10x havermout recepten

10 januari 2017 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
11

havermoutkoekjes 1a

Als ik wil een baksel wil maken dat iets gezonder is dan mijn doorsnee receptuur, kom ik al gauw uit op havermout. Maar ik heb ook gewoon genoeg recepten met havermout die niet per se gezond zijn. Het is een ingrediënt waar ik na flink wat experimenteren meer mee kan op het gebied van bakken en waar ik -nog belangrijker- lekkere baksels mee weet te maken. Daarom leek het mij leuk een overzicht te maken met havermout recepten. Voor een aantal recepten in dit overzicht gebruik je havervlokken in plaats van havermout, maar dat kun je onderling vaak goed vervangen en past er dus ook prima tussen.

Havermout koekjes

Vanaf het moment dat ik deze havermout koekjes voor het eerst maakte, wist ik dat dat nog vele malen ging gebeuren. En dat klopte, want ik heb ze al meerdere keren gebakken. Soms met stukjes noten erdoor, of chocolate chips. Ik gebruik dit als een basis voor vele variaties.

Hier vind je het recept!

havermout-cupcakes-met-banaan-en-walnoten-3a

Havermout muffins met banaan

Een recent recept zijn deze havermout muffins met banaan. Verrassend lekker als je het mij vraagt. Ik bracht ze nu op smaak met walnoten en kaneel, maar ook hier zijn weer talloze versies van te maken natuurlijk.

Hier vind je het recept!

havermout banaan koekjes 2a

Havermout banaan koekjes

Weer de combinatie van banaan en havermout, alleen zijn dit koekjes. Lekker met noten en cranberries, maar je weet het; ook hier kun je prima mee variëren.

Hier vind je het recept!

pindakaas-energy-bites-3a

Pindakaas-havervlokken balletjes

Voor dit recept gebruik je havervlokken, maar het is niet onmogelijk met havermout. De balletjes zijn een lekkere snack voor even tussendoor, ik heb inmiddels alweer een tweede portie gemaakt.

Hier vind je het recept!

mueslirepen 2a

Mueslirepen

Zelf mueslirepen maken is leuk! En helemaal niet moeilijk. Het leuke is dat je ze precies zo kunt maken als je zelf wilt. Bij mij staat er nog een versie met chocolade op mijn baklijst, yum!

Hier vind je het recept!

appel yoghurt muffins 3

Appel-yoghurt muffins

Het eerste recept met havermout dat op mijn blog verscheen zijn deze muffins met appel en yoghurt. Heel lekker fris en ze vullen ook nog eens goed.

Hier vind je het recept!

carrot-cake-havermoutrepen-3a

Carrot cake havermoutrepen

Voor de liefhebbers van havermout en carrot cake; deze repen hebben het allemaal! Dit is zo’n recept wat ik gewoon eens wilde proberen uit nieuwsgierigheid, ik had alleen nooit verwacht dat ik het zó lekker zou vinden.

Hier vind je het recept!

aardbeien havermout koekrepen 2a

Aardbeien-havermout koekrepen

Als basis heb ik het recept voor havermout koekjes gebruikt voor deze repen met aardbeienjam. Echt hoor, dit was zo ontzettend lekker. Een aanrader om te maken!

Hier vind je het recept!

granola 2a

Granola

Sinds ik voor het eerst zelf deze granola maakte heb ik al heel wat kilo’s uit de oven getoverd. Zodra de pot leeg is, maak ik weer een nieuwe portie. Ik mag daarbij ook graag variëren in smaak.

Hier vind je het recept!

ontbijt smoothie met blauwe bessen 2a

Ontbijt smoothie

Als laatst geen bakrecept, maar een smoothie. Door havermout aan je smoothie toe te voegen vult hij een stuk beter en mag ik ze zomers graag als ontbijt drinken. Maar dat kan uiteraard ook gewoon in de winter.

Hier vind je het recept!

Wat is jouw favoriete recept met havermout?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Homemade by Joke schreef:

  Mmm ziet er allemaal erg lekker uit lieverd.
  Binnenkort ook maar eens iets van dit gaan bakken 🙂

  Liefs, mam ❤️

 2. Britt schreef:

  Ooh, heerlijk! Dit artikel ga ik even opslaan want ik heb er nu al heel veel inspiratie uit gehaald!

 3. Ilse schreef:

  Mmmmm … wat ziet dit er allemaal heerlijk uit!
  Ik ben gek op havermoutbaksels. Havermoutappeltaart is favoriet bij ons, maar ook havermoutontbijtjes staan met stip bovenaan.
  Deze recepten ga ik onthouden en uitproberen.

 4. marjolein schreef:

  Zowieso de carrot cake havermoutrepen. Maar er staan ook dingen tussen die ik nog niet ken dus de rest ook maar eens uitproberen.

 5. Letty schreef:

  Dag Laura,
  Leuk, je havermout recepten, maar wat ik zocht stond er helaas niet bij. Misschien kun jij me helpen aan het recept voor zachte haverkoeken zoals bakker Annee hier in Amsterdam die maakt? Hij doet er ook wat rozijnen door, maar het meest speciale is die zachte structuur … Hoop dat je t weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *