Tomaten salsa saus

28 september 2015
51

tomaten salsa saus 1a

Al heel lang wilde ik eens zelf mijn nacho’s maken, samen met een lekker dipje. Mijn tortilla chips mislukten jammer genoeg, ik was vergeten om de timer aan te zetten en ze kwamen donkerbruin uit de oven. Niet zo lekker. Die gaan dus in de herkansing binnenkort. Maar goed, mijn tomaten salsa saus was wel al gemaakt om de nacho’s in te dippen. Uiteindelijk heb ik maar een zak nacho’s in de winkel gekocht om mijn dipje te testen. Wat is die lekker zeg! Echt hoor, ik heb nog nooit zo’n lekkere salsa saus geproefd. Ook fijn is dat deze saus ontzettend makkelijk te maken is en je hebt gelijk een pot vol.

tomaten salsa saus 2a

Tomaten salsa

Superlekker en ontzettend snel te maken deze tomaten salsa saus. Binnen no-time plof je op de bank voor een goede film met nacho's en je zelfgemaakte dip.
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • teentje knoflook
  • rode peper
  • ui
  • sap van 1 limoen
  • handje verse koriander

Instructies

  • Makkelijker kan haast niet. Pers het teentje knoflook, snij de peper (zonder zaadjes) fijn, de ui in blokjes, pers de limoen uit en hak de koriander grof. Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar.
  • Nu is het aan jou de keus of je houdt van een grove tomaten salsa of dat je er liever iets meer een saus van maakt. Ik maakte het met de staafmixer even wat fijner, een soort dikke, grove saus. Je kunt er ook een egale saus van maken zonder dat je daar nog stukjes ui en peper in kunt zien. Zelf vind ik het lekker als de salsa nog een beetje grover is, zoals je ziet op de foto dus.
Tips

Als je besluit de tomaten salsa zo te laten, kun je het ook prima met bruschetta’s serveren. Zo als een saus mag ik er graag mijn nacho’s in dippen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer gerechten waarbij je het kunt serveren.

Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

28 reacties

  1. Margot schreef:

    Simpel maar lekker en het lijkt me inderdaad ook heerlijk op bruschetta!

  2. Marlotte schreef:

    Ik vind zelfgemaakte salsa saus altijd zoveel lekker dan uit de winkel. Heerlijk receptje!

  3. Ellen schreef:

    Ik heb eigenlijk nog nooit zelf salsa gemaakt, ik vind die van de winkel veel te lekker! Ik heb ook altijd schrik dat hij een beetje te flauw gaat uitvallen.

    1. Laura schreef:

      Ik vind hem zelf helemaal niet flauw, maar als je van pittig houdt kun je hem prima aanpassen natuurlijk met wat toevoegingen.

  4. Arris schreef:

    Ik ga hem proberen te maken, bedankt voor het recept!

  5. Jozefine schreef:

    Hoi is deze salsa goed te eten voor kids? Ik wil het bij gevulde kip eten ook mexicaans.

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik denk het wel, vind hem niet heel pittig. Maar je zou eventueel de peper weg kunnen laten (of minderen).

  6. Nadine schreef:

    Is de dip genoeg voor 4 personen bij een hoofdgerecht?
    En kan je dit eventueel een dag van te voren maken?

  7. Ayen schreef:

    ik heb alles nagedaan, te zuur en lijkt gewoon niet op een salsa

    1. Laura Kieft schreef:

      Wat gek, hier zijn we er dol op. Waren je ingrediënten wel goed?

    2. Hanneke schreef:

      Het is denk ik wel belangrijk wat voor soort (blik) tomaten je gebruikt. De duurdere zijn vaak lekkerder.

      1. MB schreef:

        Verse tomaten is lekkerder dan uit blik waar ook al veel zout is aan toegevoegd.

  8. Rachel schreef:

    Lijkt me een super leuk recept! Weet je hoelang je dit ongeveer kunt bewaren?

    1. Laura Kieft schreef:

      Max een week in de koelkast.

  9. luuk schreef:

    veel te bitter

    1. Laura Kieft schreef:

      Heb je misschien iets toegevoegd wat niet goed meer was? Ik maak deze saus heel vaak en hij is echt nog nooit bitter geweest.

  10. Ed schreef:

    Hallo. Is het ook mogelijk dit als pizza beleg te gebruiken, of zit er daar teveel vocht voor in?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan prima hoor

  11. Sandra schreef:

    Hoi,

    Kun je de koriander ook vervangen door iets anders??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Peterselie doet het denk ik ook prima.

  12. Cisca schreef:

    Heerlijk en snel te maken. Ik eet het meestal als dip bij tortillachips.

  13. Monique schreef:

    Kun je het in een pot of fles bewaren, net als jam zeg maar… inmaken dus.
    Of in de vriezer?

    1. Cisca Meyer schreef:

      Ik heb geen idee of je het in een pot kunt bewaren. Ik vries het altijd in.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Inmaken durf ik niet met zekerheid te zeggen, invriezen kan sowieso! In dat laatste geval tot drie maanden houdbaar.

  14. A vd Burg schreef:

    Echt te zuur, zonde! Denk dat een halve limoen al een stuk beter is….

    1. Laura Kieft schreef:

      Smaken verschillen, ik heb de salsa al vaak gemaakt en nog nooit iemand gehoord die hem zuur vond. Wat ook mogelijk is dat andere ingrediënten misschien net even anders van smaak waren (of je had een grote limoen 😉 )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *