Een float is een typisch Amerikaans drankje dat bestaat uit frisdrank met roomijs. Ooit had ik er wel eens eentje gedronken, maar daar was ik niet echt weg van. Toen zat er slechts 1 bolletje ijs in een groot glas zat en in die verhouding was het niet mijn favoriet. Voor deze vanille-frambozen float heb ik het anders aangepakt. Maar liefst drie bollen ijs en verse frambozen overgoten met 7-Up. Kijk, dat zijn de betere verhoudingen. Ik deelde dit glas met Lian en het was op voordat we er erg in hadden. Een eigen glas had ik dan ook geen straf gevonden. Door het vele ijs is het lekker romig en de verse frambozen passen daar perfect bij. Serveer deze float dus niet alleen met een rietje, maar geef er ook een lange lepel bij, zo kun je er optimaal van genieten.
BAKTIP: Deze mooie ijsglazen zijn hoog en hierdoor uitstekend voor het serveren van ijs, cocktails of milkshakes.
Vanille-frambozen float
Ingrediënten
- 3 bollen vanille ijs
- 5-6 frambozen
- 7-up of Sprite
Instructies
- Neem een groot glas van minstens 300 ml. Scheur de frambozen.
- Doe een bolletje vanille ijs in het glas en verdeel hier wat gescheurde stukjes framboos overheen. Plaats hier het tweede bolletje ijs op en herhaal dit tot alle bollen ijs en de frambozen in het glas zitten.
- Schenk de frisdrank er overheen tot het glas vol zit en jouw vanille-frambozen float is klaar om opgedronken te worden.
Tips
- Tip: Schenk het glas aan tafel vol, want het inschenken is al een feestje op zichzelf.
- Bewaren: Dit drankje serveer je direct.
Nog nooit van gehoord roomijs met frisdrank.. ga ik zeker eens een keer proberen!
Leuk, geniet ervan!