt voor de tip met het folie 🙂
Het kan ook aan de oven liggen, als hij nog helemaal vloeibaar is heeft hij gewoon wat langer nodig. In de sidecar staat een afbeelding over het omrekenen van recepten. (en maat is de binnenvaat van de vorm)
hoi Laura
deze staat op mijn lijstje om te maken. maar ik had nog een vraagje.
De temperatuur moet pas omlaag als de vlaai met vulling in de oven gaat?
En het mixen van het deeg is met mixer met garde?
Ja dat klopt. Voor het deeg gebruik je de haken, garde is voor vulling.
Ik ga deze maken in een 24cm springvorm. Dus ik verminder de ingrediënten hoeveelheid met 75% (kun je berekenen met google: surface circle diameter).
Ik denk dat dat een van de redenen is dat sommigen moeite hadden met de vulling. Verkeerde dikheid van de lagen, of de boter en eieren niet goed op kamertemperatuur? En natuurlijk een goede oven is belangrijk. Vroeger had ik een gas oven en alles met ei erin mislukte. Nuja ik laat het resultaat horen!
Op mijn lijstje staat echter nu de Le Creuset 28cm vorm. Want nu heb ik minder taart… Leuk verjaardagscadeau! Ik hou ook van dat merk!!
Deze taart al 2 keer gemaakt en smaakt heerlijk!! Zoontje van 3 vraagt altijd om meer ? Alleen heb ik elke keer het probleem dat de korst barst en ik hem niet heelhuids uit de vorm krijg. Ook al is hij goed afgekoeld. Hoe kan ik er voor zorgen dat de korst niet breekt?
Misschien is het deeg iets te droog? Je zou nog iets meer boter kunnen toevoegen. Gebruik je een taartvorm met losse bodem? Dat maakt het namelijk ook makkelijker.
Dag Laura,
Kan ik deze taart ook invriezen?
Dat kan zeker, zou alleen de slagroom topping dan later toevoegen.
De taart staat op dit moment in de oven, ik ben super benieuwd!! Maar ik vraag me af hoe het kan dat je een vulling met slagroom in de oven kunt bakken? Hoe kan het dat het niet zuur wordt?
Dat is niet gek hoor om slagroom soms mee te bakken als het vermengd is met andere ingrediënten, zo zit het soms ook wel in cakes bijvoorbeeld.
Maak je de chocoladekrullen zelf?
Voor deze taart heb ik ze inderdaad zelf gemaakt.
Wauw die ziet er lekker uit! Kan je deze ook in de diepvries doen? En dan later de slagroom erop doen? Of kan dat ook in de diepvries?
Oh ik zie al een eerdere reactie ?
Misschien niet helemaal gepast maar heb je ook een isbn nummer van je chocolade kookboek? Wil graag veel nieuwe dingen proberen en jouw boeken staan al op de plank ?
Gek genoeg heeft het boek geen duidelijke auteur, maar dit is het isbn: 978-1-4075-1988-3 . Ik vrees alleen dat het niet meer verkrijgbaar is.
Omdat ik me verveelde heb ik hem nu gemaakt. Hij staat in de oven en de kamer ruimt nu wel lekker naar chocola :D.
Mijn vorm is wel lager, maar het ging nog nét goed in de oven. Ik ben benieuwd hoe de taart eruit komt en if de vulling gaar is. 🙂
Ik maak regelmatig een recept van jouw website (soms met een eigen twist). Tot nu toe altijd gelukt!
Na jaren op mijn ‘bucket-baklijst’ te hebben gestaan, heb ik hem gisteravond eindelijk gebakken. Vanmorgen de garnering erop gedaan en hij was heerlijk!! Heel veel enthousiaste reacties gekregen, dus ik ga hem zeker nog eens maken ?
Bedankt voor het heerlijke recept
Haiii, ik heb hem nu in de oven staan, hij ziet er prima uit en nog heel vloeibaar maar het ruikt heel verbrand, kan dit de bodem zijn?
Groetjes Lotje
Misschien is er wat van de vulling op de bodem van de oven gelekt?
Hoi! De taart staat in de oven. Ik denk toch dat ik iets verkeerd doe. Laatste keer dat ik hem maakte was de bodem perfect, had alleen veeeeel te veel vulling erin gedaan, de vulling droop over de rand. En deze keer is de bodem gekrompen… De randen zijn helemaal gezakt en daardoor kan ik minder vulling gebruiken… Heb jij nog ideeën wat ik kan maken met de vulling?
Het is niet gek dat de randen wat zakken/krimpen. Extra vulling zou je eventueel in kleine ovenschaaltjes kunnen bakken, soort warme chocomousse 😉
Bij mij staat nu ook deze heerlijk ruikende taart in de oven. Maar ook ik heb wat vulling over, het is niet veel hoor. Hoe lang zou deze chocomousse dan in de oven moeten?
Los heb ik het nooit gebakken, hoe lang is ook echt afhankelijk van de hoeveelheid. Zou het gewoon goed in de gaten houden.
Hallo Laura,
Ik vroeg me af hoe groot/hoog jou ovenschaal hiervoor was. Ik maakte deze taart maar had nog zeer veel vulling over. Is het normaal dat de vulling tijdens het bakken zeer hoog komt te staan? Tijdens het afkoelen zakt hij wel terug naar beneden. Nog geen slagroom op gedaan, maar ik vermoed dat ik met 5 dl ook veel te veel zal hebben…
Dus vermoedelijk is jou ovenschaal een stuk groter.
Tijdens het bakken rijst de vulling iets inderdaad, en na het bakken zakt deze weer wat in. Ik denk dat mijn vorm zo’n 4-5 cm hoog is (en 28cm in doorsnede zoals bij het recept staat).
Ziet er heerlijk uit, zo dadelijk boodschappen doen en dan vanavond meteen aan de slag. Hebben we iets lekkers voor hemelvaart.
Hoi Laura!
Ik dacht ik ga dit prachtige recept voor vaderdag eens uitproberen…
De taart staat ondertussen al 1,5 uur voor de vulling in de oven, droop er eerst aan alle kanten overheen en werd bijna zwart terwijl de binnenkant nog vloeibaar is…
Heb er een deel afgeschept maar nog steeds is het vloeibaar… Ik begrijp niet waarom de taart niet lukt, maak heel vaak recepten van jou en ze lukken stuk voor stuk… Blijft het vloeibaar?
Groetjes Natalya
Nee het hoort niet meer vloeibaar te zijn. Heb je misschien iets veranderd aan het formaat van de vorm, of iets niet goed afgewogen? En wat voor oven gebruik je, daar zou het ook aan kunnen liggen.
hey hier het zelfde probleem. wat doen we dan fout ik heb gedaan wat er stond
Wel de juiste vorm gebruikt? En wat voor oven heb je?
Alles precies volgens recept gemaakt, maar blijkbaar toch iets verkeerd want de vulling is vloeibaar gebleven en het was dus een soort modderstroom na het aansnijden ervan 😀
Maar evengoed erg smakelijk!
Die staat op het lijstje voor mijn zoontje’s verjaardag volgende week! Maar ik gebruik toch de Amerikaanse benaming van Mississippi Mudpie (moddertaart) ? Dat vindt de jarige jop stoerder en lekkerder klinken ??
Deze taart stond al een jaar lang op mijn baklijstje en nu ik hem eindelijk gemaakt heb ben ik boos op mezelf dat ik hem niet eerder heb gemaakt want wow deze is lekker!!! Ik had wel heel veel vulling over… bijna de helft… maar ik heb deze gewoon in potjes gedaan en in de koelkast gestoken want de vulling is gewoon mega lekkere chocomouse! Ik had wel te veel vulling in de taart gedaan, resultaat: mijn hele oven lag vol ? omdat ik er dus zoveel vulling in had gedaan heb ik de taart ook wel een kwartiertje langer moeten laten instaan. Ik had ook geen 5dl slagroom nodig. Maar deze taart maak ik dus duidelijk nog eens!!!
Fijn dat het alsnog zo’n succes was!
‘Blij’ om te lezen dat ik niet de enige ben waarbij de hele oven onder de taart kwam! Ik had schijnbaar ook te veel vulling er in gedaan. Hele oven zat onder, en na 2 uur nog steeds vloeibare vulling in mijn taart. Jammer want hij ziet er zo lekker uit! Misschien probeer ik het wel nog een keer met de helft van de vulling. Zal dat werken?
Wat ontzettend balen zeg! Hoe kwam het dan dat je teveel vulling erin had gedaan? Het recept klopt precies zo.
Hoi Laura,
Bij mij staat deze taart nu ook in de oven. En ook bij mij is de vulling erg veel en komt het erg omhoog en duurt het bakken ook veel langer. Aangezien ik dit hier veel lees, zou je wellicht je recept kunnen aanpassen? Of iig aangeven dat je niet alle vulling hoeft te gebruiken?
Morgen proeven; daar heb ik alle vertrouwen in 😉
Hi Lies, heb je wel een 28 cm vorm gebruikt? Daar gaat het bij velen mis waarbij er teveel vulling overblijft. In principe heb je alle vulling nodig namelijk 😀 Ik hoop dat de taart gewoon goed gaar is geworden bij je!
Hoi, deze taart gemaakt, maar veel te vloeibaar! Lang in de oven gestaan, veel langer zelfs. 28cm vorm gebruikt, veel te veel vulling, maar wel alles goed afgemeten. De slagroom goed stevig geklopt, zoals we die graag hebben (niet te lang, niet te kort). We hebben roomboter gebruikt. Oven met boven en onderwarmte gebruikt.
Hoe kan dat? Hij was echt niet lekker 🙁
Wat vervelend! Ik durf niet te zeggen op afstand wat er mis is gegaan. Ik heb de taart meerdere keren gemaakt en nog nooit een probleem gehad.
ga hem binnenkort alweer voor de tweede keer maken, hij is echt overheerlijk.
Hoi Laura,
Dit ziet er heerlijk uit en wil ik binnekort gaan maken! Vraagje: hoelang kan ik ‘m bewaren als de taart helemaal af is?
Groetjes, Floor
3-4 dagen ongeveer (zou de slagroom er pas voor serveren op doen)
Dit is het tweede recept wat ik in een week van deze site maak. En ook hier totaal mislukt zoals velen in de reacties een vloeibare vulling zelfs na ruim 1,5 uur in de oven. Het andere recept deze week betrof een cupcake waar geen smaak aan zat. Proefde niet eens zoet terwijl ik daar ook precies het recept had gevolgd. Jammer maar ik zal voortaan een andere site opzoeken voor recepten. Heb nu 2 gefaalde zoetigheden voor mijn verjaardag.. dat wordt morgen langs de Appie voor een taart terwijl de ingrediënten voor deze taart ook al niet goedkoop waren.
Hi Laura, super rot om te lezen dat je beide verjaardagsbaksels mislukt zijn. Dat vind ik erg vervelend. Helaas is het voor mij lastig in te schatten waar het bij je is misgegaan. Ik heb ook je reactie bij mijn muffins recept gelezen die je niet zoet genoeg vond smaken, smaken verschillen daarin natuurlijk. De muffins zijn bij vele volgers een grote favoriet en zo ook deze taart. Hopelijk heb je alsnog een fijne verjaardag gehad!