Hartige basisrecepten

Gepost: 13 maart 2018 Laatst bewerkt: 22 februari 2023
Hartige basisrecepten

Ooit draaide het hier op het blog alleen maar om zoete baksels, maar dat hebben we inmiddels achter ons gelaten. Naast cakes, taarten en koekjes vind je ook volop hartige recepten op Laura’s Bakery. Voor een aantal van deze recepten maakt ik keer op keer gebruik van dezelfde basis. Een beetje hetzelfde idee als met de basisrecepten voor brownies, vanillecake of muffins. Vanuit de basis kun je eindeloos variëren. De hartige basisrecepten mogen ook wel eens wat extra aandacht krijgen. Daarom deel ik vandaag de drie meest gebruikte hartige basisdegen hier op het blog en hoe je daar mee aan de slag kunt.

quiche-met-chorizo-en-geitenkaas-2a

Quiche

Het basisdeeg voor een hartige taart of quiche is iets dat je makkelijk zelf kunt maken. Maak meerdere porties en vries deze in. Op die manier heb je altijd quiche deeg op voorraad. Maar wat voor vullingen zou je kunnen gebruiken? Persoonlijk ben ik altijd fan van de klassiekers, zoals een quiche Lorraine. Wil je een keer iets anders proberen dan is bovenstaande quiche met chorizo en geitenkaas wel wat voor jou. Of wat dacht je van een quiche met feta en spinazie?

Het basisrecept voor quiche en hartige taart vind je hier!

caprese flammkuchen 1a

Flammkuchen

Het volgende basisdeeg in ons lijstje is die voor flammkuchen. Een persoonlijke favoriet van Laura en ze heeft er dan ook al volop mee gevarieerd. Je kunt opnieuw kiezen voor de traditionele flamkuchen, of juist deze Italiaanse variant zoals je op bovenstaande foto ziet. Ook een lekkere en iets zoetere variant is de flammkuchen met appel en spek. Voor ieder wat wils!

Het basisrecept voor flammkuchen vind je hier!

Pizza met parmaham, mozzarella en tomaat 2a

Pizza

We eindigen met een deeg dat iedereen wel kent. Pizzadeeg! Het leuke aan pizzadeeg is dat je er niet per se pizza’s mee hoeft te bakken. Je kunt er ook verrassende baksels mee uit je oven te toveren, zoals de door Laura laatst gedeelde pizzabroodjes. Toch snappen wij ook wel dat je met pizzadeeg graag pizza’s bakt. Wat dacht je van Laura’s favoriete pizza met parmaham? Of probeer eens deze pizza met geitenkaas en pesto. Je kunt er alle kanten mee uit.

Het basisrecept voor pizzadeeg vind je hier!

Deel jouw favoriete variatie idee voor een van bovenstaande basisdegen in de reacties hieronder en misschien zie je jouw idee binnenkort wel hier verschijnen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

1 reactie

  1. Marja schreef:

    He wat fijn. Ik heb geen goed basisrecept voor hartige taart of quiche of iets dergelijks. Ik kocht meestal hartige taartdeeg. Maar eigenlijk is dat zo jammer want dan heb je een lekkere homemade quiche, maar geen eigen deeg. Dat voelt onaf voor mij. Dus ik ben superblij dat jullie dit nu posten. Ik ga ze zeker uitproberen, alledrie, hoewel ik nog nooit flammkuchen gegeten heb. Dus die probeer ik eerst, vast en zeker! Nogmaals super bedankt voor deze recepten!
    Met een vriendelijke groet,
    Marja

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *