Snelle cinnamon rolls deluxe

Snelle cinnamon rolls deluxe
199

Misschien heb je de snelle cinnamon rolls van mijn blog al een keertje gemaakt. Op social media zie ik ze regelmatig voorbij komen en ook zelf heb ik ze al meerdere keren gemaakt. De laatste keer was toen ik met familie een weekendje weg was, we hebben er van zitten smullen! Het is een recept dat ook perfect is voor het kerstontbijt, al is het dan wel leuk om er een extra lekkere luxe variant van te maken. Ik heb alvast wat geprobeerd en schoof deze snelle cinnamon rolls deluxe een paar weken geleden in de oven. Aan de vulling heb ik nootjes toegevoegd en in plaats van een glazuur, koos ik voor karamel om over de nog warme cinnamon rolls te gieten. Geloof mij: deze wil je echt bij het kerstontbijt op tafel hebben!

Snelle cinnamon rolls deluxe

Ik heb de snelle cinnamon rolls in een kerstjasje gestoken. Deze versie met noten en karamel is perfect voor de feestdagen.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram zachte ongezouten roomboter
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram pecannoten fijngehakt
  • paar el karamelsaus

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit op je werkblad. Knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
  • Meng de boter, suiker en kaneel door elkaar en smeer hier het croissantdeeg mee in. Gebruik driekwart van de noten en verdeel over het deeg. Rol dan het croissantdeeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
  • Met een scherp mes snijd je de rol deeg in 6 plakjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de snelle cinnamon rolls in 10-12 minuten op 200 graden.
  • Eenmaal uit de oven verdeel je er de karamelsaus en laatste nootjes overheen.
Bewaren

Warm uit de oven het lekkerst, maar goed verpakt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

6 reacties

  1. Hanne schreef:

    Dag Laura!
    Ik woon in België & daar zie ik geen croissantdeeg in de supermarkt. Is dat gewoon bladerdeeg? En hoeveel gram zou dat ongeveer zijn?
    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oh echt waar? Dat is jammer. Het is zoeter dan bladerdeeg namelijk. Het is 250 gram ongeveer.

    2. Elisabeth schreef:

      Hoi! Ik woon ook in België en is te verkrijgen bij Delhaize. Op dezelfde plaats als verpakt kruimeldeeg en bladerdeeg. Groetjes!

      1. Hanne schreef:

        Dag Elisabeth! Bedankt voor je reactie! Ondertussen heb ik de kanelbullar van Laura’s Bakery from scratch gebakken & dat is zeer goed gelukt. Iedereen vond het lekker & ik vond het niet zoveel werk, dus het is ondertussen niet meer nodig. Toch bedankt voor de moeite!

  2. Daisy Steeman schreef:

    Hallo Laura,
    Heb net jouw recept gelezen voor snelle kaneelbroodjes DeLuxe, ziet er jammie uit ! Dit jaar heb ik al eens kaneelbroodjes gemaakt met een recept (geen recept van jou hoor don’t worry 🙂 ), was een beetje teleurgesteld over het vele werk dat ik er had ingestoken , was van scratch begonnen, deeg super lekker maar vulling vond ik maar niets. Jouw makkelijke versie ziet er inderdaad héél makkelijk uit en omdat ik toevallig croissantdeeg heb gekocht gisteren wil ik deze versie dit weekend uitproberen. Heb wel een vraagje,”vers het lekkerst en nog een paar dagen te bewaren in de koelkast”, ik veronderstel dat dit dan niet gebakken is ?
    Groetjes
    Daisy

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, ik bedoel daar al afgebakken! En hopelijk bevalt deze versie je beter 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *