Zoete basisrecepten #3

20

Door Lian – Voorlopig sluiten we de zoete basisrecepten reeks af met een derde deel en deel ik weer drie heerlijke basisrecepten met drie lekkere variaties die je kunt vinden op het blog. Hopelijk heeft deze reeks je laten zien dat je ontzettend veel lekkers kunt maken met een paar goede basisrecepten. En heeft het jou geïnspireerd om ook zelf te gaan variëren. Iets dat we natuurlijk ook proberen te stimuleren met de Bakstrijd. Een goede basis van makkelijke recepten is natuurlijk waar we hier bij Laura’s Bakery immers voor staan en ik vond het dan ook heel erg leuk om weer eens in die basis te duiken voor jullie. Vandaag heb ik pancakes, pavlova en amandelspijs voor je klaar staan.

American pancakes

Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Ik in ieder geval wel. Vooral American pancakes zijn bij mij favoriet, dus deel ik in dit overzicht de drie lekkerste variaties op het basisrecept. Ik houd van frambozen, dus deze frambozen-citroen pancakes vallen bij ons thuis in de smaak. Maar je kunt me zeker ook wakker maken voor deze Oreo pancakes of de dieprode Red Velvet pancakes.

Het basisrecept voor American pancakes vind je hier!

Pavlova

Maak het basisrecept voor pavlova en varieer met vullingen en toppings. Zo simpel is het. In het basisrecept artikel vind je eigenlijk alle info, maar bij dezen wil ik laten zien dat je buiten de smaak, fruit en pavlova is gewoon heerlijk, ook in vorm kunt varieëren. Maak er een mooie krans van, kies voor mini pavlova’s of ga voor groots en ovaal.

Het basisrecept voor pavlova vind je hier!

Amandelspijs

Amandelspijs is zo’n basisproduct dat we vooral rond Sinterklaas veel eten, maar natuurlijk ook de basis vormt voor een sloffenbodem. Dat je er ook andere dingen mee kunt maken laat ik graag aan jullie zien. Zo kun je er koekjes van maken, zoals deze Weespermoppen en gevulde koeken. Of combineer je ze met schuddebuikjes en maak je er een speciaal ontbijt croissantje van.

Het basisrecept voor amandelspijs vind je hier!

We hopen dat je weer volop geïnspireerd bent. In het geval dat je de vorige delen gemist hebt, vind je hier deel 1 en deel 2 van de zoete basisrecepten reeks. Houden je meer van hartig? Onze favoriete hartige basisrecepten vind je hier.

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *