In oktober trek ik het potje met pumpkin spice specerijen weer regelmatig uit de kast. Heerlijk vind ik het! Ook het perfecte specerijenmengsel voor zoete broodjes. Wij maakten er deze pumpkin spice-hazelnoot rolls mee. Ik begin alweer te watertanden als ik eraan denk. Het is een fantastisch lekkere variatie op de klassieke cinnamon rolls die jullie vast allemaal kennen. Die maak ik graag met pecannoten, maar voor deze variant koos ik voor hazelnoten. Een andere favoriete noot van mij om mee te bakken. Ik gok zomaar dat ik deze heerlijke broodjes snel nog eens maak. Of een variatie erop, want ik heb nog genoeg rolls die ik eens wil proberen. En dat is niet de enige reden voor een variatie, ik kan mij namelijk nogal moeilijk aan recepten houden. Zelfs als ze van mijzelf zijn haha. Ik ben nu eenmaal dol op variëren!



Pumpkin spice-hazelnoot rolls
Ingrediënten
- deeg voor zoete broodjes (rolls) (volgens recept)
Vulling
- 115 gra, ongezouten roomboter
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 el pumpkin spice
- 115 gram hazelnoten
Glazuur
- 100 gram poedersuiker
- 1 el melk
- 1 el roomkaas
Instructies
-
Volg het recept om het deeg voor de rolls te maken.
-
Hak de hazelnoten klein. Smelt de boter en voeg hieraan de suiker, hazelnoten en pumpkin spice toe. Meng door elkaar. Laat kort afkoelen, maar niet te lang (het wordt dikker en moeilijk smeerbaar).
-
Rol het deeg uit tot een rechthoek en smeer je vulling hierover uit. Rol op en snijd in 9 (of meer) gelijke stukken. Plaats in een ingevette ovenschaal of bakvorm en bak in een voorverwarmde oven van 180 °C in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
-
Roer de ingrediënten voor het glazuur door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel over de nog warme, maar kort afgekoelde, rolls en serveer.
Notities

Deze limoen-kipspiesjes maakte ik al ruim voordat ik op vakantie ging, maar inmiddels doen ze me denken aan Peru. Niet omdat ik daar dezelfde spiesjes at, maar wel door de toevoeging van limoen. In Peru houden ze van zuur. Overal gaat limoensap doorheen lijkt het wel. En gek genoeg zeggen ze lemon, dus je zou verwachten dat dit dan citroen is. Ik volgde echter een kookworkshop in Peru (aanrader!) en daar vertelde de chef dat zij limoenen een lemon noemen (in plaats van lime). In ieder geval, vrijwel alles bevatte dus limoensap. Zelfs de aardappelpuree die werd gecombineerd met avocado, wat verrassend lekker is. Heeft verder niet te maken met deze kipspiesjes, al zijn die ook superlekker! Heerlijk fris en lekker mals. Ga jij ze proberen?

Limoen-kipspiesjes
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1 kleine rode paprika
- 2 el olijfolie
- 1 el limoensap
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- peper en zout
Instructies
-
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe hetzelfde voor de paprika. Zorg dat de stukjes ongeveer even groot zijn.
-
Voor de marinade vermeng je de overige ingrediënten in een kom. Voeg de kip en paprika toe en laat minstens een half uur marineren (in de koelkast).
-
Neem kleine spiesjes en verdeel de gemarineerde paprika en kip hierover. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de spiesjes gaar in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 12 minuten.
Notities

Niet lang geleden deelde ik mijn tips voor een spontane borrel met jullie. Ik heb hier thuis inmiddels alweer verschillende borrels gehad. De meeste spontaan, maar ook twee georganiseerde borrels. Eentje daarvan vond vorige week plaats ter ere van de lancering van mijn nieuwe boek, ik vierde het met een gezellig clubje familie en we hadden een heerlijke avond. Mijn team met insiders is inmiddels ook aan de slag gegaan en heeft heerlijke recepten gemaakt met Boursin Zacht & Romig, ik deel verderop in dit artikel met jullie wat heerlijke inspiratie. Maar eerst wat inspiratie van mijn eigen hand. Ik ging namelijk aan de slag met 3 snelle borrelhapjes. Dit borrelplankje had ik in ongeveer 20 minuten klaar, geteld vanaf het moment dat ik de keuken inliep.

Ik maakte 3 verschillende hapjes, die qua toegevoegde smaken toch weer een geheel vormen. Ik vind het altijd fijn als borrelhapjes enigszins bij elkaar passen, dat is lekkerder als je de verschillende hapjes door elkaar eet.
Stokbroodjes
- Stokbrood of ciabattabrood (vers of zelf afbakken)
- Boursin Zacht & Romig
- Tomatentapenade
- Parmaham
- Komkommer (of basilicum)
Ik belegde mijn ciabatta als bruschetta, maar dan zonder de ‘echte’ knapperige bruschettabasis. Zo waren mijn broodjes nog sneller klaar. Smeer ze in met Boursin en beleg verder met de tapenade, ham en komkommer. Je kunt trouwens ook prima basilicum gebruiken, was ook mijn eerste idee voor wat groens. Maar wegens een gebrekkig inkoopbeleid werden het stukjes komkommer, lekker fris!
Wraphapjes
- Tortilla’s
- Boursin Zacht & Romig
- Spinazie
- Zongedroogde tomaatjes
Smeer de tortilla’s in met Boursin, beleg met blaadjes spinazie en maak het af met stukjes zongedroogde tomaat. Die laatste snijd ik altijd in kleine stukjes. Even oprollen, in stukjes snijden, prikkers erin en serveren maar!
Salamirolletjes
- Plakjes salami
- Boursin Zacht & Romig
- Cherrytomaatjes
Een variatie op mijn geliefde rolletjes van salami met roomkaas. Ook met Boursin is dit superlekker. De rolletjes snijd je in kleinere stukjes en prik je samen met een tomaatje op een prikker. Zo heb je een hartstikke leuk hapje voor de borrelplank.
Borrelende insiders
Zoals je misschien nog wel weet deed ik vlak voor mijn vakantie een oproepje waarin ik jullie vroeg mee te doen met een insider actie. Inmiddels heeft mijn team allerlei lekkere recepten gemaakt en vooral veel geborreld! Al moet ik ook zeggen dat ik nu boordevol inspiratie voor het ontbijt, de lunch en diner zit. Onderstaand een overzichtje met een paar foto’s van al het lekkers dat ik de afgelopen tijd voorbij zag komen van mijn insiders.
De winnaar
Ik vond het moeilijk, maar moest toch een winnaar aanwijzen van alle inzendingen. Dat is verrassend genoeg geen borrelrecept, maar een heerlijk belegd broodje. Sinds ik de foto van Saskia zag spookt deze lunch al door mijn hoofd en ik ga dit dan ook heel snel zelf maken. Gefeliciteerd Saskia!

Dit is een samenwerking met Boursin, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Deze amandelkoekjes waren na het bakken binnen 3 dagen op. En nee, daar heb ik geen hulp bij gekregen. Heerlijk zijn deze koekjes! Ik vind amandelkoekjes sowieso al lekker, maar deze zijn extra lekker door de stukjes amandel in het deeg wat voor een heerlijke crunch zorgt. Zet mij met een trommel van deze koekjes en een kopje thee op de bank om een film te kijken en de koekjes zijn op voor je het weet. Wat me ook nog ontzettend lekker lijkt: de koekjes dippen in wat gesmolten melkchocolade. Ik denk dat ik dat de volgende keer maar eens moet gaan proberen. Ga jij deze koekjes maken?
BAKTIP: Met een deegsteker kan je het deeg eenvoudig in plakjes snijden, maar ook eventuele restjes deeg bijeen brengen.
NOG MEER KOEKJES BAKKEN?
In 50x Koekjes vind je nog veel meer heerlijke koekjesrecepten. Van chocolate chip cookies tot gingerbread koekjes en van bokkenpootjes tot kano’s en kaneelvlinders. Alle recepten zijn voorzien van stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Een perfect boek voor alle koekenbakkers!


amandelkoekjes
Ingrediënten
- 120 gram ongezouten roomboter
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram bloem
- snuf zout
- 60 gram amandelen
Instructies
-
Mix de boter, suiker en vanille-extract tot een romig geheel. Voeg dan amandelmeel, bloem en zout toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de amandelen toe, kneed deze gelijkmatig door het deeg heen.
-
Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten. De rol was bij mij ongeveer 6 cm in doorsnede.
-
Snij de rol deeg in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.

Waar ik normaal vrijwel nooit amandelmeel gebruikte, heb ik er nu in vrij korte tijd een kilo amandelmeel doorheen gewerkt. Vooral in muffins en bananenbroden gebruikte ik het veel de laatste tijd. Na het succes van dit meel in muffins, besloot ik het ook te gebruiken voor een cake. In dit geval werd het een gemarmerde amandelcake. Door gebruik van het amandelmeel werd de cake extra smeuïg, precies waar ik van houd bij cakes. Zeker een cake die ik nog vaker zal maken, al is dat dan waarschijnlijk wel weer een variatie op deze marmercake. Ik vind het te leuk om te experimenteren in de keuken.
Als je meer wilt weten over het bakken met amandelmeel, dan zit je ook aan het goede adres. Ik schreef er namelijk onlangs dit artikel over.
BAKTIP: Een degelijke, rechthoekige cakevorm zoals deze gaat jarenlang mee en kan wat mij betreft niet ontbreken in de keuken.

Gemarmerde amandelcake
Ingrediënten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram amandelmeel
- snuf zout
- 2 el cacao
- 2 el melk
Instructies
-
Mix de boter en lichtbruine basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen na kort mixen. Bij het laatste ei voeg je ook het vanille-extract toe.
-
Voeg het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel toe. Breng op smaak met een snuf zout. Mix tot een mooi beslag. Stop met mixen zodra het laatste restje meel is opgenomen.
-
Haal twee derde van het beslag uit de kom en doe dit in een aparte schaal.
-
Maak van de cacaopoeder en het melk een papje. Giet dit in de kom met een derde van het beslag en mix kort tot een mooi chocoladebeslag.
-
De helft van het vanillebeslag schep je in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik. Spreid gelijkmatig uit met een spatel.
-
Doe hetzelfde met het chocoladebeslag en eindig met het laatste deel van het vanillebeslag.
-
Met een mes roer je kort door het beslag zodat je straks een mooi marmer effect krijgt.
-
Bak de cake in ongeveer 55 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

We sluiten deze overheerlijke borrelweek af met een recept uit mijn nieuwste boek: Het Borrelhapjes Bakboek. Wat een fantastische week was dit zeg. Het begon hectisch met alle laatste voorbereidingen voor de lancering, we gingen live op Instagram stories wat ontzettend leuk was en ik heb met een grote grijns al jullie toffe reacties op het boek zitten lezen! Het boek VLIEGT de winkels uit, zo hard dat we de tweede druk nu al gaan bestellen. Dat besloten we nadat het boek nog maar 1 dag verkrijgbaar was. Wauw, wat een fantastisch nieuws. Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar ik ben zó ongelooflijk trots! De week sluiten we dus af met een recept uit het boek: dat zijn deze abrikoos-chipotle gehaktballetjes.
Een recept dat ik ook al even noemde tijdens de livesessie op Instagram. Het was een experiment dat ongelooflijk goed uitpakte. Ik nam kipgehakt als basis en maakte het sausje van abrikozenjam en chipotlesaus. Door zoet en pittig te combineren ontstaat er een verrassend lekkere combinatie. Probeer het vooral eens uit zou ik zeggen!
BAKTIP: Dit recept komt uit Het Borrelhapjes Bakboek. In dit boek vind je meer dan 150 andere heerlijke recepten die je uitstekend kan serveren tijdens de borrel.
abrikoos-chipotle gehaktballetjes
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 ei
- 5-6 el paneermeel
- handje peterselie fijngesneden
- peper en zout
- 100 gram abrikozenjam
- 50 gram chipotlesaus
Instructies
-
Kneed gehakt, ei, paneermeel, peterselie, peper en zout goed door. Draai kleine balletjes van het mengsel. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom aan.
-
Voeg dan de abrikozenjam en chipotlesaus toe en laat op een gemiddeld vuur pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Notities

Lieve bakkers en borrelaars, opgelet! Gisteren hebben de vijf gelukkige winnaars van de pre-order actie een persoonlijk bericht ontvangen. Niet gewonnen? Niet getreurd, want ik heb een nieuwe verrassing voor jullie. De Laura’s Bakery Borrelquiz! In deze quiz test je hoe goed jouw kennis is over Laura’s Bakery en mijn nieuwste trots, Het Borrelhapjes Bakboek.
En de beloning mag er zijn: ik geef vijf keer de unieke Laura’s Bakery Borreltas weg, met daarin o.a. Hét Borrelhapjes Bakboek, maar ook een variatie aan unieke borrelproducten ter waarde van ruim 200 euro!
Voordat je aan de quiz begint heb ik een aantal tips voor je. Als je de laatste tijd mijn Instagram in de gaten hebt gehouden, ben je goed voorbereid op een aantal instinkers. In totaal zijn het 12 vragen, maar beantwoord ze in één keer goed want je kunt niet meer terug om je antwoord aan te passen. Voor de hele quiz heb je maximaal 5 minuten de tijd, dus denk goed na voordat je hieronder op de button klikt. De quiz gaat meteen van start.
Je kunt tot uiterlijk 26 oktober meedoen, daarna ontvangen de winnaars persoonlijk bericht.
Bakkers klaar? Quizzen maar!

Cocktails maakte ik nooit thuis, die bestelde ik alleen op een avondje uit. Tot voor kort dan, want mijn drankvoorraad breidt zich thuis beetje bij beetje uit. Ik begon met de ingrediënten voor een mojito. Want als ik tijdens een avondje uit voor een cocktail kies, dan is het meestal een mojito. De laatste mojito’s dronk ik in Peru, waar ze overigens niet allemaal even best waren. Wat ook wel een prestatie is, want ik weet inmiddels namelijk hoe simpel deze te maken zijn. Kijk maar eens naar het recept, dan zul je het zelf zien. Ik ga ze zeker vlot nog eens maken, met een lekker borrelhapje erbij uiteraard.
BAKTIP: Als je nog op zoek bent naar een goede blender voor het crushen van ijs, kan ik je deze blender aanbevelen.

Zomerse drankjes
Wist je dat ik op mijn blog ook allerlei verfrissende drankjes heb staan? Van zelfgemaakte limonades tot heuse cocktails – perfect voor warme zomerse dagen of gewoon als heerlijke dorstlesser!
Je vindt alle recepten in een handig overzicht, zodat je snel een verkoelend drankje kunt maken. Of probeer een van deze populaire verfrissende drankjes:
Mojito cocktail
Equipment
-
Tumbler glas (ongeveer 0,3 ml)
Ingrediënten
- 50 ml rum (wit)
- 20 ml limoensap (ongeveer 1 limoen)
- 2 tl fijne kristalsuiker
- 2 takjes munt
- 75 ml bruiswater
- crushed ijs
- extra munt voor serveren
Instructies
-
Vul een (tumbler) glas van 0,3 l met de rum, limoensap en de fijne kristalsuiker. Roer goed door, zodat de suiker al iets kan oplossen.
-
Sla de takjes munt een paar keer tegen je handen om de aroma en geur van de munt te activeren. Haal de blaadjes van de takjes en doe in het glas. Schenk het bruiswater er overheen.
-
Roer nogmaals door en vul aan met het crushed ijs tot aan de rand van het glas.
-
Serveer met een takje extra munt. Proost!

In mijn lange samenwerking met Hero heb ik altijd zoete recepten ontwikkeld, dat was gewoon logisch om te doen. Maar nadat ik voor Het Borrelhapjes Bakboek ook jam in enkele recepten had gebruikt, was het ineens niet meer zo logisch. Daarom besloot ik om speciaal voor Hero (en jullie natuurlijk!) een lekker borrelhapje te maken met de Hero abrikozenjam. Dat is nog steeds mijn favoriete jam om te gebruiken, voor zowel zoete als hartige recepten. De keuze viel dit keer op brie-bacon croissanthapjes. En naast brie en bacon zitten er nog twee ingrediënten in deze heerlijke hapjes: abrikozenjam en pistachenootjes. Echt een heerlijke combinatie, probeer het vooral eens uit zou ik zeggen.




Brie-bacon croissanthapjes
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 6-8 plakjes bacon
- 120 gram brie
- paar eetlepels Hero abrikozenjam
- handje pistachenootjes fijngehakt
- 1 ei om in te smeren
Instructies
-
Rol het deeg uit en snijd langs de stippellijnen in 6 delen. Verdeel ieder stuk deeg ook weer in 3 (ongeveer) gelijke delen.
-
Leg op ieder lapje deeg een stukje bacon, gevolgd door een blokje brie. Schep er ongeveer een halve theelepel jam op en maak het af met wat pistachenootjes.
-
Vouw de croissantjes dicht. Om te zorgen dat ze niet leeglopen in de oven, knijp je de randjes stevig dicht.
-
Leg de croissanthapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met geklutste eitje en bestrooi met wat pistachenootjes.
-
Bak de hapjes in 10-12 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).

Bak jij ook graag met jam? Neem dan voor meer inspiratie eens een kijkje in de Hero Jam Studio!
Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Daar is hij dan! Vanaf vandaag is Het Borrelhapjes Bakboek in alle (online) winkels te koop. Dit boek is een idee dat al in mijn hoofd zat toen ik nog met mijn eerste boek bezig was (thanks, Monica!) en ik vorige week voor het eerst zelf in handen had. Dat blijft een onwerkelijk moment, om na zoveel maanden hard werk ineens het resultaat in handen te hebben.
Inmiddels is de vrachtwagen vol met boeken gearriveerd en is dit hartige bakboek ook voor jullie allemaal beschikbaar. Een spannend moment vind ik dit altijd, want dit is het moment dat de inhoud niet langer beschikbaar is voor een klein clubje. Nu kunnen jullie het allemaal zien, ik hoop dat jullie allemaal net zo enthousiast zijn als ik. Al denk ik dat dit wel goed komt.
Mocht je nog twijfelen over de aanschaf, ik deel ook de inhoudsopgave met jullie, maakt de keuze weer wat makkelijker. Ook geef ik via deze pagina een uitgebreid inkijkje in het boek.


De inhoudsopgave. Eentje van maar liefst 4 pagina’s. Dat krijg je als je bijna 160 recepten maakt voor een boek 😉 . Het was flink passen en meten, maar we hebben het uiteindelijk passend gekregen in het boek dat in totaal 216 pagina’s bevat.
Zoals je ziet begint het boek -uiteraard- met wat theorie. Niet veel, maar wel belangrijk. Want je wilt je borrel waarschijnlijk goed voorbereiden en zorgen dat je genoeg hapjes en drankjes hebt. Je vind voldoende tips voor een geslaagde borrel in het boek.
Lekker variëren
Dan de recepten. Die zijn ingedeeld in 3 hoofdstukken. Met oven, zonder oven en sauzen, dips en spreads. Het is namelijk ideaal om een mix van deze hapjes te hebben als je een borrel organiseert, dat is het prettigst met voorbereiden.
Verder zie je dat er heel veel variaties staan in het boek. Niet één borrelbrood, maar drie. Niet één tapenade, maar vijf! Ik heb hier bewust voor gekozen, zo kun je namelijk voor iedere borrel weer variëren. Ook al kies je elke keer weer voor wraphapjes, pesto, broodstokjes en hartige koekjes. Je neemt een andere smaakvariatie en je hebt gelijk weer een compleet andere borrel op tafel staan.

Tot zover mijn introductie op Het Borrelhapjes Bakboek. Met bovenstaande knop kun je gelijk jouw exemplaar kopen.
Ook leuk: de komende weken hebben we op mijn Instagram account de borrelweken waarbij fantastische prijzen te winnen zijn. Volg mij daar vooral om niets te missen!

Wie denkt aan soesjes, zal al snel aan de zoete variant denken. Heerlijke slagroomsoesjes bijvoorbeeld. Maar ook hartige soesjes zijn overheerlijk. Dat bewijzen deze hartige avocado-kip soesjes maar weer eens. Omdat de vulling stukjes kip bevat, kun je de soesjes niet met een spuitzak vullen door een kleine opening. Daarom sneed ik de kapjes van de soesjes af om ze vervolgens met een lepeltje te vullen. Even afmaken met wat decoratie en het kapje weer terugplaatsen. Zien ze er niet ontzettend feestelijk uit? Een perfect borrelhapje, maar ook als voorgerecht zullen deze soesjes het goed doen!

Hartige avocado-kip soesjes
Ingrediënten
- 20 soesjes (volgens recept)
- 2 gekookte kipfilets 15 min gekookt in bouillon
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 el limoensap
- 1 avocado
- peper en zout
Ter decoratie
- 5 cherry tomaatjes in kwarten
- verse kruiden bijv. dille, koriander of peterselie
Instructies
-
Volg het basisrecept voor de soesjes. Aan ongeveer 1/4 van het basisrecept heb je genoeg.
-
Pluis de gekookte kip (met twee vorken) uit elkaar tot het kleine stukjes zijn. Mix de overige ingrediënten tot een egale dipsaus en voeg daarna de kip toe. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de kapjes van de soesjes en vul met het avocado-kip mengsel. Decoreer met een tomaatje en verse kruiden. Plaats het dekseltje van het soesje er weer op.
Notities
- Bewaren: Afgedekt in de koelkast blijven de gevulde soesjes 1-2 dagen goed.
Ga jij deze soesjes maken?

Klaar voor een week vol borrelhapjes? Deze week (vanaf woensdag) ligt Het Borrelhapjes Bakboek eindelijk in de (online) winkels en daarom is dat ook het thema op Laura’s Bakery deze week. Heerlijke borrelrecepten, een kijkje in het boek en wellicht deel ik ook nog wel een recept met jullie uit het boek 😉 . Dat belooft een heerlijke week te worden! We trappen de week af met deze toffe quesadillakrans met dip. Ziet er niet alleen fantastisch uit, smaakt ook nog eens zo. Een aanrader om te maken als je het mij vraagt, ik weet zeker dat iedereen hier enthousiast van wordt.

Quesadilla krans
Ingrediënten
- 2 pakken kleine tortilla's 16 stuks
- 2 kipfilets gekookt in bouillon
- 80 gram geraspte cheddar
- 80 gram geraspte mozzarella
- 1 rode paprika fijngesneden
- 100 gram maïs
- 125 gram tomatensaus
- 1-2 tl bbq kruidenmix (volgens recept)
- extra geraspte kaas
- tomaten salsa saus (volgens recept)
Instructies
-
Halveer de tortilla's. Plaats een kommetje (waar je na het bakken een dipsaus in doet) in het midden van een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Pluis de gekookte kip zodat je kleine stukjes hebt en doe dit samen met de cheddar, mozzarella, paprika, maïs, tomatensaus en bbq kruidenmix in een kom. Roer door elkaar tot een smeuïg geheel.
-
Smeer de vulling uit over de gehalveerde tortilla en rol op als een hoorntje. Plaats de opgerolde tortilla met de smalle kant tegen het kommetje aan en ga zo rond. Stapel vervolgens de tweede laag tortilla's hier bovenop. Ga door tot de vulling op is. Het kan zijn dat je nog een tot een halve tortilla over houdt. Strooi wat extra geraspte kaas over de krans.
-
Haal het kommetje van de bakplaat af en plaats de quesadilla krans in een voorverwarmde oven van 180 °C (boven- en onderwarmte) voor 15-20 minuten. Bereid ondertussen de tomaten salsa saus volgens recept.
-
Schuif de krans op een houten plank of groot bord en plaats je kommetje met salsa in het midden. Serveer direct.
Notities
- Tip: De vulling kan vooraf bereid worden en één dag afgedekt in de koelkast bewaard worden. Ook de salsa kan vooraf bereid worden.
- Bewaren: Eenmaal afgekoeld, afgedekt bewaren in de koelkast voor 1-2 dagen.