Cinnamon rolls met pecannoten en karamelsaus

158

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Bakken met iemand die hier net zo dol op is als jijzelf bent is zo ontzettend leuk! Zeker als diegene ook nog eens dol is op het fotograferen van deze baksels en het dus prima begrijpt dat er nog niet aan de volgende stap van het recept begonnen kan worden. Want ja, er moeten eerst foto’s gemaakt worden! De persoon die ik hier bedoel is Lian van het blog Lianvanrens.nl (zeker even kijken, super blog met heerlijke recepten en prachtige foto’s!). Vorige maand ging ik een paar dagen bij haar op bezoek in het mooie Limburg en bakten we samen de sterren van de hemel. Dat mag ik wel zeggen toch? Deze cinnamon rolls bewijzen het in ieder geval. Nog niet overtuigd van onze bakkunsten? Er volgt binnenkort nog een recept van ons. Iets met meringue, dat was ook al zo mooi en lekker!

Goed, we waren dus enthousiast aan het bakkken. Samen deden we een vreugdedansje toen deze cinnamon rolls met pecannoten en karamelsaus precies zo uit de oven kwamen als we hadden gehoopt. En dan die geuren die daarbij hoorden. Wauw, we konden niet wachten om te proeven! Het eindresultaat moest natuurlijk eerst nog op de foto en hiervoor trokken we alles uit de kast. Een kleine verbouwing en een halve servieskast verder, waren we tevreden met de setting en konden deze heerlijke zoete broodjes op de foto.

Wil je weten hoe deze cinnamon rolls proeven? TE lekker! Zachte, smeuïge, met karamel doordrenkte broodjes gevuld met een zelf gebrouwen kruidenmengsel en pecannoten. Eigenlijk zit er natuurlijk maar één ding op om achter de smaak te komen, zelf maken! Ik zou gewoon vandaag nog aan de slag gaan met het recept 😉 .

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Cinnamon rolls met pecannoten en karamelsaus

Deze cinnamon rolls zijn niet zo maar kaneelbroodjes. Nee, je vult ze met pecannoten en heerlijke kruiden en bakt ze vervolgens in een laag karamelsaus!
Porties: 9 stuks

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 7 gram droge gist
  • 60 ml warm water
  • 125 gram suiker
  • 120 ml melk
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 400 gram bloem

Ingrediënten karamel

  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml slagroom

Ingrediënten vulling

  • 115 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1,5 el kaneel OF het zelfgemaakte kruidenmengsel
  • 115 gram pecannoten

Zelfgemaakte kruidenmengsel

  • 1 el kaneel
  • snufje witte peper
  • 1/8 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl piment
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl venkelzaad, gemalen
  • snuf gember

Ingrediënten glazuur

  • 125 gram poedersuiker
  • 1 el melk

Instructies

Bereiding deeg

  • Los het gist en een snufje suiker op in 60 ml warm water. Laat dit even staan, je zult zien dat er na een paar minuten allemaal belletjes ontstaan. Verwarm de melk en boter in een pannetje op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Verwijder dan direct van het vuur.
  • In een kom voeg je het gistmengsel, de rest van de suiker, zout, ei, botermengsel, en de helft van het bloem samen. Mix tot een egaal mengsel. Voeg dan de rest van het bloem toe, mix tot een mooi deeg begint te vormen.
  • Kneed het deeg ongeveer 5 minuten. Mocht het deeg nu nog heel plakkerig zijn, kun je een beetje extra bloem toevoegen. Leg het deeg dan in een met olie ingevette kom en zet 1 uur op een warme plaats tot het mooi gerezen is.

Bereiding karamel

  • Terwijl het deeg staat te rijzen, kun je de karamel vast maken. Smelt de suiker in een pannetje terwijl je constant blijft roeren. Er ontstaan eerst alleen maar klonten, maar dit komt helemaal goed. Blijf gewoon rustig doorroeren.
  • Wanneer de suiker is gesmolten en een mooie donkerbruine kleur heeft gekregen, voeg je de boter toe. Blijf roeren terwijl je de boter toevoegt en deze smelt. Als de boter helemaal gesmolten is voeg je de room en vanille extract toe. Ook nu geldt weer dat je moet blijven roeren. Wanneer je karamel stopt met borrelen haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel afkoelen.

Bereiding vulling

  • Hak de pecannoten fijn en maak het kruidenmengsel als je deze wilt gebruiken. Gebruik anders alleen kaneel.
  • Smelt de boter en voeg hieraan de suiker, pecannoten en kruiden toe. Meng door elkaar. Het is misschien nog iets dun, maar je zult zien dat het straks een beetje zal indikken.

Bereiding cinnamon rolls

  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dik. Verdeel de vulling gelijkmatig over de lap deeg. Rol de lap deeg op over de lange zijde.
  • Snij de rol deeg in 9 gelijke stukken. Verwijder eventueel een klein stukje van de zijkanten van de rol voor rechte plakken.
  • Giet de karamelsaus in de bakvorm. Wij gebruikten een bakvorm van ongeveer 23×23 centimeter. Plaats de cinnamon rolls in de bakvorm.
  • Bak in 25-30 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • In het midden zijn deze zoete broodjes dan nog wat zacht en lijken ze net niet gaar te zijn.
  • Maak van de poedersuiker en de melk een glazuur en giet dit over de nog hete cinnamon rolls.
  • Serveer de cinnamon rolls terwijl ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst.
Bewaren

Krijg je niet alles op? Dek de schaal dan goed af met folie en warm ze weer even op in de oven als je er weer van wilt smullen.

Cinnamon Rolls met pecannoten en karamelsaus

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

116 reacties

  1. Iris schreef:

    Ik ben echt gek op cinnamon rolls. Ook niet super moeilijk om te maken. De foto’s zien er prachtig uit.
    Ik heb wel een vraagje over het “oppiepen” in de oven. Hoe hoog zet jij deze en hoe lang doe je ze dan erin?

    1. Laura's Bakery schreef:

      ik zette de oven op 180 graden en heb ze ongeveer 8 minuten opgewarmd.

  2. Renate schreef:

    Ohhh heb er laatst ook een op en ze zijn zooo lekker! K heb wel een vraagje. Ik ben namelijk niet zo’n karamel liefhebber dus hoe zou je t mengsel moeten maken voor in t deeg zonder karamel??
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt dan gewoon de karamel helemaal weglaten.

    2. mila schreef:

      ik heb ze net gemaakt ze zijn heerlijk!! het is al de derde keer. ik ben dol op bakken en ben 11 jaar. Mijn familie is er dol op:)

      Gr: Mila 11 jaar

  3. Ellen schreef:

    Oh, boy! Heaven in je mond! 🙂 Dit ziet er heerlijk uit!

  4. Margot schreef:

    Oh wow, wat zien ze er heerlijk uit!

  5. Annemarie schreef:

    Ik heb 4 dagen naar dit recept gekeken en toen kon ik het niet langer weerstaan: ik moest ze maken. Omdat ik boter + suiker in het deeg, de vulling en de karamel nogal veel vond, heb ik de rolls gevuld met karamel met pecannoten en de kaneel in het deeg gedaan.
    Ze waren fantastisch! Heel erg bedankt voor het recept =D
    Leerpunten voor mij: MEER! Ik vond de broodjes op zichzelf niet heel lekker, daar doe ik de volgende keer iets meer suiker en kaneel in. De karamel met pecannoten was heel lekker, maar er was te weinig…
    Zeker voor herhaling vatbaar!

    1. Laura's Bakery schreef:

      De broodjes krijgen hun smaak mede door de vulling en karamel. Omdat je de vulling hebt weggelaten en vervangen door de karamel mis je die smaken. Ik zou het toch gewoon met alle boter proberen als ik jou was. Als je ze eenmaal geproefd hebt is het het zeker waard 😉

  6. Joke Kieft-Reijken schreef:

    Ik zeg lekker !!!!!!!!!!!!!!!!! En ik kan het weten want vanuit het mooie Limburg zijn een paar van deze overheerlijke cinnamon rolls naar Haarlem meegenomen. Even in de oven opwarmen en smullen maar. Ik zeg jullie moeten vaker samenwerken, daar komen mooie heerlijkheden van.

    Liefs, Mam ♥

  7. Angela schreef:

    Jammie! Een recept voor basic cinnamon rolls! Ik ga het proberen met als vulling gewoon kaneel en suiker, jammie!

  8. Eveline schreef:

    Lekker die broodjes. ik maak het vaak met croissant deeg. ook lekker. Ik ga het zeker een keer op deze manier proberen.

  9. Daniëlle schreef:

    Heb je ook al je eigen kookboek met al deze overheerlijke recepten!!!! Jempie!!!! Ik ben helemaal weg van jou lekkernijen!!!! Ga Zo Door!!!!

    Groetjes Daniëlle

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, nee die is er (nog) niet 🙂

  10. Diana schreef:

    Ik ben al helemaal fan van je truffels, dit ga ik absoluut ook proberen, wat ziet dat er lekker uit zeg 😉

  11. Iris schreef:

    Hoi Laura,
    Ze staan nu in de oven en ruiken al heerlijk! Helaas wel zonder caramel. Tijdens het afkoelen werd dit namelijk keihard, met een laagje water (ofzo) erop. Ik kon het bijna met pan en al weg gooien hahah! Wat heb ik fout gedaan? Tijdens het caramel maken ging het wel goed, maar ik vond het heel lang duren tot het helemaal gestopt was met borrelen. Omdat het op een gegeven moment bijna gestopt was en ik bang was dat het aan ging branden, heb ik toen het vuur uitgezet. Wat moet ik anders doen?
    Groetjes Iris

    1. Laura schreef:

      Het klinkt alsof je het te lang hebt doorgekookt. Het hele erge borrelen nadat je de boter toevoegt moet gestopt zijn, maar het blijft borrelen zolang het op het vuur staat.

      1. Saskia schreef:

        Ik vind het glazuur altijd zoveel lekerder op cinnamon rolls waneer je deze maakt met romkaas en poedersuiker :p roomkaas wordt ook dun, maar niet waterig, als je het goed losklopt, dus het maakt een parchtig glazuur en oh zo lekker!

  12. Manda van den Burg schreef:

    Hoi nog even een vraagje. Ik werk zelf graag met verse gist. Hoeveel heb je nodig voor dit recept?

    1. Laura schreef:

      Dat durf ik je eerlijk gezegd niet te zeggen, werk zelf altijd met droge gist.

      1. Eileene schreef:

        …3 gram verse gist komt ongeveer overeen met 1 gram droge gist……ben ze weer aan t maken…..de lekkerste cinnamon rolls ever….groetjes Eileene

  13. Sanne schreef:

    Dit recept voor cinnamon rolls lijkt me zo lekker! Ik wil ze graag maken voor het kerstontbijt, maar ik heb niet zo’n zin om heel vroeg op te staan.. 😉 Is het mogelijk om de broodjes de avond van te voren te maken (evt. zonder karamel), ze dan in de koelkast te bewaren en ’s ochtends af te bakken?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor! Je kunt ze ook al van tevoren bakken en dan alleen nog even opwarmen in de oven. Ook geen probleem 😉

  14. Samantha schreef:

    Hey hallo Laura

    Ik ben vanavond de uitdaging aangegaan… Ze staan nu in de oven maar me vulling vond ik zo dun.. Heb het dus nog even doorgekookt met als gevolg te hard mijn deeg was dus iets te dun ook nog eens waardoor ik er geen mooie rol van heb kunnen maken.

    Zeg jij in dat uur dat het deeg aan het rijzen is dan de vulling maken zodat dat iets kan afkoelen en dus ook wat indikt?

    Ik heb het nu als her ware heet op het deeg gegoten.. Maakt dat wat uit?

    Gr samantha

    1. Laura schreef:

      Karamel en vulling heb ik eerst wat laten afkoelen, lijkt mij niet goed voor het deeg om het er heet op te smeren.

  15. Sharon schreef:

    Heerlijk recept. Wel een beetje veel, dus ik heb de helft ingevroren.
    Het deeg was zo fijn om mee te werken, zou ik dat ook voor andere recepten kunnen gebruiken? Zo ja, welke?

    1. Laura schreef:

      Ik heb er nog geen andere recepten mee gemaakt, maar daar zijn vast genoeg lekkere dingen voor te verzinnen. Gewoon proberen zou ik zeggen 😉

    2. Amber schreef:

      Ik zou er chocoladepasta tussen doen of custard…

      1. Astrid schreef:

        Het deeg bleef erg slap en was moeilijk op te rollen. Moet ik dan tijdens het bereiden meer bloem toevoegen?

        1. Laura Kieft schreef:

          Als het heel erg slap is zou je een beetje meer bloem toe kunnen voegen.

  16. Char schreef:

    Hoi! Heerlyk recept!

    Helaas toen ik de karamelsaus aan het maken was en de boter toevoegde is de basterdsuiker gaan stollen. Wat heb ik hier verkeerd gedaan?
    Groet char

    1. Laura schreef:

      Ik denk dat je vuur misschien te hoog heeft gestaan?

  17. Elise schreef:

    Oooh, wat zijn deze lekker! Vandaag gemaakt, huis ruikt ook heerlijk naar warme kaneelbroodjes.
    Vind ze wel erg ‘boterig’, maar weet nog niet waar en of ik dit kan minderen.

  18. Veerle en Isa schreef:

    hi Laura!
    We hebben het nu in de oven staan maar de vulling was helemaal niet dik geworden dit is heel jammer (we hadden het echt af laten koelen) ook konden we er hierdoor niet echt een goede rol van maken… heb je tips voor de volgende keer, want de smaken apart waren heel lekker en waarschijnlijk lukt het wel gewoon maar ze zien er niet zo goed uit…

    Je baksels zijn echt super lekker

    love you xx Veerle en Isa

    1. Laura schreef:

      Heb je wel roomboter gebruikt voor de vulling? Of heb je misschien per ongeluk teveel boter afgewogen? Hopelijk hebben jullie er al van kunnen smullen 🙂

      1. Lexa schreef:

        Wat ik ook wel eens had gedaan in een ander recept is boter smelten en dan een dun laagje over het deeg strijken met een kwastje ( of lepel ) en dan het suiker met kaneel mengen dan over het deeg doen. Misschien dat dat helpt.

        1. Rianne schreef:

          Misschien kan je de boter op kamertemperatuur laten komen en dan de suiker en kaneel erdoor mengen. Blijft alles wat smeerbaarder.

  19. Kim schreef:

    Mijn vriend zeurt al weken over cinnamonr rolls, dus heb me er vandaag maar aan gewaagd. Goed recept, ik vind alleen dat de karamel de rest van de smaken overheerst, wat ik erg jammer vind, want nu proef je de kaneel bijna niet (en dat is toch t idee achter cinnamonrolls 😉 ). Dus de volgende keer voor mij zonder de karamel. 🙂
    Het huis ruikt wel echt heerlijk nu! Haha

  20. Sara schreef:

    Hoi! Ik ben er met veel moed aan begonnen maar mijn deeg blijft plakkerig. Ik heb ondertussen al 5 eetlepels bloem extra. Is dat normaal? Of doe ik iets verkeerd? Is het een verschil als je kneed met de robot of met je handen?
    Ik kijk er alvast naar uit om ze op te eten!

    1. Laura schreef:

      Daar zit zeker verschil in, met je handen blijft het vaak wat plakkeriger. Het kan aan je soort bloem liggen, maar ook aan de temperatuur en luchtvochtigheid dat je toch extra bloem moet toevoegen. Helemaal niet gek dus 🙂

      1. Sara schreef:

        Het deeg is uiteindelijk perfect geworden maar mijn vulling is volledig ertussen uit gevallen. Net even geproefd en het deeg is heel lekker maar heb echt geen vulling meer ertussen. Ik heb de vulling zonder pecannoten gemaakt.
        Ik heb echte roomboter gebruikt. Het was ook echt loperig toen ik het ertussen deed. Heel de keuken hing vol haha!

        1. Laura schreef:

          Dan heb je het er denk ik te snel tussen gedaan, als je het even laat staan om wat af te koelen wordt het dikker en kun je het smeren.

          1. Sara schreef:

            Oke! Dan probeer ik dat volgende keer. Wist niet dat het echt moest afkoelen. Bedankt!

        2. Moniek schreef:

          Ik verwarm de boter niet. Werkt voor mij perfect! Helaas is het mijn nieuwe verslaving geworden dus heb hem al heel veel gemaakt. Een stuk eten, de rest invriezen….. Heb ik ook nog als ik geen tijd heb om te bakken…. Heerlijk

  21. Geerte schreef:

    Naar aanleiding van de eerdere reacties heb io de biter voor de vulling niet layen smelten maar heb ik de boter, suiker en kaneel met een vork door elkaar geprakt (boter was op kamertemperatuur ). Ook heb ik een eetlepel appelstroop toegevoegd maar dat deed omdat ik alleen kristalsuiker in huis had en ik toch die stroperige smaak van de basterdsuiker wilde nastreven. De vulling liet zich met de achterkant van een warme lepel heel gemakkelijk uitsmeren over het deeg en het lijkt er niet uit te lopen in de oven. Ook heb ik de karamel weggelaten want daar ben ik niet zo’n fan van. Nog kwartiertje wachten en dan kan ik het resultaat proeven.

    1. hadassa schreef:

      hoe draaide dat uit? Lijkt me lekker met appelstroop…

  22. Jade schreef:

    Wauw!! Deze staan op mijn lijstje om te maken voor het kerstobtbijt! Kan ik de rol invriezen of in de koelkast bewaren? Dan hoef ik het alleen nog maar af te bakken op tweede kerstdag!

    Alvast heel erg bedankt voor je antwoord!

    1. Laura schreef:

      Kun je proberen, maar omdat er gist in zit zal het blijven rijzen in de koelkast (ook al gebeurt dat minder snel). Je zou ze ook gewoon al kunnen bakken en dan weer even opwarmen.

  23. Linda schreef:

    Jeeeeeetje dit is hemels!! Stiekem fan van het Cinnabon concern, maar nadat ik dit recept heb gemaakt wil ik niet meer anders:) Thanks Laura!

  24. Jef schreef:

    Heel lekker, maar nog beter met caramel in de rol en veel verscheidene noten, verse gember en zonnebloempitten. Maar ik had een klein probleempje, want mijn deeg is fijn gebleven 🙁

  25. Sabrina schreef:

    Ziet er super lekker uit!
    Kan ik ook witte basterdsuiker of bruine kandijsuiker gebruiken? ?

    1. Laura Kieft schreef:

      witte basterdsuiker wel, kandijsuiker niet. Houd er wel rekening mee dat je qua smaak een ander resultaat krijgt.

  26. Catharina schreef:

    Wat ongelooflijk lekker!!!!! Yum yum yum. Wel even een klusje om te maken, maar absoluut de moeite waard.

  27. Eveline schreef:

    De smaak is heerlijk, alleen er is ergens toch iets fout gegaan met 20 minuten was de helft verbrand en de andere helft niet gaar. Volgende keer iets lager in de oven zetten en een lagere temperatuur misschien?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je wellicht een combimagnetron? Deze staan er helaas om bekend dat je met bakken dit soort resultaten behaalt.

  28. Sabine schreef:

    Kan dit ook met verse gister en zo ja hoeveel verse gist
    Groetjes sabine

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat kan, hier lees je meer over het onderling vervangen: https://handigebaktips.nl/verschil-tussen-droge-en-verse-gist/

  29. Frida schreef:

    Hoi!
    Ik ben allergisch voor noten dus ik vroeg me af of het ook met zo lekker is zonder de pecannoten of dat er een noot-vrij vervangbaar product is.

    1. Laura Kieft schreef:

      Zonder noten zullen ze ook heerlijk zijn 🙂

  30. Marjolein schreef:

    Ik heb ze gisteren gemaakt met appel in plaats van pecannoten! Ook heb ik donkerbruine basterdsuiker gebruikt in plaats van lichtbruine. Ze vielen hier erg in de smaak! Alleen qua uiterlijk kunnen ze nog wel wat verbetering gebruiken.. Loopt nog best wat uit net als de framboos cheesecake broodjes. En daarnaast had ik ze deze keer niet strak genoeg ingerold waardoor ze beetje los gingen zitten. Gelukkig is het niet erg om het vaker te moeten proberen haha.

  31. Amber schreef:

    Hoi,

    Zou je er ook 1 grote brood van kunnen maken? Dus oprollen en dan in een cake blik?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk het wel, al heb ik dat zelf nog nooit geprobeerd. Met gaar worden is het misschien wel iets lastiger.

  32. Manon schreef:

    Bedoel je met droge gist de instant gist die je in de supermarkt kunt vinden?

    Ik wil deze heel graag gaan maken😁

    1. Laura Kieft schreef:

      Yes, droge gist is hetzelfde als instant gist

  33. Joyce schreef:

    Geweldig recept! Heb ze 28 min in de oven gehad en zag er prachtig uit dus eruit gehaald en het glazuur eroverheen gedaan. Bij het opscheppen bleek dat het deeg onderin nog helemaal rauw en dun was. Ideeën hoe dit kan? Ik had geen bakvorm dus in een ovenschaal gedaan, kan het hierdoor komen?
    Nu weer in de oven gezet in de hoop dat het nog te redden is.

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan zijn dat het door de ovenschaal wat meer tijd nodig heeft inderdaad. Verder verschillen ovens natuurlijk, gewoon nog wat langer in de oven dus. Hopelijk zijn ze gelukt!

  34. Julie schreef:

    Ik heb deze cinnamon rolls gisteren gemaakt en ik moet zeggen.. mmmm ze zijn OVERHEERLIJK!
    Dit recept zal ik nog heel vaak maken!
    Dankjewel om dit recept te delen Laura 😉
    Wegens een overvloed aan walnoten van onze notenbomen heb ik walnoten gebruikt voor de vulling ipv pecannoten en de karamel weg gelaten..ik vind het persoonlijk perfect zonder!
    Ivm kruiding heb ik 1/2 eetlepel kaneel toegevoegd + 1 eetlepel speculooskruiden van Dille & Kamille.
    De zachte boter heb ik niet gesmolten maar in de kitchenaid zo toegevoegd aan suiker en warme melk/warme gistmengsel en resultaat is ook perfect..

  35. Vanopdenbosch Robby schreef:

    beste,

    moet je de karamel over de broodjes heengieten. of eerst de karamel er in gieten en dan de broodjes op de plaat leggen.

    mvg

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat staat gewoon in het recept, eerst de saus en dan de broodjes.

  36. Ingrid schreef:

    Hij staat in de oven alleen mijn rols zitten helemaal in de karamel. Niet zoals bij jou op het plaatje dus. Is dat erg? Hij gaart dan zeker nu niet?

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je misschien een kleinere vorm gebruikt? Het zou kunnen dat hij nu meer tijd nodig heeft om te garen.

  37. Esther schreef:

    Dat staat in het recept?
    Dat is nou precies waarom ik de reacties ging lezen.
    Het recept is voor mij niet echt duidelijk.
    Eerst staat er karamel maken en af laten koelen.
    Daarna moet er weer boter en suiker worden gesmolten en de pecannoten erbij, terwijl de foto lijkt te laten zien dat de noten bij de karamel worden gevoegd…….dus wanneer moet de karamel nu gebruikt worden?
    Er staat namelijk nergens waar dit weer moet worden toegevoegd of dat het uberhaupt nog wordt gebruikt. Alleen ‘de vulling’ wordt gebruikt, en deze bevat volgens het recept geen karamel.
    In het recept zelf wordt de karamel dus niet meer gebruikt nadat het is afgekoeld of lees ik nu scheef?

  38. Esther schreef:

    Oeps mijn fout (ik las dus scheef), zie nu dat de karamel in de bakvorm zelf wordt gegoten, stukje tekst gemist met lezen.

    Doe je de room er koud bij? Bij mij gaat de karamel dan altijd stollen door temperatuur verschil, heb altijd geleerd dat je room eerst warm moet maken voor je het bij de loeihete karamel voegt.

    1. Laura Kieft schreef:

      Wij voegen het koud of op kamertemperatuur toe, beetje bij beetje. Gaat altijd goed.

  39. Sophie schreef:

    Hi! Gisteren gemaakt en ze waren heerlijk! (Heb de karamelsaus alleen niet gemaakt.) Ik wil ze graag voor het paasontbijt maken, maar mijn familieleden zijn niet zulke zoetekauws. Heb je een tip hoe ik dit net ietsjes minder zoet kan maken (maar ze nog steeds lekker zoet zijn;-))? Bijv. minder suiker door het deeg of door de vulling, roomboter vervangen door margarine of juist minder (room)boter door de vulling?. Hoor het heel graag! Bedankt!

    1. Lian van Rens schreef:

      Roomboter vervangen zal het niet minder zoet maken. Het beste kun je iets minder suiker in de vulling doen 😉

    2. AJ schreef:

      Hoi, hoeven de cinnamon rolls niet een tweede keer te rijzen in de bakvorm als je ze al gesneden hebt? Zo nee, waarom? Ik zie namelijk in veel andere recepten dat het 2 keer moet rijzen. Bedankt voor je hulp!

      1. Laura's Bakery schreef:

        Simpelweg niet nodig met dit recept voor een lekker resultaat!

  40. Meisje - Doorwerth schreef:

    Ik heb ze vandaag in de airfryer gemaakt,
    En ja ! Gelukt! de caramel was iets veel omdat het bakblik kleiner is. Maar dat is meer mijn logies inzicht dat ontbrak haha.

    Super lekker

  41. Saskia schreef:

    Ik wil ze graag gaan maken, maar hoe zit het nou met karamel maken? Je leest overal dat je de suiker juist met rust moet laten en er niet in mag roeren???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat verschilt per soort karamel en de bereidingswijze.

  42. Caroline schreef:

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn echt heeeeeerlijk! Ik heb de noten en de karamel overigens weggelaten. Het deeg was bij mij erg plakkerig, dus heb best wel wat bloem toegevoegd, waarna het beter was. Ondanks dat ik echt een zoetekauw ben, had hij wel iets minder zoet gemogen. Volgende keer wat minder suiker. Zeker voor herhaling vatbaar!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lekker aanpassen op je eigen smaak! Fijn dat het een succes was.

  43. Yana schreef:

    Ik probeer ze te makken en de vulling en het deeg lukt perfect maar de karamel wilt maar niet lukken. Het lijkt op een pap in plaats van een saus. Hoe komt dit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Lastig om op afstand te zeggen. Heb je het recept volledig gevolgd? En had het wel de juiste smaak verder?

  44. TamaraT schreef:

    Ik heb dit recept al meerdere keren gemaakt en het valt altijd in de smaak. Nu wil ik dit voor kerst voor bij het ontbijt op mijn werk maken (werk in de zorg) maar heb geen tijd om dit in de ochtend te bereiden. Nu mijn vraag. Zou ik de rol (deeg met karamel en noten) helemaal klaar kunnen zetten de dag van tevoren zodat ik het alleen nog in de oven hoef te doen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou ze al lekker afbakken, op de dag zelf nog even opwarmen in de oven en daarna pas het glazuur aanbrengen.

  45. Judith schreef:

    Hoi!
    ik wil dit recept graag proberen, maar ik zou graag een vooraadje in de diepvries steken zodat ik ze er telkens per stuk of per twee kan uithalen wanneer ik er zin in heb. Ik las hier en daar een gelijkaardige vraag maar vond niet meteen een pasklaar antwoord..
    kan ik ze afgebakken invriezen of doe ik dat beter rauw (dan zou ik de karamelsaus ook apart moeten invriezen lijkt me?)

    groetjes en alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou ze persoonlijk afbakken en even kort opwarmen in de oven als je ze eruit haalt! Inderdaad los invriezen.

  46. Brenda schreef:

    Fijne Pasen Laura!

    Zou ik dit deeg als een babka in een cakeblik van 30 cm kunnen afbakken? Heb ik dan ook een echte babka of moet ik hiervoor speciaal je babka recept gebruiken?

    Met vriendelijke groet en alvast bedankt voor je hulp!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het zal vast en zeker kunnen, maar het resultaat zal anders zijn dan van een babka ja.

  47. Brenda schreef:

    Beste Laura, kan ik dit deeg ook met een handmixer maken? Moet ik dan de gardes gebruiken of de deeghaken? Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, met de deeghaken.

  48. Elise schreef:

    Met pasen gemaakt, zo verschrikkelijk lekker! Had plantaardige boter gebruikt, maar dat werkte voor de karamelsaus niet zo goed (mengde niet goed). Geen straf om het nog verder uit te proberen/testen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Jaaa wat leuk. Het hangt er inderdaad nogal vanaf wat voor een plantaardige boter je gebruikt, in sommige zit relatief teveel vocht (je hebt echt het vet nodig ;))

  49. Mike schreef:

    Net geprobeerd om dit te maken. Helaas was mijn deeg veel te slap gebleven waardoor het meer een cinnamon blubber is geworden. Heel benieuwd naar de smaken als het klaar is, afzonderlijk waren ze al wel goed, dus ik gok dat het wel goed komt. Volgende keer gewoon meer bloem en minder vloeistoffen gebruiken.

  50. Merel schreef:

    Pas geleden deze broodjes gemaakt en de smaak was heerlijk, alleen vond ik ze te stevig/niet luchtig genoeg. Wat zou ik anders kunnen doen om ze wat luchtiger te krijgen?

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien dat je het deeg niet lang genoeg hebt gekneed waardoor het niet (goed) is gaan rijzen.

  51. Lisa schreef:

    Ik heb al vaker deze cinnamon rolls geprobeerd en ik heb steeds het probleem dat ze niet volledig gerezen zijn. Deze keer meer dan vorige keren. Kan dit liggen aan de temperatuur van mijn producten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wellicht ligt het vooral aan de temperatuur in huis? Het was afgelopen tijd natuurlijk een stuk warmer.

  52. Esra schreef:

    Hoi Laura,
    Ik heb deze cinnamon rolls eerder gemaakt en ze waren heerlijk en goed gelukt! Nu heb ik een vraag: kan je van hetzelfde deeg ook koffiebroodjes maken? Dus ipv de pecannoten mengels doe ik dan banketbakkersroom met rozijnen en laat de karamelsaus ook weg. Ik denk dat het wel kan want het is immers ook een zoet broodje maar toch even aan de proffesional vragen 😀

    Groetjes Esra

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is niet hoe het officieel hoort, maar het kan op zich prima qua smaakcombinatie. Lekker doen 😀

      1. Esra schreef:

        Bedankt voor je snelle reactie! Ik heb het geprobeerd en het is goed gelukt. Ze zijn heerlijk geworden. Bedankt voor het recept!

  53. Sarah schreef:

    Er staat dat je het deeg moet laten rijzen op een warme plek. Wat bedoel je met een warme plek? In de oven op lage temperatuur? Gewoon kamertemperatuur?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Rond de 27 graden is de ideale temperatuur voor (brood)deeg om te rijzen, de gemiddelde kamertemperatuur (20-21 graden) is dus eigenlijk te koud of dan gaat het langzamer. Ik zet mijn deeg graag rondom de verwarming 😉

  54. Robin schreef:

    Hey! Ik wil dit dolgraag eens maken, maar mijn vriendin houdt helaas niet van Kaneel. En in mijn eentje genieten is wat oneerlijk haha.
    Smaakt de kaneel erg door in je zelfgemaakte kruidenmengsel? Of heb je een suggestie voor andere kruiden om te gebruiken en de kaneel weg te laten?
    Groetjes,
    Robin

    1. Laura's Bakery schreef:

      Absoluut, de kaneel is echt de smaakmaker. Je zou het ook eens met kardemom kunnen proberen, zoals ik hier deed: https://www.laurasbakery.nl/kardemummabullar-zweedse-kardemombroodjes/

  55. Leonie schreef:

    Hoi,

    Mijn cinnamon rolls zakken vaak uit als ik ze bak, ze zijn niet zo stevig. Weet je hoe dit kan? Volg gewoon het recept..

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zijn ze dan wel gaar? Of bak je ze misschien in een te grote ovenschaal?

      1. Leonie schreef:

        Ja, ze zijn dan wel gaar. Ik bak in een vierkante bakblik, volgens mij 24 cm. Moet ik ze misschien langer laten rijzen? Want tijdens het bakken worden ze een stuk groter/voller.

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ja, of wat langer kneden zodat je een steviger deeg krijgt. Sorry, helaas ook lastig beoordelen voor mij op afstand.

  56. Eline schreef:

    Hi! Ik vroeg me af of ze nog net zo lekker zijn als je ze opwarmt? Ik wil ze eigenlijk de avond van te voren maken, kan ik ze dan beter dan afbakken en de ochtend erna weer even opwarmen en er nieuw glazuur op doen? Of is het beter ze de avond van te voren te maken, ze in de bakvorm te leggen, afgedekt in de koelkast te leggen en de volgende dag pas af te bakken?
    Ik hoor het graag!:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou het glazuur er wel pas op het laatst op doen, maar de broodjes kun je heel goed al eerder maken! Je kunt ze inderdaad ook de volgende ochtend pas afbakken zoals je beschrijft.

  57. Robine schreef:

    Hey!!

    Kan ik het deeg een volledige dag op voorhand maken? Of moeten ze na 1uur rijzen gebakken worden?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik bak ze altijd meteen af, maar in principe staat het rijsproces in de koelkast stil: https://www.laurasbakery.nl/brooddeeg-laten-rijzen-in-de-koelkast/

  58. Jessie schreef:

    Ze zijn lekker! Ik heb wel véél meer bloem gebruikt als het recept aangeeft want bij mij was het nog super plakkerig. Ook ongeveer een dubbele hoeveelheid melk toegevoegd aan het glazuur want ook dat was nog heel dik. En de suiker/kaneel vulling vond ik een beetje weinig 🙂 dus daar zou ik volgende keer ook veel meer van maken. Verder super goed gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *