Met dit recept geef ik jullie eigenlijk al een cadeautje uit mijn boek dat in oktober uitkomt. Ik wilde namelijk iets maken met barbecuesmaak en maakte hiervoor mijn eigen BBQ kruidenmix. Die geur alleen al, heerlijk! Omdat het perfect past in het thema ‘barbecue bijgerechten’ van deze zomer, besloot ik deze kruidenmix nu ook al met jullie te delen. Gebruik het om je vlees mee te marineren of een groentespies mee op smaak te brengen. Je zou zelfs een rokerige barbecue kruidenboter kunnen maken (dit ga ik zelf vandaag nog uitproberen, lijkt me heerlijk!). En het is dus geschikt voor borrelhapjes, maar daarover later dit jaar meer 😉 . Ik ben benieuwd waar jullie deze heerlijke kruidenmix voor gaan gebruiken.
BAKTIP: Ik heb zelf kruidenpotjes van IKEA die inmiddels niet meer verkrijgbaar zijn. Dille & Kamille heeft mooie kruidenpotjes met zowel schroefdoppen als strooideksels, heel handig!
BBQ kruidenmix
Ingrediënten
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 3 el gerookte paprika
- 2 tl zout
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl cayenne
- 1 tl mosterdpoeder
- 0,5 tl peper
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer goed door elkaar tot alles vermengd is.
- Zo simpel is het.
Tips
- Bewaren: De kruidenmix bestaat uit alleen droge ingrediënten en houdt zich daarom lang goed in aan afgesloten pot. Voor houdbaarheid kun je de datum van het ingrediënt dat als eerst zijn houdbaarheid verliest aanhouden, maar gebruik vooral je eigen neus.
mijn vriend gaat alvast fan zijn!
Gebruik vaak je recepten ze zijn heerlijk zeker die bbq kruidenmix neem twee voor m’n dochter in Hongarije