Zoete basisrecepten #1

10 april 2018
6

Heb jij mijn basisbakboek al in huis? Dan weet je dat ik fan ben van goede basisrecepten. Daarnaast is deze maand De Bakstrijd gestart waar we jullie ook vragen om vanuit die basis iets nieuws te maken. Het leek me daarom wel toepasselijk om deze week drie zoete basisrecepten uit te lichten en jullie laten zien wat voor lekkers je daar zoal mee kan maken. Ik deed dit al eerder met de hartige degen. Zoals je hierboven kunt zien, zal ik beginnen met de brownie. 

Brownie

Wie kan een goede brownie nou niet weerstaan? Ik niet in ieder geval, dus ik bak geregeld brownies. Hiervoor gebruiken we altijd het basisrecept en daar worden de lekkerste variaties mee gemaakt. Ikzelf maakte vorig jaar een boterkoek brownie en deze pindakaas pretzel versie. Als ik mezelf echt wil verwennen dan kies ik eigenlijk wel voor de ultieme brownievariatie en dat is die wel met karamel. Het recept voor de karamel brownies staat natuurlijk ook online.

Het basisrecept voor brownies vind je hier!

Biscuit

Het basisrecept voor biscuit laat zien hoe je met een basis alle kanten uit kunt gaan. Kijk gewoon naar bovenstaande voorbeelden. Stuk voor stuk totaal ander gebak, maar wel exact dezelfde basis. Dit bewijst ook dat bakken niet moeilijk is. Als de biscuit eenmaal gebakken is heb je vaak al minstens de helft van je baksel klaar. Houd het ontzettend makkelijk en ga voor een lekkere biscuitrol met vers fruit of maak er juist het lekkerste Nederlandse koekje van. Mergpijpjes maken is niet zo moeilijk. Wil je de biscuit liever op de traditionele manier bakken? Kijk dan eens naar deze spektakel taart die ik een paar jaar geleden samen met Lian en Mariette maakte. Minder moeilijk dan het lijkt, want het is merendeel biscuit.

Het basisrecept voor biscuit vind je hier!

Koekjes

Heb jij al een leuke variatie bedacht op het basisrecept voor koekjes? Zo ja, dan doe je vast mee met De Bakstrijd deze maand. Een idee dat al maanden, al dan niet jaren, bestond, maar dan nu toch echt gelanceerd is. Om jullie op weg te helpen licht ik het koekjes recept ook even uit en geef ik drie variaties die al bestaan. Deze Nutella swirl koekje lijken haast niet meer op het origineel en zien er hypnotiserend lekker uit. Je kunt het basisrecept natuurlijk ook gebruiken om je koekje te vullen. Deze chocolate chip koekjes gevuld met Oreo zijn ontzettend lekker en een heuse verwennerij. Je kunt natuurlijk de chocolade achterwege laten en juist spelen met andere smaken zoals bij deze sinaasappel amandelkoekjes. Denk er wel aan dat je voor de wedstrijd een origineel recept moet bedenken, maar misschien inspireert dit je al voldoende.

Het basisrecept voor de koekjes vind je hier!

We zijn benieuwd welke variatie op deze zoete basisrecepten jij het allerlekkerste vindt. Ook zien we jouw koekjes creaties graag terug in de Bakstrijd. Veel plezier met bakken!

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *