Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Mississippi Zandtaart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
03 september 2013
in Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Mississippi zandtaart 1a

Een paar jaar geleden maakte ik deze taart al eens voor de kerstvisite. De taart viel bij iedereen ontzettend goed in de smaak. Toch heb ik hem sinds die keer helemaal niet meer gemaakt, zonde! Toen ik in mijn bakboeken een recept zocht om de vorm van Le Creuset te testen kwam deze Mississippi Zandtaart voorbij. Het recept komt uit het boek ‘Verslaafd aan Chocolade’ en heb ik jaren geleden eens van mijn zusje gekregen. Het is nog steeds mijn favoriete boek met chocolade recepten. Bij het zien van deze taart begon ik spontaan weer te watertanden en besloot dat dit hem ging worden! Het recept heb ik een beetje aangepast zodat het bij het formaat van de vorm past. De taart is een echte chocolade bom. Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die op zijn beurt weer gegarneerd is met chocoladekrullen. Heerlijk! Maar ook heel machtig, kleine stukjes snijden dus!

Mississippi zandtaart 2a

Mississippi zandtaart 4a

Mississippi zandtaart 5a

Mississippi zandtaart 6a

Recept afdrukken

Mississippi zandtaart

Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die weer gegarneerd is met chocoladekrullen.
Porties: 12 tot 14 personen (28 cm vorm)

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 250 gram bloem
  • 2,5 el cacaopoeder
  • 165 gram ongezouten roomboter
  • 2,5 el suiker
  • 2-3 el koud water

Ingrediënten vulling

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 375 gram bruine suiker (donkere)
  • 4 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 dl slagroom (+ 3 el suiker)

Garnering

  • 5 dl slagroom (+ 4 el suiker)
  • chocoladekrullen

Instructies

  • Voor het deeg zeef je bloem en cacaopoeder boven een kom. Voeg de boter toe en mix tot een kruimelig mengsel. Voeg de suiker toe en zoveel water tot een glad deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en leg een kwartier in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm met het deeg.
  • Leg een vel bakpapier in de vorm en bedek dit met bakbonen of rijst. Ik had geen van dit alles in huis en had stiekem geen zin om alweer naar de supermarkt te gaan (ik had een abonnement bij de supermarkt die week). Op internet zocht ik daarom naar een tip en vond deze: plaats een bakvorm die iets kleiner is op het deeg. Werkt perfect! Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal hem er dan uit, verwijder het bakpapier (en blindbak vulling naar keuze) en bak de bodem nog eens 10 minuten.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C (boven- en onderwarmte). Voor de vulling klop je de boter met suiker romig. Voeg één voor één de eieren en het cacaopoeder toe. Smelt de chocola en voeg ook toe aan de vulling. In een aparte kom klop je de slagroom stijf met de 3 eetlepels suiker en voegt dit toe aan het mengsel. Spatel er goed doorheen en giet op de taartbodem. Bak de taart 50-55 minuten, tot de vulling stevig is.
  • Laat de taart volledig afkoelen. Bestrijk hem met opgeklopte slagroom (opkloppen met de 4 eetlepels suiker) en garneer met chocoladekrullen. Zet de taart voor serveren in de koelkast.
  • Je hoeft maar kleine stukjes te snijden, deze taart is namelijk ontzettend machtig. Een dag later is de taart nog lekkerder!
Bewaren

3-4 dagen in de koelkast te bewaren. Ik zou de slagroom er pas voor serveren op doen.

Mississippi zandtaart 3a

Z Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

WIN: Zoku Quick Pop IJsmaker Duo!
Rozetten voor cupcakes en taarten

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 125

  1. Denise says:
    7 jaar geleden

    Hmmm! Die ga ik maken!

    Beantwoorden
  2. Caroline Brouwer says:
    7 jaar geleden

    Na het zien van deze foto’s krijg ik meteen zin in deze taart!
    Wat ziet het er lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Eslem says:
    7 jaar geleden

    Ik heb nog niet ontbeten maar zou zo een stukje van deze taart lusten…Wat ziet die er lekker uit!

    Beantwoorden
  4. tanya says:
    7 jaar geleden

    Hmm dat klinkt heerlijk! Misschien ga ik hem voor mijn verjaardag maken..

    Beantwoorden
    • Marieke says:
      3 jaar geleden

      Dat is toevallig, daarvoor ben ik deze taart gaan opzoeken. Lijkt me perfect voor een verjaardag

      Beantwoorden
  5. Willemaaike says:
    7 jaar geleden

    Wat ziet deze taart er heerlijk uit! Ga ik komend weekend denk ik proberen!!

    Beantwoorden
  6. Maxime says:
    7 jaar geleden

    Deze ziet er echt zó lekker uit!

    Beantwoorden
  7. Mama Krieltje says:
    7 jaar geleden

    Deze wil ik maken. Yummie!

    Beantwoorden
  8. Lise says:
    7 jaar geleden

    Woow.. Deze taart ziet er echt overheerlijk uit, die ga ik zeker eens maken.

    Beantwoorden
  9. Mireille says:
    7 jaar geleden

    Jum! Ik hou echt van chocolade en ook van taart, goede (maar ook slechte) combi dit dus 🙂

    Beantwoorden
  10. Joke says:
    7 jaar geleden

    In één woord samenvattend: G O D D E L I J K …. (en ik kan het weten 😉 )

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  11. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Wat een plaatje zeg. Ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  12. Maaike says:
    7 jaar geleden

    MMm, mijn zoon heeft dit weekend zijn verjaardagsfeestje. Deze komt zeker in aanmerking om gemaakt te worden !
    Oh ja, ik heb je boekjes gevonden; Het waren van de laatste…
    Heb je soms lekkere recepten voor bramen? Mijn struik in de tuin hangt tamelijk vol.

    Beantwoorden
  13. My Linh says:
    7 jaar geleden

    Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit! Die vulling ziet er zo geweldig moist en rijk uit <3 Kan niet wachten tot ik het zelf heb uitgeprobeerd!

    Beantwoorden
  14. Joyce says:
    7 jaar geleden

    Hallo!
    Ik heb hem gemaakt en iedereen is er gek op! Nu een vraagje. Zou ik er ook allemaal kleintjes van kunnen maken? Cupcake grootte of slagje groter? En hoe lang zijn de bak tijden dan?
    Alvast bedankt!
    Groetjes

    Topsite btw

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat zou best moeten kunnen, waarom niet? 😉
      Ik durf je niet te zeggen wat de baktijden dan zijn, daarvoor kun je het best even naar vergelijkbare recepten op google zoeken of gewoon wat uitproberen. Ik zou in ieder geval de temperatuur iets hoger zetten en ze korter bakken.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  15. Maxime says:
    7 jaar geleden

    Hoi laura
    Ik wil deze, of de stroopwafeltaart, voor mijn zus haar verjaardag maken aankomend weekend, alleen ik kan niet kiezen! Haha ze zien er allebei zo lekker uit. Welke zou jij aanraden, welke beviel het beste bij jouw en je omgeving? Ik hoop dat het me dan lukt om een keuze te maken 🙂 Alvast bedankt.
    Liefs

    Beantwoorden
  16. Leanne says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    ik heb deze pas gemaakt maar de vulling bleef dun. Hij heeft een uur langer in de oven gestaan en nog te dun om te kunnen eten. Heb jij enig idee wat ik fout kan hebben gedaan? ik nl niet 😉
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik heb laatst ook een keer gehad dat ik hem wat langer in de oven moest laten staan, maar bij jou is het wel heel lang. De temperatuur van de oven was goed? Misschien heb je een foutje gemaakt in de ingrediënten, ergens te veel of juist te weinig van toegevoegd misschien. Of misschien was je vorm kleiner, dan moet er een dikkere laag gaar worden. Kortom, het kan aan veel dingen liggen 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Leanne says:
        7 jaar geleden

        Volgens mij klopte alles gewoon 😀 maar dan ga ik hem gewoon nog een keertje proberen! Bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
      • Marieke says:
        3 jaar geleden

        Ik heb precies hetzelfde probleem. Het kotst heen en weer als ik hem eruit haal en ik heb een ding fout gedaan. Ik heb de bodem gebakken op 160 inplaats van 190. Maar dit zou toch niks te maken moeten hebben met zo’n zachte vulling?
        Misschien dat als ik hem eruit haal en hij afkoelt dat hij dan nog een harde vulling krijgt?
        Jammer want hij zag er zo lekker uit, en ik heb geen idee wat ik fout heb gedaan.

        Beantwoorden
        • Marieke says:
          3 jaar geleden

          Klotst*

          Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Dan heeft hij gewoon nog meer tijd nodig in de oven om gaar te worden. Een beetje puddingachtig is prima, vloeibaar is nog niet goed.

          Beantwoorden
          • Audrey says:
            1 jaar geleden

            Ik ga deze taart aanstaande zaterdag maken voor mijn verjaardag. Ik hoop dat hij lukt!
            Zou het kunnen zijn dat de slagroom/eieren dan niet genoeg zijn opgeklopt?

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Misschien, altijd lastig te zeggen op afstand. Veel plezier met het bakken 🙂

  17. AZIZA says:
    7 jaar geleden

    hallo laura
    wil deze taart graag maken,
    maar heb alleen lichtbruine bastaardsuiker in huis, zou het daarmee ook lukken denk je?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik zou persoonlijk geen lichtbruine basterdsuiker gebruiken, dat geeft een heel andere smaak aan je taart. Het zal waarschijnlijk wel lukken, maar voor de smaak en zekerheid zou ik toch even naar de supermarkt gaan 😉
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. heleen says:
    7 jaar geleden

    Hoi, welke boter gebruik je ? Gewone bakboter ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik gebruik altijd roomboter (ongezouten), tenzij anders aangegeven

      Beantwoorden
  19. Willeke says:
    7 jaar geleden

    Allereerst, wat een prachtige foto’s maak je!
    Nu hoop ik dat je dit snel leest. Ik ben nu bij de slagroom voor de bovenkant. Doe je daar geen suiker door?
    Groetjes Willeke

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Willeke,
      Dankjewel 🙂 Door de slagroom gaat wel suiker hoor! Ik zal het er voor de duidelijkheid ook nog even bij zetten.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  20. Renate says:
    7 jaar geleden

    Mmmm, deze ga ik zeker maken….!! Mijn dochters zijn zulke chocolade-fans. Hun motto is : No chocolate, no life…:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      goed motto 😉 Ze zullen zeker blij zijn met deze taart!

      Beantwoorden
  21. Margreet says:
    7 jaar geleden

    allereerst een prachtige duidelijke site met mooie foto’s!
    ik heb in de kast een pot droge bruine bonen staan- bakbonen- die je kan gebruiken om blind te bakken
    hoorde dat je ook knikkers kunt gebruiken, dus …. 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dankjewel 😀
      Ja je kunt best veel verschillende dingen gebruiken om een bodem blind mee te bakken. De knikkers had ik nog niet eerder gehoord, ook een goeie 🙂

      Beantwoorden
  22. Inez says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Allereerst complimenten voor je site met leuke recepten en mooie foto’s.

    Ik heb een vraagje over deze taart. Bij het bakken ontstaat er bovenop een soort schuimlaagje. Is dit normaal?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Inez,
      Dat zou niet moeten gebeuren, er hoort een knapperig laagje boven te komen. Heb je het schuim er misschien niet helemaal goed doorheen gespateld?

      Beantwoorden
  23. Florianne says:
    7 jaar geleden

    Ik heb hem afgelopen weekend gemaakt en hij was onwijs lekker. Mijn moeder vind het een van de lekkerste chocoladetaarten. Mijn complimenten voor het recept.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! Dankjewel 🙂

      Beantwoorden
  24. Shirley says:
    6 jaar geleden

    Mmmmmmm heerlijk, ik ga hem vandaag maken. Hoop dat hij lukt als ik de reacties hierboven lees. Maar komt vast goed. Ik gebruik alleen nooit roomboter maar Bleueband, dat kan toch ook

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      je kunt margarine (blueband) gebruiken, maar als je roomboter gebruikt is het wel veel lekkerder.

      Beantwoorden
  25. Shirley says:
    6 jaar geleden

    Ik heb een guichevorm, die is 25,5 cm hoe lang zal ik hem dan moeten doen.,
    Binnenkant is glad en niet gebobbeld

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Daarvoor kun je dezelfde baktijd aanhouden. Misschien dat je niet alle vulling nodig hebt omdat de vorm wat kleiner is.

      Beantwoorden
  26. Linda says:
    6 jaar geleden

    Hai, wat een geweldige site, ik ben fan!
    Deze week wil ik deze taart maken, kan ik de bodem al een dag van te voren maken?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan heel goed! Scheelt je weer wat werk op de dag zelf 🙂

      Beantwoorden
      • Brenda says:
        5 jaar geleden

        En 2 dagen van te voren?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Dat kan ook

          Beantwoorden
  27. inge says:
    6 jaar geleden

    Deze taart is helemaal goed gekeurd door de verjaardagsvisite. Heerlijk

    Beantwoorden
  28. Sanne says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik ben van plan om deze taart te maken voor mijn verjaardag.
    Wij hebben thuis een hetelucht oven, kan ik dan dezelfde baktemperaturen en tijden aanhouden?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij een hetelucht oven moet je de temperatuur altijd 20% lager zetten, de baktijd blijft gewoon hetzelfde.

      Beantwoorden
  29. Eline says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Complimenten voor je mooie site. Als veel recepten zijn met succes gelukt.
    Helaas deze niet…de vulling blijft dun.
    Kan het te maken hebben met kloppen of mixen van de vulling? Het recept is goed opgevolgd, maar misschien is er verschil tussen mixen en kloppen om het te laten lukken?
    Ik ga hem snel nog een keer proberen te maken.

    Groeten, Eline.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien is je slagroom niet stijf genoeg geweest of heb je te lang doorgeklopt? Je zou hem eventueel ook iets langer in de oven kunnen laten zitten, misschien was hij ook nog niet helemaal gaar.

      Beantwoorden
  30. Tessa says:
    6 jaar geleden

    De taart is volledig mislukt 🙁 Heb alles tot op de gram gewogen en dan nog…
    De vulling is 2x in volume toegenomen. Na 55 min bakken is er een krokante korst op gekomen maar daaronder zit er een superlopende vulling :s
    Alles gevolgd zoals je hebt vermeld in het recept 🙁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je ook het juiste formaat vorm gebruikt? Het kan natuurlijk dat jouw oven net iets langer nodig heeft. En wanneer hij uit de oven is gaart hij ook nog even door en wordt hij steviger.

      Beantwoorden
      • Tessa says:
        6 jaar geleden

        Ben nu aan poging 2 bezig! Met m’n spliternieuwe kitchenaid. Gebruik jij ook de platte menghaak? Bij het mengen van het deeg ging ie wel wat schokken… Is dit normaal?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Ik heb zelf geen KitchenAid, maar het is niet gek dat een staande mixer een beetje ‘schokt’ bij het mengen van een wat steviger deeg.

          Beantwoorden
  31. Anke says:
    6 jaar geleden

    Net deze heerlijke taart voor kerst aan het maken, maar zit even vast…
    Dient er in het deeg witte of donkerbruine suiker gebruikt te worden?
    Er staat gewoon ‘suiker’ en niet ‘bruine suiker’ in het recept vermeld,
    maar als ik naar de foto’s kijk, ziet het deeg er veel te donker uit om met witte suiker gemaakt te zijn…

    Hopelijk hoor ik snel welke het moet zijn!

    Kerstgroetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt gewoon witte suiker gebruiken, het krijgt zijn donkere kleur door de cacaopoeder

      Beantwoorden
      • Anke says:
        6 jaar geleden

        Na wat zoeken op het web heb ik vanmiddag inderdaad voor witte suiker gekozen. Het cacaopoeder gaf natuurlijk al een bruin kleurtje, maar mijn deeg zag er nadien nog steeds veel bleker uit dan op jouw foto’s. Vandaar de twijfel..

        Ik kijk er alvast naar uit om morgen volop van al dit lekkers te genieten!

        Beantwoorden
  32. Lieke says:
    6 jaar geleden

    De taart staat in de oven, maar wat een vulling! Ik heb bijna de helft van de vulling over. Moet er echt 4dl slagroom in? Bij mij past dit bij lange na niet in de 28cm vorm.
    En moet er bovenop ook echt 5dl slagroom? Dat wordt een flink heupen-dagje, bijna een liter slagroom in 1 taart. Oeff!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Misschien was jouw vorm minder hoog? Heb je de bodem eerst blind gebakken, anders komt hij te veel omhoog en heb je te weinig ruimte voor de vulling. Hoeveelheden die genoemd zijn kloppen wel, gaat inderdaad een hoop slagroom in 😉

      Beantwoorden
  33. Marleen Hendrikse says:
    6 jaar geleden

    Ik heb deze taart gemaakt voor de kerstdagen. De gasten vonden de taart heerlijk.
    Nu ga ik de taart nog een keer maken voor mijn vriendinnen!
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

    Beantwoorden
  34. Eveline says:
    6 jaar geleden

    Wat ziet dit er lekker uit zeg! Kan je de bodem (dus zonder slagroomvulling/garnering) ook invriezen?

    Beantwoorden
  35. Elise says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura.

    Deze taart klinkt ontzettend lekker. Zijn de temperaturen voor een gewone of voor een heteluchtoven?

    Groetjes,

    Elise

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 jaar geleden

      Alle temperaturen die op het blog genoemd zijn, zijn voor een normale oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven zet je de temperatuur 20% lager.

      Beantwoorden
  36. Gerda Versluis says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, heb deze taart net gemaakt. Super gelukt, super lekker, maar wel een echte calorieenbom. Heb m gelijk met een paar buren gedeeld, anders eet ik er teveel van. Morgen hoor ik wel hoe zij m vonden. Voor de vulling neem ik de volgende keer van alles 1/3 deel minder, want ik had heel veel over. Is als toetje te gebruiken, maar mijn man is geen chocolade-mens en we zijn maar met zn tweeen. Ik had een quiche-vorm van 28 cm gebruikt. Ben dol op je recepten en maak dus ook regelmatig iets van jouw site. Bedankt. Groetjes van mij uit Duitsland.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! En ja, het is inderdaad een flinke calorieënbom, maar wel een hele lekkere 😉

      Beantwoorden
  37. Vera says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura! Ik ga deze taart morgen voor de verjaardag van mijn zusje maken, zij is gisteren 8 geworden. Hij ziet er heel lekker uit, maar ik heb nog 2 vragen:
    1: moet je perse donker bruine suiker gebruiken? Kan het ook met gewone suiker?
    2: was jij het niet die ooit eens had gezegd dat ,als dingen in de koelkast moeten, ze een platte rechthoek moeten zijn?
    Ik hoop dat je snel antwoord,
    Liefs, Vera❤

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je hebt wel echt de donkere suiker nodig. Deeg koelt sneller af inderdaad als je er een plat stuk van maakt 😉 klopt helemaal!

      Beantwoorden
  38. Nelie Post says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke taart! Ik heb m zaterdag gemaakt, en lekker uitgedeeld aan familieleden.
    Mijn taartvorm was niet diep genoeg, ik heb een soort vlaaivorm gebruikt maar ik denk dat een hoge vulling wel lekkerder is.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Vlaaivormen zijn inderdaad wat te laag voor deze hoeveelheid vulling. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken als je geen andere (hogere) vorm hebt.

      Beantwoorden
  39. Kristel says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura,

    Ik heb net deze taart gemaakt en hij staat nu af te koelen maar ik heb een paar vraagjes. Dit was mijn eerste keer dat ik met deeg werkte alleen wat gebruikte jij om het deeg mee te mixen? Ik merkte namelijk dat deeghaken makkelijker gingen dan de gardes. En kan je het deeg het beste iets over de rand van de vorm doen als je de vorm gaat bekleden? Want na het bakken kwam ik er pas achter dat deeg dus iets inkrimpt…
    Ik ben heel erg benieuwd hoe de taart zal smaken dus ik kan niet wachten. Groetjes.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor een koekdeeg gebruik je met een handmixer altijd de gardes 🙂 Ik doe het deeg gewoon precies tot aan de rand, het inkrimpen hoort erbij. Als je het over de rand doet, dan smelt het er al langs de andere kant van de vorm langs.

      Beantwoorden
  40. Carine says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura.
    Ik heb m vanavond gemaakt en ook ik heb m ruim een uur extra in de oven laten staan. Daarvoor was hij nog steeds vloeibaar en drillerig zeg maar.
    Het lijkt wel of de vulling veel te veel is. De vulling is ook veel hoger dan op jouw foto.
    Anyway, het beslag was al heerlijk, hopelijk is de taart nog geslaagd morgen!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je misschien een kleinere/lagere vorm gebruikt dan in het recept staat?

      Beantwoorden
  41. Nicky says:
    5 jaar geleden

    Het recept mislukte helemaal. Bovenkant knapperig inhoud vloeibaar. Waarschijnlijk een te klein blik gebruikt. Als je een kleiner blik diameter van 26 gebruikt hoe reken je dan om? Want dan ga ik hem nog een keer proberen te maken.

    Beantwoorden
    • Nicky says:
      5 jaar geleden

      Raaar, heb het blik nagemeten toch een 28 maar waarom is hij dan mislukt alles aangehouden volgens recept..
      Waar in dr oven plaats je hem?

      Groetjes Nicky

      Beantwoorden
      • Laura says:
        5 jaar geleden

        In het midden van de oven. In welke zin is het mislukt dan? Misschien is jouw vorm lager geweest dan die van mij?

        Beantwoorden
        • Nicky says:
          5 jaar geleden

          Ik had hem eerst bij mn zusje in de oven in het midden (was wel heteluchtoven, dus stand al omgerekend) na een uur krokant korstje verder vloeibaar van binnen. Ik heb hem toen meegenomen naar mijn huis en bij mij in het midden elektrische oven gezet goede stand. Maar naar 10 minuten rook ik hem bovenkant helemaal zwart. Ik wil hem nu zelf nog een keer proberen te maken en direct in elektrische oven met onder en boven warmte. Maar durf haast niet bang dat bovenkant te snel zwart wordt en binnenkant vloeibaar blijft… Ik heb gewoon een bakblik van diameter 28 gebruikt (waar ook een kwartaart in kan zegmaar) dus waar het aan ligt…. Misschien wisseling oven.. maar waarom hij bij mn zusje ook nog niet stijf was geen idee. Nog tips voor t gebruik in elektrische oven met onder boven warmte zodat hij niet snel aanbrandt bovenop? Of wat anders?

          Beantwoorden
          • Laura says:
            5 jaar geleden

            Het kan zomaar aan het wisselen van de oven kunnen liggen dat het niet wilde lukken. Je kunt de taart ook afdekken met alu folie, dan gaart hij wel verder maar kleurt niet nog verder.

        • Nicky says:
          5 jaar geleden

          Dan proberen we hem gewoon nog een keer komt vast wel goed bedankt voor de tip met het folie 🙂

          Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Het kan ook aan de oven liggen, als hij nog helemaal vloeibaar is heeft hij gewoon wat langer nodig. In de sidecar staat een afbeelding over het omrekenen van recepten. (en maat is de binnenvaat van de vorm)

      Beantwoorden
  42. leonie says:
    5 jaar geleden

    hoi Laura

    deze staat op mijn lijstje om te maken. maar ik had nog een vraagje.
    De temperatuur moet pas omlaag als de vlaai met vulling in de oven gaat?
    En het mixen van het deeg is met mixer met garde?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja dat klopt. Voor het deeg gebruik je de haken, garde is voor vulling.

      Beantwoorden
  43. Anne says:
    5 jaar geleden

    Ik ga deze maken in een 24cm springvorm. Dus ik verminder de ingrediënten hoeveelheid met 75% (kun je berekenen met google: surface circle diameter).

    Ik denk dat dat een van de redenen is dat sommigen moeite hadden met de vulling. Verkeerde dikheid van de lagen, of de boter en eieren niet goed op kamertemperatuur? En natuurlijk een goede oven is belangrijk. Vroeger had ik een gas oven en alles met ei erin mislukte. Nuja ik laat het resultaat horen!

    Op mijn lijstje staat echter nu de Le Creuset 28cm vorm. Want nu heb ik minder taart… Leuk verjaardagscadeau! Ik hou ook van dat merk!!

    Beantwoorden
  44. Carolien says:
    4 jaar geleden

    Deze taart al 2 keer gemaakt en smaakt heerlijk!! Zoontje van 3 vraagt altijd om meer ? Alleen heb ik elke keer het probleem dat de korst barst en ik hem niet heelhuids uit de vorm krijg. Ook al is hij goed afgekoeld. Hoe kan ik er voor zorgen dat de korst niet breekt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien is het deeg iets te droog? Je zou nog iets meer boter kunnen toevoegen. Gebruik je een taartvorm met losse bodem? Dat maakt het namelijk ook makkelijker.

      Beantwoorden
  45. Lindinha says:
    4 jaar geleden

    Dag Laura,
    Kan ik deze taart ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat kan zeker, zou alleen de slagroom topping dan later toevoegen.

      Beantwoorden
  46. Nicol says:
    4 jaar geleden

    De taart staat op dit moment in de oven, ik ben super benieuwd!! Maar ik vraag me af hoe het kan dat je een vulling met slagroom in de oven kunt bakken? Hoe kan het dat het niet zuur wordt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is niet gek hoor om slagroom soms mee te bakken als het vermengd is met andere ingrediënten, zo zit het soms ook wel in cakes bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  47. Yvonne says:
    4 jaar geleden

    Maak je de chocoladekrullen zelf?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Voor deze taart heb ik ze inderdaad zelf gemaakt.

      Beantwoorden
  48. Marlijn says:
    4 jaar geleden

    Wauw die ziet er lekker uit! Kan je deze ook in de diepvries doen? En dan later de slagroom erop doen? Of kan dat ook in de diepvries?

    Beantwoorden
    • Marlijn says:
      4 jaar geleden

      Oh ik zie al een eerdere reactie ?

      Beantwoorden
  49. Lein says:
    3 jaar geleden

    Misschien niet helemaal gepast maar heb je ook een isbn nummer van je chocolade kookboek? Wil graag veel nieuwe dingen proberen en jouw boeken staan al op de plank ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Gek genoeg heeft het boek geen duidelijke auteur, maar dit is het isbn: 978-1-4075-1988-3 . Ik vrees alleen dat het niet meer verkrijgbaar is.

      Beantwoorden
  50. Claudia says:
    3 jaar geleden

    Omdat ik me verveelde heb ik hem nu gemaakt. Hij staat in de oven en de kamer ruimt nu wel lekker naar chocola :D.
    Mijn vorm is wel lager, maar het ging nog nét goed in de oven. Ik ben benieuwd hoe de taart eruit komt en if de vulling gaar is. 🙂

    Ik maak regelmatig een recept van jouw website (soms met een eigen twist). Tot nu toe altijd gelukt!

    Beantwoorden
  51. Marjolein says:
    3 jaar geleden

    Na jaren op mijn ‘bucket-baklijst’ te hebben gestaan, heb ik hem gisteravond eindelijk gebakken. Vanmorgen de garnering erop gedaan en hij was heerlijk!! Heel veel enthousiaste reacties gekregen, dus ik ga hem zeker nog eens maken ?
    Bedankt voor het heerlijke recept

    Beantwoorden
  52. Lotje says:
    3 jaar geleden

    Haiii, ik heb hem nu in de oven staan, hij ziet er prima uit en nog heel vloeibaar maar het ruikt heel verbrand, kan dit de bodem zijn?
    Groetjes Lotje

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Misschien is er wat van de vulling op de bodem van de oven gelekt?

      Beantwoorden
  53. Teuntje says:
    3 jaar geleden

    Hoi! De taart staat in de oven. Ik denk toch dat ik iets verkeerd doe. Laatste keer dat ik hem maakte was de bodem perfect, had alleen veeeeel te veel vulling erin gedaan, de vulling droop over de rand. En deze keer is de bodem gekrompen… De randen zijn helemaal gezakt en daardoor kan ik minder vulling gebruiken… Heb jij nog ideeën wat ik kan maken met de vulling?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is niet gek dat de randen wat zakken/krimpen. Extra vulling zou je eventueel in kleine ovenschaaltjes kunnen bakken, soort warme chocomousse 😉

      Beantwoorden
      • Agnetha says:
        2 jaar geleden

        Bij mij staat nu ook deze heerlijk ruikende taart in de oven. Maar ook ik heb wat vulling over, het is niet veel hoor. Hoe lang zou deze chocomousse dan in de oven moeten?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Los heb ik het nooit gebakken, hoe lang is ook echt afhankelijk van de hoeveelheid. Zou het gewoon goed in de gaten houden.

          Beantwoorden
  54. Lien says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik vroeg me af hoe groot/hoog jou ovenschaal hiervoor was. Ik maakte deze taart maar had nog zeer veel vulling over. Is het normaal dat de vulling tijdens het bakken zeer hoog komt te staan? Tijdens het afkoelen zakt hij wel terug naar beneden. Nog geen slagroom op gedaan, maar ik vermoed dat ik met 5 dl ook veel te veel zal hebben…
    Dus vermoedelijk is jou ovenschaal een stuk groter.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Tijdens het bakken rijst de vulling iets inderdaad, en na het bakken zakt deze weer wat in. Ik denk dat mijn vorm zo’n 4-5 cm hoog is (en 28cm in doorsnede zoals bij het recept staat).

      Beantwoorden
  55. Hanny says:
    3 jaar geleden

    Ziet er heerlijk uit, zo dadelijk boodschappen doen en dan vanavond meteen aan de slag. Hebben we iets lekkers voor hemelvaart.

    Beantwoorden
  56. Natalya says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura!
    Ik dacht ik ga dit prachtige recept voor vaderdag eens uitproberen…
    De taart staat ondertussen al 1,5 uur voor de vulling in de oven, droop er eerst aan alle kanten overheen en werd bijna zwart terwijl de binnenkant nog vloeibaar is…
    Heb er een deel afgeschept maar nog steeds is het vloeibaar… Ik begrijp niet waarom de taart niet lukt, maak heel vaak recepten van jou en ze lukken stuk voor stuk… Blijft het vloeibaar?
    Groetjes Natalya

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Nee het hoort niet meer vloeibaar te zijn. Heb je misschien iets veranderd aan het formaat van de vorm, of iets niet goed afgewogen? En wat voor oven gebruik je, daar zou het ook aan kunnen liggen.

      Beantwoorden
  57. David says:
    2 jaar geleden

    hey hier het zelfde probleem. wat doen we dan fout ik heb gedaan wat er stond

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wel de juiste vorm gebruikt? En wat voor oven heb je?

      Beantwoorden
  58. Tamara says:
    2 jaar geleden

    Alles precies volgens recept gemaakt, maar blijkbaar toch iets verkeerd want de vulling is vloeibaar gebleven en het was dus een soort modderstroom na het aansnijden ervan 😀
    Maar evengoed erg smakelijk!

    Beantwoorden
  59. Anouk says:
    2 jaar geleden

    Die staat op het lijstje voor mijn zoontje’s verjaardag volgende week! Maar ik gebruik toch de Amerikaanse benaming van Mississippi Mudpie (moddertaart) 😜 Dat vindt de jarige jop stoerder en lekkerder klinken 🤣😅

    Beantwoorden
  60. Stefanie says:
    1 jaar geleden

    Deze taart stond al een jaar lang op mijn baklijstje en nu ik hem eindelijk gemaakt heb ben ik boos op mezelf dat ik hem niet eerder heb gemaakt want wow deze is lekker!!! Ik had wel heel veel vulling over… bijna de helft… maar ik heb deze gewoon in potjes gedaan en in de koelkast gestoken want de vulling is gewoon mega lekkere chocomouse! Ik had wel te veel vulling in de taart gedaan, resultaat: mijn hele oven lag vol 🤦 omdat ik er dus zoveel vulling in had gedaan heb ik de taart ook wel een kwartiertje langer moeten laten instaan. Ik had ook geen 5dl slagroom nodig. Maar deze taart maak ik dus duidelijk nog eens!!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Fijn dat het alsnog zo’n succes was!

      Beantwoorden
  61. Roosmarijn says:
    1 jaar geleden

    ‘Blij’ om te lezen dat ik niet de enige ben waarbij de hele oven onder de taart kwam! Ik had schijnbaar ook te veel vulling er in gedaan. Hele oven zat onder, en na 2 uur nog steeds vloeibare vulling in mijn taart. Jammer want hij ziet er zo lekker uit! Misschien probeer ik het wel nog een keer met de helft van de vulling. Zal dat werken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat ontzettend balen zeg! Hoe kwam het dan dat je teveel vulling erin had gedaan? Het recept klopt precies zo.

      Beantwoorden
      • Lies says:
        1 jaar geleden

        Hoi Laura,
        Bij mij staat deze taart nu ook in de oven. En ook bij mij is de vulling erg veel en komt het erg omhoog en duurt het bakken ook veel langer. Aangezien ik dit hier veel lees, zou je wellicht je recept kunnen aanpassen? Of iig aangeven dat je niet alle vulling hoeft te gebruiken?
        Morgen proeven; daar heb ik alle vertrouwen in 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Hi Lies, heb je wel een 28 cm vorm gebruikt? Daar gaat het bij velen mis waarbij er teveel vulling overblijft. In principe heb je alle vulling nodig namelijk 😀 Ik hoop dat de taart gewoon goed gaar is geworden bij je!

          Beantwoorden
  62. Beer says:
    12 maanden geleden

    Hoi, deze taart gemaakt, maar veel te vloeibaar! Lang in de oven gestaan, veel langer zelfs. 28cm vorm gebruikt, veel te veel vulling, maar wel alles goed afgemeten. De slagroom goed stevig geklopt, zoals we die graag hebben (niet te lang, niet te kort). We hebben roomboter gebruikt. Oven met boven en onderwarmte gebruikt.

    Hoe kan dat? Hij was echt niet lekker 🙁

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat vervelend! Ik durf niet te zeggen op afstand wat er mis is gegaan. Ik heb de taart meerdere keren gemaakt en nog nooit een probleem gehad.

      Beantwoorden
  63. maika says:
    8 maanden geleden

    ga hem binnenkort alweer voor de tweede keer maken, hij is echt overheerlijk.

    Beantwoorden
  64. Floor says:
    8 maanden geleden

    Hoi Laura,

    Dit ziet er heerlijk uit en wil ik binnekort gaan maken! Vraagje: hoelang kan ik ‘m bewaren als de taart helemaal af is?

    Groetjes, Floor

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      3-4 dagen ongeveer (zou de slagroom er pas voor serveren op doen)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Rozetten voor cupcakes en taarten

Rozetten voor cupcakes en taarten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan