Hebben jullie mijn havermoutkoekjes al eens gemaakt? Grote kans van wel, want het is een populair recept op mijn blog. Een recept waar ik al een tijdje verschillende variatie ideeën voor had, en waar dankzij Hero nog een idee bij kwam. Namelijk deze aardbeien-havermout koekrepen. Ik maakte ze met het nieuwste product Hero: Le Fruit. Dit is overigens geen jam, maar een fruitspread. Wat het verschil is vraag je je af? Nou, dat is de hoeveelheid fruit die in dit potje zit. Waar een jam (zo goed als) 50/50 uit fruit en suiker bestaat, heeft een fruitspread maar liefst 70% fruit in het potje zitten. Minder toegevoegde suikers dus, maar nog steeds die heerlijke fruitige smaak. Dat wilde ik wel eens proberen.
Hoewel ik mij nog niet helemaal goed kon voorstellen hoe dit nu echt anders kon smaken, ben ik na het proeven overtuigd. Nog steeds lekker zoet (daar houd ik van), maar wel anders zoet. In hoeverre ‘anders zoet’ logisch klinkt dan. Je proeft namelijk wel echt dat dit anders smaakt. Toch echt fruitiger en de structuur is ook iets anders naar mijn idee, iets dunner dan je gewend bent van jam. Dat vind ik voor het bakken erg handig, want hij smeert ontzettend snel en gemakkelijk uit. Ik maakte koekrepen met Hero Le Fruit aardbeien, maar je zou ook nog kunnen kiezen voor abrikozen of zwarte kersen als smaak. Wat jij het lekkerst vindt!
wat een mooi boek heb je gemaakt, kreeg hem vorige week over de post, prachtig.
Dank je wel, leuk om te horen! 🙂
Klinkt lekker en makkelijk!
Ziet er weer heerlijk uit en ga het zeker maken. Even een vraagje kan ik dat Hero le fruit ook tussen een Brownie doen? Bvd en veel succes met alles. Gr Astrid.
Ja hoor, dat lijkt me heerlijk!
Dank je wel. Veel succes en plezier Donderdag. Gr Astrid.?
Ha Laura, als fan van het eerste uur heb ik natuurlijk je boek besteld. Nou ja, het was een verlaat verjaardagscadeautje:-)
Vrijdag al ontvangen en meteen buiten in de stoel met een bak koffie zitten lezen.
Wat een heerlijk boek met prachtige foto’s. Morgen staat de ‘gewone’ vanille cake op de planning en dat is nog maar het begin ben ik bang haha.
Je mag er zeer trots op zijn en wat een werk zal het geweest zijn!
Succes met je boekpresentatie!
Lieve groetjes,
Rianne
Dank je wel! Wat ontzettend leuk om te horen 🙂 En veel bakplezier!
Ga keer proberen ? vanille extract is dat verse vanille stokje
Nee, dat zijn twee verschillende dingen. Extract zit in een flesje.
Ha Laura,
wordt regelmatig geïnspireerd door je recepten.
Lees je nieuwe mail en het gebeurt regelmatig dat ik gelijk die dag nog je recept bak…
Zoals ook afgelopen maandagmiddag deze havermoutkoek met jam ertussen.
Heb het met abrikozenjam gedaan, had geen aardbeienjam in huis, maar alle soorten zijn denk wel mogelijk.
Wat ik me nog wel even afvroeg: de bovenkant van de koek was echt al klaar en donker, maar binnenkant was wel gaar, maar nog niet helemaal knapperig.
Werkt het dan ook om het bijv. de volgende dag (wat je nog overhebt) even in de oven te laten drogen bij 50 graden met open deur? Dat dan de hele koek weer wat knapperiger wordt? Of moet ik het eerst nog een keer proberen te maken en dan met andere baktijden/graden?
Super bedankt verder voor je leuke, professionele recepten!
Die zandtaartjes met bosbessenjam en chocoladeroom wil ik ook eens graag maken…
En moet zeggen dat tot op heden al je recepten die ik gemaakt heb nog goed lukken met het 1-1 vervangen van boter met kokosolie…heb namelijk koemelkallergie…!
Echt super leuk!
Hartelijke groet,
Marjolijn
De koekbodem van deze repen is ook wat zachter, hoort bij het recept. Als je het knapperiger wilt, kun je het best een dunnere koekbodem maken.
Vraagje: hoe groot moet het bakblik zijn, of hoe dik de koek?
Staat bij de ingrediënten 🙂
Ja Sorry, stom! Ik heb hem gemaakt met aardbeien-rabarber jam aangevuld met verse aardbeien die ik heel even gekookt heb met wat geleisuiker. Was heerlijk, ga hem nu in het groot maken op de bakplaat van de oven
Groetjes Gerda
Hoi Laura, mag het ook bruine basterdsuiker zijn?
Ja hoor, kan ook
Hey Laura,
ziet er weer super uit. Ga ik zeker eens maken, maar ga proberen van de kristalsuiker te vervangen door Tagatesse, Is toch wat minder calorietjes.
Wat doe je met zwangerschapsverlof? Ja bakken! Vanmiddag deze gemaakt helemaal gluten en lactosevrij en hij is lekker!
Ik wil hem ook graag glutenvrij maken! Wat voor meel heb jij gebruikt?
Hi Laura,
Kun je havermout door iets anders vervangen.
Je zou wat meer bloem kunnen gebruiken.
Hi Laura,
Is le Fruit van Hero ondertussen uit de handel genomen? Kan je al vervanging de ‘minder zoet’ jam of de normale jam gebruiken? Qua structuur ed zal wel ongeveer hetzelfde zijn toch?
Alvast bedankt voor je reactie!
De Minder Zoet is inderdaad de juiste vervanger!
Hoi! Klopt het dat in je kinderbakboek bij ingeredienten de eieren zijn vergeten?
Wij maken de aardbeienplaatkoek uit dit boek en het deeg blijft kruimelig, nu zie ik in dit recept dat er eieren in moeten.
Het recept in het boek is een ander recept, dus de eieren zijn niet vergeten. Het hoort een kruimelig deeg te zijn ook. Je kan hooguit wat extra boter toevoegen als je het te kruimelig vindt.
Lekker en makkelijk recept!
Met dit warme weer heb ik hem een paar keer met lemon curd ipv jam gemaakt: heerlijk fris!
heejhoi,
ik zou graag een appelvariant willen maken, kan ik dan gewoon de jam vervanger voor appelmoes en stukjes appel??
groetjes Sanne
Dat kan! Je kunt ook dit recept gebruiken: https://www.laurasbakery.nl/appel-hazelnoot-havermoutrepen/
Heel fijn recept!
Ik koop in het buitenland graag potten jam die ik niet ken. Valt de jam op brood wat tegen dan is het altijd nog erg lekker om er deze koek mee te maken.