Oreo pancakes

64

oreo pancakes 1a

Misschien mag je dit niet over jezelf zeggen, maar ik doe het lekker toch. Ik had namelijk best wel een geniaal idee laatst al zeg ik het zelf: Oreo pancakes! Om eerlijk te zijn weet ik geen eens meer hoe ik er op kwam, het idee zat ineens in mijn hoofd en liet me niet meer los. Ik ging er gelijk mee aan de slag, want wonder boven wonder had ik alles in huis. Dat is bij pancakes normaal niet zo bijzonder, maar ik stond er toch wel even van te kijken dat ik nog een rol Oreo’s had liggen waar ik niets van wist (hoe dan?). Maar dat kwam goed uit, want na een half uurtje zat ik al te smikkelen van fluffy pancakes met stukjes Oreo!

oreo pancakes 2a

Oreo pancakes

Pancakes zijn hartstikke lekker met een goed recept en zeker deze Oreo pancakes met stukjes Oreo. Om te smullen als je het mij vraagt!
Porties: 16 pancakes

Ingrediënten

  • 230 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 30 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 300 ml melk
  • 1 rol Oreo’s

Instructies

  • In een kom doe je de bloem, bakpoeder, baking soda, zout en suiker. Meng dit met een garde vast even door elkaar. In een ander kommetje kluts je de eieren, boter en melk vast door elkaar.
  • Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix met een garde tot één geheel. Hak de Oreo koekjes in stukjes en voeg deze toe aan het beslag, spatel ze er doorheen.
  • Smelt een klein beetje boter in de pan en schep het beslag er in. Als de bovenkant van de pancakes iets droger wordt en belletjes begint te vertonen kun je hem omdraaien. Bak de pancakes aan beide kanten goudbruin. Ik gebruik altijd een ijslepel om het beslag in de pan te scheppen.
Tips

Als je de Oreo pancakes direct bakt en opeet, zijn de stukjes Oreo nog lekker knapperig. Je kunt ze ook bewaren, dan worden ze iets zachter. Ook mega lekker!

Bewaren

Alles over het bewaren van de pancakes lees je hier!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

20 reacties

  1. novabritt schreef:

    kan je de backing soda ook weglaten of geeft dat een probleem

    1. Laura schreef:

      Kan, maar dan worden ze minder luchtig.

  2. Ohhhhh waaat… Wat een goed idee! Sta er sowieso van versteld dat pannenkoeken met koekjes niet ongelofelijk populair is want dit lijkt me dus echt heel erg lekker! Leuk dat je zulke receptjes deelt 🙂

  3. Caroline schreef:

    Ziet r weer heerlijk uit!
    Vraagje: wat doe je met al je baksels, eet je die allemaal zelf op? :p

    1. Laura schreef:

      Haha nee hoor! Ik deel bijna alles uit 🙂

  4. Margot schreef:

    Wat een gevaarlijk goed idee!

  5. Sandra schreef:

    Oei dit is een geniaal idee hoor, dat mag je best zeggen! Lijkt me waanzinnig lekker!

  6. Brenda schreef:

    Hoi, kan ik deze pancakes ook met sojamelk maken? Zo ja, heb ik dan gewoon 300 ml nodig? Met vriendelijke groet en alvast bedankt!

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kun je gewoon 1:1 vervangen.

  7. Jamey schreef:

    Vind je best wel gemeen hoor ziet er veels te lekker uit 😛 Top idee ga het eens uitproberen (hopelijk niet te vaak he)

  8. Lotte schreef:

    WAAROM! ben ik aan het dieëten :'(

  9. Camille schreef:

    Hi,
    Zou ik het beslag de dag ervoor kunnen maken en dan een dag later het bakken?
    Zo ja, waar zou ik dat dan bewaren?
    Groeten,

    1. Laura schreef:

      Nee dat gaat niet, de baking soda is dan al uitgewerkt. Je kunt beter de pancakes van tevoren bakken.

  10. M schreef:

    Ohh!!! Dit soort recepten moet je op zaterdag delen zodat we nog naar de winkel kunnen rennen om alles te halen ? Even den vraagje: ik zie een tl suiker staan maar die komt niet terug in de omschrijving (misschien lees ik er overheen). Moet die bij de droge ingrediënten ?

    1. Laura schreef:

      Die moet inderdaad bij de droge ingrediënten, heb het gelijk even aangepast 🙂

  11. Andre schreef:

    Zo goed was je idee niet, zelfde soort recept staat al vanaf 2013 op Internet.

    1. Rixt schreef:

      Je kan ook gewoon niks zeggen, ik ben het juist door Laura tegen gekomen. #doeslief

  12. Sofie schreef:

    Kan ’t ook met zelfrijzende bloem en ’t bakpoeder weglaten?
    Baking soda doe ik sowieso altijd in pannenkoekenbeslag.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, dit is meer bakpoeder in verhouding. Je kunt het omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/bloem-vervangen-door-zelfrijzend-bakmeel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *