Ik mocht na mijn vakantie weer aan de bak en begon gelijk met deze lekkere appel-havermout koeken. Ik koos daarvoor weer voor het basisrecept, maar maakte een kleine aanpassing om het extra vocht van de toegevoegde appels te compenseren. Ook besloot ik geen twaalf koekjes te bakken, maar voor zes grote robuuste koeken te gaan. Deze koeken zijn lekker knapperig krokant van buiten, maar zijn haast cake-achtig van binnen. Zo ontzettend lekker. Ik houd persoonlijk niet van harde koekjes, dus deze variatie is nu een persoonlijke favoriet van mij. De toegevoegde appel en kruiden maken deze koeken perfect voor het seizoen. Snel maken dus en lekker van genieten met een kopje latte.
BAKTIP: Als de koeken uit de oven komen, kan je ze het beste even laten afkoelen op een rooster. Wanneer je een grote hoeveelheid koeken tegelijk maakt, is dit drielaags afkoelrooster een uitkomst.
Bij ingridienten staat 1 ei maar die zie ik niet terug in de bereiding. Ik het er wel in gedaan samen met bloem etc.
Helaas is het mij niet gelukt om een deegbal van te maken. Nadat ik de appel had ingedaan toen werd het een beetje geheel.
Nu in de oven en afwachten maar.
Het ei wordt al in de eerste zin van de receptuur toegevoegd hoor 😉
gezien de cake achtige kerk, is dan de boter vervangbaak door zonnebloemolie (allergieen)
kern ??
Ik zou het niet doen, dit koekdeeg is al zacht en anders krijg je een beslag ipv deeg. Eventueel plantaardige margarine gebruiken als het om lactose gaat?
Ik heb nog geen plantaardig kunnen vinden zonder melk en zonder soja bestanddelen ?
Ziet er lekker uit!
Zou je een keer een taart willen maken in vorm van een auto. Ik zag een filmpje voorbij komen op instagram dat ze met lagen en fondant een Mini Cooper deden maken. Ik zou dit graag voor zijn verjaardag willen maken. Hij heeft ook een mini. Alleen via instagram staan er geen hoeveelheden en hoe je het precies doet. ??
De kans is zeer klein dat ik dat soort taarten ga maken 😉
Prima gelukt en erg lekker! Alleen voor de volgende keer doe ik er minder suiker in, maar dat is persoonlijke smaak hoor.
Ze zijn lekker!! Ze waren beide keren al heel snel op. Ik heb er de 2e x ong 75/80 gram suiker ingedaan. Was voor ons zoet genoeg.
GE-WEL-DIG. Ik heb ook maar 70 gram suiker gebruikt en ze zijn fantastisch! Bedankt voor het recept?
Super lekkere koekjes! Hoe bewaar ik ze best? Had ze nu in een blikken trommeltje gestoken, maar nu zijn ze een beetje plat.
Een trommel is prima hoor.
Het lijkt wel een combinatie van cake brood en een koekje (misschien omdat ik het recept gehalveerd heb 😉 maar ze zijn heerlijk en daar gaat het om!
Ze staan in de oven en ruiken hemels!
De koeken zijn heerlijk! En zo makkelijk te maken. Ik heb ze al twee keer gebakken. 🙂
Heb net gebakken zijn heerlijk ,appel havermout koekjes. En snel klaar ,weet alleen niet hoeveel calorieën ??
Het deeg/beslag vol appel was een plakboel, maar eens in de oven werd het een mooi koekje.
Buitenkant was krokant, maar zodra ik ze opberg in een broodzakje (en nog een plastic zak daarover), worden ze zacht. Hoe voorkom je dit? Ze waren niet meer warm toen ik ze wegstak.
Lastig te zeggen, ik bewaar ze altijd in een trommel. Misschien heb je hier wat aan: https://www.laurasbakery.nl/koekjes-bewaren/
Ondertussen nog veel haverkoekjes met allerlei ingrediënten gemaakt.
Ik denk dat ik het antwoord weet. Met gedroogd fruit (rozijn, veenbes ,dadel…) heb ik dit niet voor. Dus ik denk dat het koekje na het bakken nog vocht uit de stukjes appel trekt en zacht wordt.
Wat zijn deze lekker, die trommel hebben ze niet gehaald hoor!
Geweldig recept, ik ben fan! Inmiddels heb ik ze twee keer gemaakt. De eerste keer had ik een heel mooi deeg, alleen de stukjes appel waren wat grof en het mengde totaal niet goed met het deeg, mijn verwachtingen waren laag. Eenmaal uit de oven heb ik genoten! Wat waren ze heerlijk. Net als vele anderen hier heb ik ook minder suiker gebruikt dan in het recept. De tweede keer dat ik ze maakte had ik de appel geraspt ipv in stukjes gesneden en toen werd mijn deeg verschrikkelijk nat, dat het een beslag werd. De koeken waren wat zachter / “cake-achtig” ipv lekker krokant zoals de eerste keer. Hebben andere mensen dit ook ervaren? En is hier een oplossing voor? Meer bloem toevoegen? Binnenkort maak ik ze nog een keer want deze koeken zijn echt genieten… Ik maak ook 6 grote robuuste koeken ipv 12 kleintjes, hihi.
Leuk om te lezen dat je fan bent van dit recept 🙂 Dat de koekjes minder krokant worden komt denk ik door de geraspte appel, daar wordt het deeg te nat van.
….appel- havermoutkoeken! Net uit de oven, ze zien er prachtig uit! Vanavond voor bij de koffie… oh die heerlijke geur kan er eigenlijk nu al niet van afblijven. 😋😋😋
Net gemaakt en ze zijn heerlijk! Knapperig aan de buitenkant en binnen in lekker zacht!
Enkel de bereiding was een heel werkje.. was heel plakkerig dus bleef er beetje bij beetje bloem bij doen en dan was het gelukkig gelukt! Enkel de appels moet ik volgende keer iets kleiner snijden dan is het makkelijker te mengen.
Voor de rest heerlijk!
Misschien handig om na je de appels hebt geraspt al het vocht er uit te persen?
Dat vond ik zelf niet nodig, maar dat kun je uiteraard doen als je wilt.