Zoete basisrecepten #2

Gepost: 15 mei 2018 Laatst bewerkt: 8 mei 2023
Zoete basisrecepten #2
55

Na een eerste deel kon een deel twee natuurlijk niet uitblijven. Vandaag licht ik weer drie zoete basisrecepten uit waar je naar hartelust mee kunt variëren. Om je op weg te helpen geven we natuurlijk al direct een aantal variatietips mee. Scheelt jou weer wat zoekwerk hier op het blog. We beginnen vandaag met de lekkerste taartbodem die er bestaat.

sloffentaarten

Sloffenbodem

Dat ik de sloffenbodem de lekkerste taartbodem vind, heeft vooral te maken door de smeuïge amandelspijs die in deze bodem verwerkt zit. De sloffentaart, of slof, dankt zijn naam aan de vorm van het gebak, maar dat betekent niet dat je deze taart niet kunt bakken als je die vorm niet in huis hebt. Deze Monchou sloffentaart laat dat wel zien. Toch is de aanschaf van een sloffenring wel aan te raden, want je kunt er vervolgens de mooiste sloffen mee maken. Wat dacht je van deze frambozen-kwark sloffentaart of deze appel-kaneel slof. Het is maar net je waar je trek in hebt, want het kan allemaal.

Het basisrecept voor sloffenbodem vind je hier!

muffins

Muffins

Muffins zijn ideaal om mee te variëren, want een saaie vanille muffin eten doet eigenlijk niemand meer. Je kunt zo heel erg fruitig maken zoals deze appel-kaneel muffins voor de regenachtige dagen en deze frambozen-citroen muffins voor als het zonnetje volop schijnt. Maar nog leuker is om ze te vullen met een hele hoop chocolade, zoals deze Oreo-Nutella muffins. Ik weet zeker dat ze allemaal net zo lekker zullen smaken, maar iedereen heeft zo z’n favoriet. Kies je favoriete ingrediënten en vullen maar.

Het basisrecept voor muffins vind je hier!

tartelettes

Tartelettes

Dat Laura en ik nog vaker tartelettes moeten bakken is een ding dat zeker is. Ondanks dat we zelf er nog niet veel mee gevarieerd hebben, betekent het niet dat jullie dat niet alvast voor ons kunnen doen. Tartelettes zijn namelijk ontzettend lekker om te eten. Mini taartjes voor bij de thee of koffie om dat speciale moment te vieren of gewoon even lekker te genieten. In het archief vind je onder andere deze frisse blauwe bessen-citroen tartelettes, maar deze zwarte kersen chocolade tartelettes zijn ook pareltjes en helemaal niet moeilijk om te maken.

Het basisrecept voor tartelettes vind je hier!

We hopen dat je weer volop geïnspireerd bent om weer lekker aan de slag te gaan met deze recepten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *