Hartige avocado-kip soesjes
Een recept voor hartige soesjes omdat die echt niet alleen maar zoet hoeven te zijn.
Porties: 20 soesjes
- 20 soesjes (volgens recept)
- 2 gekookte kipfilets 15 min gekookt in bouillon
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 el limoensap
- 1 avocado
- peper en zout
Ter decoratie
- 5 cherry tomaatjes in kwarten
- verse kruiden bijv. dille, koriander of peterselie
Volg het basisrecept voor de soesjes. Aan ongeveer 1/4 van het basisrecept heb je genoeg.
Pluis de gekookte kip (met twee vorken) uit elkaar tot het kleine stukjes zijn. Mix de overige ingrediënten tot een egale dipsaus en voeg daarna de kip toe. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de kapjes van de soesjes en vul met het avocado-kip mengsel. Decoreer met een tomaatje en verse kruiden. Plaats het dekseltje van het soesje er weer op.
- Bewaren: Afgedekt in de koelkast blijven de gevulde soesjes 1-2 dagen goed.