Gevuld speculaas brownies

Gevuld speculaas brownies
135

Vorig jaar stonden er heerlijke brownies gevuld met speculaas online, tegelijkertijd werd er door Lian er ook al een variant met gevuld speculaas gebakken. Dat klinkt bijna hetzelfde, maar is het niet. Die brownies van vorig jaar waren gevuld met speculaasjes, deze zijn dus gevuld met gevuld speculaas. Juist, deze gevuld speculaas brownies bevatten daarom ook amandelspijs. Een gekke combinatie misschien, maar als je dol bent op gevuld speculaas (en chocola!) zullen deze brownies je zeker bevallen. De brownies worden nog smeuïger door de toevoeging van dit heerlijke speculaas. Ga jij ze maken?

Gevuld speculaas brownies

Wil je weten of de combinatie gevuld speculaas en brownies lekker is? Maak dan snel deze gevuld speculaas brownies.
Porties: 16 stuks
voor een 20 x 20 cm vorm

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop (pannenkoekenstroop)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 pakje gevuld speculaas

Voor de ganacheroom

  • 150 gram melkchocolade
  • 100 ml slagroom
  • chocolade kruidnoten

Instructies

  • Doe boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
  • Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Lang mixen of op hoge snelheid is niet nodig, anders worden je brownies niet zo smeuïg als je wilt.
  • Giet de helft van het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en spreid gelijkmatig uit. Verdeel hierover de gevuld speculaas in stukjes, houd hierbij de rand vrij. Verdeel de rest van het beslag hier overheen en strijk glad met een spatel.
  • Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) in een voorverwarmde oven. De brownie is klaar als de bovenkant een dun krokant laagje is gekomen en de brownie van binnen nog lekker zacht en smeuïg is.
  • Laat volledig afkoelen in de vorm en maak ondertussen de ganache.
  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Giet de slagroom in een pannetje en breng aan de kook. Zodra deze begint te koken giet je deze over de chocolade. Laat 1 minuut staan en roer dan met een garde tot een gladde chocoladesaus. Laat afkoelen tot de ganache begint in te dikken, maar nog niet stevig is. Mix in enkele minuten tot een luchtige crème.
  • Smeer deze uit over de afgekoelde brownie. Let op de ganache zal nu snel stevig worden, dus ga vlot te werk. Decoreer met chocolade kruidnoten.
Bewaren

De brownies blijven afgedekt op een donkere en koele plek zo’n 3-5 dagen goed. Je kunt deze brownies zonder de ganacheroom ook makkelijk invriezen. Bewaar dan niet langer dan 3 maanden.

Mocht je willen dan is het ook mogelijk het gevuld speculaas zelf te maken. Daar hebben we natuurlijk ook een makkelijk recept voor op het blog staan. Klik hier om daar naartoe te gaan.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Yvonne Zwart schreef:

    oeiiiii wat lijkt mij dat een lekker recept, ga ik volgende week maken!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

  2. I schreef:

    Wat voor pakje gevuld speculaas bedoel je? Een pakje koopmans gevuld speculaas? Of echt een pak koeken/gevulde speculaas

    1. Laura's Bakery schreef:

      Kant en klare gevulde speculaas.

    2. Laura schreef:

      Hoeveel gram gevuld speculaas ongeveer? Want ik wil de gevuld speculaas zelf maken

  3. Ria schreef:

    Heb de brownie op voorhand alvast uitgeprobeerd, maar ik ga deze zeker volgende week zeker weer maken voor het sinterklaasfeest op 5 december. Verrassend lekker. Ik houd niet zo van brownies, maar deze met de ganache erop van melkchocolade is toch wel erg lekker.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te lezen Ria, smakelijk op 5 dec. alvast 😉

  4. Nienke schreef:

    De amandelspijs staat te rijpen. Morgen bak ik het gevulde speculaas en zondag maak ik deze brownie! Erg benieuwd naar de combinatie!

  5. Jessica Lacor schreef:

    Hoeveel gram gevulde speculaas gaat er in precies in?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat weet ik niet meer, ik gebruikte gewoon een geheel pakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *