Pindakaas havermout wafels met chocolate chips

6 mei 2022
Pindakaas havermout wafels met chocolate chips
23

Ontbijtwafels, ik kan er geen genoeg van krijgen. En wat is er nog meer lekker bij het ontbijt? Juist, pindakaas! Dus ik besloot deze twee heerlijke ingrediënten te combineren en bakte pindakaas havermout wafels met chocolate chips. Ik hoef er vast niet veel woorden aan vuil te maken om je ervan te overtuigen dat dit érg lekker is.

Deze pindakaas havermout wafels kun je prima nog een aantal dagen bewaren na het bakken, buiten de koelkast. Dat maakt ze ook meteen een ideaal tussendoortje om mee te nemen naar werk of school. Dankzij de havermout en de pindakaas zijn de pindakaas havermout wafels met chocolate chips een goed vullende en verzadigende snack.

Pindakaas havermoutwafels met chocolate chips (2)

Bakken met havermout

Het is ontzettend makkelijk én lekker om havermout in baksel te verwerken. Daarnaast is het meteen een mooie manier om extra vezels in een ontbijt of koekje te verwerken, waardoor je er langer van vol zit. Gelukkig staan er al een flink aantal bakrecepten op Laura’s Bakery zodat je elke dag zou kunnen bakken met havermout. Een paar lekkere tips:

 

Pindakaas havermoutwafels met chocolate chips (3)

 

Pindakaas havermout wafels met chocolate chips (1)

Recept afdrukken

4.67 van 3 stemmen

Pindakaas havermout wafels met chocolate chips

Ontzettend lekker als ontbijt, maar ook fijn als tussendoortje. Heerlijk zijn deze pindakaas havermout wafels met chocolate chips!
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 0,5 tl kaneel
  • 2 el suiker
  • 1 rijpe banaan
  • 225 gram havermout
  • 4-5 el pindakaas
  • 1 el milde olijfolie
  • 100 gram chocolate chips

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (m.u.v. de chocolate chips) samen in de blender en mix tot je een glad beslag hebt. Spatel vervolgens de chocolate chips door je beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze in. Ik gebruik hiervoor een bakspray.
  • Afhankelijk van de grootte van je ijzer, vul je de platen met 1,5-2 ijslepels beslag. Sluit het wafelijzer en bak tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Hoe lang dat duurt verschilt per ijzer. Bij mij hadden ze ongeveer 5-7 minuten nodig.
  • Serveer met wat Griekse yoghurt, verse banaan en eventueel wat extra pindakaas of chocolate chips.

Tips

  • Ik gebruikte pure chocolate chips, maar dit vond ik uiteindelijk toch niet zo geslaagd. Ik zou jullie melk chocolade willen adviseren, maar de keuze is natuurlijk aan jou.
  • Eet je glutenvrij? Let er dan wel op dat de havermout die je gebruikt glutenvrij gecertificeerd is.
Bewaren

Afgebakken wafels zijn in een afgesloten bak drie dagen houdbaar buiten de koelkast, of tot drie maanden in de vriezer. Het beslag zelf zou ik meteen afbakken en niet bewaren.

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. An schreef:

    Ik heb deze vandaag gemaakt met melk chocolade en de chocolade verbrande in het wafelijzer. De wafels op zich zijn erg lekker, maar hoe voorkom je verbrande chocolade?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hmm, dat is niet de bedoeling. Ik had daar zelf geen last van, dus denk dat je ze dan iets te lang gebakken hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *